Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Karabey sonrası ne oldu aramı verdiniz yoksa vazmıgeçtiniz

• Arkadaşlar selam, covid aşısı konusunda kafam çok karıştı. 3 doz aşı olduk. Tekrar aşı olması isteniyor deniliyor ama neye göre? Antikor testi yapıp ona göre yeterli gelip gelmediğine mi bakıyorlar yoksa TR'den bir yerden belge bulsak (devletten) yeterli olmaz mı, problem çıkar mı? 3 doz aşı olduk zaten ve bence çok yan etkileri oluyor. Tekrar aşı olmak istemiyorum.

Bilen, daha önce başından geçmiş arkadaşlara danışmak istedim. 2 yaşında da kızım var. Eşim ve ben 3'er doz aşımızı olduk. Çocuğa aşı yaptırmak istemiyoruz. Kendimiz de dürüst olmak gerekirse bi belge bulabiliriz. Sadece belgeye mi bakıyorlar yoksa antikor testine göre mi aşı yapıp yapmayacağımıza karar veriyorlar, bunu anlamadım.

Teşekkürler..

• @evrentnrkl teşekkürker, umarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 mülakata gireceğiniz konsolosluğa göre değişir. Şu anda türkiyede covid aşısı olmadığı için unganlar bunu belgeyle kabul ediyor deniyordu en son. Ancak yurtdışı konsolosluklarında o ülkede aşı varsa aşı olmanız gerekiyor. Antikor testi vs covidle ilgili değil

• @Emre-Kurtulmuş Türkiye'den getirdiğimiz güncel aşı belgesi iş yapmaz diyorsun yani hocam.

• @Ben-Batur cevabın için teşekkür ederim. Ewet çok can sıkıcı. Yapabilen yapmalı, Allah yardımcımız olsun...

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 kuralları okumadınız galiba daha önce kaç aşı olduğunuz değil son 12 ay içinde yapılmış covid aşısı isteniyor. Siz diyorsanız ki ben aşı olmam ama aşı olmuş gibi göstertebilirim kendimi, böyle bir yöntemi risk alıp denerim burada tercih sizin. Ama bu yaptığınız işlem farkedilirse başınıza açabileceğiniz durumları alma sorumluluğuda sizin

• @blueboy21 merhaba çocuklar için de covid aşı şartı aranıyor mu? Tr dışında mülakata girecek olan aileler için.

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 her ülkenin şartı farklıdır gireceğiniz ülkedeki sağlık kuruluşundan bu konuyla ilgili bilgi almalısınız

• @yalcin61 merhabalar benim Cn'm size göre düşük ancak benim mülakat görüşmeme belki daha 3,4 ay var (tahmini bir tarih söyledim) ama ben buna rağmen şimdiden antikor testi ve bankada göstereceğimiz nakit gibi durumları halletmeye çalışıyorum. Sizin de kendinize göre bir plan yapmanızı tavsiye ederim.

• Annem ile aşılarım hakkında konuştum ve bana çocukluğumda (99 doğumluyım) aşı takviminde olan bütün aşıları olduğumu söyledi lakin aşı kartım yok. E devlet ve e nabıza bakıyorum geçmiş aşı kaydım yok covid dışında. Bu kayıtları sağlık ocağı bana bulabilir mi ? Bulunamazsa hepsini tekrar mı olmak zorunda kalacağım. Bir de antikor testi nerede yapılıyor ve bu test ne işe yarıyor?

• @10urdmn Covid dışındaki aşıları Türkiyede olabilir miyim ?

• @yalcin61
    ''merhabalar, Turkiyede yaptirdiginiz asilari Dr. Nicolson & Associates kurumu kabul ediyor. Yalnizca asi kartini veya antikor testini ingilizceye cevirip oyle gelmenizi tavsiye ederim.'' şeklinde @onuru bey yanıtlamış aslında ama evet, ben öyle yapacağım. Covid 19, Türkiye de olsa onu da olurduk ancak yok maalesef, onu Hk da vurunacağım geri kalanı Türkiye de vurunmaya çalışacağım.

• @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam, covid aşısı konusunda kafam çok karıştı. 3 doz aşı olduk. Tekrar aşı olması isteniyor deniliyor ama neye göre? Antikor testi yapıp ona göre yeterli gelip gelmediğine mi bakıyorlar yoksa TR'den bir yerden belge bulsak (devletten) yeterli olmaz mı, problem çıkar mı? 3 doz aşı olduk zaten ve bence çok yan etkileri oluyor. Tekrar aşı olmak istemiyorum.

Bilen, daha önce başından geçmiş arkadaşlara danışmak istedim. 2 yaşında da kızım var. Eşim ve ben 3'er doz aşımızı olduk. Çocuğa aşı yaptırmak istemiyoruz. Kendimiz de dürüst olmak gerekirse bi belge bulabiliriz. Sadece belgeye mi bakıyorlar yoksa antikor testine göre mi aşı yapıp yapmayacağımıza karar veriyorlar, bunu anlamadım.

Teşekkürler..

Merhabalar, eğer Türkiyede girecekseniz sağlık raporu mülakatına 3 doz olmanız yeterde artar bile. E-nabız'dan covid 19 aşı kartı alabilirsiniz kabul ediyor unganlar. Türkiye'de şuan aşı bulunmadığı için son 12 ay içerisinde aşı olma zorunluluğu geçerli değil. Yani kısacası daha fazla aşı olmanıza gerek yok tek yapmanız gereken E-nabız'dan covid 19 aşı kartınızı pasaport no ile beraber çıkartarak mülakata götürmeniz. Tabii ki dedigim şeyler Türkiyede mülakata girecekseniz geçerli. 3 gün önce sağlık raporu almis birisi olarak benim deneyimlerim bu şekildeydi.

• @Oguz-Ak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mehmet-ynd @Ben-Batur Aslında bu istatistikleri belirleyen tamamen vize-randevu kotası ve tabi birazcık şans ama yine de bir istatistik yapmak istersek 2022 yılında 26 bine kadar randevu verilmiş. 2023 yılında 14 bin, 2024 yılında 7 bin. Bu düşünceyle randevu sayıları %50 düşüş yaşamış. Eğer geçen senenin randevu alanlarını baz alırsak 7.000 Sayısı %50 Azaltıldığında: 3.500 olur.

4000-4900 arasındaki CN'lere mülakat maili Ocak-Şubat ayında gelmiş. TAVSİYEM Ocak-Şubat'a kadar maili bekleyin eğer gelmezse direkt aksiyon alıp dosya taşımayı düşünün. Bu süreye kadarda seyahat masraflarınızı, kalacak yerinizi ve randevu alacağınız ülkeyi-ülkeleri ve ülkedeki sağlık raporu aşamalarını iyice araştırın. Zamanı geldiğinde hazırlıklı olduğunuz için sürecinizi hızlı bir şekilde ilerletebilirsiniz. Bu sadece bir tavsiyedir. Umarım herkes randevusuna ve hayallerine bir an önce kavuşur.

Hocam kusura bakmayın kesinlikle katılmıyorum. Çok bariz bi şekilde mülakat alamayacak sayıların herhangi bi tarihi bekleme lüksü yok. Özellikle Current olduktan sonra zaten konsoloslukların insafına kalınıyor. Bazı eski kazananlar 6-7 ay dosyasını kabul edecek bi konsolosluk arayıp durmuşlar. Kimsenin böyle bi risk almasını tavsiye etmeyin ne olur 🙂

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Annem ile aşılarım hakkında konuştum ve bana çocukluğumda (99 doğumluyım) aşı takviminde olan bütün aşıları olduğumu söyledi lakin aşı kartım yok. E devlet ve e nabıza bakıyorum geçmiş aşı kaydım yok covid dışında. Bu kayıtları sağlık ocağı bana bulabilir mi ? Bulunamazsa hepsini tekrar mı olmak zorunda kalacağım. Bir de antikor testi nerede yapılıyor ve bu test ne işe yarıyor?

Devlet hastanesinde 4-5 hastalığın antikoruna bakılıyor, kalanlar için de bi özel hastaneden antikor testi isteyebilirsiniz. Antikoru vücudunuzda bulunan aşıları olmanıza gerek olmuyor ama antikor testi ile bunu belgelemeniz gerekiyor. Ben tam şu anda bu süreçteyim, hastane tecrübelerimi yazacağım buraya 🙏🏼

• @Ben-Batur Ummandaki muayene randevusu , mülakat ve pasaport alınması dahil kaç gün orada kalacağınıza dair bir bilgi edinebildiniz mi ?

• @blueboy21 12 yaşından büyüklere covid aşısı zorunlu diye biliyorum. Ayrıca 12 ay çekmiş ise hatırlatma dozu istiyorlar. Ve 12 yaşını geçen herkes için bu geçerli .

• @fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Ummandaki muayene randevusu , mülakat ve pasaport alınması dahil kaç gün orada kalacağınıza dair bir bilgi edinebildiniz mi ?

Bugün klinik 16 Ekim için randevu verdi ama mülakat tarihimle arasında çok zaman farkı var, bi maliyet hesaplayıp 2 defa gitmeyi de değerlendiricem bakalım.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Baran-Soylu Hongkong'da gireceğim, ondan dolayı da kafam karışık. O ülkenin koşullarına göre mi aşı olayı şartı var anlamıyorum. Zaten 3 doz olmuşuz, tekrardan niye istiyorlar? Bir de aşıyı neye göre zoraki tutuyorlar, belgeyle gitsek kabul etmezler mi yoksa antikor testine mi sokuyorlar bilemiyorum. Açıkçası aşı olmak istemiyorum tekrardan. Teşekkür ederim..

Benzer Başlıklar

• 180
  • 8486
  • 153
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |