Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @Nakre1986 sorularınızı ilgili konu başlığında sorarsanız cevap alırsınız ayrıca başvuru rehber niteliğinde video var onu izleyerek 10 dakikada başvurunuzu tamamlarsınız

Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

• ⭐⭐

@ramsen18 o kişi yetkin mentes videosunda bu konuya değinmişti ama o iltica ederken iltica sebebini açıklamadı ve bu bende kalsın diyor söylemiyor sebebini ayrıca iltica ettiğinde yaşadığı zorlukları söylüyor kesinlikle tavsiye etmiyor ve yakın zamanda paylaştığı bir videoda dinlemişdim ailesinden birini kaybetti veya hastalanmış mı tam hatırlamıyorum türkiye ye gelemedim görüşemedim bile dedi

Büyük konuşmayım iltica kesinlikle etmem demem orta doğudaki olayları görüyoruz duyuyoruz insanlar ailelerini kaybediyor bunları korumak için yerinden yurdundan oluyor bu yüzden büyük konuşmak istemiyorum ama sadece daha iyi bir hayat daha iyi bir yaşam gibi bahanelerin arkasına saklanıp iltica etmek bana mantıklı gelmiyor temmuz ayında marsiyadaydım orada iltica etmiş bir türk vatandaşı ile karşılaştım dil yok kimse iş vermiyor yeri geliyor aç ve sokakta yatıyorum çalışma iznim yok devlet daha ilticamı kabul etmedi kimse yardım etmiyor diyordu kendine özgü bir sebepleri vardır iltica etmesinin anlıyorum küstahça o zaman dön demekte istemedim allah yardımcın olsun dedim oradan uzaklaştım bir çok insan iltica ederken youtube videolar olsun çevresinde biri iltica etti orada çok güzel hayatı var söylemlerini duyarak yola çıkıyor bu çok düşük bir oran bu riski almak hayati bir sebep değilse asla almam

• ⭐⭐⭐

YouTube ta Fayn diye bir kanal var en son videosunda sınırdan geçişlere değindi..Davulun sesi uzaktan hoş geliyor..Yaptıkları harcamaları da söylüyorlar..Bir göz atın derim...

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

YouTube ta Fayn diye bir kanal var en son videosunda sınırdan geçişlere değindi..Davulun sesi uzaktan hoş geliyor..Yaptıkları harcamaları da söylüyorlar..Bir göz atın derim...

Türkiyeden “sizi kaçak Amerikaya sokuyoruz” diye reklam yapan insanlar 8-10 bin usd’ye bitiyor bu iş gibi pazarlıyor ama kazın ayağı öyle değil. O maceranın maliyeti 25-30k dolar, belirsizlik, iş sorunları ve en nihayetinde sokağa düşme bile olabiliyor.

Bi de anlamadığım şöyle bi muhabbet var, Facebookta bazı Amerikadaki Türkler vb sayfalar var. Biri “Ben Amerikaya göç etmek istiyorum, mesleğim bu, dil seviyen bu” gibi doğru düzgün derdini yazdığında altındaki yorumlar “Sakın gelme, Amerika rezalet, ülkenin kıymetini bil, biz burda sürünüyoruz böyle bi hata yapma” full bu şekilde ve bu hareketlere alışığız zaten artık ben sinirlenemiyorum bile. Fakat geçenler “Ben Amerikaya kaçak geldim ama tutunamadım geri dönmek istiyorum, pasaportumda vize yok kaçak girdiğim için, direkt bilet alsam bana sıkıntı çıkarırlar mı giderken?” Şeklinde yine insani bi soru sormuş. Altındaki yorumlar “Sakın gitme, Türkiye çok kötü pişman olursun, aman yapma aptal mısın Amerikadan gidilir mi?” 😄😄😄😄 Hocam bi karar verin ama dimi? 😄

• @T-C-Kubilay-Dikici Söylediklerinizde ki bazı yanlışlarınızı düzelteyim izninizle. Sadece bir arkadaşımızın sorusuna örnek verirken Yetkin Menteş beyfendiyi örnek gösterdim. Kendisi iltica sebebini de söylememiş olması çok önemli değil. Avukat ile tüm süreci yönettiği için asıl önemli olan şey de Avukatın iyi bir şekilde yönlendirmesi ve süreci takip etmesidir. İltica etmenin zorluklarını ve kimseye önermiyor değil kendisi, o sadece Meksika sınırından gelen kişiler için o yoldan gelmeyin diyor. Zaten o kadar para harcıyorsan ya turist vizesi ile gel yada yatırımcı vizesi ile gelmeye çalış gibi öneride bulunuyor. Yakınını kaybetti dediğiniz şeyde kendisi ABD ye ilk turist vizesi ile gelip sonra ilticaya başvurduktan 3 gün sonra mı neydi Babasını kaybediyor. Ve kendisi Amerika aşığı bir adam,ABD ye giderken nelerden vazgeçtiğini bilerek gelmiş birisidir. Benim düşüncem ise ben de kimseye iltica etmelerini önermiyorum. Bana GC çıkmasaydı gelmezdim. Ben yasal olduğum halde hayat zor geliyor ilticaya başvuranın ise Allah yardımcısı olsun.

• Bu ileti silindi!

• @Flight101 Türkiye'de gıda sektöründe olan birisi olarak sorunuz olur ise cevaplamak isterim. Ama mutlaka yerinde analiz gerekir. Yeme içme çok çeşitlilik arz ediyor. Ben gıda üzerine restoran işletmecisiyim. Döner restoranı

• ⭐⭐⭐

@akara Selamlar.. İlginiz için teşekkürler...Tabiki de sorularım olacaktır, zamanı geldiğinde konu hakkında bol bol konuşuruz 👍

• Merhaba, askerlik erteleme sürem ekim 25 te bitiyor o ! Mülakata cağırılırsam engel teşil eden bir durum olur mu

• @istalin neden sıra gelmez diyorsunuz? 7.300’ün çok yüksek bir sayı olduğunu düşünmüyorum, ds-260 formunu da iki üç gün içerisinde göndermiştim zaten. ne gibi bir problem olabilir?

• @ATS16 bilgilendirme için teşekkürler. ayrıca ds260 formunu 2-3 gün gibi kısa bir süre içerisinde gönderdim, sıralamam da 7.300’lerde, sizce şu zamana kadar mülakat tarihi için mail gelmeli miydi? bilmediğim için soruyorum.

• ⭐⭐

@istalin greencardla askerliğin alakası yok

• ⭐⭐⭐

@halildnrts34 Selamlar..
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
    4. Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması
    5. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Bu ileti silindi!

• @mehmetserdarnar Çok geçmiş olsun ancak sorunuzu bu başlıkta değil aşamalar başlığında sormalısınız.

• @Serapp teşekkürler

• @halildnrts34 gecen sezon senin case no ya sıra gelmedi ordan hesapla

• Trump kazanırsa green cardları iptal ettim kazananların süreci iptal olmuştur şeklinde bi karar alabilir mi?
    Veya süreci yavaşlatabilir mi?

• @emirhankd, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Trump kazanırsa green cardları iptal ettim kazananların süreci iptal olmuştur şeklinde bi karar alabilir mi?
    Veya süreci yavaşlatabilir mi?

Hayır, Trump süreci tek başına iptal edemez, bu yetki başkanda değil. Evet, Konsolosluklar aracılığıyla son yıllarda Ankara’da olduğu gibi süreci yavaşlatabilirler.

• arkadaşlar selam, hali hazırda yeşil pasaportum varken dosyamı hangi ülkenin konsolosluğuna taşımamı önerirsiniz?

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k