ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları
-
Merhabalar. DV 2025 talihlisiyim, aynı zamanda iş sebebiyle B1/B2 vizesine başvuracağım. İki sorum var,
- Yalnızca B1'e başvurmak, konsolosun gözünde B1/B2'ye başvurmaktan daha mı çok güven oluşturur? Nihayetinde iş amacıyla gidiyorum ama 3-4 gün kadar da keyfi gezmek isterim.
- DS-160 formunu doldururken şöyle bir soru var:
----- "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?" ------
Bu alana "No" mu demeliyim, yoksa "Yes" diyip "DV-2025 talihlisiyim, DS-260 formunu başkası değil kendim doldurdum" mu demeliyim?
@crazycells ve okuyan/yazan tüm üyelere şimdiden teşekkürler. Vizemi alabilirsem sürecimi anlatacağım.
-
@Mertcan-Ekmekci-0, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları
merhabalar green card sahibiyim 4 senedir us deyim bu temmuz vatandasliga basvuracagim amcami getirmek istiyorum buraya 1 ay ona burayi gezdirmek istiyorum tatil amacli 1 kere basvurduk reddedildi gerekce olarak formu doldururken evli olmasina ragmen dil bariyeri anliyamamasindan oturu single yazmis ve benim adresim soruldugunda soyleyememis simdi bu temmuzda 2. kez gorusmeye gidecek bu sefer tum bilgilerini dogru doldurdu ds 160 formunda yardimci oldum kendisi 66 yasinda marangozluktan emekli ve evli , sizce bu sefer vizeyi alabilmesi icin neler yapabilirim gc resmini driver licence vs hepsini dosyasisina koydum bu sefer orada gosterecek gorevliye bunlar disinda neler yapabilirim bu sefer vizeyi alabilmesi icin internette okudugumda kadariyla ilk gorusmede yanlislikla bekar yazdigi icin ds 160 de bidahaki vize gorusmelerinde karsisina cikicak ve yine red alacak artik umidi kessin falan yazildi ama gercekten boyle mi durum? ayrica 1 kez red yedigi icin randevu gunu cok gec bir tarhie cikiyordu ben de visa appointment sayfasinda son 24 ay icinde vize reddi almadi secenegini sectim erkene randevu alabilmek icin ve temmuiz 1 e alabildim ama ds 160 sayfasinda 1 kere red aldigini yazdim simdi bu sekilde 2. ye randevu almam konsoloslukta sikinti cikarir mi ona bakabilirler mi karsisina cikar mi cevaplayabilirseniz sevinirim tesekkurler
Daha randevuyu almak için yalan beyan verdiğiniz için (reddedilmedi seçerek), reddedilecek.
-
Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum.
Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
A: Annem K: konsolosluk görevlisiK: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
K:Başka çocuğunuz var mı?
A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
K: tebrikler, vizeniz onaylandı.Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
Annemin deneyimini bu şekilde.
Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺️ -
Annem ve babam yakinda vize mulakatina gidecek çok heyecanlilar. Ben amerikada yaşıyorum beni ziyaret edecekler 1 ay neler onerirsiniz neler dikkat etmeliler
-
merhabalar yine isim dustugunde geri donmus oldum ama bana gecen senelerde gelen atiflara da cevap verme firsati dogmus oldu. tekrar herkese selamlar.
Ben GC sonrasinda ABD vatandasi oldum.
65 yasindaki emekli annem icin b2 vizesine basvurmayi dusunuyorum.
Konsoloslugun annemin ulkesine geri donecegine ikna olmasi biraz zor gorunuyor cunku ziyaret edecegi tek evladi ve torunu amerikada ve amerikan vatandasi :)Sorum su: DS160 formunda "harcamalari kim karsilayacak?" sorusuna "kendisi" mi isaretlenmeli yoksa amerikada yaninda kalacagi oglu olarak benim bilgilerimi girmemiz daha mi dogru olur?
-
@gufan selamlar. Ben de siz gibi vatandas olduktan sonra anne ve babam icin vize basvurusu yapmistim, bu yil mayis ayinda gorusmeleri vardi ve vizelerini aldilar.
Basvuru formunu onlar icin doldururken "seyahatinizi kim karsilayacak" sorusuna "kendileri-yani ailem" diye isaretlemistim, bir sorun olmadi, hatta oyle bir soru bile sormamislar. Sorduklari sey:
-niye gitmek istiyorsunuz
-cocugumuz orada ziyaret edecegiz
-ne is yapiyorsunuz
-emekliyizGorusme bu kadar.
Cevremde genel olarak aile buyuklerinin girdigi vizeleri onayliyorlar. Umarim sizin de oyle olur👋🏻 -
@phoenixsuns ay insallah darisi benim anne babamin basina 2 aralık sabah 9 da çok gerginim ve heyacaliyim.
-
Bu ileti silindi! -
@graombze merhaba siz green card'li misiniz yoksa vatandas oldunuz mu? cevabini aradigim sey DS160 formunda harcamalari kendisi karsilayacak yazmak mi daha avantajli yoksa ABDde biz karsilayacagiz diye isaretlemek mi daha avantajli olur.
-
Forumda başka bir başlıkta mevcut olan, benzer B1/B2 mülakat deneyimlerinde geçtiği ve bilindiği üzere göçmen vize mülakatlarının aksine B1/B2 vizesinde mülakata giren kişinin ekonomik durumu değil ülkesine geri dönüp dönmeyeceği sorgulanıyor.
DS160’da seyahat masraflarının mülakata girecek ebeveynlerinizin kendilerinin karşılayacağı şekilde doldurabilirsiniz. Mülakat esnasında konu ile ilgili soru gelirse “uçak biletimi kendim karşılayacağım, ABD seyahati esnasında oluşacak konaklama ve yaşam giderlerime evladım destek olacak” şeklinde cevap verebilirler. Stres ve endişe yapmadan rahat olun, bu rahatlığınız ailenize de yansıyacaktır zira siz yasal olarak ABD’de ikamet ediyorsunuz ve GC süreci sonrası vatandaş olmuşsunuz. Bol şans
-
Merhaba, kardesim yaklasik 10 yildir amerikada yasiyor; ben ve esim de 2024 nisanda green card ile amerikaya geldik. Babam bizi ziyaret icin b1/b2 vizesine basvurdu ve ocakta mulakati var. Ancak 1 ay once bir araba satin aldi ve haliyla birikmis tum para ona gitti. Arac kendi uzerine, ve banka dokumunde paranin araca gittigi de gorunuyor. Ancak mulakatta hesap dokumunde cok az miktar para gosterebilecek. Yaklasik 30-40 bin tl kadar muhtemlen. Bu vize reddine sebep olur mu? Babamin masraflarini bizim karsilayacagimizi kanitlamak icin nasil bir yol izlemeliyiz? Tesekkurler,
-
@TheEcot amerika mal varliklari ile ilgilenemiyor. Görmek isteyeceklerini sanmam biz ne olur ne olmaz diye maaş bankasinin dokumunu almistik biriktirme değil emekli maaş son 3 aylik dokumanini kimse birsey sormadı anne ve babama
-
Sizin ailenizin mulakati yakin zamanda miydi acaba? Bir de mulakatta gelis sebeplerini nasil belirttiniz? Cunku gorusmelerde Amerika ziyaretinizi karsilayabilecek kadar nakit gormek istiyorlar diye biliyorum
-
@TheEcot yok canım amerika mal varligi ile ilgilenemiyor ama siz yine de koyun dosyaniza ama ilgilenmeyecekler sormayacaklar. Benim anne babam kendilerinin karsilayacagini belirti sorulsaydi biletlerimizi biz alacağız ama kızımızın evinde kalacagiz diyeceklerdi ama sorulmamis.
-
@TheEcot yanlarında bulunsun ama banka belgesi vs genelde sormuyorlar aile bireyi olunca tek görmek istedikleri dönecek olmaları. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
-
-
@TheEcot annemle babamdan hiç bir belge istenmemis ama herseyi goturduler goturduler. Hayir herhangi bir bilet rezervasyonu yaptirmadik. Anne babama ne için gidiyorsunuz? Kiziniz evli mi ne is yapiyor? Eşi ne iş yapiyor? Başka cocugunuz var mi? Nereden emeklisiniz diye sormuslar ve onaylamislar toplam 5 dakika bile surmemis
-
@graombze aklına birsey takilirsa yaz benim anne babam geçen hafta pazartesi vizesini aldi salı yola cikti carsamba ellerindeydi. Annem önümüzdeki ay geliyor.
-
@TheEcot hayır bilet almadık . Deneyimimi foruma aktarmıştım okuyabilirsiniz
-
Merhaba, bugün annem rahat bir şekilde vizesini aldı. Pasaport, fotoğraf ve DS160 onay sayfası dışında bir belge götürmedi. Mülakatı mavi gözlü amerikalı bir beyefendi türkçe konuşarak yapmış.
Sorular:
-Neden Amerikaya gitmek istiyorsunuz?
-Başka çocuğunuz var mı, eşiniz ne iş yapıyor?- Çocuğunuz ve eşi Amerikada ne iş yapıyor, torununuz var mı?
-Tek mi gideceksiniz?
Böyle çok kısa birkaç sorunun ardından vizeniz onaylandı demiş görevli. Annemin gözlemine göre çoğu kişi vize aldı ve mutlu ayrıldı diyor.
- Çocuğunuz ve eşi Amerikada ne iş yapıyor, torununuz var mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum