Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @halildnrts34 Umman’a dosyanı taşımanı tavsiye ederim; tabii Umman bunu kabul ederse. Dosyanı taşıdığın takdirde Green Card alma ihtimalin oldukça yüksek olur. Ayrıca, Avusturya da iyi bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Son sıraya ise Hong Kong’u koyuyorum; çünkü diğer ülkelere kıyasla ret verme olasılığı daha yüksek ve maliyet açısından 2-3 kat daha pahalı. Tabi bu durum 2023 yılında böyleydi; bir yılda bir değişiklik olmadıysa hala geçerli olabilir.

Yeşil pasaporta sahip olman, dosyanın başka bir ülkeye taşınması için doğrudan bir avantaj sağlamaz. Ancak, dosyan başka bir ülkeye taşındığında, örneğin Avusturya’ya, vize işlemleriyle uğraşmadan mülakatını yapabilirsin.

• @ramsen18 Merhaba bende honkonga taşıdım ama incelediğim kadarıyla hiç red yiyen yok forumda gözden kaçırmış olabilir miyim🤗

• Bangkok a mail atan bir arkadaşa gelen cevap dosyasını bu ülkeye taşıyıp şüpheleri olan arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Başvuru sahibi, dosyasının Tayland, Bangkok'taki ABD Büyükelçiliği'ne transferi konusunda KCC ile iletişime geçmelidir. Transfer durumlarında, başvuru sahibi turist olarak DV (Çeşitlilik Vizesi) mülakatına katılabilir. Talimatlarda belirtilen tüm DV sürecini takip ederek ayrıntılı DV talimatları için lütfen web sitemizi ziyaret edin: Çeşitlilik Vizesi Talimatları.

Bu yanıtın size yardımcı olmasını umuyoruz.

Saygılarımızla,
    Göçmen Vizesi Birimi
    ABD Bangkok Büyükelçiliği

• @mehmetserdarnar Muscat oturum izni istiyor mu hocam?

• @TuttoSPORT Ret alan oldu diye anımsıyorum o dönem ki telegram grup konuşmalarından. Belkide Hong Kong değildir de başka ülkeden ret almışlardır 1-2 sene geçti tam hatırlayamıyorum. Size de hayırlı olsun bu arada. Umarım her şey gönlünüzce olur.

• ⭐⭐⭐

@Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bangkok a mail atan bir arkadaşa gelen cevap dosyasını bu ülkeye taşıyıp şüpheleri olan arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Başvuru sahibi, dosyasının Tayland, Bangkok'taki ABD Büyükelçiliği'ne transferi konusunda KCC ile iletişime geçmelidir. Transfer durumlarında, başvuru sahibi turist olarak DV (Çeşitlilik Vizesi) mülakatına katılabilir. Talimatlarda belirtilen tüm DV sürecini takip ederek ayrıntılı DV talimatları için lütfen web sitemizi ziyaret edin: Çeşitlilik Vizesi Talimatları.

Bu yanıtın size yardımcı olmasını umuyoruz.

Saygılarımızla,
    Göçmen Vizesi Birimi
    ABD Bangkok Büyükelçiliği

Selamlar...Bu cevap çok güzel bir ibare içeriyor. Bu posta dosya taşıyan talihli dostlarımız için çok iyi bir haber. Mailin ingilizce versiyonunu paylaşırsanız çok güzel olur. 🤝

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sirvanak gayet yeterli, gönderebilirsiniz.

• @Flight101 Çok iyi, demek ki Bangkok'ta başvuruları rahatça kabul ediyor. Hongkong'tan daha ucuz 😃 Acaba oraya mı taşısak diye düşünmedim değil. Bir de Bangkok çok güzel bir yer. Baya hareketli bir şehir.

• Selamlar arkadaşlar, biraz geç yazdığımın farkındayım sürecin tamamlanmasını beklemek istedim. Vizemi ve sarı zarfımı az önce aldım 🙂 En kısa zamanda deneyimlerimi elimden geldiğince detaylı bir şekilde yazacağım.

• @olowen Hayırlı olsun. Güzel haber.

• @olowen hayırlı olsun, darısı bizlere.

• Hong kong 'a dosya taşıyan birine mülakat verilirken hangi sıraya göre veriliyor. Mesela dosyamı Hong Kong 'a taşıdım. Bu durumda benden önce dosya taşıyan herkese mülakat dağıtıldıktan sonra mı bana mülakat tarihi veriyor, yoksa sıra numarasına göre dağıtılıp(o anda benden daha düşük cn olmadığını var sayarsak) planlanacak ilk mülakat benim ki mi oluyor.
    Birde ben balgam testine kalacağım. Mülakattan sonra eşim ve çocuklarımın işlemlerini ben yapabilir miyim? Mesela onlardan birinin sağlık raporu da geç çıkarsa sağlık merkezinden alıp konsolosluğa teslim edebilir miyim? Yada vize basılırsa onların pasaport ve sarı zarflarını teslim alabilir miyim? Tabi bu belgelerle uçağa binip geri dönmesi de var. Hava alanında niye başkasının belgelerini taşıyorsun aç içini gibi bir durum olabilir mi?

• @blueboy21 geçen senelerde istememiş bu sene de kcc ile taşıdım henüz konsolosluk ile iletişime geçmedim. Büyük ihtimalle oturum istemiyor ama vize istiyor onu biliyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aress .mülakatlar case numarasına göre dağıtılır.
    sizin cn'niz, şu an zaten cuf-off içinde. bu yüzden ilk dağıtımda mülakat alırsınız.

eşinizin ya da çocuklarınızın pasaportlarını teslim alabilirsiniz ancak, aile bireyleriniz pasaportları oradayken ülkeden nasıl çıkıp türkiye'ye dönecekler onu tam anlamadım?

• @Serapp Hong Kong neden banka dökümü istemiyor anlamadım, gittiğimizde iş vs bulana kadar yeterli para olup olmadığına bakmıyorlar mı

• @olowen sabırsızlıkla bekliyorduk tebrikler gözünüz aydın olsun. Yeni hayatınızda sağlık, başarı diliyoruz.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aress .mülakatlar case numarasına göre dağıtılır.
    sizin cn'niz, şu an zaten cuf-off içinde. bu yüzden ilk dağıtımda mülakat alırsınız.

eşinizin ya da çocuklarınızın pasaportlarını teslim alabilirsiniz ancak, aile bireyleriniz pasaportları oradayken ülkeden nasıl çıkıp türkiye'ye dönecekler onu tam anlamadım?

Güzel bir noktaya değindiniz. 😃 orasını düşünmemiştim. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aress o kısmı da yeni bir pasaport çıkartırarak çözebilirsiniz dilerseniz.
    yasa gereği TC vatandaşları iki pasaport kullanabilir.
    1 yıllık pasaport çıkarıp ülkeye girişleri onunla yapar, dv mülakatına diğer asıl pasaportlarınızı verebilirsiniz.
    orada konaklamaktan daha ucuza gelecektir..

• @gucarslan Çok iyi fikir. Teşekkür ederim.

• @gucarslan Bildiğim kadarıyla eskisini kesiyorlar hocam.

Benzer Başlıklar

• 15673
  • 7344
  • 153
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |