Merhaba, iyi forumlar herkese.
Sormak istediğim bir soru var DS160 ile ilgili, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Haziran ayında üniversitemizde bulunan bi takımla beraber Amerika’ya gideceğiz yarışma için. Gidişimizi 4 Haziran dönüşümüzü ise 12 Haziran olarak belirledik kendi aramızda. Kendi araştırmalarım sırasında fark ettim ki DS-160 vizesini aldıktan sonra Amerika’ya ilk girişte kişiye I-94 formu veriliyor. Bu formda Amerika’ya giriş tarihiniz ve çıkış yapacağınız tarih yazıyor. Eğer çıkış yapacağınız tarihten daha geç çıkış yaparsanız ülkeden, bazı yaptırımlar oluyormuş (Vize iptali, tekrar vize alamama gibi).
Bu sıralar DS-160 formunu doldurmam lazım bir an önce vize alabilmek için. Merak ettiğimse şu, I-94 formunda yazacak olan çıkış tarihi, benim DS-160 doldururken yazacak olduğum çıkış tarihi mi olacak, yoksa gümrükte bana ne zaman çıkıyorsunuz diye sorulup dönüş biletimi göstermem mi istenecek. Bunu şu yüzden soruyorum; takımdan bir çok arkadaşım 12 Haziran’da yeniden geri dönecekler. Eğer ben cebimde bir miktar para olursa biraz daha fazla kalmak, gezmek isterim. Ancak bunu şuan çok öngöremiyorum açıkçası. Yani DS-160 formunda dönüşe 12 Haziran yazıp sonrasında cebimde para olmasına rağmen 12 Haziranda dönmek zorunda kalmak istemem. Ne yapmamı önerirsiniz? Ya da bildiğimi sandığım bir yanlış varsa bunu düzeltir misiniz? Dönüş tarihimi 12 Hazirandan daha geç bir tarih olarak yazıp daha erken dönsem bir problem olur mu? bunları merak ediyorum. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.