EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@emre911 evet katılıyorum. Ek bir madde ile bu sınıra düzenleme getirmedikleri sürece bizim kategoriye doğrudan bir faydası olmayacak.
-
@emre911 bütçe lazım evet ama arkadaşlar abartmayın ne 100 bin doları yahu ?
4 kişilik aile başvurusu doktor raporları vs dahil 30K civarı ( bu eb3vize için geçerli BDV de daha yüksek tabiki )
30K sonrasında tamamiyle sizin hayat beklentinize bağlı. bana kalırsa evli bir kişi için 15-20K arası başlangıç için yeterli bir miktar.
1 sene önce Kanadaya geldim cebimde toplam 15K CAD para vardı. Evi tutum eşyaları aldım üstüne birde ayağımı yerden kesecek araba aldım.
40-45 K arası beklentilere göre değişmekle beraber yeterli bir miktar.
-
@emre911 100 bin dolar çok abartılı bir meblağ olmuş bence. Şu an aktif olarak sürecin içinde olan çok az insanın 100 bin dolar garantisi vardır. Süreçte harcanan hariç 20-30 bin dolar arası para ile gitmek yeterli olacaktır bence. Ayrıca evli olarak gidenlerin eşlerinin de çalışma imkanı olduğunu düşünürsek ''bekarların 50 bin, evlilerin 100 bin garanti parası olması gerek'' söylemi biraz havada kalıyor.
-
Merhabalar benim bügün 10 Aralık mülakat randevum geldi , umarım herkesin bir an önce mülakat mailleri gelir bu yaşadığımız sevinci heyecanı sizlerinde yaşamasını diliyorum, bu süreçte bana en çok desteği veren bu süreçte her daim destek olan tufan abi sana minnettarım 🙏@tufank bu arada desteğine hala ihtiyacım olucak abi 😁🙏 süreçle ilgili gelişmeleri paylaşacağım sizlerle
-
@yunus-karataş hayırlı olsun. Amerika biletlerinizi almaya az kaldı, son düzlüğe girdiniz artık :) ne zaman lazım olursa destek vermeye hazırız.
-
@yunus-karataş Yüzümüzü güldüren haberlerden biri,çok sevindirici.Şimdiden hayırlı olsun.Vizenizi alıp sağ sağlim amerikaya gitmenizi temenni ediyoruz.Ayrıca hepimiz mülakat deneyimlerinizi dört gözle bekliyoruz.Bol şans :)
-
Herkese merhaba, Tabi herkesin CASE durumu farkli. EB3 profesionel kategorisi icin Merak ettigim bir konu var yardimci olabilirseniz cok sevinecegim. NVC den DQ onaylanip hala bekleyen cok mu ? Yani DQ 2021, 2022, 2023 ve 2024 onaylanip hala ANKARA konsoloslugu icin randevu bekleyen var mi ?
-
@ersinbicil aynı soruyu farklı başlıklar altında sormanıza gerek yok aslında. bir başlık altında da sorsanız cevaplanacaktır.
Randevu alabilmeniz için vize kategorisinin A tablosunda sizi kapsaması / current olmanız gerekiyor.DQ olmak randevu almak için yeterli bir kriter değil. EB3 skilled & professionals için Kasım 2024 bültenine göre 15NOV22 tarihi ve öncekiler, DQ durumdalarsa, randevu alma ihtimalleri mevcut.
-
@grounddreamer @Ryker_0
merhabalar arkadaşlar. Yanlış anlaşılmasın sakın amacım karamsar bir tablo çizmek değil. Biz de sürecimizin başlarında iyimser olmaya, toz pembe görmeye çalışıyorduk süreçleri ama detaylarıyla araştırıp bilanço yaptığımızda kazın ayağının hiç öyle olmadığını gördük. Biz 2 çocuklu bir aileyiz. En kaba haliyle (bakkal defteri misali) yaptığımız hesaplamayı aşağıda özetleyim müsaade ederseniz. (ki bu hesaplamada sapmaların da dezavantajımıza olabileceğini hesap ediyoruz) Gideceğimiz eyalet Minnesota, şehrimiz Minneapolis.İlk Gidişte karşımıza çıkacak zorunlu harcamalar; (yaklaşık 32.500$)
- 15.000$ = iki adet araç (eli yüzü düzgün arıza/sorun çıkartmayacak, ortalama birim fiyatı 7,5K'dan hesapladık) - eş de çalışacağı varsayımı altında 2 araç şart olacaktır
- 7.500$ = (3 odalı bir ev için 2,5K kira ve 2 aylık peşin depozit)
- 10.000$ = ev kurmak için alınması gereken temel ihtiyaç eşyaları
Aylık Harcamalar; (Aylık harcamaların 1 yıllık maliyeti yaklaşık: 65.900$)
- 27.500$ = kira (2500'den 11 aylık hesapladım, girişte 1 kira peşin vermiştik)
- 14.400$ = sağlık sigortası ödemeleri (net rakamları bilmemekle birlikte 2 çocuklu bir aile için biz aylık bütçemize 1200$ koyuyoruz +/- olabilir)
- 6.000$ = faturalar (elektrik, su, internet, telefon vs..)
- 18.000$ = mutfak ve gıda harcamaları (4 kişilik bir aile için biz aylık 1500$ koyuyoruz)
Gelelim gelir kalemlerine; (Minnesota eyaleti için)
saatlik 15$ dan anlaşma yaptığınızı varsayalım. (ki bu ücret çalışma bakanlığının belirlediği iyi sayılabilecek bir ücret. ilanları araştırıyorsanız siz de yorumlayabilirsiniz.)- Haftalık 40 saat çalışma sonucunda ele geçecek aylık brüt ücret: 2.400$ (federal gelir vergisi, eyalet vergisi (bazı eyaletlerde bu vergi yok), sosyal sigorta ve medicare vergileri düşüldükten sonra elde kalan aylık net ücret: 1.985$ yıllık: 23.820$)
- Eş de saatlik 20$ dan iş buldu diyelim; yukarıdaki maddede yapılan hesaplama sonucunda kazanacağı aylık net ücret: 2.582$ bu da yıllık net: 30.984$ denk gelir.
Şimdi basit bir matematik ile hesaplamak gerekirse (özetle):
İlk girişte start-up masrafları: -32.500$
Aylık masrafların yıllık toplamı: -65.900$
EB3 süreci danışmanlık maliyeti: -25.000$
Amerika'da iki kişi çalışılarak elde edilecek yıllık kazanç (ilk sene için): +54.804$
Gelir/Gider farkı: (-68.596$)Gezme, eğlenme, özel tüketim, hobi harcamaları ve gidiş için alınacak uçak biletleri gibi masrafları gözardı ettim.
Her ailenin yaşam tarzı, standartları ve para harcama alışkanlıkları farklılıklar gösterebilir elbette. Bu hesaplamaları herkes kendince yorumlayacaktır. Ama süreci başlatmadan evvel 20-30K yeterli olur mantığı motive olmak için belki kulağa hoş gelebilir ama sürece başlayabilmek için bile (daha Amerika'ya ayak basmadan) 20-30K para harcanması gereken bir durumda işin realitesi ne yazık ki öyle olmayabilir.
-
Selamlar,
100.000 doları EB3 masraflarını da dahil ederek söyledim ki bunlar da 25-30 bin doları bulacaktır çocuklu aile için. Yani EB3 hariç 70 bin dolar gibi düşünebilirsiniz.
70-75 bine gelince, inanın büyük bir para değil. 2.5 milyon TL ediyor ki bu paraya Türkiye'de bile en dandik yerde eski bir daire zar zor alınıyor. Ya da elinizdeki en dandik model bir arabayı satsanız giderken zaten 30 bin dolar bırakıyor. Aile olup da bu meblağların altında bir birikimle ABD'ye gitmek korkunç riskli. Perperişan selsefil olup dönmenize sebep olabilir. Sadece bu başlık altinda bile bu konuda paylaşılan yüzlerce bilgi mevcut bütçe konusuyla ilgili, incelemenizi tavsiye ederim, zira ABD'de de her şey toz pembe değil. He illa ben cebimde 10-15 bin dolarla ailemi oralara götürür böyle bir risk alırım diyorsanız o sizin bileceğiniz iş, ancak bu konuda düşüncesi olan ve plan yapanları da yanlış yönlendirmeyelim.
-
@emre911 katılıyorum.. Anlatmaya, çıkartmaya çalıştığım bütçe örneğinde de zaten 70K'ya yakın bir öngörü oluşuyor. Hele ki; ilk yıl bu kadar düşük bir maaş ile çalışmanın ve "unskill" bir iş yapmanın yanı sıra, geride bıraktığımız aile, eş, dost, akraba özlemi işin içine girdiğinde, mali kısıtın yanı sıra ciddi bir psikolojik de savaş veriyor olacağız. Dolayısıyla özellikle bütçeleme hesaplarını çok iyi yapmak, çok sıkı araştırmak ve hazırlanmak gerekiyor.
-
Tufan Bey teskkur ederim. Forum da yeni oldugum icin farkli basliklarda olunca gorulebilir seklinde dusunmustum.
Turkiye de bizim gibi durumda olup cok uzun sure Konsolosluk gorusmesi bekleyen var mi acaba.
Tufan bey ayrica evlilik cuzdaninin ben sadece islenmis olan sayfalarini eklemistim ( ingilizceye cevrildi) ve NVC den reject yedim ( Evlilik cuzdani normalde 16 sayfa ama ben sadece 6 sayfasini eklemistim_). Acaba tum sayfalarini mi scan etmemiz gerekiyor. Ya da Apostille mi edilmesi gerekiyor. bu konu hakkinda bilginiz var mi
-
@ersinbicil yukarıdaki mesajlarda ya da benim imzamda yer aldığı gibi sürecinizi imzanıza taşıyabilir misiniz? Bu şekilde hangi kategoride olduğunuzu, aşamaları görebilir ve daha rahat cevaplayabiliriz.
Evlilik cüzdanı neden reject edildi bilmiyorum. Görüşme yeri Ankara olarak seçildiyse, mevcut haliyle, uluslararası aile cüzdanının fotoğraflı ve yazılı kısımlarını taratıp yüklemeniz yeterli olacaktır. DQ olduysanız artık bu detayın bir önemi yok.
-
@emre911 10-15 bin dolarla gitmek bence de risk olur. Ben 30 bin dolara yakın bir parayla gitmenin yeterli olacağını düşünüyorum. Kimseyi yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum, bu benim fikrim. Amerika'da her şeyin toz pembe olmadığını ben de biliyorum. 3 yıl yaşadım Amerika'da. Belki de siz 70 bin dolar gerekeceğini söyleyerek yanlış yönlendiriyorsunuzdur insanları. Bu vizeyle gitmek isteyip sizin bu söylediklerinize dayanarak gitmeye cesaret edemeyecek olanlar olabilir. Daha önce benzer bir durum yaşadığım için söylüyorum. İki yıl kaybetmiştim başkalarının bu tarz düşünceleri neticesinde cesaretim kırıldığı için. Bunun bir formülü yok, birçok etkene göre değişebilir kime ne kadar para gerektiği. Eminim herkes kendi şartlarına göre hesabını yapıp ne kadar parayla gitmesi gerektiğine karar verecektir.
-
@Ryker_0 bütçe konusu kişilerin ve ailelerin yaşam şartları ve standartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Bence burada ana kalemler ( EB3 aracı kurum masrafı, seyahat masrafları, ev kiralama, araç ) gibi etkenler üç aşağı beş yukarı rakamlar çoğumuzda benzer rakamlara gelecektir. Sonraki giderler tamamen aile veya kişilerin yaşam standartlarına aradıkları konfora göre değişkenlik gösterir.
Burada ana konu bu bütçeyi ve hesaplamayı insanların kendi şartlarına göre hesaplayıp gitmeleri. Hallederiz, kervan yolda düzülür mantığı ile hareket etmemek ailelerimizi ve kendimizi zor durumda bırakmamak ana mantalitemiz olmalı. -
Şahsen ben bekar birisi olarak ve ilk birkaç yıl minimalist bir yaşam sürmeyi göze alarak ( eb3 masrafları hariç ) yanımda 15K$'ın yeteceğini düşünmekteyim.
Aylık ortalama giderimi düşündüğüm de 2800$ gibi bir ücret çıkıyor. Wendy's de çalışırken ekstra mesai ve ek iş yaptığımda gelirim ortalama 3200$'ı bulabilir diye düşünüyorum. Hazır parayı biraz nakit vererek araç almaya,çok elzem olan ev eşyalarını almaya ve işe başlamadan önce gider olacak masraflar için harcamayı planlıyorum.
Dediğim gibi bu bekar olarak ve minimalist bir yaşam tarzını göze alarak yaptığım hesaplama.
Değerlendirme yapacak arkadaşlar için yorumlara açığım.Belki benim göremediğim hesap edemediğim şeyler olabilir. -
@ersinbicil Merhaba benim de eb3 other works Türkliyeden konsolosluk sürecindeyim 2021 Ağustos ayında başladı işlemlerim PD Ekim 2022 DQ tarihim 19 Mart 2024 ve şuan hala randevu tarihi bekliyorum neredeyse toplam süre 2021 es geçiyorum evrak süresi toparlanma filan derken 2022 den bu yana nerdeyse 3 yıl dolacak
-
İlk yerleşme bütçesi; bekar veya aile olma durumuna, çocuk sayısına, eyalete / şehire, maaşa, ek iş durumuna, zorunlu ihtiyaçlarımıza ve tabii ki kafamızın rahat etmesi için köşeye ayıracağımız tutara göre değişir. Kimimiz peşin, kimimiz taksitle, kimimiz 0 kimimiz 2. el araç alacaktır. Ya da metro hattı yaygın bir şehirde belki arabasız da yaşanabilir ( seçenekler çok az olsa da. bana göre araba şart) Bunun dışında kimimiz daha garantici kimimiz daha rahat olabilir. Köşede en az 1 yıllık kirayı ve giderleri ayırmak isteyenler olabilir. Ev satın alacaklar olabilir. Sadece oda kiralayacaklar olabilir.
Çalışamama kaza gibi durumlar için ayrılacak ücretler, sigortalar, acil durumda TR'ye seyahat için bilet ücreti vs. gibi bir sürü kişiden kişiye değişecek kalem var. Bunları hiç dikkate almayıp daha düşük bütçeler ile de plan yapanlar olacaktır. Bunun tek bir doğrusu yok. Beklentilere, ihtiyaçlara ve maddi durumuna göre değişkenlik gösterecektir.
Genelde bizim gibi garantici adaylar, çok daha uzun vade planlar yapmayı tercih ediyor ki zorlukta hemen geri dönme gibi bir senaryo ile karşı karşıya kalmayalım.
-
@tufank Tufan bey, uluslararası aile cüzdanının fotoğraflı ve yazılı kısımlarını taratıp yükledik ama yine reject yedik. Bu sefer tum sayfalari scan ettik. umarim bir sorun cikmayacaktir
-
@Duygu-Çelik Merhaba Duygu Hanim, tesekkurler bilgi icin. Umarim kisa surede gorusmeye gidersiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
