Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@leylaa Hahahaha malesef tıp ilerledi ama o kadar da ilerlemedi...😂😂😂

• @hakan4259 hocam hangi gune randevu olusturdunuz

• Herkese merhaba,

Sira numaramiz dusuk oldugu icin eşimle Ankarayi bekleme karari aldik. 2025 Mart ayi icin Almanya seyahatimiz bulunuyor. Bu sebepte her turlu schengen e basvuracagiz. Schengenden uzun sureli vize almayi umuyoruz.

Benim sorum su ; vizeyi aldigimiz zaman bize sira gelmezse ve o tarihte Viyana yada baska bir Avrupa ulkesi bizim sira numaramizi randevuda gecerse ( ornegin artik 10.000-15.000 lere randevu verdigi bir donem olursa ) yinede dosya tasima talep edip randevu alabiliyor muyuz ? Yoksa artik siraniz gecti diye bir cevap alir miyiz ?

Tesekkurler.

• @Nalcabasmaz CN niz iyi siz ankaradan mülakat alırsınız çok ekstrem bir durum yaşanmazsa. Almanya için schengen zorlaştı şu sıralar. CN numaraları 10-15k lara kadar bülten açıklansada hakkınız yanmaz eylül 2025 sonuna kadar zamanınız var tabi ozaman kadar vize kotası tükenmezse. Siz çok dert etmeyin bence CN niz iyi, sadece takip edin forumu süreçten uzak kalmayın.

• @leylaa çok sevindim Leyla hanım inşallah sürecinizde kabulünüz gibi kolay olur. Viyana’yı bekleyenler olarak sevindirici bir haber ☺

• @rezanclz mesajınızı yeni gördüm çok teşekkür ederim ☺️ inşallah en yakın zamanda güzel haberinizi de bekliyoruz☺

• ⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz Selamlar...Almanya schengen için bugünlerde sıraya yazıldıktan sonra bekleme süresi 4 ay, evrak teslimi yapıldıktan sonra da sonuç bekleme 1 aydır...Bugün başvursanız 5 ay sonra (15 Şubat 2025) vizeniz elinizde olur...
    Sürecinizde başarılar..

• ⭐⭐⭐⭐

@leylaa 1 ay geç dönmüşler. Tahminimce Kasıma mülakat verirler çünkü bülten ilerlemedi ve zaten verebilecekleri herkese mülakat verdiler Ekim için. Tebrik ederim sizi. Darısı mülakat haberinize 🙂

Eğer sizin durumunuzda olanlar var ise (hali hazırda current olmuş ve dosya taşımak isteyenler), şu an onlar için fırsat gibi görünüyor.

• @yasin34 20 Eylül

• @hakan4259 Unganlara randevu alırken mülakat saatini soruyor o kısmı nasıl yaptınız ?

• @siraç Evet öyle oldu. Emin olun bende buraya o deneyimi yazmak için sabırsızlanıyorum 🙂 Umarım sonraki aşamalar da bu şekilde hızlı ilerler hepimiz için

• @EzgiLera Çok teşekkür ederim, vermiş olduğunuz bilgiler sayesinde aslında bu kararı aldım ve ilerledim. Umarım devamı da aynı şekilde ilerler. Dediğiniz gibi benim gibi current olup Schengen vizesi olan varsa iyi bir fırsat olabilir.

• Merhaba herkese, benim birkaç sorum olacak Dosya numaram 16binlerde, Türkiye’de sıra gelmeyeceği için dosyamı taşımaya karar verdim.

1- Hangi ülke olacağına karar veremedim, özellikle vizeli ülkelerde vize çıkmamasından endişe duyuyorum. Bu yüzden vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? Sırbistan, Kosova düşünüyorum bu durumda

2- Bu süreçte bir danışmandan yardım almam fayda sağlar mı? 500 ile 2000 dolar arasında ücret istiyorlar

• @leylaa Tebrikler Leyla Hanım.

Daha erken randevuya gitmek için dosyanızı taşıdınız sanırım gayet mantıklı. Yoksa Ankara'da 4500-5500'li gibi bir CN'nin gelmeme ihtimali çok düşük duruyor, en kötü Ağustos 2026'da randevu alırsınız gibi geliyor (2024 verilerine göre yazıyorum hem de bu sene aktif olunan ay Ekim-Kasım ayı oldu.
    geçen sene bu CN numaraları Kasım-Aralık Ayında aktif oldu.) Sizin ve ya bu CN numaralarındaki talihlilerin dosya taşıması diğer talihlilerinde bir nevi Ankara'nın yükünü azaltıyor ve süreç ilerliyor yani Win-Win durumu söz konusu. Sonuç olarak sizi tebrik ediyorum ve sürecinizde başarılar diliyorum.

• @Baran-Soylu 07:30 veya 08:00 olarak seçmiştim. Unganlar mülakat zamanına yetiştirmek için soruyorlar sanırım saati. Benim durumda(3 hafta öncesinden aldığım için) çok önemli olduğunu düşünmedim.

• @Olurya35
    Selamlar, herhangi bir hata yapmıyorsunuz, eşiniz adına ds-260 formu doldurmanız ve kendi formunuzda medeni durum vb. düzenlemeleri yapmanız gerekiyor. Bunun için ise mülakata gireceğiniz büyükelçilik ile iletişime geçmelisiniz. Dönüş almamazsanız, mülakatınızı erteletebilirsiniz ya da mülakata yalnız girip durumunuzu açıklayıp gereken düzenlemeleri mülakatınız sırasında bile yaptırabilirsiniz. Forumda bu durumla ilgili, birçok deneyim mevcut “evlilik” anahtar kelimesi ile arama yaparak ulaşabilirsiniz. Bol şanslar.

• @leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur @evrentnrkl @Flight101 @cttl @EzgiLera Herkese merhaba, iyi hafta sonları. Hatırlarsanız dosyamı taşımak istiyordum fakat current olduğum için dosyamı taşıyamamıştım 15 Ağustos'ta Viyana Konsolosluğu'na attığım emaile dosyamı kabul edeceklerine dair email attılar, bu haberi sizlerle de paylaşmak istedim 🙂 Ve şimdi akıllardaki o deli soru: ne zaman mülakata çağırırlar 🙂

Dear Melike,
    Thank you for your email.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment. Y
    You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

Harika haber çok sevindim 🙂 Viyana oldukça aktif bi konsolosluk gördüğüm kadarıyla en yakın zamanda mülakat tarihi de alırsınız umarım 🙂

Benim dosyam Muscat'ta ama Muscat maillere bile dönüş yapmıyor o yüzden diğer konsolosluklarda şansımı denemeye karar verdim, ne yazık ki shengen ihtimalim düşük olduğundan Viyanayı çıkardım bile aklımdan. Gelişmeleri yazacağım ben de mutlaka 🙂

• 100x case number sizce ne zaman mülakat alırız? aralık sonuna kalır mı acaba ne dersiniz dostlar?

• @onuru Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah sağ salim bir şekilde Green cardınıza kavuşursunuz.Benim bir sorum olacaktı neden Hong konga 1 ay önceden gidiyorsunuz orada bulunma mevzusu yüzünden mi bende Hk ya taşıyacağımda çünkü biraz kararsız kaldım.

• @metinbeci cok tesekkurler cevap icin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

106

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |