Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Ben amerikada yaşıyorum anne ve babam beni ziyarete gelmek istiyor yakinda vize gorusmeleri var cok heyecanlilar bize onereceginiz neler dikkat etmeliyiz neler goturmeliyiz ne sorulabilir bilgilerinizi benimle de paylasir misiniz?

• ⭐⭐

@graombze Merhaba, bu sayfadaki mülakat deneyimlerini okuyabilirsiniz. Benim ve bir çok insanın mülakat esnasında dikkatini çeken durum aile büyüklerine vize verirken konsolosluğun daha esnek davrandığı. Türkiye'de başka çocuğu var ise etkili bir olumlu etken oluyor ama genelde çocuğum ABD'de onu ve varsa torunumu özledim demeleri yeterli bence. Ayrıca ekstra belge yada evrak sormayacaklardır çok yüksek ihtimalle. İnşallah sorunsuz geçer ve vizelerini alırlar kavuşursunuz.

• @mesut1905 çok teşekkür ederim çok heyecanliyiz mulakat deneyimlerini okudum annem ile babama anlattim insallah sorunsuz geçer. Siz st augustine de mi yasiyorsunuz

• ⭐⭐

@graombze emin olun büyüklerimizin olgunluğu mülakatta bizlerden daha avantajlı hale getiriyor onları inşallah kavuşacaksınız. Ben St.Augustine'de değilim EB3 sponsorum o şehirde zamanı geldiğinde orada yaşayıp/çalışacağım.

• ⭐⭐

@Darko hocam duzgun cevap vermemissiniz.
    Bekarlik direk eksi.
    Turistik cok basit bir cevap. Ozellikle uzun suredir calistiginiz is yoksa textbook red basmis.

• Merhaba. Greencardla Amerika’da yaşıyorum. Temmuz 2024 de anne ve babam için turist vizesine başvurdum ve şubat 2026 ya tarih verdiler. Öğrenmek istediğim şu: vize başvuru ücreti 1 yıl geçerli fakat bana neredeyse 2 yıl sonraya randevu verdiler. Bu durumda 1 yıl sonunda tekrar bir vize başvuru ücreti ödemem gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler.

• @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Darko hocam duzgun cevap vermemissiniz.
    Bekarlik direk eksi.
    Turistik cok basit bir cevap. Ozellikle uzun suredir calistiginiz is yoksa textbook red basmis.

Mesela nasıl düzgün bir cevap verebilirdim.
    Ne yapayım yalan söyleyip evlimiyim diyeyim 🙂
    3 yıldır aynı yerde çalışıyorum, napcaz 10 yılı doldurduktan sonra mı başvurcaz.
    Turistik amaçlı denir ne diyecektim? detay sorsaydı cevaplardım.

• ⭐⭐

@Darko turistik demek baska road trip yapacagim,buralari buralari gezecegim, x gun kalacagim demek baska.
    Vize memuru gunde 500 kisiyle konusuyor. hepsi turistik diyor 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetemre Randevu tarihi 2030 da olsa bir sorun yok. Burada bahsedilen ödeme tarihi üzerinden 365 gün geçmesine rağmen hala bir randevu almamış olmak veya mevcut randevuyu iptal etmek. Randevu almış ve bekliyorsanız tekrar ödeme yapmanıza gerek yok.

• @tufank cevabınız için çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   new_life new_life 

• @Knyldrm tebrik ederim.

Demek ki ne anladık; DS-260 doldurmak bile B1/B2 almaya engel değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@Knyldrm tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Aynı anda başvursanız bile farklı günlerde onaylanıp kargoya verilebiliyor. Endişe edilecek bir durum yok. Yakında "issued" olup kargoya verilecektir.

• Bugun kardesim turist vizesini aldi. ilk defa basvurmustu. Gorevli sirayla asagidaki sorulari sormus.

1- Neden gitmek istiyorsun?
    2025 haziran ayindaki Espor organizasyonuna katılmak istiyorum , her sene katilmaya calisiyorum bu sene Danimarka'dakine katilmistim.

2- calisiyor musun ?
    Evet 6 senedir kesintisiz ayni is yerinde calisiyorum.

3- kiminle gideceksin ? Tek mi ?
    Almanya’da yasayan Alman vatandasi arkadasimla gidecegiz.

4-hangi ulkere gittin?
    Almanya, Danimarka,Isvec, balkanlar vs.

Tebrikler onayliyorum diyerek kagidi vermis.

Forumda mulakat deneyimlerini okuyarak hazirlanmistik. Daha once diger arkadaslarinda bahsettigi gibi bir seyahat planinin olmasi, turkiye’ye geri doneceginize ikna olmalari vizenin onaylanmasi icin arti puan.

• merhaba turist vizesi randevum çarşamba günü. Geçen haftalarda fotoğraf çektirmiştim aşağıdaki şekilde 1 adet gc başvurusu için dijtal talep ettim.

3 adet de basılı aldım vize randevusu için onun arkaplanı beyaz.(Sanırım programdan kaldırmış.) bu fotoğraf sorun yaratır mı acaba?

https://i.ibb.co/4T2N9DF/ghdh.jpg

• Merhabalar,
    Gezmek için vize almayı düşünüyorum. Ama bu işler için çok tecrübesizim. İnternette 185 dolar diyor. Belgeler için ekstra başka bir ücret ödemem gerekir mi? Ya da konsoloslukta ekstra işlemler var mı? Varsa ücreti ne kadar oluyor? Genel olarak bana kaça patlar bu vize acaba yardımcı olabilirsrniz çok sevinirim.
    Teşekkürler

• Herkese merhaba turist vizem onaylandi.bnde tecrübelerimden aktarmak istedim belki yardımcı olur birilerine ben bu forumdan çok faydalandım. İçeriye giriş parmak izi vs bunlar zaten içerdeki görevliler yardımcı oluyor. Sonra mülakat ki önemli yer burası, bana sorulan sorulari aşagıda siralayacagım.

-neden amerikaya gitmek istiyorsunuz ( burada sadece turist cevabini duymak istemiyorlar kisaca planınız dan bahsetmek gerek)

• daha önce yurt dışına çıktınız mı

• ne iş yapiyorsunuz

• eşime aynı şekilde nerede çalışıyorsunuz ve goreviniz nedir diye sordu daha sonra kaç yıldır çalıştığını sordu

Ve vizeniz onaylandı dedi

• Merhaba

Kızkardeşim Amerika Vatandaşı daha evvel eşim ve benim adıma F4 başvurusunda bulunmuştu. Şimdi biz B1-B2 vize başvurusu yaptık, randevu 2025 yıl sonu öne çekmeye çalışıyoruz. Sorum şu ki B1-B2 sırasında F4 başvurumuzu görebiliyorlar mı? Ayrıca Türkiye de sağlam bağlarımız var 15 yılı aşkın düzenli çalışma hayatımız mesleğimiz var. Ayrıca pasaportumuzda schengen vizemiz var daha evvel tatil amaçlı 10 günlük İtalya gezimiz var. F4 endişelendiriyor. Not: Annemin B1-B2 vizesi var ve 4 yıldır düzenli olarak kışın 5 aylığına ABD ye kızkardeşimin yanına gidip geliyor. Torunu ile vakit geçiriyor.

• ⭐⭐

@Aas20 daha önce yurt dışına çıktınız mı?

• @celica evet hollanda fransa ve balkan ülkeleri , ama önemli olan schengen ülkeleri galiba.

• ⭐⭐

@Aas20 onem sirasi soyle;
    -kanada
    -ingiltere Ve diger five eyes ulkeleri(avustralya,yeni zelanda vs)
    -zor Schengen veren ulkeler; almanya-hollanda-isvec-norvec vs.
    -kolay Schengen veren ulkeler.

Vizesiz ulkeler ise yaramaz.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 3
  • 60
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |