Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Keyfi uygulamaları can sıkıcı

• @yakup-budakci Avukatlar dahil herkes, Amerikalı birisiyle evli olmanın, biraz daha hız konusunda avantajlı olduğunu söylüyor, benim eşim 7 kuşak Amerikalı kesinlikle bir hız göremedim benden 1 ay önce süreci başlatan birisinin uscis onayı geldi (eşi Türk sonradan ABD vatandaşı olmuş) benim sürecimde ise en ufak kıpırdama yok.

• @Refiks tamamiyle şansa bağlı gibi o zaman. Sabırla beklemeye devam

• cr1 vizesine başvuralı 8 ay oldu sayfaya baktım ve your case longer than process time yazıyor anladık uzun süreceğini ama ne zaman I 130 onay alırım.

• @Gökhan-Aslan
    Benim I-130 tam 12 ay sürdü. I-130 icin olan surecin 13-16 ay’a ciktigi soyleniyor.

• @Alfa-Centauri
    Merhaba ben de eşim için aralık 2023’te başvurdum
    En son estimated processing time 3 haftaydı sonra 8 aya çıktı . umudum Ocak şubat gibi onaylanması 😕

• Benim ki 11 ay oldu kasım 2023 te başvurduk daha 2 ay olduğu yazıyor tabi orada yazan şeyin hiç bir gerçeklik yanı yok bekliyorum hala

• @kcufasu
    Tebrikler sizin konsolosluk süreciniz çok uzun sürmüş, biz hala i130’un onaylanmasını bekliyoruz(11 ay oldu ) Allah sabır versin gerçekten umarım gelecek sene konsolosluk süreci kısalır en azından .

• @Alfa-Centauri
    Umarım en yakın zamanda güzel bir haber alırsınız, siz benden bir ay önce başvurmuşsunuz herhangi bir gelişme olduğunda haberdar ederseniz seviniriz en azından bizim için de bir umut olur.
    Bol şans

• @korayy
    Merhabalar tebrik ederim sizin i 130 onayınız çok çabuk olmuş, acaba hızlandırmaya mı başvurdunuz nasıl oldu bu kadar çabuk onay aldınız çünkü bazıları çok bekliyor bir yıldan fazla bekleyen insanlar var yabancı forumlara bakıyorum iki yıl bekleyen var üç yıl bekleyen var

• @Ronn Uscis sitesinde ki zaman kısmı için burada yüzlerce kez yazıldı, avukatlarda söylüyor o gerçek bir zamanlama değil o yüzden kimse orayı ciddiye almıyor. 2 haftaya kadar inip birden 10 ay'a tekrar çıkabiliyor, bir geçerliliği olmayan rakamlar bunlar. sizlerde avukatlardan ya da bu sayfada süreci başlatanlardan gerçek süreyi anlayabilir/öğrenebilirsiniz. 2024te uscis ortalama onay süresi 9-12 ay arasındaydı şimdi 12-16 arasına çıktı.

• @Refiks
    Merhabalar
    evet zaman diliminin doğru olmadığını biliyorum son zamanlarda onaylama süresi en az 11 ay sürüyor Ocak şubat gibi en genç onaylanmasını umuyoruz

• @Gökhan-Aslan Uscis account sayfanizdaki bekleme suresi cok degisken.13-15.5 months yaziyor bu gunlerde. Ben de i-130 formunu doldurdum bugun itibariyle 14 ay oluyor, bekliyoruz.
    Bol sanslar.

• @Ronn USCIS onayı için iki ila üç yıl arası bekleyen muhtemelen vatandaş eşi değil, greencard'lı eşidir diye düşünüyorum. Aynı zamanda birçok etken var tabi ama Service Center da önemli çünkü hepsinin timeline'ları farklı. Sorduğunuz soruya gelecek olursam eğer; USCIS onayı gelmeden birkaç gün önce düşündük fakat expedite'a gerek kalmadan USCIS onayladı.

• Merhaba. Bilmiyorum buna cevap verildi mi bilmiyorum ama USCIS Ankara ofisini Ekim 2024’te açmış. Linki aşağıya bırakıyorum. 🙂 @MnAtac3106

• Herkese merhaba, herhangi bir update alan, interview alan ya da yeni açılan USCIS ofisinin bir artısı oldumu bilen varmı? Ya da bilgi alabileceğimiz bir yer varmı?

• Merhaba herkese, NVC email atmistim bugun cevap aldim. Suan itibariyle Ankara konsolosluğu September 2023 de onay olanlara randevu veriyormuş.

• Arkadaslar Form{ I-131F | Parole in Place} adli bir programdan haberi olan varmidir? Bu durum dogruysa bir cok kisinin bekleme suresi yariya inmelidir.

• @Bircan
    Benim bildigimi sizinle paylasmak isterim. Uscis sayfasinda tam olarak su yaziyor.
    “ Parole in place is available only for noncitizens who are present in the United States.”

• @Gizem-Alioglu simdi okudum Ucsic sayfasindan soylediginizi , gercekten bir an icin sevindim. Insanlara nerdeyse yanlis bilgi verecektim. Duzeltme bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Yani kanun amerikada 10 seneyi askin bir suredir yasayan ve vatandas olmayan kisilerin , amerika disinda bulunan es ve uvey evlatlarini bir defaya mahsus olarak ulkeye getirme olanagi taniyor ve kasim 8 de son buluyor. Bu arada bu kislerin 21 hazirandan once evlenmis olmalari lazim. Ek bir bilgide vermis olalim.

Benzer Başlıklar

• 22
  • 41
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |