Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sizin ailenizin mulakati yakin zamanda miydi acaba? Bir de mulakatta gelis sebeplerini nasil belirttiniz? Cunku gorusmelerde Amerika ziyaretinizi karsilayabilecek kadar nakit gormek istiyorlar diye biliyorum

• @TheEcot yok canım amerika mal varligi ile ilgilenemiyor ama siz yine de koyun dosyaniza ama ilgilenmeyecekler sormayacaklar. Benim anne babam kendilerinin karsilayacagini belirti sorulsaydi biletlerimizi biz alacağız ama kızımızın evinde kalacagiz diyeceklerdi ama sorulmamis.

• @TheEcot yanlarında bulunsun ama banka belgesi vs genelde sormuyorlar aile bireyi olunca tek görmek istedikleri dönecek olmaları. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

• @graombze @Esrâ-Nur çok teşekkür ederim cevaplarınız için içimizi rahatlattı. Dönecek olmasını göstermek için yine de vize onaylanmadan uçak biletlerini almadınız değil mi? Bir de ne sormuşlar mülakatta acaba hatırlıyorsanız? Ve de hangi belgeleri istiyorlar?

• @TheEcot annemle babamdan hiç bir belge istenmemis ama herseyi goturduler goturduler. Hayir herhangi bir bilet rezervasyonu yaptirmadik. Anne babama ne için gidiyorsunuz? Kiziniz evli mi ne is yapiyor? Eşi ne iş yapiyor? Başka cocugunuz var mi? Nereden emeklisiniz diye sormuslar ve onaylamislar toplam 5 dakika bile surmemis

• @graombze aklına birsey takilirsa yaz benim anne babam geçen hafta pazartesi vizesini aldi salı yola cikti carsamba ellerindeydi. Annem önümüzdeki ay geliyor.

• @TheEcot hayır bilet almadık . Deneyimimi foruma aktarmıştım okuyabilirsiniz

• Merhaba, bugün annem rahat bir şekilde vizesini aldı. Pasaport, fotoğraf ve DS160 onay sayfası dışında bir belge götürmedi. Mülakatı mavi gözlü amerikalı bir beyefendi türkçe konuşarak yapmış.
    Sorular:
    -Neden Amerikaya gitmek istiyorsunuz?
    -Başka çocuğunuz var mı, eşiniz ne iş yapıyor?

• Çocuğunuz ve eşi Amerikada ne iş yapıyor, torununuz var mı?
      -Tek mi gideceksiniz?

Böyle çok kısa birkaç sorunun ardından vizeniz onaylandı demiş görevli. Annemin gözlemine göre çoğu kişi vize aldı ve mutlu ayrıldı diyor.

• @graombze cevaplayan herkese cok tesekkurler. Babamin vize gorusmesi bugundu ve vizesi onaylandi. Herkesin bahsettigi gibi hicbir belgeye bakmamislar.
    -Ne icin gidiyorsunuz?
    -Cocuklarim ve damadim orada yasiyor, onlari ziyaret etmeye gidiyorum.
    -Ne is yapiyorlar?
    -Siz ne is yapiyorsunuz?
    -Daha once hic yurtdisina ciktiniz mi?
    Sonrasinda da onaylandi kagidini vermisler.

Biz GC liyiz, babam basvuruda masraflarini kendi karsilayacagini belirtmesi ragmen biz yine de davet mektubu yazdik ve bizde kalacagi ve buradaki gunluk masraflari vs bizim karsilayacagimizi belirttik. Ancak dedigim gibi bununla ilgili hicbir konu olmamis.

• @TheEcot canım benim çok mutlu oldum tebrik ederim. Aynilarini anne ve babama sormuslar herhangi bir evrak görmek istememisler. Annem de 2 hafta sonra buraya geliyor çok heyecanliyiz

• Amerika'da yaklasik bir senedir yasiyorum. Ailemin bugun vize basvurusu vardi. Hic soru sorulmadan/belgelere bakmadan direkt red aldilar. Gorusmede gecen konusmalari

• Merhaba
      -Merhaba
    • Emekli misiniz?
    • Emekliyiz ve calisiyoruz
      +Cocugunuz nerede yasiyor ve ne is yapiyor?
    • Amazon'da manager olarak calisiyor.

5 dakika bir bilgisayara bakma sonrasinda direkt, hic bir belgeye bakmadan red edildigi soylenmis.
    Baska bir sekilde ailemin beni ziyaret etmesi icin bir yol mevcut mu acaba?

• @Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..

• Herkese merhabalar, 2024 talihlisiyim ve birkaç hafta önce ABD'ye yerleşmek üzere geldim. Şimdi nişanlım için turist vizesine başvurmak istiyoruz. Kendisi Türk vatandaşı ve İsviçre'de yüksek lisans yapıyor vizeye de oradan başvuracak. Bu süreçle ilgili birkaç sorum olacak.

1. Geliş sebebi sorulduğunda beni ziyarete gelmek istediğini söylemeli mi? Yoksa bu geri dönmeyeceği şüphesi uyandırır mı? Onun yerine bir konferans vs. için mi gelmesi daha mantıklı olur?
    2. Başvuru esnasında gidiş dönüş uçak bileti, kalacak yer rezervasyonu vs göstermeyi düşünmüştük ama konslosluk sitesinde vizenizi almadan harcama yapmayın gibi bir uyarı var. Bu durumda seyahat planını sadece farazi olarak mı sunabiliriz?

Türkiye'den başvurularda red oranları çevremizden duyduğumuz kadarıyla çok yüksek, o yüzden kendisi hala İsviçre'deyken başvuru yapmasını istiyoruz ve maalesef çok fazla deneme şansımız olmayacak. Onay alabilmesi için de olabildiğince sağlam bir case oluşturmak istiyoruz. Bu konuda genel olarak tavsiye edebileceğiniz ne olur?

Şimdiden çok teşekkürler.

• Merhaba.
    Viyana konsolosluğu Türkiye den turist vizesi başvurularını kabul ediyor mu?

• Merhaba kardeşim ABD ordusunda eğitim görüyor yakında mezun olucak bende mezuniyetine gitmek istiyorum bu mülakatım var . Komutanına vizemin kabulü için istek mektubu yazdırmış bana attı ve kendiside ayrıca yazıcakmış bu durum vize onayı için faydalı olur mu?

• Merhabalar, Anakara mi istanbul mu hangisi daha hizli randevu veriyor ? Dv lottery deki gibi yurtdisinda girilebiliyor mu turist vizesine bilgisi olan var mi ?

• Merhabalar, Ailemizin 2 ay önce vize mülakatı vardı ve maalesef red aldılar. Biz GC sahibiyiz fakat ailemizin ds160 formunu doldururken henüz ABD'ye yerleşmediğimiz için kendi bilgilerimizi giremedik. Bu sebeple mülakattada oğlumuzun yanına gidiyoruz demeleri şüphe uyandırmış olabilir diye düşünüyoruz. Şu anda nasıl ilerlememiz gerekiyor bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

• Bugün babamın İstanbul konsolosluğunda mülakatı vardı. Çok şükür vizesini aldı. Babam emekli. Vize memuru, babamın ne iş yaptığını, benim green card ım olup olmadığını, daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş . Her ihtimale karşı dosyasına eklemiştim green card ımı. İyi ki eklemişim çünkü “Elinizde bununla ilgili belge var mı” diye sorunca babam da göstermiş. Sonrasında ise “Vizeniz onaylandı” demiş. Umarım bu sevinci herkes yaşar. 😊

• Merhaba,
    Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
    Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
    Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı

• Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.

O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:

"Cancel your current appointment.
    Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
    Schedule a new appointment."

Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

139

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |