Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Katzfiell_ ankaradan aldığınız raporu viyana kabul etmez

• ⭐⭐⭐⭐

@Katzfiell_, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ankara'da sağlık testine girip Viyana'da onu gösterebilir miyiz yoksa illa Molnar'dan alınmış testi mi kabul ediyorlar? Gitmeden aşı kartı vs. alacağım eksik aşıları yaptıracağım onun hakkında bilgim var.

Hangi konsoloslukta mülakata girecekseniz, o konsolosluğun sağlık raporunu kabul ettiği kuruluşlardan almanız gerekiyor. Sağlık kuruluşu tamam aşı kartınızı getirin kabul ederiz diyebilir veya umursamayabilir. Mesela Unganlar kabul etmiyor yine yapıyorlar 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@vixo amerikadan pek böyle bir beklentiniz olmasın bence yakın zaman için. daha bu sabah sigortamın olduğu Kaiser kurumundan gelen mail metnini ileteyim aşağıya

“Keeping you safe and healthy
    Your COVID-19 update
    Keep living life to the fullest by staying up to date with your vaccinations — including the latest COVID-19 vaccine.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recommends that everyone 6 months and older get the 2024–25 COVID-19 vaccine for better protection against potentially serious illness this fall and winter. We'll begin administering the 2024-25 COVID-19 vaccine on September 9.

Visit kp.org/covidvaccine to learn how to get the 2024–25 COVID vaccine.

4 tips for staying healthy this season:
    Recognize the symptoms of cold, flu, respiratory syncytial virus (RSV), and COVID-19, and know how to care for yourself when you’re under the weather.
    Keep a few COVID-19 self-tests at home and test if you have symptoms. This September, the federal government will restart its program to deliver 4 free COVID-19 self-tests per household.
    Practice healthy habits like washing your hands and staying home when you’re sick.
    Follow CDC guidance to help prevent the spread when you're sick.
    Learn more about the flu and other seasonal respiratory infections like the common cold, RSV, and COVID-19.”

• @vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bilgi ne kadar doğru bilmiyorum fakat Kanada ülke genelindeki Covid aşılarını imha etmeleri için bildiri yayınlamış. Eğer doğruysa umarım ABD benzer bir yaklaşımla GC için aşı gereksinimini kaldırır.

Kaynak

27 Ağustos 2024
    COVID-19 Aşılayıcıları,
    Kanada Halk Sağlığı Ajansı (PHAC), 1 Eylül 2024'te gerçekleşecek olan Kanada'daki tüm
    COVID-19 XBB aşılarının piyasadan çekilmesini duyurdu. Tüm XBB aşı ürünlerinin piyasadan çekilmesi kararı, Pfizer ve Moderna'nın yaklaşan 2024 sonbahar solunum yolu hastalığı kampanyası için Sağlık Kanada'ya KP.2 formülasyonlarının düzenleyici gönderiminin onaylanması için düzenleyici sürecin bir parçasıdır. Sonbahar için yeni formülasyonun yetkilendirilmesinin bir parçası olarak Sağlık Kanada, COVID-19 aşı ürünlerinin adlandırma kuralından suş tanımlayıcısını (XBB / KP.2, vb.) kaldıracak ve böylece her sunum için sürekli olarak bir ilaç tanımlama numarası
    (DIN) atanmasını sağlayacaktır. Düzenleyicinin bir gereği olarak, Kanada Sağlık Bakanlığı, Ontario Sağlık Bakanlığı, 1 Eylül 2024'ten itibaren kalan uygulanabilir XBB aşısı tedarikini karantinaya almak ve bu aşıların imhası için yerel uygulamaları ve süreci takip etmek zorundadır. Aşı merkezlerinin, pazar geri çekilmesinin bir parçası olarak COVaxon'ı zamanında güncellemeleri gerekir (envanter yönetimi hakkında rehberlik için lütfen Ek 1'e bakın).

Etkileşim kasma uğruna yapılmış bir haber, yazıda ellerindeki eski tip korona aşılarının yetersiz kaldığı ve toplatılacağı yazıyor. Eylül ayında güncel korona aşılarını kullanacaklarını belirtmişler.

• Arkadaşlar merhaba, Almanya konsolosluğuna dosya transferi konusunda bilgi almak (şartları nedir) için mail attım. Yanıt aşağıdaki şekilde geldi.
    (Bilgilendirme amaçlı yazdim)

• Davanız güncellendi, lütfen ayrıntıları görüntülemek için hesabınıza tekrar giriş yapın.

Göçmen Vizesi (IV) davanızı başka bir büyükelçiliğe veya konsolosluğa transfer etmek istiyorsanız lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

a) Dilekçeniz Ulusal Vize Merkezi (NVC) / Kentucky Konsolosluk Merkezi'nde (KCC) işleme alınıyorsa, lütfen transfer talebinde bulunmak için NVC / KCC ile iletişime geçin:

• Davanızın devredilmesinin, davaların belgelendirildiği tarihe göre işlem sırasına göre yürütüldüğünden, hemen işleme konulmaması sonucunu doğurabileceğini unutmayın.

Göçmen vize başvurunuzun durumunu https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV adresinden vaka numaranızı girerek kontrol edebilirsiniz. Sistem göçmen vizenizin durumunu kontrol ederken size "NVC'de" gösteriyorsa, bu vakanızın hala Ulusal Vize Merkezi'nde (NVC) / KCC'de olduğu anlamına gelir.

b) Davanız ABD büyükelçiliği veya konsolosluğunda ise, başvuruda bulunmak istediğiniz potansiyel ABD büyükelçiliği veya konsolosluğuna yazılı olarak başvurarak davanızın nakil edilmesini talep edin.
    Lütfen talebinizi gerekçelendirin.

Eğer o ülkenin vatandaşı değilseniz bunu talebinizde belirtin.

Frankfurt'taki ABD Konsolosluğu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEvNF5RK-2bvqW7SicenUtdxrPxl-4XfdyfR6FWoC3uNRk4g/viewform

Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/national-visa-center/immigrant-visas-processing-general-faqs.html#ivp13

Tam bilgi için lütfen resmi web sitemizi ziyaret edin: http://www.ustraveldocs.com

Burada anlamadığım iki yer var, o kısımlara * işareti koydum.
    1.si Davamin guncellendigini yazması
    2.si Dosya transferinin mülakat sırasını geriye atabilecegini belirtmesi ( ben öyle anladım)

• ⭐⭐⭐⭐

@Sea_Rock06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

dosya taşıma araştırmaları yaparken green card vizesi alarak amerikaya yerleşen bir kişiden 2025 süreci henüz başlamadığı için dosya taşıma yapamayız diye birşey duydum, bu doğru mu? bazı kişiler de taşıdığını söylüyor hangisi doğru ,bilgi verir misiniz?

Yanlış. Vizeyi alan herkes bu konunun en bilgili kişisi olmuyor maalesef.

Taşıdığını söyleyen kişileri nerede gördünüz? Burada mı? Biraz daha bakın. Başkalarını da bulabilirsiniz. Sonra bir bakmışsınız, süreci öğrenmişsiniz 🙂

• Merhabalar. Dosyayı taşıdığımız ülkede minimum ne kadar süre kalmamız gerekir. Mesela ben HNK ya tasıdım. 2nl mailini aldıktan sonra vize mülakatıma kaç gün sonra girmem gerekir ?

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Dosyayı taşıdığımız ülkede minimum ne kadar süre kalmamız gerekir. Mesela ben HNK ya tasıdım. 2nl mailini aldıktan sonra vize mülakatıma kaç gün sonra girmem gerekir ?

Sağlık raporunuz mülakata yetişecek kadar.

• @EzgiLera Tahmini ne kadar sürüyor peki ?

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera Tahmini ne kadar sürüyor peki ?

Sağlık kuruluşu bu bilgiye sahip. Onlara sormanız gerekiyor. Bir cihaz alırlar, süreler kısalır, yeni tahlil gerekir süreler uzar.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-ELMACI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, forumda ya da başka bir kaynakta var mı bilmiyorum aradım ama bulamadım açıkçası, ABD’de uçaktan indikten sonra sırasıyla neler yapılması gerektiğini anlatan bir yazı/video serisi var mı? Uber’den taksi nasıl çağrılırdan tutun da ehliyet nereden nasıl alınıra veya hangi bankadan nasıl hesap açılıra kadar yazamadığım farklı bir sürü konuyu tek bir video/yazı altında toplayan, maddeler şeklinde de olabilir, içeren bir kaynak mevcut mu? Gidince yapılacaklar hep ayrı ayrı farklı kaynaklarda var, toplu şekilde bulan var mı? Saygılar

Söylediklerinizin hepsi forumda var ama tek bir yazı tek bir başlık olarak değil. Ama güzel fikir. Bence siz Amerika’ya Giriş 101 tarzında bir yazı yazabilirsiniz. Böylece sizden sonra bu ihtiyacı hissedecek kişilere yardımcı olursunuz 🙂

Genel not tutuyorum, süreçleri bitirdikten sonra yayınlamayı düşünüyorum, teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61 forumu ve ilgili konu başlığını düzenli takip ederseniz cevabını mutlaka göreceksinizdir. Sorunuzun cevabı aşağıdaki post’da mevcut, bol şans

https://yesilkartforum.com/forum/post/453786

• Merhabalar şubat ayında turistik vize için 3 eylüle randevu almıştım. Görüşmeye girdim.Nereye gideceksin? ne amaçla gideceksin? evli misin?ne iş yapıyorsun? Gibi sorular soruldu, sonrasında biraz bir şeylere bakmaya başladı ve göçmen olarak gözüktüğümü neden gitmek istediğimi sordu. Tüm soruları cevapladıktan sonra Turist vizemi aldım hatta pasaportum bile geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ness, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar şubat ayında turistik vize için 3 eylüle randevu almıştım. Görüşmeye girdim.Nereye gideceksin? ne amaçla gideceksin? evli misin?ne iş yapıyorsun? Gibi sorular soruldu, sonrasında biraz bir şeylere bakmaya başladı ve göçmen olarak gözüktüğümü neden gitmek istediğimi sordu. Tüm soruları cevapladıktan sonra Turist vizemi aldım hatta pasaportum bile geldi.

Peki DS260 doldurmuş muydunuz?

• @ATS16 Kendi verdikleri tarih çok erken ben olabildiğince kısa kalmak istiyorum. Bunu sağlayabilirler mi

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61 mülakat öncesinde bekleme yapmaksızın önce mülakata girip sonrasında sağlık kontrolüne de girebilirsiniz, sağlık kontrolünüz sonrası raporunuzu konsolosluğa göndererek vizenizin basılmasını bekleyebilirsiniz.

İki süreçte de toplam bekleme süreniz aynı olacaktır, tercih sizin. Süreçler (sağlık kontrolü ve mülakat sonrası vize basımı) birbirine bağlı, olmazsa olmazı…

• ⭐⭐⭐⭐

@ness öncelikle vizeniz hayırlı olsun bu turistik vize görüşmesini daha detaylı olarak ilgili başlıktada yazarsınız foruma çok katkısı olacaktır. Çünkü ds formu varken turist vizesi alabilen çok nadir oluyor. Mümkün olduğunca detaylı olarak aktarmanız diğer arkadaşlarımızada önayak olabilir. Ne gibi detay dersenizde mesela ds260 formunu doldurmuş halde mi girdiniz turist görüşmesine, göçmen olduğunuzu gördükten sonra neden turist vizesi istiyorsunuz sorusuna ne cevaplar yada ne kanıtlar sundunuz vs gibi

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Kendi verdikleri tarih çok erken ben olabildiğince kısa kalmak istiyorum. Bunu sağlayabilirler mi

HK özelinde konuşursak, kendi verdikleri tarih, sağlık raporunun çıkması için gerekli olan süre kadar. Ve artık HK sağlık raporu olmayanları vize görüşmesine almayacağını söylemişti sanıyorum.

Başka konsolosluklar için sağlık raporunun hazırlanma süresi, sağlık raporu olmadan mülakata girip giremeyeceğiniz, o konsolosluk özelinde değişebilen şeyler.

• @EzgiLera evet da260 formu çıktığı gün doldurmuştum.

• @Emre-Kurtulmuş ds260 formunu kazandığımı öğrendiğim gibi doldurmuştum. Aslında çok fazla soru sorulmadı bana diyebilirim sebebi belki çok fazla gezdiğim için olabilir. Pasaportumda devam eden schengen vizem halen devam ediyor. Sorular ve görüşmem aşağıdaki gibi oldu.
    Nereye gideceksiniz? New York
    Ne amaçla gidiyorsunuz? Turistik
    Evli misin? Evet
    Göçmen olarak gözüküyorsun neden gitmek istiyorsun? Şansımı denemek için başvuru yaptım çıktı ve orada yaşamak istiyorum dedim. Anlıyorum dedi.
    Sonrasında ben sizde ekrandan görüyorsunuzdur turist vizesine başvurduğumda Green card çıkmamıştı ya gelip görüşmeme gerekiyordur ya da gelmemem gerekiyordu ben şansımı denemek istedim dedim. Vizeniz onaylandı iyi yolculuk dedi ve verdi. Bu arada geçen sene ilk vize başvurum reddi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |