Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)
-
@crazycells Merhaba ben en son turkiyeden 23 yasinda amerikaya giris yapip mart 2016 dan beri evliyim ve 2018 mayis ayinin basinda ssn imi yeni aldim ve suan 25 yasindayim, greencard sahibi olup 18-25 yas arasindakilerin sss formunu doldurmasi gerektigini soylemissiniz size sormak istedigim suan interview tarihim henuz gelmedi ancak ssn numaram var 26 yasindan sonra green cardim gelirse sss ne basvuru yapmam sartmi Yoksa green cardsiz 25 yasini doldurmadan yapabiliyormuyum?
-
SSS doldurmamanın yaptırımları var sanırım, bence göze almayın.
-
@onurlevent44 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
@crazycells Merhaba ben en son turkiyeden 23 yasinda amerikaya giris yapip mart 2016 dan beri evliyim ve 2018 mayis ayinin basinda ssn imi yeni aldim ve suan 25 yasindayim, greencard sahibi olup 18-25 yas arasindakilerin sss formunu doldurmasi gerektigini soylemissiniz size sormak istedigim suan interview tarihim henuz gelmedi ancak ssn numaram var 26 yasindan sonra green cardim gelirse sss ne basvuru yapmam sartmi Yoksa green cardsiz 25 yasini doldurmadan yapabiliyormuyum?
SSS basvurusu icin gocmen ya da ABD vatandasi olmaniz gerekiyor. Acikca yazmamissiniz, sanirim F2A kategorisinde ya da CR1 kategorisinde AOS (I-485) yapiyorsunuz? (bekleme surenizden F2A diye tahmin ediyorum). Eger interview tarihiniz gelmediyse henuz gocmen degilsiniz o nedenle SSS basvurusu yapmaniza gerek yok, eger basvurunuz 25 yasiniz bitmeden onaylanirsa ilk isiniz SSS basvurusu olsun (Green Card'in ulasmamis olmasi gocmen oldugunuz gercegini degistirmez), 25 yasini doldurduktan sonra isteseniz de basvuru yapamazsiniz, kabul etmezler.
-
Mrb. askerlik kaydımızı yaparsak green card sahibi olabilir miyiz.askerlik sadece gönüllülüğe mi dayalı amerikada. Yaş sınırı sorun olur mu 27 yaşındayım başvurabilir miyim.
-
@pegasus_06 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Mrb. askerlik kaydımızı yaparsak green card sahibi olabilir miyiz.askerlik sadece gönüllülüğe mi dayalı amerikada. Yaş sınırı sorun olur mu 27 yaşındayım başvurabilir miyim.
hayir, ABD'de orduya katilabilmek icin ABD vatandasi ya da Green Card sahibi olmak gerekiyor maalesef, ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak
-
Selam benim böbrek rahatsızlığımdan dolayı askerlikten muaf oldum.Abd gitmeme engel mi?
-
@yeniyim Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Selam benim böbrek rahatsızlığımdan dolayı askerlikten muaf oldum.Abd gitmeme engel mi?
ABD'de orduya mi katilmayi dusunuyorsunuz?
-
@crazycells Şuan green card ım yok ama Bu yıl başvuracağım.Kazandıgımı varsayalım askerligim saglık sorunu nedeniyle türkiyede muaf oldu. Bu sorun green card almama engel mi?
-
@yeniyim Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
@crazycells Şuan green card ım yok ama Bu yıl başvuracağım.Kazandıgımı varsayalım askerligim saglık sorunu nedeniyle türkiyede muaf oldu. Bu sorun green card almama engel mi?
Green Card basvurusuyla ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılırBaslikta "askerlik" kelimesinin geciyor olmasi, icinde "askerlik" gecen her sorunun burada sorulabilecegi anlamina gelmiyor. Nitekim, sizin sorunuz askerlikle ilgili degil, green card loto basvurusuyla ilgili. Forumu daha duzgun sekilde kullanmalisiniz.
sorunuzun cevabi hayir, engel degil.
-
Selamlar, Selective service formunda title kısmına ne yazmam gerekiyo nasıl doldurucam bilgisayardamı normal mavi kalem olurmu sanırsam bu kağıdı mülakata götürücem yardımcı olurmusunuz.
https://photos.state.gov/libraries/turkey/5/instruction_packages/SELECTIVE SERVICE.pdf -
@onur Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Selamlar, Selective service formunda title kısmına ne yazmam gerekiyo nasıl doldurucam bilgisayardamı normal mavi kalem olurmu sanırsam bu kağıdı mülakata götürücem yardımcı olurmusunuz.
https://photos.state.gov/libraries/turkey/5/instruction_packages/SELECTIVE SERVICE.pdfBu Selective Service formu degil bilginize, ABD'ye 18-26 yaslari arasinda giris yapan gocmen erkeklerin SSS'ye kaydolacagina dair bir form. Formun adi DS-1810...
Selective Service formu icin ilk post'u okumalisiniz.
DS1810 icin dediginiz gibi ciktisini alip kendi isminizi ve imzanizi atmaniz yeterli, ama mulakat zamani bunu konsolosun onunde yapmaniz daha iyi olur. Formun ciktisini yaninizda goturebilirsiniz.
-
@crazycells Tamamdır çıkardım bekliyodum doldurmak için o zaman konsoloslukta doldurayım teşekkür ederim bilginiz için
-
Merhaba, 18 yasindayim ve 30 gunu 5 gun gecti geleli. Nasil bir yaptirim olur? Veya olur mu?
-
@strangereister Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhaba, 18 yasindayim ve 30 gunu 5 gun gecti geleli. Nasil bir yaptirim olur? Veya olur mu?
Ilk firsatta basvurunuzu tamamlayin, boylelikle ilerde bir sorun yasamazsiniz.
-
Merhaba, 26 yaşından gün alındığından itibaren SSS'e kayıt olma zorunluluğu kalmıyor sanırım ?.
Örneğin şu gün itibariyle (Şu an günlerden 16 Ağustos 2018 ) ilk girişini yapmış kişinin 15 Ağustos 1993 günü doğumlu olduğunu düşünürsek (25 yıl + 1 gün), bu SSS kaydını yapmasına gerek yok değil mi ?
Ayrıca yaşı 25'i geçkin olup da SSS kaydını istese de yaptıramayanların, 25 yaşından önce ABD'ye giriş yapıp SSS kaydı yaptıranlara göre bir dezavantajı var mıdır ? Kredi, burs veya vatandaşlık başvuru süreçlerinde vs. -
@tirtil15 Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhaba, 26 yaşından gün alındığından itibaren SSS'e kayıt olma zorunluluğu kalmıyor sanırım ?.
Örneğin şu gün itibariyle (Şu an günlerden 16 Ağustos 2018 ) ilk girişini yapmış kişinin 15 Ağustos 1993 günü doğumlu olduğunu düşünürsek (25 yıl + 1 gün), bu SSS kaydını yapmasına gerek yok değil mi ?
Ayrıca yaşı 25'i geçkin olup da SSS kaydını istese de yaptıramayanların, 25 yaşından önce ABD'ye giriş yapıp SSS kaydı yaptıranlara göre bir dezavantajı var mıdır ? Kredi, burs veya vatandaşlık başvuru süreçlerinde vs.Aynen dediginiz gibi. 26 yasina gectikten sonra artik SSS'ye kayit yaptiramazsiniz, bu yas veya sonrasinda ABD'ye giris yapan gocmenler icin bir zorunluluk yok.
Devletin sagladigi burs ve kredilerde boyle bir ayrim yapmayacaklardir. Sadece kaydolmaniz gerektigi halde kaydolmazsaniz bir sorunla karsilasirsiniz.
Vatandaslik sureci icin de problem degil, cunku kaydolmak icin sartlari saglamiyorsunuz.
Onemli Ekleme:
26 yasina gectiginiz gun 26. dogum gununuz oluyor, ayrintili bilgi icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/62 -
Merhabalar benim de bu konuda bir sorum var.22 yaşındayım.Ben green card mülakatında askerlikle ilgili bir form imzalamıştım 18-26 yaş arası.Ben göçmen vizeyle ilk girişi 28 ağustos 2018 de yaptım 17 eylülde türkiye'ye döndüm.Şuan da bi şey yapmam gerekiyormu bahsettiğiniz siteden askerlik başvurusu yapmalımıyım acaba ilk girişin üzerinde 33 gün geçmiş şuan da Türkiye'deyim.Benim Ssn var green card ise Abd'de şuan verdiğim adreste duruyor.Askerlik kaydı yapmam gerekiyor mu şuan ?@crazycells
-
@nurullah Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
Merhabalar benim de bu konuda bir sorum var.22 yaşındayım.Ben green card mülakatında askerlikle ilgili bir form imzalamıştım 18-26 yaş arası.Ben göçmen vizeyle ilk girişi 28 ağustos 2018 de yaptım 17 eylülde türkiye'ye döndüm.Şuan da bi şey yapmam gerekiyormu bahsettiğiniz siteden askerlik başvurusu yapmalımıyım acaba ilk girişin üzerinde 33 gün geçmiş şuan da Türkiye'deyim.Benim Ssn var green card ise Abd'de şuan verdiğim adreste duruyor.Askerlik kaydı yapmam gerekiyor mu şuan ? @crazycells
evet sayin @nurullah , ABD'ye gider gitmez yaptiginiz ilk is askerlik kaydini tamamlamak olsun, eger kaydinizi tamamlamazsaniz vatandaslik surecinde problem yasarsiniz.
-
@crazycells teşekkürler sayın @crazycells şu anda Türkiye’deyim.Okul dolayısıyla tatilde giderim Abd’ye.Türkiye’deyken o formu tamamlayabilir miyim?Yani askerlik kaydını buradayken yapmam mümkün müdür?
-
@nurullah Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System) içinde söyledi:
@crazycells teşekkürler sayın @crazycells şu anda Türkiye’deyim.Okul dolayısıyla tatilde giderim Abd’ye.Türkiye’deyken o formu tamamlayabilir miyim?Yani askerlik kaydını buradayken yapmam mümkün müdür?
Saniyorum mumkun ama ABD'de bir adresinizin olmasi gerekiyor. Forma online sekilde ulasabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

gerek yok hahahaha