Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @acnyrt Sonradan da kanıt yollayabilirsiniz ama Uscis sitesinde istenen belgeler yazıyor. Kimsenin dediğine bakmadan oradan kontrol edebilirsiniz. İnternette yazılanlar tüm süreçteki belgelerden bahsediyor. En net cevabı resmi siteden bulursunuz.

• Merhaba arkadaşlar
    Erkek arkadaşlar için istenen askerlik belgesinin çevirisini ve noter onayını yaptırmalımıyız? E-devletten sadece çıktı almamız yeterli mi ?

• @06cihan06 E devlet yeterli

• @Nugbug Çok çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. O kadar yardımcı oldunuz ki. Sabahın köründe yola çıkmayı düşünüyorduk öğlene kadar zarfı alabilmek için. Mail atmadılar diye de aramaya devam etmeyeyim artık, zarfı alırken hatırlatırım. Çok teşekkür ederim tekrardan

• @lillyyy yani siz öğleden sonra da alabilirsiniz, öğleden önce hazır oluyor 2 dk sürmüyor evrağı alıp çıkmanız… sağlık sorunu herhangi bir problemi olmayanlar için geçerli “UNGANLAR RANDEVUSU”

• @06cihan06 yok abiciğim ne noteri noter de işiniz yok “Edevlet yeterli “ ben gibi işi sağlama alayım diyorsan yaşadığın şehir de en yakın askerlik şubesine gidip terhis belgesi rica ediyorum de. Kaşeli,imzalı, ıslak mühürlü veriyorlar. + edevlet çıktısı olanla beraber zımbalayabilir en ön e resmi olanı koyabilirsin. Adli sicil kayıdını da apostilli alın şart değil ama alın tekrar yaşadığınız şehir de ki adliyeye gidin önce adli sicil büroyu bulun, abd konsolosluğuna vereceğinizi beyan edin türkçe ve ingilizce olarak isteyin sonra ceza ön büro dan da apostil işlemini yaptırın. Daha resmi ve emek oluyor ben böyle yaptım başım ağrımadı. Arşiv kayıtlı bu arada.

• @06cihan06 Askerlik yapıldıysa e devlet çıktısı yeterli oluyor. K1 vizesi gerekli belgeler pdf Ankara Konsolosluk yazın internete orada açıklamalar mevcut. Muafsanız farklı istekleri var. O belgeyi okuyun derim.

• @Smg-Motors666 Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Adli sicil kaydı için apostil istenmiyor.

• @lillyyy, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

İçerik
    Merhaba,

Yakın zamanda Ankara’da mülakata gitmiş olan arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.

1- 8.15te mulakatım, ancak 7.45’e de randevu verdiklerini biliyorum. Yani internetteki açılış saati yanlış olmalı. Geç kalmamak ve dışarıda fazla bekletilecek kadar da erken gitmemek için kaçta orada olmayı planlamalıyım?

Saat 08:00 de orada olun önce kapıda Türk polisimiz sizi sıraya sokup tek tek randevu saatine göre alıyor. İçeri girdiğinizde de 08:15 benim randevum 09:00 da çıkarım gibi düşünmeyin saatiniz de giremeyebilirsiniz, erken de çıkamayabilirsiniz çok kalabalık oluyor. İlk mülakata girenlerin işi hızlı ilerliyor sadece sonrası saatler uyuşmuyor ben girdim 3.5 saat sonra çıkabildim ve randevu saatim 08:25 di.

2- Yaşlı annemle gideceğim, büyükelçiliğe mülakatı olmayanların sokulmadığını biliyorum. Kapıda beklemelerine izin veriyorlar mı? Veya yakınlarda cafe gibi oturmaya müsait bir yer var mı?

Mülakat yakınlarının konsolosluk içerisinde bankları var orada bekleme hakkınız var söylediğim gibi Türk polisimizin sıra yaptığı yerlerde banklar var bekleyebilir Anneniz, Fakat Besa Kule dediğimiz binanın altı starbucks vs cafelerle dolu. Anneniz burada rahat edebileceğini düşünüyorum. Bir Türk kahvesi falan sabah sabah iyi olur zihin açar.

3- Belgeleri koyduğumuz dosyanın türü önemli değil diye düşünüyorum. Kağıtları içinden tek tek alıp dosyayı bize bırakıyorlar sanırım?

#Ben dosyayı bir hazırladım aklınız hayaliniz durur. İçeri girince ne kadar boş emek harcadığımı algıladım, siz kendinize soru sorulup istenilen belgelerin verilmesi adına en rahat nasıl klasör den çıkartıp verebilirsiniz o şekilde ayarlayın. Klasörü tamamen vermiyorsunuz, size girişte 2 fiş veriliyor teki istenilen evrakları vermenize yarıyor başka banko dan, diğer fiş ise mülakat esnasında işinize yarıyor. Benim ingilizcem zayıf, sizinde zayıfsa size sorulup şu evrağı verin dediğiniz de sakince verebileceğiniz dosyanıza hakim olacağınız şekilde ayarlayın kendinizi.

4- Diğer listelerde yazmıyor ama DS-160 onay sayfasında mülakata götürülecek belgeler olarak “onaylanmış i-129” yazıyor. Noa2’den mi bahsediyor acaba?

#Siz istenilen tüm evrakları çıkartın print edin ve Türkçe-İngilizce gireceğiniz için anlaşılabilir, banko dan tüm evraklar olmasa da bir çok evrağı önceden veriyorsunuz. O yüzden de herhangi bir sorun olmaz tüm evrakları print edin. Ucsis de ki talimatları ve tüm makbuzları print edin vize ücreti ödediğinize dair + vizenizin geleceği adres in ücretinin ödendiğine dair olan kısım.

5- Ptt kayıt makbuzu olarak tam olarak hangi belge isteniyor? “Document Delivery Location” belgesinde ödenen adres yazıyor ücret yazmıyor, “Payment Receipt” belgesinde ücret yazıyor adres yazmıyor. İkisini de götüreceğim ama acaba asıl istenen başka bir belge mi?

#Hayır üstte belirttiğim gibi ucsisteki randevumuzu gördüğümüz yerde ödeme yaptığınızın çıktısını alın+ talimatları çıkartın+ vize ücretini ödediğinizin çıktısını yanınıza alın işiniz garanti olsun.

6- Sağlık zarfını öğleden sonra saatlerinde alan var mı? Kapatıp gitmiş olacaklar diye korkuyorum, çünkü 17.00-19.00 saatinde websitelerine göre sorulara cevap vermeleri gerekirken haftalardır telefon açılmıyor. Ankara’ya gün içinde varıp sağlık zarfını alıp bir sonraki sabah mülakata gideceğim.

#Ben sizin için olmazsa sorarım fiziki giderek, Ankara da yaşıyorum unganlar ın hemen altında da cafe var anneniz rahat oturabilir gölgelik ferah. Fakat sorun olmaz öğleden sonrada alabileceğinize eminim.

7- Aşı belgesini mail olarak atmadılar bana, Ağustosta sağlık muayenesi oldum, zarfı Eylülde mülakattan bir gün önce teslim alacağım. Mail olarak da bizim vize türüne başvuranlara Aşı belgesi iletiliyor mu? O maili alan var mı? Telefonları açmadıklarından kendilerine soramıyorum

Ben tetanoz ve hepatit b aşıları oldum, evet mail atıyorlar size. Evrağınızı almaya geldiğinizde onu da sorunuz, bana yaklaşık olarak 1 gün sonra geldi mail.

Zamanınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim

• @Nugbug bende isteniyor demedim nasıl yaptığımı izah ettim dosyalarım olduğu için, İsteyen yapar istemeyende siyah beyaz çıktısını verir. Ben dosyama emek verdim herşeyimi resmi ıslak imza mühürlü içeri verdim bu da sizi pek ilgilendirmiyor.

• @Smg-Motors666
    Sizin approved veya issued oldu mu??

• 6 Eylül mülakatında hala approved veya issued olmasını bekleyen var mı??

• @Smg-Motors666 Resmi bilgi e-devlet çıktısı derken "içinizin rahat etmesi" adı altında gereksiz bir apostil tavsiyesi vermeniz bilgi kirliliğine sebep oluyor. İnsanlar sonra ikileme düşüp tekrar tekrar aynı soruları soruyor.

• @Smg-Motors666

Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. 13.30-14.00 civarı Unganlara varacak şekilde bileti aldım, muhakkak açık olur diye düşünüyorum. 17.00’ye kadar demişler yukarıda başka arkadaşa da. Artık şansıma o gün olağanüstü bir olay olup kapanmış olursa da eksik belge olarak Ptt ile yollarım ama sanmıyorum. Dosyayı alırken mail olarak da aşı belgesini atmalarını hatırlatacağım. Çok çok teşekkür ederim tüm cevaplarınız için

• Bu linkten takip ettiğimiz birşey yok değil mi? Benim case number bulunmuyor.
    https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
    ——————
    ANK numarası geldikten sonra pasaport gelene kadar bu linkten takip ediyoruz anladığım kadarıyla?

Teşekkür ederim

• @lillyyy Ben dün sağlık kontrolüne girdim ‘yarın 15.00-17.00 arası sonucunuzu alabilirsiniz’ dediler.

• @Nugbug hanımefendi tekrar okursanız siz apostil yaptırmanız şart değil ibaresi var ben kendim bu şekilde hazırladım diye belirttim. Kendi dosyamın nasıl hazırladığımı insanlara anlatırken sizden icazet mi alacağız anlayamadım. IQ skalası düşük olanın amerika da işi yok diye biliyorum, okuyan anlar buradaki tüm insanlar ne demek istediğimi algılayabilecek insanlar. Ben bu şekilde yaptım ama şart değil apostil diye belirttim. Neyin bilgi kirliliği?

• @lillyyy Hoca bey eğer ki yerinde olmasa bile banko da bulunan hanımefendi personeller sizin sağlık sorununuz yoksa kan testinde bulaşıcı hastalık vs direkt olarak veriyorlar o yüzden yüreğinizi ferah tutun ve alacağınıza eminim ben. 🙏🏼 Başarılar diliyorum ben 1 evrağın kopyası yüzünden, ptt ile eksik belgeyi gönderdiğimde alacağım vize mi hayırlısıyla. O da film gibi ülke olduğumuz için gümrüğe takıldı 5 sayfa a4 kağıdı + 30 euro altı olduğu halde gümrüğe takıldı. Kaç gündür onunla uğraşıyorum, eşinizin boşanma kağıdı ya da eski eş belgesinin sakın sakın kopyasını götürmeyin kabul etmiyorlar. Orijinal ya da tasdikli evrak istenilmekte. Ben ve 1-2 arkadaş yandı siz yanmayın.

• @lillyyy Ben dün sağlık kontrolü olmuştum. Bugün teslim almaya gittim Unganlara, bana 15.00-17.00 arası gelmem söylenmişti. 16.40’ta gittiğimde teslim aldım. Aşı kartı ilgili maili sonuçlarınız teslim edilirken atılıyormuş zaten bana teslim alır almaz maili de geldi. Umarım sorularınıza cevap olabilir.

• Merhabalar. Son zamanlarda Medical Exam girenler Covid ile ilgili herhangi bir değişiklik var mı acaba? Aşı hala bulunmuyor sanırım ülkede. Benim doktor randevum 23'ünde yani bu Pazartesi. En son aşı bulunmamaktadır kısmını imzalıyordu doktor ama bir değişiklik var mı merak ettim. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 61
  • 148
  • 1
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |