Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bu hafta içi mülakatım olacak. Forumda Ds-160 formunun bir seferliğine güncellenebildiğine ilişkin birkaç ileti okumuştum. Ben formu mart ayında doldurdum. Bu süreçte çalıştığım kurum ve yanına gitmeyi planladığım kardeşimin ev adresi değişti. Önemli gördüğüm için bu bilgileri güncellemek istiyorum. Ds-160 formu mülakattan 3-4 gün önce güncellenebiliyor mu? Ve güncellememde bir sakınca olur mu? Bir de güncelleme yapılabiliyorsa tam olarak nereden yapılıyor? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar, DS-160 formunu daha önce doldurmuştum. Mülakat tarihi yaklaşınca birkaç bilgi güncelleyip tekrar doldurdum ve 1 kereye mahsus olan değişikliği randevu sayfasında yaptım. Ama sonradan farkettim yazdığım bilgilerin birinde bir hata yapmışım. Arrival Flight (if you known) ve depertura Flight (İf you Known) kısımlarında yapılan bir hata. Ekran görüntüsünü de ekledim. Bu durumda ne yapmam gerek değiştirmek için hakkım da yok.

mallık.JPG

• @flash43 bahsettiginiz konu ile alakalı adresler ile ilgili tarafınıza hiçbir soru gelmeyecektir. Sizde bahsedip gereksiz dialoglara girmeyin bence, bol şans.

• Merhaba daha öncesinde çıkmayan bir GreenCard başvurumuz var. Bir furya ile başvurmuştuk. 2021 ya da 2022 olması lazım.

Şimdi ABD B1/B2 vizesine başvuracağız eski GC buna engel mi?

Çift olarak başvuracağız ve iki tane ayrı randevu mu almamız gerekiyor?

• @aysenalkan hayir çıkmayan bir Green card b1/b2 almanıza engel değil bununla ilgili tarafınıza bir soru gelmez. Eşinizle ayri ayri randevu almanıza gerek yok yalnız formu doldururken basvuru kisi sayisini ona gore yazip eşinizin bilgilerini yazmanız gerek

• @ebaris86 Teşekkür ederim. DS-160'da eşimin de bilgilerini girerek tek randevu alalım o zaman. Bizi çift olarak alacaklar değil mi randevuya ayrı ayrı almazlar.

• @aysenalkan evet siz ve eşiniz beraber vize gorusmesine gireceksiniz, sizlere ayrı ayrı soru soracaklardir. Olası sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Sorulara kısa ve net biçimde (ucu kapalı cevaplar) vermeniz tavsiye ederim. Gerekli olduğunda biraz daha açıklayıcı olabilirsiniz sonucra onca emek ve zaman 1 dakikalık görüşmeye bağlı bol şans.

• Merhaba, 14 aydır green card ile amerikada yaşıyorum. Annem ve babam için ds160 formu dolduruyorum. Birkaç soru sormak istiyorum;

1. Annem emekli, çalışmıyor. Bu şekilde seçim yaptığımda geliriyle ilgili bir soru çıkmıyor. Bu kısımda yaptığım bir yanlış yok değil mi?
    2. Seyahat tarih bilgilerini tamamen tahminen girdim. Ve kalma sürelerini 3 ay olarak seçtim. Ama bu tarihlerden farklı bir tarihte ve yazdığım süre haricinde 6 aya kadar amerikada kalabilirler mi?
  • ⭐⭐⭐⭐

@tak3517

1- Evet bir sorun yok, emeklilerden gelir bilgisi istemiyor sistem.
    2- Vize onayı aldıktan sonra orada belirtilen seyahat tarihlerine uymanız beklenmiyor. Her girişte ( CBP görevlisi aksini belirtmediği sürece) 180 max kalış süresi veriliyor. Çok sık giriş çıkış yapacaklarsa bu süreyi sonuna kadar kullanmak çok sağlıklı olmayabilir. Kalmalarında sorun yok elbette sadece sonraki girişler açısından bu yorumum.

• Iyi aksamlar benim iki sorum daha olacak. Askerlik kismini babam icin nasil doldurmaliyim?
    Malatya 2. Ordu Komutanligi
    Muhafiz Birligi
    Er (18 ay)

Bir diger sorum da amerikada yasayan ‘step daughter’ icin ‘other relatives’ secmek dogru olur mu?

Simdiden tesekkurler

• Merhaba arkadaşlar birşey soracağım. Ben ais üzerinden bir kez ds160 formu yenileme hakkımı kullandım. Ama sonra son 5 yılda yurtdışına çıktınız mı sorusuna hayır cevabını verdiğimi farkettim. Tüm çıkışlarımda son 5 sene içerisinde. Şimdi o bilgilerle yeni bir form doldurmam gerekiyor bunu kapıda güncelleme şansım olur mu? Mülakat yerim İstanbul tarihimde 10 Ekim. Daha önce bunu deneyimleyen oldu mu olumsuz etkiler mi süreci yada kapıdan çevirirler mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Songül-Yalçınkaya son 5 sene içerisinde ziyaretlerin formda yer alması avantaj. yeni bir DS-160 formu doldurup bununla görüşmeye katılmak istediğinizi ve güncellemelerini rica edebilirsiniz. ( güvenlikten geçtikten sonra ilk belge teslim noktasında )Bir garantisi olmamakla birlikte genelde bu isteği gerçekleştiriyorlar. En kötü ihtimalle yanınıza mevcut DS-160 onay çıktısını da alırsanız onunla görüşmeye girer ve sözlü olarak ifade edebilirsiniz geçmiş ziyaretlerinizi.

• ⭐⭐⭐⭐

@tak3517 askerlik ile ilgili "Private" yazabilirsiniz "Er" yerine. ikisinin de bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
    "Step daughter" için "other relatives" seçebilirsiniz evet.

• merhaba danışman firmanın bana verdiği bilgi formunda daha önce hiç Green card başvurusu yaptınız mı diye bir bölüm var ama kontrol ettiğime göre ds-160 formunda öyle bir soru sorulmuyor bunlar gidip de daha önce sizin için hiç göçmenlik ofisine başvuruldu mu kısmını evet olarak işaretlemesinler benim bildiğim Green carda başvurmak ve göçmenlik ofisine başvuru yapmak aynı şeyler değil

• ⭐⭐

@e-faruk gc çekilişine katılmak göçmen vize başvurusu değildir.Danışman firmanızın danışmaya ihtiyacı olabilir mi?

• merhaba. ds160 numaramı 1 kez değişme hakkımı kullandım. fakat 1 kez daha güncellemem gerekti ve tekrar retrieve yaptım yeni bir form numaram oluştu. ais sistemine giremiyorum.
    kapıda yeni form numaramı verirsem orada güncellerler mi yoksa randevu değişikliği mi yapmam lazım?

• @tufank merhaba ds160 form numaramı değişme hakkımı 1 kez kullandım. ama yeniden güncellemem gerekti. ais sistemine giremiyorum numarayı haliyle. kapıda ibraz etsem yeni ds160 formumu kabul ederler mi? yoksa yeniden randevu mu talep ederler? tekrar retrieve ederek hata mı ettim?

• ⭐⭐⭐⭐

@furkankada genelde kabul ediyorlar. Ama her ihtimale karşı hem eski hem de yeni formun onay çıktısını yanınızda götürün. Güvenlikten geçtikten sonra ilk belge teslim noktasında formu güncellediğinizi ve bu yeni form ile görüşmeye girmek istediğinizi iletin. Eğer güncellenmezse en kötü ihtimalle eski form ile görüşmeye girebilirsiniz.

• teşekkürler. peki eski formum artık retrieve edildiği için artık boşa düşmüş olmuyor mu? şöyle bir durumdan çekiniyorum. güncel formum var, ama ais'te yazanla eşleşmiyor. ais'te yazan formum var ama onu da zaten yeni formu doldurabilmek için retrieve ettim yani öyle bir form da artık sistemde yok.

böyle bir durumla karşılaşmam umarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@furkankada imzalanan form geçerlidir zaten. "retrieve" ile çağırıp yeni form doldurmanız onu geçersiz yapmaz. eski formunuz da yeni formunuzda geçerli. AIS ile eşleşmemesi tek sorun yaratan konu ama bunu da rica edip güncellemelerini isteyebilirsiniz. eğer bu işlemi yapmazlarsa eski formunuzla katılmanızda bir sakınca yok teknik olarak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |