Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cemciftcioglu tekrar taşımak zorunda kalabilirim iki hafta sonra.siz yazdıktan bir hafta önce zaten başvuru yapmıştım

• @10urdmn evet ama ben çok önceden başvurumu yapmıştım oraya

• Merhabalar,
    https://dvprogram.state.gov/ESC. 3-4 gündür hata veriyor,açılmıyor.Aynı sorunu yaşayan var mı acaba?

• @rezanclz Harikasınız hocam tebrik ederim 🙂 Bundan sonraki hayatınız için bol şans dilerim 🙂

• @rezanclz Tebrik ederim. Yeni hayatında başarılar dilerim. Darısı biz isteyen herkesin başına..

• ⭐⭐

@rezanclz hadi gozun aydin. abd yasaminda bol sanslar.

• @Senem-Yukselen Sondaki esc yi silince açıldı

• @fahriakc ben de oyle dusunuyorum, umarim isler yoğunlaşınca farkli bir durum olmaz endisem oydu sadece. Tesekkurler cevabiniz icin.

• arkadaslar bu arada önemli sayilacak bir bilgi vermek istiyorum belgeleri teslim etmeden önce görevli ile aramda söyle bir diyalog gecti;

Görevli: kcc ile iletisime gecip dosya transferi talep etmissin.
    Ben: Evet.
    Görevli: Neden?
    Ben: Vizemi aldiktan sonra ingilizcemi gelistirmek adina dil okuluna kaydolup daha sonra akici bir ingilizce ile amerikaya göc etmeyi planliyorum.
    Görevli: Avusturyada mi?
    Ben: Evet, özellikle viyanadaki bazi yerlerde almancadan cok ingilizce konusuldugu icin böyle bir karar verdim.
    Görevli: Gelistirmene pek gerek yok bence gayet akici konusuyorsun.
    Ben: Tesekkür ederim

aliskanligimdan dolayi ingilizceyi ingiliz aksani ile konusuyorum ondan dolayi sondaki cümleyi kurdu diye tahmin ediyorum, benden sonra mülakata girecek arkadaslar dosya tasima icin guzel bir bahane bulmanizi öneriyorum forumdaki kidemli arkadaslarin daha önce bahsettigi gibi sakin ha ankara mülakat dagitmiyor gibi söylemlerle ankarayi kötülemeyin, biliyorum bu bir kötülemek degil fakat gerek yok. Kisacasi sorgulanmaya hazir olun. Ya da bu tamamen benim sanssizligima da denk gelmis olabilir önceden yesil pasaportlulara ülkeye giris esnasinda hic soru sorulmamisken ben yeniden soru yagmuruna tutulmustum😄 yine de bu basima gelen durumu önceden paylasmak istedim. Detayli mülakat deneyimimi cok yakinda paylasacagim.

• @rezanclz Hong Kong veya Bankog için geçerli bir sebep bulmak epey zor olabilir 🙂 umarım sadece size sorulmuş olsun. Ankara ile ilgili bilgi vermeye gerek yok son 3 yıldır dosyalar taşınıyor eminin ne olduğunu çok iyi biliyorlardır, sizden Ankara yoğunluğunu duysa da bişey değişir miydi bilemedim.

• @fahriakc lise diploması büyük ihtimal Türkçe olduğundan tercüme gerekli tabiki. üniversite diploması ingilizce Türkçe olabilir ama ben yaptırdım size kalmış zaten sizin case Number yüksek o zaman kadar bu seneki tavırları netleşir hersene farklı şeyler olabilir

• ⭐⭐⭐

@Bluey, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@siraç biraz yanlis anlattim sanirim, viyana current olmadigi halde -kcc nin sorumlulugunda olmasina ragmen- kendilerine mail ile ulasan talihlilere dosyanizi tasimayi kabul ediyoruz gibi bir mail atti. Ben kendi adima böyle bir sey yapmadim. Su anki endisem de dosya tasiyan cok oldugunda bu sekilde mail atilip onay verilenlere oncelik verilmesi seklinde bir yol izlenir mi diye bir gorus almakti.

Viyana kime mail atmış??? Örneği var mı elinizde, biz de görelim..

• Hong kong gidecek arkadaşlar dönüş biletlerini esnek almaları tavsiye ederim 2023 ve 2024 de oldu ülkede doğa olayları tayfun oluyor ve resmi daireler tatile giriyor evdeki hesap çarşıya uymuyor mülakattan sonra pasaportları teslim alamadıklarından biletler yanıyor genelde bir gün sonra veriyorlar pasaportları ona göre bilet alınıyor eski deneyimlere göre ama bu ihtimali göz önünde bulundurun.

• @fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz Hong Kong veya Bankog için geçerli bir sebep bulmak epey zor olabilir 🙂 umarım sadece size sorulmuş olsun. Ankara ile ilgili bilgi vermeye gerek yok son 3 yıldır dosyalar taşınıyor eminin ne olduğunu çok iyi biliyorlardır, sizden Ankara yoğunluğunu duysa da bişey değişir miydi bilemedim.

evet o konuda haklisiniz hk ve bnkde mülakata girsem ve bu soru yöneltilse o an ne diyecegim diye düsünürdüm sanirim 🙂 fakat normalde yilda 30-40 dosya bakarken bi anda habersiz 100-200 dosya gelince sorgulamaya baslamis olabilirler. Özellikle kcc ile tasima yapanlar konsoloslukla muhattap olmadan tasima yapildigi icin de haberleri olmadan 2-3 kat dosya gelince sorgulamalari normal bence. Umalim ki belgrad gibi dosyalari katletmeye baslamasinlar… ankara yogunlugundan bahsedilirse ”baska konsolosun isini ben neden yapayim ki?“ diye düsünüp bir tik sikinti cikarabilirler bence bu duruma en iyi yorumu @gucarslan yapar diye düsünüyorum.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Çok enteresan bir diyalog olmuş...Viyana da ilk mülakata giren @mrt01 böyle bir durum yaşamamıştı.. Bundan sonra gidenlere sorulacak olursa akla yatkın şeyler söylemek lazım..

• @akara valla bir türlü beceremedim yada onlar yapmamak için elinden geleni yapıyor. Farklı bir mail adresinden deniyorum normalden deniyorum olmuyor. (bir tane daha ileti olmasın diye buradan devam edeyim) merhaba kcc ye dosyamı viyana taşımak ile ilgili mailler atıyorum ama hep geçiştirmek için saçma mailler yolluyorlar (copy paste) ve çoğu aynı oluyor. Yaklaşık 10 mail falan attım. Sade ve kısa tuttum her maili, benden adres istediklerinde de aynı şekilde yaptım ama artık dönüş bile yapmıyorlar. 2nci farklı bir mail adresinden denemeye geçtim. Bir sorun olur mu? (dönüş yok) Adresli adressiz her türlü yolladım. 😞 Bir satır falan tutuyor toplamda yazdığım. Adres isterlerse 2. Aşırı sade tutuyorum. Zaten burdan aldım taslağıda. Şuana kadar denk geldiğim officerlar Sherry, Annick, Cheryl .

Dear Officer,
    I kindly request your assistance to transfer my case into (Vienna, Austria).
    Kind regards,
    SURNAME Name

şu şekilde deniyorum eğer adres belirt diye yazarsa hemen aynı maile

Dear Officer,
    I kindly request your assistance to transfer my case into (Vienna, Austria).
    My address will be: xxxx
    Kind regards,
    SURNAME Name

• @Flight101 evet ben de beklemiyordum sahsen, @mrt01 bey de yesil pasaport ile girmisti viyanaya. ve ülkeye ilk giriste de kendisine sadece ne kadar kalacaksiniz sorusu yöneltilmisti fakat ben ilk girisimi yaparken rezervasyondan tutun üstümdeki para miktarina kadar sorgulanmistim.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Bu arada KCC tarafından taşınan dosyaları ve sayısını konsolosluklar dosyalar current olup kendilerine gönderildikten sonra mı görüyorlar yoksa şu an kendilerine kaç adet dosya ve nereden taşıma yapıldığı bilgisine sahipler mi?
    @gucarslan

• @rezanclz bu soru bangkok ve hong kongta sorulacağında yaratıcı cevapları bekliyorum ne desek ki :))

• @rezanclz çok sevindim tebrik ederim darısı bizlere inşallah 🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |