Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onur Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Selamlar, Selective service formunda title kısmına ne yazmam gerekiyo nasıl doldurucam bilgisayardamı normal mavi kalem olurmu sanırsam bu kağıdı mülakata götürücem yardımcı olurmusunuz.
    https://photos.state.gov/libraries/turkey/5/instruction_packages/SELECTIVE SERVICE.pdf

    Bu Selective Service formu degil bilginize, ABD'ye 18-26 yaslari arasinda giris yapan gocmen erkeklerin SSS'ye kaydolacagina dair bir form. Formun adi DS-1810...

    Selective Service formu icin ilk post'u okumalisiniz.

    DS1810 icin dediginiz gibi ciktisini alip kendi isminizi ve imzanizi atmaniz yeterli, ama mulakat zamani bunu konsolosun onunde yapmaniz daha iyi olur. Formun ciktisini yaninizda goturebilirsiniz.


  • @crazycells Tamamdır çıkardım bekliyodum doldurmak için o zaman konsoloslukta doldurayım teşekkür ederim bilginiz için


  • Merhaba, 18 yasindayim ve 30 gunu 5 gun gecti geleli. Nasil bir yaptirim olur? Veya olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangereister Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhaba, 18 yasindayim ve 30 gunu 5 gun gecti geleli. Nasil bir yaptirim olur? Veya olur mu?

    Ilk firsatta basvurunuzu tamamlayin, boylelikle ilerde bir sorun yasamazsiniz.


  • Merhaba, 26 yaşından gün alındığından itibaren SSS'e kayıt olma zorunluluğu kalmıyor sanırım ?.
    Örneğin şu gün itibariyle (Şu an günlerden 16 Ağustos 2018 ) ilk girişini yapmış kişinin 15 Ağustos 1993 günü doğumlu olduğunu düşünürsek (25 yıl + 1 gün), bu SSS kaydını yapmasına gerek yok değil mi ?
    Ayrıca yaşı 25'i geçkin olup da SSS kaydını istese de yaptıramayanların, 25 yaşından önce ABD'ye giriş yapıp SSS kaydı yaptıranlara göre bir dezavantajı var mıdır ? Kredi, burs veya vatandaşlık başvuru süreçlerinde vs.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tirtil15 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhaba, 26 yaşından gün alındığından itibaren SSS'e kayıt olma zorunluluğu kalmıyor sanırım ?.
    Örneğin şu gün itibariyle (Şu an günlerden 16 Ağustos 2018 ) ilk girişini yapmış kişinin 15 Ağustos 1993 günü doğumlu olduğunu düşünürsek (25 yıl + 1 gün), bu SSS kaydını yapmasına gerek yok değil mi ?
    Ayrıca yaşı 25'i geçkin olup da SSS kaydını istese de yaptıramayanların, 25 yaşından önce ABD'ye giriş yapıp SSS kaydı yaptıranlara göre bir dezavantajı var mıdır ? Kredi, burs veya vatandaşlık başvuru süreçlerinde vs.

    Aynen dediginiz gibi. 26 yasina gectikten sonra artik SSS'ye kayit yaptiramazsiniz, bu yas veya sonrasinda ABD'ye giris yapan gocmenler icin bir zorunluluk yok.

    Devletin sagladigi burs ve kredilerde boyle bir ayrim yapmayacaklardir. Sadece kaydolmaniz gerektigi halde kaydolmazsaniz bir sorunla karsilasirsiniz.

    Vatandaslik sureci icin de problem degil, cunku kaydolmak icin sartlari saglamiyorsunuz.

    Onemli Ekleme:
    26 yasina gectiginiz gun 26. dogum gununuz oluyor, ayrintili bilgi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/62


  • Merhabalar benim de bu konuda bir sorum var.22 yaşındayım.Ben green card mülakatında askerlikle ilgili bir form imzalamıştım 18-26 yaş arası.Ben göçmen vizeyle ilk girişi 28 ağustos 2018 de yaptım 17 eylülde türkiye'ye döndüm.Şuan da bi şey yapmam gerekiyormu bahsettiğiniz siteden askerlik başvurusu yapmalımıyım acaba ilk girişin üzerinde 33 gün geçmiş şuan da Türkiye'deyim.Benim Ssn var green card ise Abd'de şuan verdiğim adreste duruyor.Askerlik kaydı yapmam gerekiyor mu şuan ?@crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurullah Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhabalar benim de bu konuda bir sorum var.22 yaşındayım.Ben green card mülakatında askerlikle ilgili bir form imzalamıştım 18-26 yaş arası.Ben göçmen vizeyle ilk girişi 28 ağustos 2018 de yaptım 17 eylülde türkiye'ye döndüm.Şuan da bi şey yapmam gerekiyormu bahsettiğiniz siteden askerlik başvurusu yapmalımıyım acaba ilk girişin üzerinde 33 gün geçmiş şuan da Türkiye'deyim.Benim Ssn var green card ise Abd'de şuan verdiğim adreste duruyor.Askerlik kaydı yapmam gerekiyor mu şuan ? @crazycells

    evet sayin @nurullah , ABD'ye gider gitmez yaptiginiz ilk is askerlik kaydini tamamlamak olsun, eger kaydinizi tamamlamazsaniz vatandaslik surecinde problem yasarsiniz.


  • @crazycells teşekkürler sayın @crazycells şu anda Türkiye’deyim.Okul dolayısıyla tatilde giderim Abd’ye.Türkiye’deyken o formu tamamlayabilir miyim?Yani askerlik kaydını buradayken yapmam mümkün müdür?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurullah Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler sayın @crazycells şu anda Türkiye’deyim.Okul dolayısıyla tatilde giderim Abd’ye.Türkiye’deyken o formu tamamlayabilir miyim?Yani askerlik kaydını buradayken yapmam mümkün müdür?

    Saniyorum mumkun ama ABD'de bir adresinizin olmasi gerekiyor. Forma online sekilde ulasabilirsiniz.


  • Merhaba. Konuyu incelerken aklima takilan bi soru vardi ve ilgili cevabi bulamadim. Benim oglum seker ve colyak hastasi. 14 yasinda su an. Turkiye'de raporlu oldugu icin askerlikten muaf oluyor ama Amerika'ya yerlestikten sonra 18 yasina geldiginde yine de bildirmesi gerekli mi? Bu anlamda surec bizim gibi saglik sorunu nedeniyle askerlige elverisli olmayanlar icin nasil oluyor bilgisi olan var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhaba. Konuyu incelerken aklima takilan bi soru vardi ve ilgili cevabi bulamadim. Benim oglum seker ve colyak hastasi. 14 yasinda su an. Turkiye'de raporlu oldugu icin askerlikten muaf oluyor ama Amerika'ya yerlestikten sonra 18 yasina geldiginde yine de bildirmesi gerekli mi? Bu anlamda surec bizim gibi saglik sorunu nedeniyle askerlige elverisli olmayanlar icin nasil oluyor bilgisi olan var mi?

    gecmis olsun.

    ABD'de zorunlu askerlik gorevi yok, askerlik kaydi yapmak askere gitmek anlamina gelmiyor. Evet, oglunuz yine bildirmeli.

    Eger olaganustu hal soz konusu olursa ve profesyonel ordu disinda vatandaslar askere alinirsa dediginiz gibi saglik sorunlari nedeniyle askere zaten cagrilmayacaktir ya da muaf olacaktir.


  • @crazycells Teşekkür ederim cevap için.


  • Hic bir sorun olmadi. Okul cevrelerinde gezip askerlik meslegini yapacak avcilarla da konustum. Ilk firsatta yollamam gerektigi soylendi. Yaklasik 1 ay gec ulasti ellerine.


  • Merhabalar. Aralık 92 doğumlu biri olarak selective service'e kayıt olmam gerektiğini düşünüyorum.Site üzerinden kayıt olup,formu yolladığımda ise şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum.Formu manuel olarak doldurmalı mıyım yoksa yaşdan muaf mıyım tam anlamadım ?

    "Sorry.
    The social security number that you submitted is not recognized. If you mis-keyed it, please correct it and re-submit your registration. If your number is correct, then it is not yet in our database and you may not register ONLINE. Therefore, you will need to send your registration by mail."

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crywolf34 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhabalar. Aralık 92 doğumlu biri olarak selective service'e kayıt olmam gerektiğini düşünüyorum.Site üzerinden kayıt olup,formu yolladığımda ise şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum.Formu manuel olarak doldurmalı mıyım yoksa yaşdan muaf mıyım tam anlamadım ?

    "Sorry.
    The social security number that you submitted is not recognized. If you mis-keyed it, please correct it and re-submit your registration. If your number is correct, then it is not yet in our database and you may not register ONLINE. Therefore, you will need to send your registration by mail."

    Manuel olarak doldurmalisiniz. Yeni gocmenlerin SSN'sini taniyamiyor sistem.


  • @crazycells tesekkurler


  • Merhaba,7 Mart 2019 da görüşmem var. 1993 Eylül doğumluyum.Bu durumda benim de kayıt yaptırmam gerekiyor sanırım ? Emin olamadım,gün alma,doldurma durumundan dolayı.Yukarıda @tirtil15 arkadaşımız soruyu gayet açıklayıcı sormuş aslında.25. yaş günümü bitirdim ancak 26 yaşıma basmadım ve gün almaya balşadım. Durumum elverişsiz ise; Görüşmeye,DS-1810 formunu mutlaka götürmemiz gerekiyor mu ? Mülakat için gerekli belgeler arasında göremediğim için sormak istedim. @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halil-şekeroğlu Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:

    Merhaba,7 Mart 2019 da görüşmem var. 1993 Eylül doğumluyum.Bu durumda benim de kayıt yaptırmam gerekiyor sanırım ? Emin olamadım,gün alma,doldurma durumundan dolayı.Yukarıda @tirtil15 arkadaşımız soruyu gayet açıklayıcı sormuş aslında.25. yaş günümü bitirdim ancak 26 yaşıma basmadım ve gün almaya balşadım. Durumum elverişsiz ise; Görüşmeye,DS-1810 formunu mutlaka götürmemiz gerekiyor mu ? Mülakat için gerekli belgeler arasında göremediğim için sormak istedim. @crazycells

    Bu basligi ABD'de SSS kaydi yapmak hakkindaki sorulariniz icin kullanmalisiniz. Eger gocmenlik mulakatlariyla ilgili soru soruyorsaniz, ilgili basliktaki konuyu kullanmalisiniz.

    Zaten ilk iletide cok net bir sekilde yazmistim, onemli olan 26. yas gununuzu gecip gecmediginiz. Eger 26. dogumgununuzu gecmediyseniz DS1810 formunu doldurup gocmenlik gorusmenize goturmenizi tavsiye ederim. Eger 26. dogum gununuzden once ABD'de gocmen olursaniz o durumda SSS kaydi yapmanizi kesinlikle tavsiye ederim.


  • @crazycells Tamamdır teşekkürler.Diğer soruyu mülakat deneyimlerine taşıyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum