Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)
-
@nurullah Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
@crazycells teşekkürler sayın @crazycells şu anda Türkiye’deyim.Okul dolayısıyla tatilde giderim Abd’ye.Türkiye’deyken o formu tamamlayabilir miyim?Yani askerlik kaydını buradayken yapmam mümkün müdür?
Saniyorum mumkun ama ABD'de bir adresinizin olmasi gerekiyor. Forma online sekilde ulasabilirsiniz.
-
Merhaba. Konuyu incelerken aklima takilan bi soru vardi ve ilgili cevabi bulamadim. Benim oglum seker ve colyak hastasi. 14 yasinda su an. Turkiye'de raporlu oldugu icin askerlikten muaf oluyor ama Amerika'ya yerlestikten sonra 18 yasina geldiginde yine de bildirmesi gerekli mi? Bu anlamda surec bizim gibi saglik sorunu nedeniyle askerlige elverisli olmayanlar icin nasil oluyor bilgisi olan var mi?
-
@hope Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhaba. Konuyu incelerken aklima takilan bi soru vardi ve ilgili cevabi bulamadim. Benim oglum seker ve colyak hastasi. 14 yasinda su an. Turkiye'de raporlu oldugu icin askerlikten muaf oluyor ama Amerika'ya yerlestikten sonra 18 yasina geldiginde yine de bildirmesi gerekli mi? Bu anlamda surec bizim gibi saglik sorunu nedeniyle askerlige elverisli olmayanlar icin nasil oluyor bilgisi olan var mi?
gecmis olsun.
ABD'de zorunlu askerlik gorevi yok, askerlik kaydi yapmak askere gitmek anlamina gelmiyor. Evet, oglunuz yine bildirmeli.
Eger olaganustu hal soz konusu olursa ve profesyonel ordu disinda vatandaslar askere alinirsa dediginiz gibi saglik sorunlari nedeniyle askere zaten cagrilmayacaktir ya da muaf olacaktir.
-
@crazycells Teşekkür ederim cevap için.
-
Hic bir sorun olmadi. Okul cevrelerinde gezip askerlik meslegini yapacak avcilarla da konustum. Ilk firsatta yollamam gerektigi soylendi. Yaklasik 1 ay gec ulasti ellerine.
-
Merhabalar. Aralık 92 doğumlu biri olarak selective service'e kayıt olmam gerektiğini düşünüyorum.Site üzerinden kayıt olup,formu yolladığımda ise şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum.Formu manuel olarak doldurmalı mıyım yoksa yaşdan muaf mıyım tam anlamadım ?
"Sorry.
The social security number that you submitted is not recognized. If you mis-keyed it, please correct it and re-submit your registration. If your number is correct, then it is not yet in our database and you may not register ONLINE. Therefore, you will need to send your registration by mail." -
@crywolf34 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhabalar. Aralık 92 doğumlu biri olarak selective service'e kayıt olmam gerektiğini düşünüyorum.Site üzerinden kayıt olup,formu yolladığımda ise şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum.Formu manuel olarak doldurmalı mıyım yoksa yaşdan muaf mıyım tam anlamadım ?
"Sorry.
The social security number that you submitted is not recognized. If you mis-keyed it, please correct it and re-submit your registration. If your number is correct, then it is not yet in our database and you may not register ONLINE. Therefore, you will need to send your registration by mail."Manuel olarak doldurmalisiniz. Yeni gocmenlerin SSN'sini taniyamiyor sistem.
-
@crazycells tesekkurler
-
Merhaba,7 Mart 2019 da görüşmem var. 1993 Eylül doğumluyum.Bu durumda benim de kayıt yaptırmam gerekiyor sanırım ? Emin olamadım,gün alma,doldurma durumundan dolayı.Yukarıda @tirtil15 arkadaşımız soruyu gayet açıklayıcı sormuş aslında.25. yaş günümü bitirdim ancak 26 yaşıma basmadım ve gün almaya balşadım. Durumum elverişsiz ise; Görüşmeye,DS-1810 formunu mutlaka götürmemiz gerekiyor mu ? Mülakat için gerekli belgeler arasında göremediğim için sormak istedim. @crazycells
-
@halil-şekeroğlu Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhaba,7 Mart 2019 da görüşmem var. 1993 Eylül doğumluyum.Bu durumda benim de kayıt yaptırmam gerekiyor sanırım ? Emin olamadım,gün alma,doldurma durumundan dolayı.Yukarıda @tirtil15 arkadaşımız soruyu gayet açıklayıcı sormuş aslında.25. yaş günümü bitirdim ancak 26 yaşıma basmadım ve gün almaya balşadım. Durumum elverişsiz ise; Görüşmeye,DS-1810 formunu mutlaka götürmemiz gerekiyor mu ? Mülakat için gerekli belgeler arasında göremediğim için sormak istedim. @crazycells
Bu basligi ABD'de SSS kaydi yapmak hakkindaki sorulariniz icin kullanmalisiniz. Eger gocmenlik mulakatlariyla ilgili soru soruyorsaniz, ilgili basliktaki konuyu kullanmalisiniz.
Zaten ilk iletide cok net bir sekilde yazmistim, onemli olan 26. yas gununuzu gecip gecmediginiz. Eger 26. dogumgununuzu gecmediyseniz DS1810 formunu doldurup gocmenlik gorusmenize goturmenizi tavsiye ederim. Eger 26. dogum gununuzden once ABD'de gocmen olursaniz o durumda SSS kaydi yapmanizi kesinlikle tavsiye ederim.
-
@crazycells Tamamdır teşekkürler.Diğer soruyu mülakat deneyimlerine taşıyorum
-
merhabalar mülakatta askerlik ile ilgili birşey imzalatmışlardı o bunun yerine geçiyor mu ?
-
@drakens Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
merhabalar mülakatta askerlik ile ilgili birşey imzalatmışlardı o bunun yerine geçiyor mu ?
hayir. Imzaladiginiz belgede sizi kayit ettigi yaziyor mu?
Bence okuyup anlamadan hicbir belgeyi imzalamamalisiniz :slight_smile:
ABD bir hukuk devleti, bu tur imzalarla gonullu olarak bazi haklarinizdan sizi vazgecirebilirler. -
@crazycells uyarınız için teşekkürler peki ben 26 yaşıma girmeme 2 sene var bu amerika'da askerlik kaydını abd ye giriş yaptıktan 5 6 ay sonra yapsam sorun olur mu yoksa ilk 30 gunde yapmam zorunlu mu?
-
@drakens Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
@crazycells uyarınız için teşekkürler peki ben 26 yaşıma girmeme 2 sene var bu amerika'da askerlik kaydını abd ye giriş yaptıktan 5 6 ay sonra yapsam sorun olur mu yoksa ilk 30 gunde yapmam zorunlu mu?
Imzaladiginiz formda bunu ABD'ye girdikten sonraki 30 gun icinde yapacaginizi belirtiyorsunuz: https://ceac.state.gov/IVAPP/IVApp/esign/DS-1810.pdf
Bu kayit oldukca ciddi bir konu, hafife almamanizi tavsiye ederim. Yerinizde olsam ABD'ye girdikten sonra yaptigim ilk islerden biri askerlik kaydi olur.
-
@crazycells cevaplarınız için teşekkür ederim
-
selam vize görüşmesinde sss formunu imzalamıştım bunun dışında ABD de yapmam gereken bişey var mı bununla ilgili ? ilerde yaptırımlara maruz kalmak istemem :D
-
@berkergn13 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
selam vize görüşmesinde sss formunu imzalamıştım bunun dışında ABD de yapmam gereken bişey var mı bununla ilgili ? ilerde yaptırımlara maruz kalmak istemem :D
Evet, SSS kaydi yapmaniz gerekiyor. Ilk iletiyi okumanizi tavsiye ederim.
-
ilk iletideki linke giremiyorum. google dan sss sitesine de giremiyorum. Türkiye ye döndüm acaba bununla alakalı bi durum mu ? şuan Türkiyedeyim ABDye giriş yapalı 10 gün oldu SSN m yok henüz nasıl kayıt yapıp yetiştircem SSN de olmadan
-
@berkergn13 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
ilk iletideki linke giremiyorum. google dan sss sitesine de giremiyorum. Türkiye ye döndüm acaba bununla alakalı bi durum mu ? şuan Türkiyedeyim ABDye giriş yapalı 10 gün oldu SSN m yok henüz nasıl kayıt yapıp yetiştircem SSN de olmadan
Evet, su an nedense site kapali. Hata veriyor, daha sonra bir daha deneyin...
SSN basvurusu yaptiktan sonra 2 hafta icinde geliyor, dolayisiyla SSN'yi alip kayit olabilirsiniz. SSS konusunu ciddiye almanizi tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum