Selamlar
Dün ailemle birlikte B1/B2 vizemiz onaylandı detaylarını paylaşıyorum :
Randevumuz 2025 ortasıydı, takip ederek 30 ekim e çekebildim.
Profil : Baba, Anne, 18 yaş lise mezunu çocuk, 12 yaş öğrenci çocuk. Pasaportlarda 3 er tane schengen (aktif) mevcut, ve son 5 yılda Almanya, Hollanda, Yunanistan gezileri mevcut. Baba 2012 de tek başına istanbul dan red var.
Görevli - G
Ben - B
G - Welcome, do you speaking English ?
B - Yes I can, I will prefer to speak Turkish because it is a little exciting here.
G- Tamam (tercüman geldi)
G- Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz ? (1nci kritik soru)
B - Son 5 yıl içinde her sömestr tatilinde avrupayı geziyoruz. Ve artık uzak rotalarıda gezmek istiyoruz. Bu yüzden New york tatili planladık.
G- Son 5 yıl için nereleri gezdiniz ?
B- Almanya, Hollanda ve Yunanistanı gezdik. Almanya ya 3 kere seyehatimiz oldu.
G- Where do you work with your spouse? (araya böyle ingilizce ler serpiştirdi)
B - I work in a fruit and vegetable export company. I am an accounting and finance manager. My wife is a front office employee.
G- Aylık gelirinizi ne kadar ?
B - **.000₺.
G- Kira damı oturuyorsunuz ?
B- Evet
G- Ev almayı düşünüyormusunuz ? (2.nci kritik soru)
B- Tüm paramızla arsa aldık ve değerlenmesini bekliyoruz. Yakın zamanda satıp ev alacağız. Tapusu yanımda gösterebilirim.
G- Anne babalarınız nerede ne yapıyorlar ? (3ncü kritik soru)
B- Eşimin anne babası hayatta değiller ama ablası hayatta ve aynı mahallede oturuyuruz. Benim ise babam vefat etti annem şehir dışında oturuyor. Ama ayda bir kez veya 2 ayda bir kez ziyaret ediyorum. (Aile bağlarının önemi)
G- Congratulations, I approve your visa.
Kritik olarak belirttiğim soru ve cevaplar bize vize almamızı sağlayan sorular oldu bize göre. Herkes dilediği şekilde vizesini almasını umuyorum.