DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@sezen merhaba ben hong konga dosya taşırken bookingten rastgele bi adres vermiştim ama konsolosluğa uzakmış. Oraya gidince farklı bi adreste kalacağım problem yaratır mı?
-
Forumda geçmiş deneyimleri okuduğumda tavsiye edilen, beyan ettiğiniz yerde konaklamak. Deneyimlemediğim için sorunuza kesin bir şey söylemem yanlış olur, fakat “uzaklık” gibi geçerli bir sebebiniz varken beyan ettiğiniz yerde bir kaç gün konaklayıp (sonuçta orada otele giriş işlemleriniz yapılacak) yer değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum.
@emirhankd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@sezen merhaba ben hong konga dosya taşırken bookingten rastgele bi adres vermiştim ama konsolosluğa uzakmış. Oraya gidince farklı bi adreste kalacağım problem yaratır mı?
-
@rezanclz rezan kardeşim harika bir anlatım olmuş. Öncelikle kutlar tebrik ederim. Umarım konsolosluk deneyimin bundan daha da az stresli geçer. Mülakat deneyimini sabırsızlıkla bekliyor olacağız biz viyanacılar olarak 😊
-
@Hope-Breaker merhaba Frankfurt konsolosluğuna götürdüğünü evrakların listesini benimle paylaşır mısınız ve ayrıca oturum 6aylık kağıt olarakmı aldınız yoksa kart olarakmı Almanya için söylüyorum ve ayrıca oturum kimliğinizi istedilermi yoksa belediyeden oturduğunuz dair bir evrak çıkarıp onumu beyan ettiniz.
-
@Hope-Breaker bütün süreciniz okudum çok teşekkür ederim sizin adınıza çok sevindim lakin birkaç merak ettiğim şey var mulakata giderken hangi evrakları verdiniz yada istediler ve oturumunuz kimlik kartımıydı yoksa geçici kağıt mıydı yada belediyeden burada oturduğunuz dair bir kağıt belgesimi aldınız. Teşekkürler
-
Arkadaşlar merhaba şuan ceac.state.gov dan case Number girip kontrol ettim dosyamın hala kcc de olduğu görünüyor cs numberım 3200 lerde olmasına rağmen ben dosyamı almanyaya taşımayı düşünüyorum dosyam henüz kcc deyken taşımak için kcc ye mi mail atmalıyım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
-
@rezanclz afedersiniz ais kaydı ne, ne için yapıyoruz ?
-
@Emre-Kurtulmuş Merhaba. Bu tablo okuma işimi çok beceremedim sanırım :) aralık ayı açıklandı demişsiniz. Visa bulletin sayfasında ben November ayını görüyorum 6.000 olarak. Ancak
“C. THE DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN DECEMBER”
Başlığı altında da yanı december da da mı 6.000 de kalacak diye anlıyorum. Bu başlığın altında europe yine 6.000 yazıyor çünkü
-
Merhaba
Forumda arkadaşlar sırayla mülakata gitmeye başlamış hayırlı olsun gidenlere ve alanlara darısı başımıza :) kcc nin bu sene evraklar ile alakalı mail atmayacağı bilgisi dolaşıyordu. Mülakata giden arkadaşlara kcc den bu mailler geldi mi acaba? Geldiyse bu maildeki evrakları hazırlayıp iletip ondan sonra mülakat için konsolosluktan mail gelecek diye okudum forumdan doğrumudur?
-
2025 DV talihlisiyim dosya numaram 108XX ve mülakat yerim Ankara. Sizce bir şansım var mı geçen sene ankara kaçta kapatmış 2023 verilerinde iyi görünüyor ancak 2024de kaçta kapatmış olabilir. Dosyamı taşımalı mıyım ? Taşımak için araştırmamı önerebileceğiniz ülkeler neler bangkok ve viyanayı çok gördüm. Şimdiden zamanınız için teşekkür ederim.
-
@dkerim merhaba, bu okuduğunuzu söylediğiniz bilgileri hangi forumda okudunuz? :D Bu başlıktaki son 10 15 sayfayı okusaydınız bile böyle bir bilgi olmadığını görürdünüz.
-
EU kıtasından CN'ye sahip talihlilere, dünya üzerinde hangi konsolosluk olursa olsun 31.12.24 dahil 6.001 ve üzeri herhangi bir CN'ye mülakat verilmeyecek olarak yorumlayabilirsiniz.
EU kıtasından 6.000 ve altında CN'ye sahip olan talihliler 31.12.24 dahil günümüzden bu belirtilen tarihe kadar mülakat da alabilir, almayabilir de. Bu da talihlinin dosyasını taşıdığı konsolosluğun KCC'ye aylık bildirdiği iş yüküne istinaden KCC tarafından mülakat randevu ataması sonucu belli oluyor...
-
@dkerim Merhabalar. Doğru hatırlıyorsam 2021-22 yılından sonra evrakları KCC'ye gönderme işlemi istenmiyor. Bu istenen evrakları; DS-260 formunu doldurduysanız ve herhangi bir konsolosluktan mülakat tarihi aldıysanız, konsolosluk sizden gerekli belgeleri mail aracılığı ile iletecektir. Bu belgeleri ise yanınızda mülakata getirmenizi isteyecektir. Yanlışım var ise düzeltebilirsiniz.
Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
F fatih-donmez bu başlıktan bahsetti
-
@ismail-Tardu Numaranız aktif(current) olduğu için artık KCC aracılığı ile dosya taşıma yapamazsınız. Dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluk ile iletişime geçip yapmanız gerekiyor.
Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
-
-
@mehmetgreen Şahsen ben 10XXXli dosya numarasına sahip bir talihlinin Ankarada mülakat alacağını hiç sanmıyorum. Tabii ki karar sizin.
Bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor. Tavsiyem konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
-
@TheABSOLUTWORLD Evet dosyanızı vize istemeyen bir ülkeye taşıyabilirsiniz. Fakat o taşıdığınız ülke sizden oturum izni, vatandaşlık, acil durum vs. gibi gereklilikler isteyebilir. Eğer hangi ülkeye/konsolosluğa taşımak istiyorsanız forumun arama özelliğini kullanıp detaylı bilgi alabilirsiniz.
Not: Ben de Tiran'a taşımak istemiştim ve verdikleri red cevabı: "We are processing limited immigrant visas and diversity visas currently, however, we are not able to accept transfer cases from outside our consular district." Başka ülkeleri araştırabilirsiniz.
Asıl size tavsiyem; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor. Tavsiyem konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
-
@mehmetgreen Nereyi seçeceğinizi sizin karar vermeniz gerekiyor. Şahsi tavsiyem: Yapmanız gereken şey pasaportunuz ile vize sıkıntısı yaşamadan gidebileceğiniz ülkeleri bulmak olsun. Sonra bu ülkelerden daha önce bu forum sitesinde giden var ise onların nasıl yaptıklarını okuyup anlamak ve karar verip bir ülkenin konsolosluğunu seçmek olsun. Unutmayın, dosyanızı vizesiz bir ülkeye taşısanız bile konsolosluk sizden bazı gereklilikleri isteyebilir(örnek: oturum izni, vatandaşlık vs.).
Asıl size tavsiyem ilk yapmanız gereken; bu sorunuzun ve olası soracağınız soruların cevapları bu başlığın önceki iletilerinde bulunuyor, konuyu detaylıca anlamak için bir süre zaman ayırıp başlığın ilk iletisinden itibaren okumanızdır. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
-
@Physicus vize basilmis pasaportu geri almak icin kayit olusturmaniz gerekiyor fakat bazi konsolosluklar buna sart kosmuyor arama motoruna ais kaydi ya da atlas kaydi diye aratirsaniz detay bilgi bulabilirsiniz
-
@rezanclz tamam, teşekkür ederim
-
@rezanclz detaylı anlatım için teşekkürler ve mülakatınızda başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum