Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.4k 173
  • ⭐⭐

    @tufank Anladım, o zaman Haziran 2023 öncesi verilerin eksik girildiğini ummak en sağlıklısı olacak :)) Bu kadar artışın başka izahı zor çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐

    I-140 onaylı ve Final Actions date'e göre vize bekleyen dosya sayılarını içeren 2024 Q3 raporu yayınlandı. (Haziran 2024'e kadar olan istatistikler)

    Bizi büyük ölçüde Rest Of the World kısımı ilgilendiriyor. Buradaki sayı 18.935 olmuş. Bir önceki raporda yani 2024 Q2 raporunda bu sayı 17.931'di. Yine Total sayı 28.022 olmuş. Bu daha önceki raporda 26.702'di.

    Not: Bu sayıya mükerrer ve terkedilmiş dosyalar da dahil olabilir. Bir kişi adına birden fazla LC ve I-140 başvurusu yapılabiliyor. Dolayısıyla buradaki sayıları bekleyen kişi değil, dosya olarak değerlendirmek daha doğru olur.

    Raporun ekran görüntüsü:
    Screenshot 2024-09-02 at 15.23.10.png

    Rapora ait orijinal dosya (2024 Q3): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q3.xlsx

    Bir önceki rapor ( 2024 Q2): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/reports/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q2.xlsx

  • ⭐⭐⭐⭐

    Temmuz 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

    Toplam vize sayısı:

    • EB3 Other Workers ( EW ) : 336
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 401

    Ankara'da basılan vize sayısı:

    • EW: 3
    • E3: 5

    TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:

    • EW: 2
    • E3: 7

    EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

    • Ciudad Juarez / Meksika: 65
    • Johannesburg / Güney Afrika: 42
    • Manila / Filipinler: 41

  • Tufan merhaba. EB3 için excel tablosuna baktım. Burada LC başvuru tarihi boş olan arkadaşlar var. Bu sponsorlarının Perm sürecini tamamlamadığı anlamına mı geliyor ?


  • @aydın-yıldırım evet muhtemelen öyledir. Ya da güncellemeyi unutan adaylar olabilir. Bu vesile ile hatırlatmış olalım. Aynı form linki ve ilk kayıt yaptığınız email adresinizi kullanarak formdaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.


  • Dv Lotosu çok zor. En akıllıca yol olarak eb3 süreci. Süreç uzun, beklemek zor ama sonucu leziz. Çekiliş çıksa bilse ülkeye giriş aşağı yukarı aynı tarihlere denk gelecek. Bunun avantajı dil yetersiz bile olsa işin hazır, 401K planına dahil olacağız. Bence beklemeye değer bir süreç. Kötü yanı yaş ilerliyor. İnşallah oraya gittiğimizde çalışacak enerjimiz kalır.

  • ⭐⭐

    @hüseyin-serin Benim yaş da 43. Daha yapacak çok Big Mac var :))


  • @Riethian hüseyin ve benim yaş ta 43 :)


  • @aydın-yıldırım kesinlikle katılıyorum. Bir buluşma yapalım. Ben varım.


  • arkadaşlar merhabalar ben bu vize türünü yeni keşvediyorum ve kafam çok karıştı açıkçası😅bu vize türüne nasıl başvururuz tam olarak bir şirketle çalışmak gerekiyor mu? self başvuru var mı bilgilendireblir misiniz teşekkürler


  • @Onur-Kürekçi mutlaka bir aracı firma ile çalışmanız gerekmiyor ama size sponsor olacak şirketi bulmanız lazım. ABD içerisinde farklı bir vize türünde / statüdeyken belki böyle bir imkan olabilir ama TR'deyken size sponsor olacak firmayı bulmak kolay değil. Süreç uzun, bu sürede ihtiyaçlar ve şartlar değişebiliyor, bir sponsor bulmak ve sonuca ulaştırmak bireysel olarak daha zor bu nedenle. Tanıdık bir firma var ise size sponsor olacak belki bu da bir seçenek olabilir.

    Eğer bu imkanlara sahip değilseniz, bu konuda uzmanlaşmış ve sizi sonuca ulaştırabileceğine inandığınız bir aracı firma ile ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.


  • öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. peki f1 vizesi ile gidip orada bir iş veren bulsak(fast food chain ya da kendi bölümümle alakalı) greencard alma şansım var mı ya da bu eb3 ile greencard alma ihtimalim var mı teşekkürler


  • @Onur-Kürekçi

    Selamlar. Şu anda Türkiye'de (yabancı ortaklı bir firmada) expert yazılım mühendisiyim. Ekibimde çalışan 3 sene tecrübeli mid-level bir arkadaş var. ABD'de burslu olarak üniversite (computer science) okumasına ve oldukça da iyi bir mühendis olmasına (yaptığı projeler, github reposu vs) rağmen sponsor bulamadığı için şu an Türkiye'de devam ediyor. O işler o kadar kolay olsa bu firmalara da gerek olmazdı açıkçası. Eğer 2. 3. derece ve size ihtiyacı olduğunu ispat edebilecek bir akrabanıza ait firma vs yoksa şansınız 0'ın altında. BDV Solutions, eb3vize.com ya da eb3.visa tarzı bilindik bir firmayl ilerlemeniz gerekir. Onda da şu an minimum 4 sene bekleme süresi var ne yazık ki.


  • @Onur-Kürekçi doğrudan EB3 için sponsor bulmak zor olabilir. Vasıfsız kategoride firmalar doğrudan adaylar ile anlaşmak yerine aracı firmaları kullanarak toplu alım yapmayı tercih ediyorlar. Denetlemesi ve yönetmesi daha kolay olduğu için. Kendi alanınızda sponsor bulmak isterseniz H1B seçeneği olabilir ama orada da sponsor bulmak çok kolay değil ve çekilişe girmeniz gerekiyor.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Onur-Kürekçi ne anlatıyorsunuz tam anlamadım ama aylardır bu vize türünü araştırmış , sürecini başlatmış ve takip eden adaylara haksızlık oluyor bu yaptığınız yorum. 2 video izleyip, 10 dakika düşünüp bu başlık altında “mantıklı / mantıksız” çıkarımı yapmanız doğru değil. Lütfen iyice araştırma yapın. Eğer gerçekten bu vizeye başvurma niyetiniz varsa , öncelikle bu başlığı ilk iletisini detaylıca okuyun.

    @Onur-Kürekçi

    Gerekli arastirmalar sonucu burdan basvurmak pek mantikli degil 20k dollar verip bir de ortalama 3 sene bekleyeceksin sirketlerde bu Boyle ama bir videoda bu vizeyi ABD de almak daha kolay demisti bir Kisi ve onunda f1 vizesi varmis Emre beyin de dedigin gibi mezun olup is bulmak cok zor ancak bu vizeyle gc alabilsin. Yazarken aklima Geldi acaba tourist vizesi alip gidip ordan islemleri baslatsak donsek ortalama 1 sende islemleri bitiyor bitmeye yakin gidip alsak olur mu acaba😅kafada deli sorular.


  • @tufank öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Sanırım siz son cümlemi anlamadınız, ama ben de şunu anlamadım nasıl oluyor da “mantıklı / mantıksız” fikir yürütmek bu vizede, sürece başlamış ya da aylardır araştırmış birisine haksızlık olsun? Aksine, sürecini başlatmış ya da başlatacak olan kişiye belki de bir fikir sunacak sürecine olumlu yansıyacak. Her konuda fikir ortaklığına ulaşamayabiliriz ama ben böyle düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Onur-Kürekçi bekleme süresini ve ödenen parayı "mantıklı / mantıksız" olarak değerlendiremezsiniz. bunun tek bir doğrusu yok. size uygun olmayabilir ve mantıksız gelebilir ama bunu burada belirtmeniz ne derece doğru? peki bu parayı zaten vermiş / başvurmuş ve 3-4 senenin geçmesini bekleyen aday için ne gibi bir katkı sunuyor yaptığınız yorum? İnsanlar bu paraları vermeden yeterli araştırmayı yapıyorlar zaten. Siz "mantıksız / mantıklı" yazınca bir şeyleri değiştirmiyor çünkü sürece dair teknik bir yorum değil, subjektif bir yorum yaptığınız. Ayrıca sürecin teknik ayrıntıları bilmeden (CP / AOS aşamaları nedir, nasıl ilerler) yapacağınız değerlendirmelerin pek bir geçerliliği yok. O yüzden önce lütfen teknik detayları öğrenmeye gayret gösterin. İlk iletiyi okuduktan sonra kafanızı karıştıran veya öğrenmek istediğiniz konular varsa her zaman sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Onur-Kürekçi Son cümlenize istinaden ABD'de AOS yaparak ilerleme fikri ilk düşünüldüğünde mantıklı gözükse de hem mantıksız dediğiniz tutarı ödeyeceksiniz + yasal statünüzü korumak için belki 3 yıl okul parası ödeyeceksiniz. Ayrıca GC hakkı kazanmadan çalışma izniniz geldiği taktirde GC elinize geçene kadar sponsorla zorunlu olarak çalışmak zorundasınız diye biliyorum. Yanlışım varsa @tufank düzeltirse sevinirim. Yani mantık olayı biraz göreceli.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 0 Oy
    1 İleti
    654 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum