@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Bu ileti silindi! -
Sayın @salih-atilla, vermiş olduğunuz bilgilerin bir kısmı bazı kişiler için doğru lakin bir kısmı da bazı kişiler için yanlış. Öncelikle bahse konu işler için siz başvuru yaparak edindiğiniz bilgileri mi iletiyorsunuz yoksa birinden duyduğunuz şeyi gerçek olup olmadığını irdelemeden mi burada paylaşıyorsunuz. Sizden istirhamım yaşamadığınız şeyleri yaşamış gibi anlatmayın. Ben halen daha yaşadığım için bu kelimeleri yazıyorum. Daha detaylı açıklama yapıp diyaloğumuza zeval vermemek adına bu iletiyi burada bırakıyorum.
-
@charon California’ya gitmek isteme nedenlerimiz ayrıydı.
Yazdıklarım Atlanta’yı tercih etme nedenlerimiz.
Sırf şu veya bu diye böyle bir karar vermeyecek kadar aklımın çalıştığını düşünüyorum
ama yaptığımız onca araştırmayı bir kaç cümleye sığdırmaya çalışmak “Sırf bunun için mi?” Diye düşündürebilir tabi..
Ayrıca kimlerle karşılaştığınızı bilmiyorum ama California’da çok yakınen tanıdığım, çocuk yetiştiren insanlar var ve cinsiyetlerinden gayet memnunlar. -
@Hakan-Kiev hayal kolay satılık gerçek acıdır alıcısı azdır ben yurdum insanını tanırım kafasına koydumu yapar amaç yolundan döndürmek değil gidenler ortak gerçeklik ve kendilerine özel gerçekliği yaşarken gidecek olanlara planınızı yapın gerçeklik içinde kalın mümkünse türkiyeden önlem alın demekti
-
@Revolter benim için yazmanda sıkıntı yok keşke fazlasını yazsaydın ben bu yaşıma kadar çok sıkıntıları aşarak geldim benim gibilere eski toprak diyorlar her eleştiyi dinler yanlış yaptıysam özür dilerim yazdıklarımı insanları kategorilere ayırarak yazmadım ortak problemleri paylastım seninle bu süreçte birbirimizi desdekler iletişimiz oldu ve ben senden çok faydalı bilgiler öğrendim yine diyorum bu vizeyi benden dahi önce almayı hakeden bir arkadaşsın hayatım boyunca işim gereği problem çözerek şimdiki yaşıma geldim fikir ayrılığına olması gerekiyor diye bakarım asla dargınlık etmem küsmem ama isterimki abd sin ve herkes gibi mücadeleni hakkıyla veriyorsun sıkıntılı yanlarını yaz 2025 ve daha ilerki yıllar talihlileri nasiplari kadar alırlar biri bile burda biri bahsetmişti iyiki tedbir alıp evi işi türkiyeden ayarlamışım vs derse yeşilkart forum borcumu ödemiş olurum sana dargınlıkmı yapacağım bu mümkün değil kardeşim ne yaptınki dargın olayım
saygılar -
@Revolter farklı bir tecrübe yaşasaydım mutlaka yazardım. Aynı olayları harfi harfine yazmanın bir anlamı yok. 1000 tane aynı hikaye, 1001' e gerek yok.
Ayrıca bu forma bişeyler katmak için yazdığım şeylere hala ergen kafasında olanlar ve ergenlikten cıkamıyanlar, edep sınırlarını aşarak cevap veriyorlar ve illa benim dediğim doğru diye inat ediyorlar. Fikrimizi ve tecrübemizi yazdık demediğinizi bırakmadınız, eyvallah haklısınız dedik hala olayı uzatıyorlar.
Sonkez söyliyeyim, "evet siz haklısınız....sizlerin dedikleri doğru..." -
@cemal1153, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@mustafa_27 masa başı iş yapanlar zorlanır, el emeği ile çalışanlar için bir fırsat
Modifiye edesim geldi bu cumleyi

sadece masa basi is yapanlar ve araya kaynayanlar zorlanir, tirnaklariyla her sartta hayatta kalabilenler icin cennet...
-
@semavi ağzına sağlık abi
-
DV green card 2023-2024 yılında kazanlar için Eylül ayından sonra da vize mülakatına katılabilirler mi yoksa Eylül ayı son olur mu?
-
Olayı ben mi uzattım siz mi size vermediğim cevaba yaşımı sorarak kendi üstünüze çektiniz? Size ne ki yaşımdan, paylaşmak istesem profilimde paylaşırım ki siz de millet saygı duysun hürmet etsin diye en başa iliştirip 5 iletinizde bir yaşınızı söylüyorsunuz. Fikrinizin zerre kıymeti yok 2-3 kişi dışında, açık arttırma gibi 50K-100K-500K yaparak 3-5 kişi yalan yanlış bilgilerle birbirinizi gazlarken, milleti manipüle ederken keyfiniz yerindeydi de biri cevap verince mi demediğiniz kalmadı oldu. Ergen ben miyim yoksa verecek mantıklı cevabı olmayınca bel altı vurmaya çalışan siz mi ? Sizler de sabahtan akşama birbirinize ABD kötülerken, yok tam zamanlı iş yokmuş da yok yarı zamanlılar böyleymiş de yok maaşlar şöyleymiş de yok ayakta duruyormuşuz da vs. goy goy eylerken kaç kere kapı kapı gezdiniz iş aradınız kaç kere online başvuru yaptınız kaç kere ev tutmak için sefer eylediniz diye sorunca ben mi kötü oldum. Efendiler yalan sizin ağzınıza yuva yapmış. Yaşamadığınız hayatların cambazı olmuşsunuz. Size yerleşik göçmen misiniz diye sorduğumda verdiğiniz cevap bile standart. Ben de ev tutamadım yada ben ev tuttum bunları bunları evrak olarak verdim, şu eyalet özelinde böyle bir yöntem var minvalinde bir tecrübe paylaşmanızı beklemiyordum zaten.
Velhasıl kelam artık sizi de engelliyorum, sizin bu gönderinizi beğenenleri de engelliyorum, hayatımda bol keseden savuran kimsenin bir yorumunu dahi görmeye tahammülüm kalmadı. Tez vakitten 500K'da yetmez 1M-10M dolar lazım seviyelerindeki boş muhabbetlere ulaşırsınız.
-
Bu ileti silindi! -
@Erhan-2 Bu ne seviyesiz bir cevap, ne yılışık bir cevap. Sizi benimle böyle konuşmaktan men ediyorum. Gördüğünüz üzere ben halen daha siz diyorum ama siz arsızlıkta her mesajınızda çıtayı yüksektiyorsunuz. Gidin yatak odanızda karınıza diyin bu lafı, bana değil. Çocuğunuz yada çocuklarınız varsa da umarım sizi örnek almıyordur zira yalan, arsızlık ve had bilmezlik ile kötü bir örneksiniz.
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar selam,
Baktım okudum cok sevdiğim insanlar birbirine kızıyor. Lütfen diyerek cümleye başlıyorum. Ben 2 aydır buradayım. Bazı zorluklar yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Yardımcı olanlar oldu hakkını vereyim. İsimlerini tek tek yazmanın anlamı yok.
Fakat gelecek arkadaşlara tavsiye niteliğinde bir iki cümle yazayım.
Buraya geliş şekliniz, yeriniz, mesleğiniz vb durumlara göre farklılık olacaktır. Örneğin tek başına 20-30 lu yaşların sorunları ayrı evli çoluklu cocuklu gelenlerin sorunları ayrı.
Ben ülkemde üst seviye bir mühendisim iyi bir gelirimde vardı. Şimdi buraya ne diye macera aramaya geldik derseniz. Kendimizce bazı sebebleri var ama bunların içinde çok kazanalım derdi yoktu. Neyse demek istediğime geceyim.
Türkiye de mesleğinizde ne kadar iyi olduğunuzun burada ilk başta hiç bir önemi yok.
Buradan sonraki yazacaklarım kendi yaşadıklarım. İlla herkes aynısını yaşayacak değil.
Ben yazılım alanında iş bakıyorum. Ve backend sistemler geliştiriyorum. Frontend bilgim yok. O alandaki işlere bakmıyorum. İşe alım süreçleri çok yavaş malesef başvurularıma olumlu olumsuz dönen yok. Piyasa şuan seçimler dolayısıyla biraz durgun. Seçimlerden sonra ne olur bilmiyorum. Gelir gelmez kendi alanınızda iş bulmanız zaman alabilir demek istediğim.
Gelince doordash gibi delivery işi yaparım diye düşünüyorsanız birdaha düşünün. O youtube orada burada gördüklerinizin çok azı doğru. Günde ortalama 8 saat dash yapsan downtown da değilsen çok mil e az kazançlar ile dolanıp durursunuz. Birde buraya kaçak girenler ve başka yollarla gelenlerde benzer iş kollarında. Rakip çok yani. Bazen gününüzü 3-4 paket ile tamamlarsınız bazen 15-20. Nedemek istediğimi 5 saat delivery yapıp sonra kazancınızı 2 hamburgere verince anlaşılacak. Tabi bu benim deneyimim herkes aynısı yaşamak zorunda değil. Burada adım attığınız yer para. Kısıtlı para ve aile olarak gelirseniz sorunlar kısa sürede başlıyor. Delivery işine çok bel bağlamayın. Ayaklarınız yere basarak gelin. Bütcenizi iyi ayarlayın. En az 5-6 ay gündelik saatlik işler ile geçirecek gibi planlayın. Aile olarak gelenler oda da kalamaz ya apartman kiralayacak ve ev. Ben apartman tutmadım. İş teklifi, kefil veya apartman komplex nin istediği birikimi sağlayamadığımız için, farklı senaryolarda ev tutmak zorunda kaldım. Buda bütcemi aşmama sebeb oldu. Süprizlere açık olun. Gündelik ve saatlik işler sizin sadece burada market faturalarınızı karşılar ( aile olarak gelenlere sözüm) tek başına gelen hayatta kalabilir. Tabi eyalet ve şehirde önemli (texas houston) benım yerim.
Fazla uzatmıyayım süprizlere süpriz harcamalara hazır olun. Son bir örnek kimsenin demediği. Geldiğinizde ehliyetiniz yok. Ssn yok. Kredi history yok. Araba şart alacaksınız. Aldınız diyelim sigortasız dolaşamazsınız. Ama internette dolaşan videolarda diyorlar ki 100$ veriyorum 50$ veriyorum gibi rakamlar var. Onların sizde olmayan herşeyi var. O sebeble sigortası düşük. Size gelince, siz sigorta yapacak yani size sigorta yapmayı kabul edecek firma bile bulamaya bilirsiniz bulursanızda 300$a yaklaşan aylık bir ödeme ile karşılaşabilirsiniz. Benim 25 yıllık ehliyetim var türkiye tabi. 42 yaşındayım bana ilk geldiğimde 290$ çıkardılar.
Neyse ayaklarınız yere basarak gelin süprizlere hazır olun. Hasta olmayın
ve sizi kırmızı halı ile beklemediklerini gelince hiç düşünmediğiniz zorlukların sizi bekleyebileceğini düşünürek gelin.Kıymetli bir dostun dediği gibi ( herkes kendi amerikasını yaşamaya geliyor. Herkesin kendi amerikası farklı olacak)
-
@Revolter bir psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum. Anlaşılan öfkeni kontrol edemiyorsun. Aile bireylerine laf atarakta ahlaksızlığını ve seviyeni bizlere göstermiş oldun.
-
Konunun degismesini rica ediyorum arkadaslar ilerlemesi durumunda taraflarin sakinlesmesi icin uzaklastirma yapacagim tesekkurler.
-
@Rhonster aileme hakaret etti. Özür dilemesini bekliyorum.
-
@Erhan-2 ilgili iletiyi sikayet ederseniz incelemek uzere takip edebiliriz tesekkurler.
-
@Erhan-2 Bana dediğiniz sözü aile bireylerinden birini dediğinizde hakaret olarak algılıyorlarsa siz de şahsıma hakaret etmiş oluyorsunuz. Üstelik o sözü aile bireylerlerinden birine demeniz tanımadığınız birine demekten daha akla yatkınken. Sizi bir kez daha uyarıyorum, ben halen size siz diye hitap ederken sakın ola hem daha samimi hem de yılışık bir hitapta bulunmayın bana. Ben her şeyi yaparım ama biri de zulmüme aynıyla mukavemet gösterdiğinde sızlanırım diyorsanız ben karşı dururum efendi hiç kusura bakma.
-
@Erhan-2 Ayrıca özel mesajla hakkımda ''soysuz it'', ''dürzü'' , ''yatak odasında senin anana da söyleyecem'' , ''lavuk'' ve en son yazdığınız küfürler için de hem sizi dava edeceğim. Türkiye'de seni bulacam demişsiniz. Zahmet etmenize gerek yok dava edince sizi kim olduğumu öğrenirsiniz. Bu vakitten sonra sizi engelliyorum. Özel mesajla etmiş olduğunuz hakaretlerinizi görmek istemiyorum daha fazla.
Benzer Başlıklar
164
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k