Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @sznpln yeni hayatınızda mutluluklar dilerim Ankara 7 bin ile kapandı diyebiliriz.gelecek yıl daha güzel sayılara ulaşır umarım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sznpln

Rica ederim, şansınızı kendiniz yaratıyorsunuz ve ufacık bir faydam olduysa sürecinize kendimi şanslı sayarım.

Evladınız ile sağlıkla çok güzel yıllar geçirmenizi diliyorum ABD’de, şansınız bol ve yolunuz açık olsun 🙏🏻🧿🍀

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum, ben süreç boyunca çekirdek ailem hariç kimse ile paylaşmadım, bence bu da önemliydi, ekstra stres soru istemedim hayatımda, ancak sizinle soru cevap bile çok çok yardımcı oldu. İyi ki buraya ilk başta girip forumu takip ettim bu da çok önemliydi. Şimdi adım adım gittim, nereye gideceğiz, çocuk okul durumu, yaşam, çalışma hepsini bu forum takibi ile yapmak için o tarafları okumaya başlayacağım ☺️🙏🏻

• @sevdemimi teşekkür ediyorum, darısı başınıza 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi yanlış anlamış olabilir misiniz. “şu anlık Yeni mülakat dağıtılmayacak” çünkü vizelerin bitip bu yüzden insanları yine konsolosluk kapısından çevirmek istemiyorlar bu bizzat konsolosluktan gelen cevaptı. Yani mülakatı planlananlara vize alamazsınız bu saatten sonra limiti doldurdular denmemişti

Edit: imla düzeltmesi

• @Emre-Kurtulmuş öncelikle kendimizi kcc yerine koymayalım lütfen.Ayrıca dosya taşıma işlemi yapan arkadaşlara artık bununla ilgili bir planlama yapamayacaklarına dair mailler gitti ve eklediler bir değişiklik olursa sizinle iletişime geçeceğiz diye.
    kısa ve öz demek istediğim her an her şey olabilir... yeni mülakat dağılmayacak gibi ifadelerden kaçınalım lütfen

• @cttl merhabalar öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Elbette kısaca özet geçmek gerekirse; Kanada’da yaşamıyordum fakat oturum iznim bulunuyor. Nisan gibi ben Montreal’e mail atmaya başladım fakat bir türlü dosyamı taşıyamadım. Durum böyle olunca Hong Kong’a dosyamı taşımak için oradan bilet aldım. HK’ya gitmeden 1 gün önce Montreal’den dosyamın kabul edildiğine dair mail aldım ve yaklaşık 3-4 hafta sonrasında da mülakat mailimi aldım. Benim mülakatım 9 eylüldeydi. 30 Ağustos tarihi için de doktordan randevumu aldım. Benim doktorum torontodaydı, Dr. Lyndon Mascarenhas ile görüştüm. Açıkçası ben çok memnun kaldım doktorla görüşmem 5 dk bile sürmedi. Öncesinde size vaccination list formunu atıyor onu doldurup aile hekiminize onaylatmanız gerekiyor. Aşıları mutlaka doktora gitmeden önce yaptırmalısınız orada size aşı yapmıyorlar. Sonrasında rutin x-ray ve kan tahlili yapılıyor. Onlar sonucunuzu doğrudan montrealdeki konsolosluğa gönderiyor yani tekrardan bir işlem yapmanız gerekmiyor. En son çıkarken de ücreti ödüyorsunuz. Ücret 420 Caddı ama ben kartla ödediğim için komisyon ekledim, siz nakit götürürseniz ek ücret ödemek durumunda kalmazsınız. Mülakat günü ben randevumdan yaklaşık 1.30 saat önce konsolosluğa gittim. Eğer müsaitlik olursa sizi erken de içeri alıyorlar ama sanırım yarım saat önce gitmeniz yeterli olacaktır. Tavsiyem kesinlikle sırt çantası götürmemeniz yönündedir. Kesinlikle içeri almıyorlar oradaki mağazalardan rica etmeniz gerekebilir. Ben telefon bile götürmemiştim sadece bir klasörde dosyalarımı götürmüştüm ama telefon ile de giderseniz içerde lock boxlar bulunuyor oraya telefonunuzu kitleyebilirsiniz. Sonra size ilk girişte bir kart ve sıra numarası veriyorlar. Kartta yazan belgeleri sırası ile düzenlemenizi istiyorlar. Siz zaten sıranızı beklerken bunları düzenleyecek vaktiniz oluyor. Yine naçizane tavsiyem çok fazla belge olduğu için önceden ben hepsini poşet dosyalara koyup üstlerine post it ile ne olduğunu belirtmiştim bu sayede orada onlar bir dosya istediklerinde bulmam kolaylaştı. Daha sonrasında sıra numaranız ekranda yazdığında gişeye gidiyorsunuz. Oradaki memur sizden tek tek gerekli belgeleri talep ediyor ve ücreti ödemenizi istiyor. Eğer 2 kişi iseniz biriniz beklerken diğeri 2 dkda ücreti ödüyor. Ücret 330 Amerikan Dolarıydı. Ben nakit olarak tam para götürmüştüm çünkü bildiğim kadarıyla para üstü vermiyorlar. Bunu da hallettikten sonra tekrar beklemeye geçiyorsunuz. Ekranda yine aynı sıra numaranızı gördüğünüzde bir daha gişeye gidiyorsunuz. Benimle ilgilenen memur çok tatlı birisiydi. İlk olarak bir metin okudu ve sağ elimize havaya kaldırarak cevaplarımızda dürüst olacağımıza dair yemin ettirdi. Ne iş yapıyorsun orada ne iş yapacaksın, nereye gideceksin diye bile sormadı. Sadece okuduğum okulu ve bölümü sordu, hiç yurtdışında yaşayıp yaşamadığımı sordu ve tutuklanıp tutuklanmadığımı sordu o kadar. Sonrasında vizeniz onaylandı dedi. Ben Toronto’da bir adres verdiğim için pasaportumun elime geçmesi 10 gün sürecekmiş eğer siz montrealde beklerseniz 2-3 gün içerisinde sizi arayıp gelip konsolosluktan pasaportunuzu alabilirmişsiniz ama maalesef benim böyle bir şansım yoktu. Son bir bilgi olarak da eğer İngilizcenize güvenmiyorsanız bir arkadaşınızı size tercüman olarak yanınızda götürebiliyormuşsunuz. Hep güleryüzlü ve dürüst olmaya çalışmanızı öneririm.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama aklımda kalan her şeyi anlatmak istedim. Şimdiden sürecinizin kolaylıkla hallolmasını dilerim.

• @eko1905 yeni mülakat dağıtılmayacak benim yorumum değil zaten konsolosluktan gelen cevap bu yöndeydi. Yazdığımı dikkatli okursanız zaten anlarsınız.

• @Emre-Kurtulmuş galiba anlaşamayacağız o yüzden sizden şunu rica ediyorum konsoloslukların attıkları mailleri tekrar dikkatli okursanız sevinirim şahsen ben dosya taşıma işlemleri sırasında böyle maillerin atıldığını ve daha sonraki cümlede bir değişiklik olursa sizinle iletişime geçeceğiz gibi ifadeler yer almaktadır. Buradan çıkartılacak tek anlamın mülakat dağıtılmayacağı olduğu düşünüyorsanız hemen bir örnek vereyim sene 2022 mülakatlar bitti denildi aynı şekilde mailler örnek gösterildi ve sonuçta 12-14-20-27 eylül 2022 de toplam 10 kişiye mülakat mailleri gönderildi.
    SAYGILARIMLA

• @sznpln yolunuz açık olsun.Burası gerçekten harika bir ortam .Bende mayıs sonunda burayı keşfettim ve ne öğrendiysem buradan öğrendim.Sıkı takipçi olmak ve bol okumak lazım sadece.Emek veren herkese teşekkürler

• Benim dosya Administrative Processing (AP) olarak değişti🤲🏻 bana yeni bir stres😟
    İnşallah bir iki gün içinde değişir!

• @Yaman-0 büyük elcilikte bununla ilgili hiç birşey demeden ve vizeniz onaylandıktan sonra mı AP ye kaldınız bunu sistemden kontrol edince mi öğrendiniz

• @Yaman-0 Issued olmadan önce AP oluyor sistemde stres olmanıza gerek yok :)

• @cemal1153 evet ama normal süreçmiş bu zaten , yani sorun yok🤲🏻

• @sznpln Çok geçmiş olsun. İyi olmanızı tüm içtenliğimle diliyorum. Bu kadar sıkıntının arasında sizi ve bizi mutlu eden vizenizin olumlu sonuçlanmasına çok sevindim. Kızınızla mutlu, başarılı ve güçlü olmanızı diliyorum.

• @eko1905 konuyu çok farklı yerlere çektiniz benim arkadaşa yazdığım mesajda anlatmak istediğimden farklı olarak, zaten daha önce ki iletilerimi okumuş olsanız anlardınız.
    Konsolosluğun yazdığı açık “DoS şu anda mülakat planlamasını durdurdu onun için dosya taşıması yapamıyoruz ilerleyen günlerde değişiklik olursa bildireceğiz.”
    Ayrıca Kaldı ki şu anki sayıları incelediğimizde değişiklik olacağı yönünde bir durumda pek gözükmüyor maalesef

• Arkadaşlar bir sorum olacak, Vize elimize ulaştıktan sonra geçerliliği 6 ay sanırım. Misal 5. Ayın sonunda ABD’ye ilk girişi yapsak (green card ücretini ödemek şartıyla) hak kaybımız olur mu? Green Card basımında sorun yaşar mıyız?

• @ATS16 benim kartım hiç basılmadı ve bu karta ihtiyacım var 90 günü geçti ülkeye girdiğimden yinede bu linkteki adımları mı doldurmam gerekiyor

• @Emre-Kurtulmuş birincisi konuyu asla farklı yerlere çekmedim konumuz mülakat ve onunla ilgili açıklama yaptım ikincisi sizi anlamak için tüm iletilerinizi okumam mı gerekiyor? üçüncüsü sayılarla ilgili kesinlikle yanlış yorum yapıyorsunuz geçen sene haziran başında şuandaki sayıdan daha fazla vize basılmıştı bilginize....

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@orkunktt

Hatali basilan ya da size ulasmayan Green Card'lar:

Bu tur durumlarda da I-90 formunu doldurmaniz gerekiyor. Fakat sizden kaynaklanmayan hatalardan dolayi (USCIS bilgileri yanlis yazmissa) ya da kartiniz basildiysa ama size hic ulasmadiysa (adresinizi degistirmemenize ragmen) ne form ucretini ne de biyometrik ucreti odemenize gerek yoktur.

Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k