Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @minnesota başvuru sürecinde ben fotoğrafımı ebeveynlerime çektirmiştim, baştan elenmemişim.

• @10urdmn muhtemelen kelimesinin anlamını biliyor musun?

• @minnesota Fotoğrafçıların çektikleri hatalı fotoları da gördük okuduk burada. Beyaz duvar önünde kendiniz çekebilir ve uygun ebatlara getirebilirsiniz ki bence bu çok kolay bir işlem. Üstelik https://tsg.phototool.state.gov/photo 'dan da kontrol edebiliyorsunuz.. "Muhetmelen baştan eleneceksiniz" ifadesi biraz ön yargılı olmuş.

• @Yıldıray81 Evet arkadaşım. Eşim yazılımcı. Evde çekip düzenliyordu. Photoshop vs ile ışık vs düzenliyordu. Bizde 5 yıl evde çektik. Photo toollarda sorun çıkmıyordu. Ama seçilemedik. 2 kez fotoğrafçıya gittik. 2. de seçildik. İster dikkate alın ister dikkate almayın.

• @minnesota yazdığınız yazı da insanları yönlendirme var, kendiniz çekersiniz elenme ihtimali var demek yanlış yönlendirme bana göre, bana göre de fotoğrafçı çekerse elenme ihtimali var. (amacım tartışmak değil, insanları doğru yönlendirmek, önceki yorumumda fotoğrafın kendim tarafından çekildiğini ama elenme olmadığını belirtmem sizi neden sinirlendirdi?)

• @10urdmn Sinirlendiğimi neden düşündünüz? Muhtemelen kelimesi bir kesinlik ifade etmez. Kimseyi yönlendirmeye ihtiyacım yok. Fotoğraf işleriyle zaman kaybetmek yerine fotoğrafçıda kolayca halledilebilecek bir süreç.

• @10urdmn Bu arada sizde evde çekerek kazanmışsınız. Tebrikler. Biz fotoğrafçıda çekerek kazandık. Süreç sonunda GC a kavuşmanızı dilerim. Bol şans.

• @minnesota Olay zaten burada başlıyor. Hata olmasın diye fotoğrafçıda çektiriyoruz 5 yıldır, ama çıkmadı. İlk yıl çektirdiğimiz fotoğrafçı konsolosluğun sitesinde İzmir için referans verilen fotoğrafçıydı hatta normale göre fazla da ücret alıyordu ama konsolosluk refere ettiği için garanti olsun diye ona gitmiştik. https://tr.usembassy.gov/tr/immigrant-visa-photo-requirements Şimdi isim vermek istemiyorum ama İzmir'liler bilir Alsancak'ta yıllardır aynı yerde olan stüdyo. Benim size gönderdiğim haliyle doğruda gönderin değişiklik yapmayın demişti. Sonrada 2 sene önce, bir eski fotoğrafları da kontrol edeyim dediğimde farkettim ki başvuru yaptığımız fotoğrafın boyutları yanlışmış. Sonra fotoğrafçı değiştirdik ona da defalarca photoshop yapmayın arka fonla oynamadan gönderin dedim son 3 yıldır aynı yerde çekiliyoruz oynamadığını söylüyordu. Bu sene farkettim ki arka fonu resmen bizi kırparak değiştiriyor. Bu da elenmeye sebep olur diye tedirgin etti. Yani anlayacağınız insanların fotoğrafçılardan çekincelerinin sebepleri var, çünkü onlar da doğru uygulama yapmıyor maalesef.

• @minnesota teşekkürler, sizin de vizenizin verilmesi dileğiyle. Sürecinizde başarılar dilerim.

• @K-ardenadam Biz ham fotoyu talep ediyorduk. Baskı vs de yaptırmadık. Ham fotoyu vermek genelde istemiyorlar. Sonradan boyutlandırıp tekrar tekrar kullanabilirmişiz vs. Parası neyse vereceğiz. Ham fotoyu vermezsen foto çektirmiyoruz demiştik.

• @minnesota Ham halini alıp kendiniz arka plan rengini mi açtınız peki sadece boyutlarda mı değişiklik yaptınız? Çünkü zorla ham halini de aldım ama arka plan hem çok gri/mavi hem de yüzümüzde gölgeler de var

• @K-ardenadam Eşime sordum Canon un raw programını kullanıyormuş. Sonra boyutlayıp kullanmış. Bizim fotolar arkası beyazdı. Foto da arkaplanda hiç veri olmaması gerekiyormuş. Ne demek istediğini bilmiyorum.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

@ahuramazda Birbiri ile eşleşmediğinden kasıt tam olarak nedir acaba?

• Merhaba arkadaşlar.
    2 sorum olacak

1- (Başvuran) Yüzde Üç tane piercing var çıkarılması gerekiyor mu fotoğraf için ?
    2- Daha önceki başvuru aşamalarında bi fotoğrafçı 5.2 cm x 5.2 cm diğeri 4 cm x 4 cm fiziksel fotoğraf verdi. bunların hangisi doğru farkeder mi?

teşekkür ederim

• @kturkay merhaba
    1- Piercing, küpe, şapka gözlük vb. herhangi bir şey olmayacak diye biliyorum.
    2- aca25f4b-316f-432a-b03e-99c6e3cbd964-image.png

https://dvprogram.state.gov/ fotoğraf örnekleri kısmından inceleyebilirsiniz. Fotoğrafta arka plan da gölge olmamasına dikkat edin, ayrıca boyut bence çok önemli. Ben başvurumda fotoğrafımı kendim çekinip dv program sayfasının yönlendirdiği siteye fotomu yükleyip otomatik boyutlandırmıştım.
    İyi şanslar.

• @10urdmn Ayrica beyaz tshirt, gömlek vs giymeyin.

• Merhaba, fotoğrafcıya gidip green card başvurusu için fotoğrad çekildim lakin test etme sitelerinde gözlerimin yeri tutmuyor geri kalan herşey tutuyor bu durumda başvursam fotoğraftan dolayı sorun yaşar mıyım ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |