Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• teşekkürler. buradaki arkadaşlara bilgi olsun diye şunu da belirteyim:

ais'in "bize ulaşın" kısmındaki mail adresine, ais'teki form numarası değişme hakkımın dolduğuna dair ve yeni bir formla randevuya katılmak istediğime dair mail attım. Vize türü, isim, soyisim, doğum tarihi vs. sabit kalmak şartıyla yeni DS-160 onay ekranımın kopyasını istediler. Şu anda henüz süreç bitmedi ama anladığım kadarıyla güncelleyecekler. Yani yeni formunuzla gittiğinizde kapıdaki görevlinin bunu işleme almaması riskine karşın mail de atılabiliyor. Eğer güncellediklerine dair mail gelirse buraya güncellemeyi yaparım.

• @furkankada
    Merhaba,
    Bilgilendirme için teşekkürler. Benim de randevu öncesi form güncellemem gerekebilir. Nasıl yapıyoruz? Ais 'de randevu bilgilerimizin olduğu bölümde Edit yazan yerden mi yapıyoruz?, Yanlış bir şey yaparım diye girmedim o bölüme.

Teşekkürler

• @furkankada

DS-160 değişimim onaylandı. özetlemek gerekirse:

Buradaki arkadaşların dediği gibi, ds-160 formunu retrieve ettikten sonra güncel yeni ds-160 form numaranızı ais randevu sitesindeki düzenle kısmından düzenleyebiliyorsunuz. ama 1 defaya mahsus. sonra o kısım artık kilitleniyor. oldu ki tekrar güncellemek istediniz:

ais’deki bizimle iletişime geçin/ulaşın kısmında karmakarışık bir mail adresleri var. oraya mail atıp durumunuzu belirtip ek’e de yeni ds-160ın konfirmasyon sayfasını yüklüyorsunuz. birkaç otomatik mailden sonra güncelleniyor. benim randevum 1 hafta sonra. geçtiğimiz pazartesi ilk maili attım dün de hatırlatma attım güncelledik dediler. ais sistemine de baktım güncellemişler.

dolayısıyla belki güncellemeseniz de kapıdaki görevliye kağıdı verip benim form numaram artık bu deseniz onun inisiyatifine kalacak. ben bu riski almak için fazla evhamlıyım. mail gibi bir olasılığın olması iyi oldu

• ⭐⭐⭐⭐

@furkankada bilgi için teşekkürler. Tavsiye edilen formu 1 defa güncellemek ve bunu mümkünse randevuya yakın bir tarihte, örnekse 10-15 gün önce yapmak. ( bilgilerin geçen sürede değişebileceği ihtimaliyle bu hakkı erken kullanmamak daha iyi)
    AIS destek ile iletişime geçerek 2. kere güncelleme imkanı olması güzel bir haber. Dediğiniz gibi konsoloslukta güncelleme talep edip risk almak yerine bu yöntem kullanılabilir.

• @selamibasaran olmaz mı hocam hadi kendimiz uğraşmayalım bir bilene yaptıralım diye düştük ellerine randevuyu erkene almak istiyorum onu yapamıyoruz, vize ret oranları ne durumda diyorum onu bilemiyoruz vize görüşmeme bir hafta kaldı ne zaman dönüş yapıcaksınız diyorum bir hafta kala dönüş yapılacaktır diye cevap geliyor ipler onların elinde olduğu için uğraşamıyorum ama şu vize mülakatından çıkıyım uğraşıcam onlarla paramızla rezil olduk

• Merhaba ds 160 formunda şahıs şirketi sahibi olarak bunu hangi kısımda yazacağım lakin çalıştığımız yerleri soruyor kendi firmam olduğunu nasıl belirteceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.

• Merhabalar, DS160'da kardesim icin bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu (askerlik kismi guncellemesi) ama bunun yaninda okul tarihlerinde de suan universite devam ettigi icin bugunun tarihini girdik. Acaba bu sorun olur mu?
    2- Form gecen sene dolduruldugu icin seyahat tarihi nisan 2025'ti, bunu da ileri bir tarihe cektik, ayni zamanda amerikada ablasi olarak benim yanima gelecekleri icin de ev adresimizi guncelledik (eski adresten tasindik). Annem ve babam icin herhangi bir degisiklik yapmadik, sizce onlarin da formlarini kardesimle ayni olacak sekilde degistirelim mi?
    Kafamiz cok karisti.
    Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler.

• Merhaba, iyi forumlar herkese.
    Sormak istediğim bir soru var DS160 ile ilgili, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Haziran ayında üniversitemizde bulunan bi takımla beraber Amerika’ya gideceğiz yarışma için. Gidişimizi 4 Haziran dönüşümüzü ise 12 Haziran olarak belirledik kendi aramızda. Kendi araştırmalarım sırasında fark ettim ki DS-160 vizesini aldıktan sonra Amerika’ya ilk girişte kişiye I-94 formu veriliyor. Bu formda Amerika’ya giriş tarihiniz ve çıkış yapacağınız tarih yazıyor. Eğer çıkış yapacağınız tarihten daha geç çıkış yaparsanız ülkeden, bazı yaptırımlar oluyormuş (Vize iptali, tekrar vize alamama gibi).

Bu sıralar DS-160 formunu doldurmam lazım bir an önce vize alabilmek için. Merak ettiğimse şu, I-94 formunda yazacak olan çıkış tarihi, benim DS-160 doldururken yazacak olduğum çıkış tarihi mi olacak, yoksa gümrükte bana ne zaman çıkıyorsunuz diye sorulup dönüş biletimi göstermem mi istenecek. Bunu şu yüzden soruyorum; takımdan bir çok arkadaşım 12 Haziran’da yeniden geri dönecekler. Eğer ben cebimde bir miktar para olursa biraz daha fazla kalmak, gezmek isterim. Ancak bunu şuan çok öngöremiyorum açıkçası. Yani DS-160 formunda dönüşe 12 Haziran yazıp sonrasında cebimde para olmasına rağmen 12 Haziranda dönmek zorunda kalmak istemem. Ne yapmamı önerirsiniz? Ya da bildiğimi sandığım bir yanlış varsa bunu düzeltir misiniz? Dönüş tarihimi 12 Hazirandan daha geç bir tarih olarak yazıp daha erken dönsem bir problem olur mu? bunları merak ediyorum. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Alperen-Ragıp-Söyler

DS160’da takım olarak seyahat edeceğiniz tarihleri yazmanız mülakat esnasında sözlü beyan edeceğiniz seyahat planı (yarışma programı) ile uyumlu olması mülakatınızın başarısı için önemli, vizenizi onaylamak konsolosun takdirine kalmış sunacağınız kanıtlar ve vereceğiniz beyanlara istinaden.

ABD’ye giriş esnasında dönüş detaylarınız sorulursa sözlü olarak beyan edersiniz ve dönüş biletinizi görmek isterse kanıtlamak durumundasınız. Ülkeye girişteki CBP memuru hakkınızda aksi bir yargıya kapılmaz ise max 180 gün kalışlı girişinize müsaade edecektir, daha kısa süreli olarak da süreyi kısıtlama hakkına sahip. Girişinizden sonra I-94 kaydınızı elektronik ortamdan kontrol ederek kalış sürenizi sistemden teyit edebilirsiniz. Sistemden görünen tarihten geç çıkış yapmanız halinde over stay yapmış oluyorsunuz, daha sonraki ABD göçmen olmayan veya göçmen vize başvurularınızda & süreçlerinizde başınızı ağrıtabilir bu ihmaliniz.

• Bu ileti silindi!

• merhaba arkadaşlar daha önce turist vizesinden red almıştım ama red sebebini bilmiyorum sadece bir kağıt verdi memur bakmadım bile, bu soruya evet mi demem gerekiyor? evetse açıklama kısmına ne yazmam gerekiyor?
    soru.jpg

• Arkadaslar merhaba, basima is aldim ve simdi isin icinden cikamiyorum. Gecen gunlerde Turkiye'den arkadasima usvisascheduling.com randevu sitesinden Karadag randevusunu sorunsuz almistim. Simsi baska arkadas icin de Karadag'dan randevu alayim dedim. usvisascheduling.com sitesinden hesap olusturdum ve olustururken kimlik ve pasaport bilgilerini yaziyorsun. Ama o anlik dalginlikla Turkiye sectim siteden, ev adres bilgileri diye dusunmustum bir anlik. Ama randevu secenegi olarak yalnizca Turkiye cikiyor ve bilgiler degistirilemiyor. Sonra usvisascheduling.com sitesinden ayni arkadasa yeni bir mail ile yeni hesap olusturayim dedim, Montenegro sectim ve ilerleyip pasaport bilgilerini girdigimde sistem devam etmeye izin vermiyor cunku bu kisinin kaydi var diyor. Turkiye sectigim hesaptan pasaport numarasini vs guncelletmiyor, profildeki Turkiye'de sabit ve degismiyor. Ticket attim ama henuz donus alamadim. Internette bu sorunu arastirdim ama cozum bulamadim. Yani cok enteresan bir durum, bir insan bir defa Turkiye sectiginde bu boyle sabit mi kalacak ? Bu durum cok sacma geldi bana.

Bu konuda internette de arastirdim ama cozum bulamadim. Bu konuda tecrubesi ve onerisi olan var midir ? Tesekkurler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• merhabalar,

Where was the Passport/Travel Document Issued? sorusunda nereye bakarsam bakayım herkes il adı yazıyor

fakat benim pasaportumda veren makam muratpaşa yani ilçe adı yazıyor sadece
    ds160 formundaki yere ne yazmalıyım

• Merhabalar. 2027 ye verilen mülakat randevusunu öne çekmek istiyoruz. Nasıl yapmamız gerektiği ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |