DV25’te kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım hepiniz hayal ettiğinizden daha güzel bir yaşam sürersiniz. Dosyasını başka bir ülkeye taşımayı düşünen veya “Ankara’da sıram kesin gelir” diye iyimser bir beklenti içinde olan arkadaşlara küçük bir tavsiye vermek istiyorum. Umarım bazılarınıza faydası olur.
Dosya numarası düşük olanlar da dahil olmak üzere, DV25 kazanan herkese, eğer bütçeleri uygunsa, dosyalarını başka ülkelere taşımalarını tavsiye ediyorum. Sayın adminimiz Uğur Bey’in bizim dönemimizde söylediği bir söz vardı: “ANKARA’YA GÜVENMEYİN.” Bu cümle belki ilk başta basit görünebilir, ancak zamanla bu sözün ne kadar anlamlı olduğunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Çünkü Ankara’nın gösterdiği performans çok düşük ve maalesef her yıl daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor. Sıra ilerleyişinin yavaşlaması, ülke gündeminde oluşan siyasi olaylar veya doğal afetlerde mülakatların durması, konsolosluğun kapanması gibi durumlar bizim dönemimizde yaşandı. Örneğin, benim dönemimde yaşanan deprem nedeniyle sıra durmuş ve konsolosluk kapanmıştı. Tüm umutlarım tükenmişken, son anda dosyamı Umman’a taşımayı başardım. Yalnızca bir gün sonra mail atan arkadaşlara ise kontenjan doldu şeklinde geri dönüş yapıldı.
Hayatınızda belki de bir kez karşılaşacağınız bu büyük şansı iyimserliğe bırakabilir veya dosyanızı taşıyarak tüm riskleri ortadan kaldırıp bu fırsatı olumlu sonuçlandırabilirsiniz. Bu satırları Maryland Ocean City’den yazıyorum. Umarım sizler de Amerika’nın farklı eyaletlerinden bu süreçte kazandığınız deneyimleri başka arkadaşlara aktaracağınız günlere ulaşırsınız. Hepinize hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.