Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Selamlar. IR-1 olarak Ağustos 2022de başlayan greencard sürecim bugün itibariyle sonlanacak. 13 Şubat 2024'de Dq olmamla beraber 3 ay süreceğini düşünerek yurtdisindaki işimi bırakıp ailemle zaman geçirmek için Turkiyeye geldim. Bu sürede eşim amerikaya taşınarak gelişim için hazırlık yapmaya başladı. Bu süre içerisinde her geçen gün psikolojik olarak daha kötüye gittik. Son olarak eyalet temsilcisinden dosyanın hızlanması için gerekli sebepleri sunarak hızlandırma talep ettik. Bugün gelen mesajla Ankaranin bu talebi red ettiğini öğrendik. Gelen cevapta ir/cr-1 için Ekim 2023 ve öncesine randevu verdiklerini öğrendim. Gelen cevapta ayrıca bu sürenin her ay ilerlemedigi anlatıldı. Bu bilgiyle en az 6, büyük olasılıkla 1 yıldan daha fazla bekleme süresi öngörülüyor. Bu durumda olan arkadaşlara büyük sabır diliyorum. Benden bu kadar diyip bu macerayı sonlandiriyorum. Hepinize bol şans


  • @ELMUNDO Amerikalı


  • @tubfrdmn
    Sizinle birebir ayni durumdayim ya, hic mi hiç ilerlemiyor. Bu kadar uzun surmesi beni korkutuyor acikcasi.

    IR-1
    I-130 Applied: 16/03/2023
    I-130 Approved: 02/03/2024
    NVC Welcome Letter: 05/03/2024
    NVC Documents Submitted: 18/03/2024
    DQ: 29/03/2024
    Interview Date:
    Visa Issued:
    Received passport:
    USA Entry:


  • @Gizem-Alioglu şöyle söyleyebilirim; biz her ay congressman aracılığı ile ilerlemeyi sordurduk ve Türk vatandaşı olmayan diğer ülkelerin (iranlı, Iraklı vs ) süreçlerine devam ediyorlar. Tabii ki onlar öyle söylemedi bize sadece dq olarak bu ay yani Ekim itibari ile Eylül 2023 olanların mülakat davet edildiğini söylediler. (Uyruk belirtmelidir) sağdan soldan öğrenebildiğimiz kadar bu mülakatların Türk olmadıkların olmadığını biliyoruz. Umarım Aralık ya da Ocak ayında bir haber alabiliriz diye ümit ediyorum. Süreç çok yıpratıcı ve can sıkıcı. Diğer ülkelerim durumlarını da anlıyorum ama bir yandan da Türk vatandaşları olarak ciddi anlamda mağdur edildik. En azından Şubat itibari ile tamamen durdurmasaylardı ya 10 kişi çağrılıyorsa mülakata 5 I Türk 5’i diğer ülkelerin vatandaşı olabilirdi. Ya da bizlere başka ülkelerde mülakat olabilme şansı verselerdi. Çoğu insan ailesinden, yakınlarından, işlerinden oldu.


  • @tubfrdmn
    Biz eşimle pes ettik ve Turkiye’de yasamaya karar verdik. Cok yakinda dönüş yapicam maalesef.


  • Herkese merhaba, eşlerin green card ve ya vatandaş olmasının sürece etki ettiğini duyuyorum. Peki Türk vatandaşı olup sonradan amerikan vatandaşı olmakla orjinal amerikan olan arasında bir fark varmı? bilen varmı acaba?


  • Keyfi uygulamaları can sıkıcı


  • @yakup-budakci Avukatlar dahil herkes, Amerikalı birisiyle evli olmanın, biraz daha hız konusunda avantajlı olduğunu söylüyor, benim eşim 7 kuşak Amerikalı kesinlikle bir hız göremedim benden 1 ay önce süreci başlatan birisinin uscis onayı geldi (eşi Türk sonradan ABD vatandaşı olmuş) benim sürecimde ise en ufak kıpırdama yok.


  • @Refiks tamamiyle şansa bağlı gibi o zaman. Sabırla beklemeye devam


  • cr1 vizesine başvuralı 8 ay oldu sayfaya baktım ve your case longer than process time yazıyor anladık uzun süreceğini ama ne zaman I 130 onay alırım.


  • @Gökhan-Aslan
    Benim I-130 tam 12 ay sürdü. I-130 icin olan surecin 13-16 ay’a ciktigi soyleniyor.


  • @Alfa-Centauri
    Merhaba ben de eşim için aralık 2023’te başvurdum
    En son estimated processing time 3 haftaydı sonra 8 aya çıktı . umudum Ocak şubat gibi onaylanması 😕


  • Benim ki 11 ay oldu kasım 2023 te başvurduk daha 2 ay olduğu yazıyor tabi orada yazan şeyin hiç bir gerçeklik yanı yok bekliyorum hala


  • @kcufasu
    Tebrikler sizin konsolosluk süreciniz çok uzun sürmüş, biz hala i130’un onaylanmasını bekliyoruz(11 ay oldu ) Allah sabır versin gerçekten umarım gelecek sene konsolosluk süreci kısalır en azından .


  • @Alfa-Centauri
    Umarım en yakın zamanda güzel bir haber alırsınız, siz benden bir ay önce başvurmuşsunuz herhangi bir gelişme olduğunda haberdar ederseniz seviniriz en azından bizim için de bir umut olur.
    Bol şans


  • @korayy
    Merhabalar tebrik ederim sizin i 130 onayınız çok çabuk olmuş, acaba hızlandırmaya mı başvurdunuz nasıl oldu bu kadar çabuk onay aldınız çünkü bazıları çok bekliyor bir yıldan fazla bekleyen insanlar var yabancı forumlara bakıyorum iki yıl bekleyen var üç yıl bekleyen var


  • @Ronn Uscis sitesinde ki zaman kısmı için burada yüzlerce kez yazıldı, avukatlarda söylüyor o gerçek bir zamanlama değil o yüzden kimse orayı ciddiye almıyor. 2 haftaya kadar inip birden 10 ay'a tekrar çıkabiliyor, bir geçerliliği olmayan rakamlar bunlar. sizlerde avukatlardan ya da bu sayfada süreci başlatanlardan gerçek süreyi anlayabilir/öğrenebilirsiniz. 2024te uscis ortalama onay süresi 9-12 ay arasındaydı şimdi 12-16 arasına çıktı.


  • @Refiks
    Merhabalar
    evet zaman diliminin doğru olmadığını biliyorum son zamanlarda onaylama süresi en az 11 ay sürüyor Ocak şubat gibi en genç onaylanmasını umuyoruz


  • @Gökhan-Aslan Uscis account sayfanizdaki bekleme suresi cok degisken.13-15.5 months yaziyor bu gunlerde. Ben de i-130 formunu doldurdum bugun itibariyle 14 ay oluyor, bekliyoruz.
    Bol sanslar.


  • @Ronn USCIS onayı için iki ila üç yıl arası bekleyen muhtemelen vatandaş eşi değil, greencard'lı eşidir diye düşünüyorum. Aynı zamanda birçok etken var tabi ama Service Center da önemli çünkü hepsinin timeline'ları farklı. Sorduğunuz soruya gelecek olursam eğer; USCIS onayı gelmeden birkaç gün önce düşündük fakat expedite'a gerek kalmadan USCIS onayladı.


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    912 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum