Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Teka05 merhabalar, 27 gun olmasinin sebebi biraz benim garantici olmam yuzunden. Su sekilde ozet geceyim tarihleri. 19 eylulde saglik randevusu vardi, bu tarihten oncede covid asisi olmam gerekiyordu. 18 eylule randevu alabilirdim fakat ben yan etki vs olur diye 3 gun onceden ulkeye giris yaptim ve 2 gun onceden de covid asisi oldum. Saglik randevusunu 10 gun oncesine veriyorlar ve surede bir degisiklik yaptiramadim. Vize mulakatimda carsamba gunuydu, onaylandigi taktirde 2-3 gun sonra alabilecegimi dusundugum icin bir sonraki haftaya kalacakti ve olasi bir yanlis yazim hatasi vs ihtimaline karsin pazara kadar uzattim. Bu sekilde 27 gun olmus oldu, bu sure daha kisa olabilirdi tabiki. Umarim anlatabilmisimdir.

• @Flight101 çok teşekkür ederim inşallah hepimizin istediği gibi olur

• Tekrar merhaba yazmak için müsaitlik bulup mülakat deneyimi için yazmak istedim tek tek ilerleyiş @okiti Burak kardeşim ve ailesinin daha önce kaldığı ve önerdiği keza bende öneririm ismi garip gelmesin Zongulak Amelebirliği misafirhanesi gecelik tek kişi 650 kahvaltı dahil 8yaş altı çocuklardan ücret alınmıyor temiz ve sakin ama kesinlikle akşam yemeği yemeyin KESİNLİKLE😀 konsolosluğa araç ile 15 dk içerisinde yoğun trafikte dahi varabilirsiniz Konsoluk kapısında polis sıra için randevu saatine göre ayırıp içeri aldı pasaport ilk girişte verdik görevli aile şeklinde ağır olmayan kapıdan içeri aldı😀pasport teslimi için içeride sıraya girdik isim olarak daha sonra sıraya alıp tek tek işlem yaptılar ücret olarak 4 kişi için bozuk halde 1320 dolar ödeme yaptık kabul eden kişi ile detaylı havadan sudan konuşup evrak teslime geçiş yaptık gayet ilgili bir hanımefendi bize gelen maildeki evrakları istedi fazladan götürdüğünüz her evrak iyidir bulunsun ne olur ne olmaz çocuklar için vukuatlı aile bizler için tek kişinin bulunduğu nufus sureti aldı gerisi kaldı gösterdiğimiz para 26.930 dolar 4 kişi için gidilecek yer North yada South Carolina evrak teslimi sonrası tekrar para ödediğimiz yerin yanındaki bankoların olduğu kısımda eşim mulakat için çağırıldı çocuklar için parmak izide verdi benim parmak izlerim alındı sonrası tek başına mulakat Türkçe tercuman eşliğinde devam etti ben ve çocuklar arka tarafta oturup dinledik sadece
    Nereye gitmeyi planlıyorsunuz
    South Carolina
    Ne iş yapmayı planlıyorsun
    Hizmet sektörü
    Tanıdığınız varmı
    Evet eşimin kuzenleri var (eşinin süt annesi varmış dedi tercuman
    😀😀😀😀) eşim ingilizce kocamın kuzenleri orda yaşıyor diye düzeltti
    O arada evrak orjinalleri banko altından uzatıldı
    1 hafta sonra Ptt vizenini onaylıyorum diyerek mülakatı bitirdi para pul vs sorusu sorulmadı bizlerden önce mülakata giren @yasin34 ile sevinip @okiti ye şans dilediğimiz anda giriş kısmdaki ablamızın uyarması sonrası konsolluktan dışarı doğru çıktık tekrar çok teşekkürler herkese umarım bizlerin sizlerin gönlüne göre olur herşey

• @Sinan-D hayırlı olsun yeni hayatinizda mutluluklar 🎉

• Selamlar, bugün sabah itibari ile Vize onaylarımızı aldık, Allah bekleyen herkese de bir an once heyecanını ve stresini saniye saniye yaşayarak da olsa bundan keyif alarak vizesini alabilmeyi nsaip etsin. Mülakat sürecini 8 Ekim'deki muayene deneyimiyle birlikte aşağıda bahsetmeye çalışacağım.

Muayene

8 Ekim tarihinde muayene randevu tarihinden yarım aat once Ungan'larda bulunduk. Öncelikle şunu söyleyeyim kendi arabasıyla gidenler biraz daha erken varıp park yeri sorununu çözerlerse iyi olur. Ungan'ların bulunduğu caddenin 400 - 500 mt kadar aşağısında otoparklar bulunuyor.

İlk olarak Unganlar kapısından girip ismimizin okunmasını ekliyoruz,sonrasında evrak teslimi yapıp 1er fotoğraf çekilerek kan vermeye üst kata çıkıyorsunuz, buradaki işlemler bittikten sonra tekrar alt kata inip röntgen çektirip ilk başladığımız noktaya Ungan'lar tarafından muayene olmayı bekliyoruz. Muayenede daha once geçirdiğimiz ameliyatlar,kalıtsal hastalıklar,psikolojik tedavi alıp almadığımız, uyuşturucu,alkol kullanımı gibi sorular soruluyor bu sırada da 5 adet aşı neredeyse farkında olmadan vuruluyor kollarımıza ve muayene sonlandırılıyor. Ertesi günü saat 15:00 - 17:00 arası raporu alabileceğimiz söylendi ve sorunsuzca aldık.

Bizden istedikleri evraklar,

*Tüm aile bireyleri için Pasaport ve covid aşı belgeleri
    *Çocukların çocukluk aşı belgeleri(e-nabız)

Mülakat

Mülakat sabah mülakat saatimize yarım saat kala büyükelçilik önüne geldik, güvenlik bir abinin organize ettiği dışarıdaki sıraya girdik, kısa süre sonra sıramız geldi ve dışarıdaki çekmeceli bankoya pasaportlarımızı verdik, bir kontrolden onra içeriye girdik ve x-ray cihazıdnan üzerimizde elektronik eşya olmadığnını teyidini alarak bahçeli koridoru geçip konsolosluğun içerisine girdik, yine ufak bir sıra bekledikten sonra pasaportlarımıza etiket yapıştırılacak olan ve okumamız için direct elenme sebeplerinin olduğu kağıdı alacağımız bankoya vardık, burada pasaportlarımıza etiket yapıştırıldı ve ödeme yapacağımız sıraya girdik, ödememizi çok samimi bir çalışan abi eşliğinde yapıp oradan aldığımız sıra numarasıyla evrak teslimi için beklemeye başladık,evrak teslimi için sıramız geldiğinde bizden aşağıdaki belgeleri aldılar,

Tüm aile biryleri için
    -Pasaportlar
    -Vukuatlı nüfus örneği(Aile)(Çocuklara annenin nüfus örneiğinin bir kopyası olur
    -2şer 5x5 biometrix fotoğraf
    -Muayene zarfı

Asıl Talihli için(yukarıdaki belgelere ilaveten)
    -Diploma aslı ve fotokopisi
    -Asli sicil kaydı
    -Askerlik belgesi
    -Evlilik cüzdanı ve dolu tüm sayfaların fotokopisi
    -6 aylık banka hareket dökümü, imza sirküleri ve ek olarak konsolosluk yazısı da iyi olur.

Eş için(yukarıdaki belgelere ilaveten)
    -Adli sicil kaydı
    -Askerlik belgesi
    -Evlilik cüzdanın dolu sayfalarının fotokopisi

Çocuklar için en tepede yazdığım evraklar yeterli, yani pasaport, annenin vukuatlı nüfus örneği, fotoğraf ve muayene zarfı. Doğum raporlarını bunları götürdüğümde almadılar.

Evrak tesliminden sonra aynı sıra numarasının yanacağını ve beklememiz gerektiğini öylediler,bekledik ve 15 dk kadar sonra başka bir bankoda sıra numaramız yandı ve final etabına girdik. Yemin edip parmak izlerimizi verdikten sonra klasik, nereye gideceksiniz, ne iş yapacaksınız,tanıdığınız var mı, ne kadar birikiminiz var sorularından sonra vizemizin onaylandığını söylediler ve final etabının da sonuna geldik.

Altın değerinde olan bu forum un ve deneyimli-deneyimsiz kişilerin yardımıyla tüm hazırlığı dikkatli ve özenli yaptıktan sonra gerisi kolayca geliyor. Allah hem mülakata kadar hem de mülakat sonrası hepimizin yardımcısı olsun.

Konaklama ile ilgili ayrıntıları yazıp yazıyı daha fazla uzatma istemedim, sayın @Sinan-D abinin bununla ilgili yazısını okuyabilirsiniz 🙂

• Hayırlısı olsun hocam.
    Merak ettiğim bir şey var mülakat kısmında yüz yüze konuşulan o an da elenen var mı acaba ?

• Merhaba,
    Biz de bu sabah itibariyle vizemizi aldık. Forumda bolca detaylı mülakat deneyimi var o yüzden bizim deneyimimiz özelinde dikkat çekmekte fayda gördüğüm hususlara değineceğim.

Biz 2 çocuklu olmak üzere 4 kişilik bir aile olarak süreci tamamladık. Banka hesabımızda $25k gösterdik.

Unganlar:
    Çocuklarımızın aşıları tam olmasına rağmen yine de aşı yapıldı. Sebebini sorduğumda aşıların ABD aşılama takvimine göre yapıldığını bu yüzden eksiklerin tamamlandığı ifade edildi. Ayrıca yetişkinlere de aşı yapıldı, bunun sebebi olarak da aşıların hatırlatma dozu olduğu ifade edildi. Anladığım kadarıyla aşı kayıtlarınızı veya antikorlarınızı ne kadar sunarsanız sunun oraya girip aşısız çıkmak pek mümkün değil 🙂
    Eşim hiç covid aşısı olmamıştı, TR’de aşı bulunmadığından dolayı sorun olmadı.

Konsolosluk Mülakatı:
    Forumdaki paylaşımlarda ifade edilen evrakları toparlayıp götürdük. Ücreti kredi kartı ile yaptım, öncesinde bankacılık uygulamasından kartın yurtdışı alışveriş, online alışveriş ve mail order işlemine açık olduğunu teyit ettim. Bunlardan biri kapalıysa sorun yaşarsınız ve telefon yanınızda olmadığı için hemen çözemezsiniz, sıkıntı yaşarsınız.

Bir diğer husus ise işlem limiti. Ben 4 kişi için kredi kartıyla ödeme yapmaya çalıştım, ilk 3’ünde sorun çıkmadı ama son işlemde kart sanırım şüpheli işlem sebebiyle işlemi onaylamadı. Başka bir karttan ödemeyi yaptım ve sorun yaşamadım. Dikkat etmekte fayda var.

Diğer bir husus ise çocukların resimleri. Ben yaklaşık 1 sene önce çektiğimiz resimleri götürmüştüm ama hızlı büyümüş olmalılar ki kabul etmediler 🙂 Mülakatı yapan hanımefendiye hemen dışarda resim çekip getirebileceğimi söyledim o da kabul etti ve bana bir kart verdi, bu kart ile dışarı çıkıp resimleri çektirdik. Sonrasında yalnızca ben tekrar içeri gidip aynı bankodan hanımefendiye teslim ettim. Resimleri alınca vizemizi onaylayacağını ve pasaportumuzun 1 hafta içinde ulaşacağını ifade etti.

Genel olarak dikkat edilmesinde fayda gördüğüm hususlar bu şekilde. Herkese bol şans diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@Felix-0 Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐

@okiti Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @onuru anladım çok teşekkür ederim, birde yazınızı çok detaylı ve güzel yazmışsınız emeğinize sağlık , hayırlı olsun tebrik ederim .

• @okiti Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda size ve ailenize başarılar. Selamlar.

• Arkadaşlar selamlar bugün ki mülakat görüşmesinde çok şükür kazasız belasız atlayıp onayı aldık herkese çok teşekkür ederim herkes umarım vizesini alır🙏

• ⭐⭐⭐

@kayaomerrrr Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Çok teşekkür ederim 🙏🙏 @Flight101

• @kayaomerrrr abd size mutluluk ve şans getirsin, yolunuz açık olsun

• @Sinan-D abi tekrardan hayırlı uğurlu olsun hepimize, tanıştığıma çok memnun oldum bu güzel tatlı heyecanı sizinle ve @okiti ile birlikte atlatmak ekstra şanslı hissettirdi sağlıcakla kalalım. Amerikada görüşmek üzere 🤞🏻

• Öncelikle herkese selamlar

23 ekim 09:00 mülakat deneyimimi aktarıyorum(vizem onaylandı)

Araçla istanbuldan gelmiştim konsolosluğun hemen yanında starbucks vb kafeler pizzacılar vs var önlerinde araç için bir çok yer mevcut.
    08:40 gibi Konsolosluk bahçesine giriş yaptım görevli randevu saatlerimize göre sıraya aldı herkesi
    (randevu saati 08:15 olup 08:40 gibi gelen bir kadını sorun etmeden sıranın en başına aldı biraz söylenerek
    randevu saatinizi kaçırmanız çok da büyük bir sorun değilmiş ama tabii ki kaçırmamakta fayda var)
    sırada @okiti ve @Sinan-D abilerim kendi aralarında konuşurken sizin de mi greencard dedim ve forumdaki adlarımızla birbirimizi tanıdık 😃
    sonrasında memur sesleniyor sırayla pasaportlar lütfen diye demir bir bölmeye pasaportu bırakıp güvenlik kontrolüne devam ediyoruz kapının arkasından polis
    üzerinizde herhangi bir metal eşya var mı diye soruyor (montuyla gelen bir kadının montunu açıp kıyafetlerini görmek istedi) hayır dedim devam ettim içeriye
    x-rayden geçtim aynı polis pasaportumu verdi devam ettim içeriye. son bir avlu geçtikten sonra konsolosluğun içerisine giriş yaptım. meşhur ağır kapının çok da ağır olmadığını fark ettik
    sevgili @Sinan-D abimin tabiri ile kahvaltı yapmadan balını sütünü içmeden gelenler için ağır olabilir bu kapı 😃 sıra bekliyoruz ilk bankodaki görevliler pasaportumu alıp arkasına bir şey yapıştırdı
    sonrasında yine bankodaki memurlardan biri devamlı vize ödemesi için isimle sıra oluşturuyordu(Sıranın çoğunluğu İranlıydı) sıraya girdim vize ödememi 330$ olarak nakit gerçekleştirdim.
    sıra numarası verdi sonrasında sağ taraftaki bekleme bölümüne yönlendirdi. numaramın yandığı bankoya gittim istediği evraklar sırasıyla şöyle;

• diploma aslı ve 1 adet kopyasını ikisini beraber istedi
    • fotoğraf 2 adet
    • pasaport
    • nüfus kayıt örneği
    • adli sicil kaydı
    • askerlik durum belgesi
    • unganlardan aldığımız sarı zarfı açmamı ve içindeki dosyaları istedi (3-4 defa doğrulamak için emin misiniz açmamız gerekiyor mu diye sordum evet eminim dedi)
    • banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri

Sonrasında tekrar aynı numarayı bekleyin yazan bankoda mülakatınız olacak dedi. Mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sordu türkçe dedim.
    beklemeye başladık o sırada sırayla @okiti ve @Sinan-D aileleriyle birlikte evrak teslimi için çağırıldı

MÜLAKAT GÖRÜŞMESİ
    Türkçe istememe rağmen ingilizce yapıldı mülakat yanında tercüman duruyordu sorulara yanıt verdikçe tercümam arkada oturmaya geçti

• Merhaba

• merhaba dedi ve ingilizce yemin etmemi istediği metni okudu

• yes I do
    • daha önce evlendin mi ?
    • hayır
    • ülke dışında 1 sene ve daha fazla yaşadın mı ?
    • hayır
    • amerikada bulundun mu ?
    • not yet 🙂
    • nerede yaşamayı düşünüyorsun ?
    • Kaliforniya
    • ne iş yapacaksın?
    • hizmet sektöründe çalışıcam
    • banka hesabında ne kadar paran var?
    • belgelerde de gösterdiğim gibi $ olarak aşağı yukarı 15k
    • diplomama(lise) tekrar baktı arkasını çevirdi 1 saniye dedi ve arkaya gitti diplomamla beraber geri geldi okey dedi. orijinalini geri verdi kopyalar onda kaldı
    • tebrikler vizen onaylandı 1 Haftaya PTT dedi.
    • çok teşekkürler iyi günler.

Herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarım herkes için çok güzel sorunsuz bir süreç olur.
    Bu sürecin başından beri yanımda olan buradan tanıştığım ve bundan sonraki hayatımda da görüşebileceğim güzel arkadaşlıklar edindim.
    Bu arkadaşlıkların başında sevgili @Baran-Soylu ya teşekkürü borç bilirim
    sonrasında iki güzel aile ile tanıştığım sevgili abilerim @Sinan-D @okiti Allah hepimizin hepinizin yolunu bahtını açık etsin inşallah
    Yeşilkart forum ailesine ekstra teşekkür ederim buraya olan borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye de gayret göstereceğim.
    Sevgiyle kalın.

• @yasin34 herşey gönlünce olsun Amerika'da inşallah herberbar toplanırız yine

• ⭐⭐⭐

@yasin34 Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @yasin34 Detaylı aktarımınız için teşekkürler 🙂 Her şey en kolay şekilde ve istediğiniz gibi olsun. Tebrikler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |