Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953

  • @onuru Merhaba, Öncelikle yanitiniz icin teşekkür ederim. DS-260'i doldururken Ankara olarak secim yaptım ancak form içerisindeki "present address" im Ingiltere.

    Bu durumda sadece mülakat yerimin değişmesi gerekiyor.


  • @korayuzayates benim yesil pasaportum olsaydi eger, numaram kaç olursa olsun, hiç beklemeden Viyana ya dosyami tasirdim. Hem daha erken vizemi alirdim, hemde Ankara yi beklemekle sinir harbi gecirmezdim. Maliyet konusuna gelince, sonucta Amerika ya gideceksiniz. Ne kadar erken giderseniz orada hayata daha erken adapte olup daha erken USD kazanmaya baslarsiniz. Insanlar 100.000 lerce $ harcayarak E2 vs gibi sonucu belli olmayan maceralara girerken, size greencard firsati ayaginiza gelmis. Simdi bu pasi gole çevirme zamanidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rezanclz

    Bu deneyimde @bernat'ın yazdığı üzere Viyana Atlas kaydı mülakatınız öncesindeki hafta içerisinde yapabilirsiniz.

    USCIS fee'yi göçmen vize vurulmuş pasaportlarınız elinize geçtikten sonra (vize üzerinde yazılı numara ödeme esnasında ihtiyacınız olacak) istediğiniz zaman (mümkün olan en erken sürede zira GC basım sürecine olumlu etkisi olduğu konuşulmuştu) veya isterseniz ülkeye giriş yaptıktan sonra da ödemesini yapabilirsiniz.


  • Merhabalar herkese, Bukrese dosya tasima islemi icin mail geldi KCC'den, current olmayi bekleyecegiz.

    image.png


  • @onuru
    Merhabalar 15 bin üstü numaralar şu aktif mi?


  • @tuncay3502 Greencard sürecinizde iyi şanslar dilerim. Forumu okumayı tercih etmekle bence de doğru tercih yapmış oluyorsunuz. Forumda süreç ve sonrası ile ilgili tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.


  • Arkadaşlar selamlar. Bugün eşim kendi aile sağlık merkezinden resimdeki gibi aşı kartını aldı. Diğer aile hekimlerininde verebileceğini düşünüyoruz. Benin aile hekimim daha farklı basit bir kağıt vermişti yarın bunu örnek olarak gösterip aynısından istiyeceğiz. Anladığım kadarıyla doktor isterse böyle bir aşı kartı çıkartabiliyor. Aşı kartı için sizde bir aile hekiminize gösterip sorabilirsiniz. IMG_4944.jpeg

  • ⭐⭐⭐

    @3rdcaptain Selamlar....Hayırlı olsun...Bildiğim kadarıyla geçtiğimiz dönemlerde Avusturya vizesi için GC bahsedenlerin bir kısmı red alırken bir kısmı da onay almış..Oranı nedir bilmiyorum.
    Alabilirseniz Alman schengeni candır..Davet mektubu günümüze göre pozitif mi yoksa negatif mi olur bende soru işaretidir..
    Sürecinizde başarılar.


  • @blueboy21 Kendi adıma DS 260 formunu doldurduğumuzda onaya gönder dedikten sonra onay sayfasında sadece benim adım vardı. Eşim ve çocuklar üzerinden bilgileri bugün girdim ancak onaya gönder butonu çıkmadı. Şuan da baktığımda tamamlanmadı gözüküyorlar.
    Acaba KCC den formun kilidini mi açtırmam mı gerekiyor. Sonra mı onay butonu çıkacak?
    Her biri için barkodlu sayfanın çıktısını mı alıyorum?

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.


  • @DenizMaths Transfer dosyamı taşıdıktan sonra teyit amaçlı gönderdiğim mail

    Hello Dear Officer In Charge

    I'm writing to find whether my file CN: 2025EU12xxx has been transfer to Hong Kong.

    I appreciate your anticipated cooperation in this matter


  • @Ben-Batur Çok teşekkürler yanıtlarınız için.


  • merhabalar, Benim case no 7 bin küsürlerde sizce vize görüşmesi için bana sıra gelir mi? Bu sıralama için dosyamı yurt dışına taşımama gerek var mı?


  • @Ethem-Kostak cevap vermeyebilirler isim soyisim doğum tarihi eklemediyseniz


  • @evrentnrkl İlk olarak dosya taşıma talebinde bulunduğum mailde bahsetmiş olduğunuz bilgileri ekleyerek gönderdim, sonrasında tekrar aynı bilgileri yazmadım (ad soyad, cn, dob vg.) en son olarakta taşıdıklarına dair bilgi maili geldi.


  • ds-260 i doldurdugum zaman uni son sinif okuyordum ve su an mezunum mülakat günü hem lise diplomasini hem uni diplomasininin aslini götürecegim lise diplomamda herhangi qr belge yok ve türkce, uni diplomam qr li ve ingilizce. lise diplomasina ceviri+apostile gerek var mi? yoksa uni diplomasi gerekli olur mu? lise bitmeden uni okunamadigi icin uni diplomasinini sundugum zaman bir sorun yasamayacagimi düsünüyorum fakat mülakatima az zaman kaldi her seyi teyit etmek istiyorum. Mülakata viyanada girecegim ve viyana özelinde e devletten alinan belgelerde ceviriye gerek olmadigini biliyorum lise diplomamin asli ile e devletten alinan lise mezuniyeti belgesini de alip belgenin dogrulugunu kanitlama gibi bir düsünce de var aklimda. En mantikli yol ne olur sizce?


  • @rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ds-260 i doldurdugum zaman uni son sinif okuyordum ve su an mezunum mülakat günü hem lise diplomasini hem uni diplomasininin aslini götürecegim lise diplomamda herhangi qr belge yok ve türkce, uni diplomam qr li ve ingilizce. lise diplomasina ceviri+apostile gerek var mi? yoksa uni diplomasi gerekli olur mu? lise bitmeden uni okunamadigi icin uni diplomasinini sundugum zaman bir sorun yasamayacagimi düsünüyorum fakat mülakatima az zaman kaldi her seyi teyit etmek istiyorum. Mülakata viyanada girecegim ve viyana özelinde e devletten alinan belgelerde ceviriye gerek olmadigini biliyorum lise diplomamin asli ile e devletten alinan lise mezuniyeti belgesini de alip belgenin dogrulugunu kanitlama gibi bir düsünce de var aklimda. En mantikli yol ne olur sizce?

    DS 260 formunu açtırıp mezuniyetinizi üni olarak düzenleyebilirsiniz


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ugur-2 söz konusu iki neden var bildiğim.söylenene göre daha önce aşı kartıyla alakalı sorun yaşamışlar sahte aşı kartıyla alakalı yanlış hatırlamıyorsam iran vatandaşlarından kaynaklanan bir durummuş galiba ama bu bir söylenti tabii netliğini bilmiyorum ama olabilir türk vatandaşlarından bile olabilir tanıdık vasıtasıyla olmayan aşıları olmuş gibi ülkemizdede gösterilebileceğine inanıyorum maalesef. Bu olaydan sonra aşı kartlarını çok dikkate almamaya başlamışlar ve aşıları yapmaya karar vermişler tabii diğer nedende buradan elde ettikleri geliri görünce oda etken olmuştur diğer neden olarak

    Teşekkürler yorumlamanız için. Şunu anlıyorum bizim eksik aşıları önceden kamu veya özelde yaptırmanın bir anlamı kalmıyor ozaman.


  • @korayuzayates bence öncelikle forumu detaylıca okuyun ve sürecin gidişatını iyice anlayın çünkü 1600cn ile ankaradan ikinci ayda mülakat bekliyorduysanız gidişata pek hakim değilsiniz diye düşünüyorum. Defalarca kez ankaranın zaten yavaş ilerlediğini ve özellikle ilk başlangıç aylarında daha da yavaş ilerlediği yazılmıştı


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ugur-2 eğer ankarada mülakata girecekseniz zaten boşa antikor testi veya aşıyla uğraşmayın kabul etmeyecekler çünkü ama eğer yurtdışında mülakata girecekseniz oranın sağlık kuruluşuyla iletişime girip sorabilirsiniz

    Yurt dışındaki sağlık kuruluşuda aynen buradaki Doctorun gibi hareket ediyor. Aşı kartın olsada aşı yaptırmış olsanda yine kendileri karar verip aşı yapıyorlar.


  • @MUSTAFA-9 doldurmadığınız atladığınız bölüm olabilir eğer imzala ve gönder seçeneği çıkmıyorsa


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 33 Oy
    11k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum