Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• Bugun kardesim turist vizesini aldi. ilk defa basvurmustu. Gorevli sirayla asagidaki sorulari sormus.

1- Neden gitmek istiyorsun?
    2025 haziran ayindaki Espor organizasyonuna katılmak istiyorum , her sene katilmaya calisiyorum bu sene Danimarka'dakine katilmistim.

2- calisiyor musun ?
    Evet 6 senedir kesintisiz ayni is yerinde calisiyorum.

3- kiminle gideceksin ? Tek mi ?
    Almanya’da yasayan Alman vatandasi arkadasimla gidecegiz.

4-hangi ulkere gittin?
    Almanya, Danimarka,Isvec, balkanlar vs.

Tebrikler onayliyorum diyerek kagidi vermis.

Forumda mulakat deneyimlerini okuyarak hazirlanmistik. Daha once diger arkadaslarinda bahsettigi gibi bir seyahat planinin olmasi, turkiye’ye geri doneceginize ikna olmalari vizenin onaylanmasi icin arti puan.

• merhaba turist vizesi randevum çarşamba günü. Geçen haftalarda fotoğraf çektirmiştim aşağıdaki şekilde 1 adet gc başvurusu için dijtal talep ettim.

3 adet de basılı aldım vize randevusu için onun arkaplanı beyaz.(Sanırım programdan kaldırmış.) bu fotoğraf sorun yaratır mı acaba?

https://i.ibb.co/4T2N9DF/ghdh.jpg

• Merhabalar,
    Gezmek için vize almayı düşünüyorum. Ama bu işler için çok tecrübesizim. İnternette 185 dolar diyor. Belgeler için ekstra başka bir ücret ödemem gerekir mi? Ya da konsoloslukta ekstra işlemler var mı? Varsa ücreti ne kadar oluyor? Genel olarak bana kaça patlar bu vize acaba yardımcı olabilirsrniz çok sevinirim.
    Teşekkürler

• Herkese merhaba turist vizem onaylandi.bnde tecrübelerimden aktarmak istedim belki yardımcı olur birilerine ben bu forumdan çok faydalandım. İçeriye giriş parmak izi vs bunlar zaten içerdeki görevliler yardımcı oluyor. Sonra mülakat ki önemli yer burası, bana sorulan sorulari aşagıda siralayacagım.

-neden amerikaya gitmek istiyorsunuz ( burada sadece turist cevabini duymak istemiyorlar kisaca planınız dan bahsetmek gerek)

• daha önce yurt dışına çıktınız mı

• ne iş yapiyorsunuz

• eşime aynı şekilde nerede çalışıyorsunuz ve goreviniz nedir diye sordu daha sonra kaç yıldır çalıştığını sordu

Ve vizeniz onaylandı dedi

• Merhaba

Kızkardeşim Amerika Vatandaşı daha evvel eşim ve benim adıma F4 başvurusunda bulunmuştu. Şimdi biz B1-B2 vize başvurusu yaptık, randevu 2025 yıl sonu öne çekmeye çalışıyoruz. Sorum şu ki B1-B2 sırasında F4 başvurumuzu görebiliyorlar mı? Ayrıca Türkiye de sağlam bağlarımız var 15 yılı aşkın düzenli çalışma hayatımız mesleğimiz var. Ayrıca pasaportumuzda schengen vizemiz var daha evvel tatil amaçlı 10 günlük İtalya gezimiz var. F4 endişelendiriyor. Not: Annemin B1-B2 vizesi var ve 4 yıldır düzenli olarak kışın 5 aylığına ABD ye kızkardeşimin yanına gidip geliyor. Torunu ile vakit geçiriyor.

• ⭐⭐

@Aas20 daha önce yurt dışına çıktınız mı?

• @celica evet hollanda fransa ve balkan ülkeleri , ama önemli olan schengen ülkeleri galiba.

• ⭐⭐

@Aas20 onem sirasi soyle;
    -kanada
    -ingiltere Ve diger five eyes ulkeleri(avustralya,yeni zelanda vs)
    -zor Schengen veren ulkeler; almanya-hollanda-isvec-norvec vs.
    -kolay Schengen veren ulkeler.

Vizesiz ulkeler ise yaramaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@forgondor bu işlemle birlikte suratınızdan, kafanızdan bir parça kesilmediyse sorun yok. Arka planı beyaza çevirmek sorun değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@accountant Eğer adınıza I-130 formu doldurulduysa bunu DS-160 formunda belirtmeniz gerekiyor. Belirtmezseniz ve sistemlerinde görünürse beyan eksikliği olur ve daha büyük risk.

• @tufank teşekkürler bilgi verdiğiniz için sanırım formu güncellememiz gerekecek. Peki F4 başvurusu olup turist vizesi alan var mı forumda varsa bilgilendirirse sevinirim veya hangi başlıkta bulabilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

• Forum üyelerinin paylaşımlarından faydalanarak ben de eşime B1/B2 vizesini aldım. Başkalarına faydası olabilir diye deneyimlerimizi kısaca paylaşayım. Ağustos ayının ortalarında DS160 formunu doldurup Ankara'dan 2026 temmuz ayına randevu aldım. Ara sıra sistemi kontrol ederek randevuyu öne çektim ve eylülün ortasında yaklaşık 30 ekime randevu aldım. DS160 formunda gidiş tarihiniz planlı mı kısmında hayır deyip tahmini bir tarih ve tahmini bir otel ismi (daha önce kaldığım otelin ismini, adresini) yazdım. Başvuru ekranında belirtilen evraklar dışında ekstra pek birşey hazırlamadım. Çocukları sorarlarsa diye nüfus kayıt örneğinin, eşim aklında tutabilsin diye otelin adının ve adresininin olduğu bir ekran görüntüsünün ve bir de ev tapusunun çıktılarını aldım ancak hiçbirini istememişler.
    Seyahat planına çocukları dahil etmemiştim. Çocukların vizesi henüz yok. Birkaç avrupa ülkesi seyahatimiz olmuştu ve onları DS160 formuna yazmıştım. Randevu yeri değişince DS160 formunu yeniden doldurdum ve randevu sayfasından formun numarasını değiştirdim.
    Mülakat sorularına gelecek olursak

1. Niçin gideceksiniz? Eşim turistik amaçlı gideceğimizi söylemiş.
    2. Ne iş yapıyorsunuz? Eşim işini söylemiş. Sabit maaşlı bir işi yok.
    3. İkinci sorunun cevabı üzerine neden yeşil pasapartunuz var? Eşim de öğretmen olduğumu söylemiş. Konsolos vizenizi onaylıyorum demiş ve mülakatı tamamlamış.

• Merhaba arkadaslar, yaklasik 20 sayfaya yakin deneyim okudum. Paylasan arkadaslara tesekkur ediyorum. Annem icin aralik 2024'de turist vizesi randevumuz var. Annem ev hanimi, ben ise yesilkartliyim. Annem de beni ziyarete gelmek istiyor. Randevumuz Istanbul'da. Fakat sunu merak ediyorum ve deneyimlerde de cok goremedim. Maddi durum icin banka hesap dokumu ve ucak bileti rezervasyonu mulakata goturmeli miyiz? Goturursek bi avantaji olur mu? Goturen arkadaslarin deneyimlerini okudum fakat sanirim hic sorulmamis. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Mulakati olan arkadaslara bol sans diliyorum.

• @accountant arkadasiminda F2b’den gocmenlik basvurusu var malesef 2 kere turist vizesinden red aldi.. Yaklasik 15 ülke gezip, 2 schengini mevcuttu. Ama tabi siz yinede deneyin.

• @Didem-G babanizin onay durumu daha yuksek ama kardesiniz konusunda emin olamadım riskli :)

• @historian kardeşim onay aldı 👍🥳

• @Arne-Saknussemm götürüp götürmeme kararı başvuru sahibinin kendi takdiri ama sorulmuyor mülakatta. Sorgulanan durum başvuru sahibinin profili, seyahati sonrası ülkesine dönüp dönmeyeceğine dair konsolosu ikna etmek üzere sunacağı sözlü beyanlar, seyahat planı kapsamında sorulacak soruların DS160’daki beyanları ile örtüşüp örtüşmediği.

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Arne-Saknussemm götürüp götürmeme kararı başvuru sahibinin kendi takdiri ama sorulmuyor mülakatta. Sorgulanan durum başvuru sahibinin profili, seyahati sonrası ülkesine dönüp dönmeyeceğine dair konsolosu ikna etmek üzere sunacağı sözlü beyanlar, seyahat planı kapsamında sorulacak soruların DS160’daki beyanları ile örtüşüp örtüşmediği.

Cok tesekkurler cevabiniz icin. Diger bi sorum formda b1,b2,b1 ve b2 olmak uzere 3 secenek vardi. Turist vizesi dedigimiz b1 ve b2 oluyodu forumdan okuduguma gore ama teyit etmek icin bi de size sorayim...

• @Arne-Saknussemm turistik seyahat amacıyla gidecekseniz B2 seçebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa pasaportunuzda vize kategorisi b1/b2 business & tourism (temporary visitor) olarak gelecek zaten.

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    SerappS
    @hamitt25 said: Merhaba arkadaşlar, daha önce forumda konuşulmuş olabilir tekrara düşüyorsam kusura bakmayınız. "Have you made specific travel plans?" bu soruya ne cevap vermemiz gerekir, biliyorsunuz ki konsolosluk "vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almayın" diyor, yes dediğimde ise kesin olarak varış tarihi, varış şehri gibi kesin bilgiler istiyor. no dediğimde ise tahmini bilgiler istiyor. özetle ne cevap vereceğim konusunda tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar. Eğer belirli bir planınız yoksa hayır deyip mülakat tarihinden sonraki bir tarihi gidiş tarihi olarak yazmanız, kalış süresine de örneğin 2 hafta yazmanız yeterli olur. Kalacak yer olarak bir yakınınızın ev adresi veya otel adı girebilirsiniz. Uçak bileti elbette almanız gerekmiyor. Diğer konularda takıldığınız bir yer olursa: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730986-ds160-formu-doldurma.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k