Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Tufan merhaba. EB3 için excel tablosuna baktım. Burada LC başvuru tarihi boş olan arkadaşlar var. Bu sponsorlarının Perm sürecini tamamlamadığı anlamına mı geliyor ?

• ⭐⭐⭐⭐

@aydın-yıldırım evet muhtemelen öyledir. Ya da güncellemeyi unutan adaylar olabilir. Bu vesile ile hatırlatmış olalım. Aynı form linki ve ilk kayıt yaptığınız email adresinizi kullanarak formdaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

• Dv Lotosu çok zor. En akıllıca yol olarak eb3 süreci. Süreç uzun, beklemek zor ama sonucu leziz. Çekiliş çıksa bilse ülkeye giriş aşağı yukarı aynı tarihlere denk gelecek. Bunun avantajı dil yetersiz bile olsa işin hazır, 401K planına dahil olacağız. Bence beklemeye değer bir süreç. Kötü yanı yaş ilerliyor. İnşallah oraya gittiğimizde çalışacak enerjimiz kalır.

• ⭐⭐

@hüseyin-serin Benim yaş da 43. Daha yapacak çok Big Mac var :))

• @Riethian hüseyin ve benim yaş ta 43 🙂

• @aydın-yıldırım kesinlikle katılıyorum. Bir buluşma yapalım. Ben varım.

• arkadaşlar merhabalar ben bu vize türünü yeni keşvediyorum ve kafam çok karıştı açıkçası😅bu vize türüne nasıl başvururuz tam olarak bir şirketle çalışmak gerekiyor mu? self başvuru var mı bilgilendireblir misiniz teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi mutlaka bir aracı firma ile çalışmanız gerekmiyor ama size sponsor olacak şirketi bulmanız lazım. ABD içerisinde farklı bir vize türünde / statüdeyken belki böyle bir imkan olabilir ama TR'deyken size sponsor olacak firmayı bulmak kolay değil. Süreç uzun, bu sürede ihtiyaçlar ve şartlar değişebiliyor, bir sponsor bulmak ve sonuca ulaştırmak bireysel olarak daha zor bu nedenle. Tanıdık bir firma var ise size sponsor olacak belki bu da bir seçenek olabilir.

Eğer bu imkanlara sahip değilseniz, bu konuda uzmanlaşmış ve sizi sonuca ulaştırabileceğine inandığınız bir aracı firma ile ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

• öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. peki f1 vizesi ile gidip orada bir iş veren bulsak(fast food chain ya da kendi bölümümle alakalı) greencard alma şansım var mı ya da bu eb3 ile greencard alma ihtimalim var mı teşekkürler

• @Onur-Kürekçi

Selamlar. Şu anda Türkiye'de (yabancı ortaklı bir firmada) expert yazılım mühendisiyim. Ekibimde çalışan 3 sene tecrübeli mid-level bir arkadaş var. ABD'de burslu olarak üniversite (computer science) okumasına ve oldukça da iyi bir mühendis olmasına (yaptığı projeler, github reposu vs) rağmen sponsor bulamadığı için şu an Türkiye'de devam ediyor. O işler o kadar kolay olsa bu firmalara da gerek olmazdı açıkçası. Eğer 2. 3. derece ve size ihtiyacı olduğunu ispat edebilecek bir akrabanıza ait firma vs yoksa şansınız 0'ın altında. BDV Solutions, eb3vize.com ya da eb3.visa tarzı bilindik bir firmayl ilerlemeniz gerekir. Onda da şu an minimum 4 sene bekleme süresi var ne yazık ki.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi doğrudan EB3 için sponsor bulmak zor olabilir. Vasıfsız kategoride firmalar doğrudan adaylar ile anlaşmak yerine aracı firmaları kullanarak toplu alım yapmayı tercih ediyorlar. Denetlemesi ve yönetmesi daha kolay olduğu için. Kendi alanınızda sponsor bulmak isterseniz H1B seçeneği olabilir ama orada da sponsor bulmak çok kolay değil ve çekilişe girmeniz gerekiyor.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi ne anlatıyorsunuz tam anlamadım ama aylardır bu vize türünü araştırmış , sürecini başlatmış ve takip eden adaylara haksızlık oluyor bu yaptığınız yorum. 2 video izleyip, 10 dakika düşünüp bu başlık altında “mantıklı / mantıksız” çıkarımı yapmanız doğru değil. Lütfen iyice araştırma yapın. Eğer gerçekten bu vizeye başvurma niyetiniz varsa , öncelikle bu başlığı ilk iletisini detaylıca okuyun.

@Onur-Kürekçi

Gerekli arastirmalar sonucu burdan basvurmak pek mantikli degil 20k dollar verip bir de ortalama 3 sene bekleyeceksin sirketlerde bu Boyle ama bir videoda bu vizeyi ABD de almak daha kolay demisti bir Kisi ve onunda f1 vizesi varmis Emre beyin de dedigin gibi mezun olup is bulmak cok zor ancak bu vizeyle gc alabilsin. Yazarken aklima Geldi acaba tourist vizesi alip gidip ordan islemleri baslatsak donsek ortalama 1 sende islemleri bitiyor bitmeye yakin gidip alsak olur mu acaba😅kafada deli sorular.

• @tufank öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Sanırım siz son cümlemi anlamadınız, ama ben de şunu anlamadım nasıl oluyor da “mantıklı / mantıksız” fikir yürütmek bu vizede, sürece başlamış ya da aylardır araştırmış birisine haksızlık olsun? Aksine, sürecini başlatmış ya da başlatacak olan kişiye belki de bir fikir sunacak sürecine olumlu yansıyacak. Her konuda fikir ortaklığına ulaşamayabiliriz ama ben böyle düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi bekleme süresini ve ödenen parayı "mantıklı / mantıksız" olarak değerlendiremezsiniz. bunun tek bir doğrusu yok. size uygun olmayabilir ve mantıksız gelebilir ama bunu burada belirtmeniz ne derece doğru? peki bu parayı zaten vermiş / başvurmuş ve 3-4 senenin geçmesini bekleyen aday için ne gibi bir katkı sunuyor yaptığınız yorum? İnsanlar bu paraları vermeden yeterli araştırmayı yapıyorlar zaten. Siz "mantıksız / mantıklı" yazınca bir şeyleri değiştirmiyor çünkü sürece dair teknik bir yorum değil, subjektif bir yorum yaptığınız. Ayrıca sürecin teknik ayrıntıları bilmeden (CP / AOS aşamaları nedir, nasıl ilerler) yapacağınız değerlendirmelerin pek bir geçerliliği yok. O yüzden önce lütfen teknik detayları öğrenmeye gayret gösterin. İlk iletiyi okuduktan sonra kafanızı karıştıran veya öğrenmek istediğiniz konular varsa her zaman sorabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Onur-Kürekçi Son cümlenize istinaden ABD'de AOS yaparak ilerleme fikri ilk düşünüldüğünde mantıklı gözükse de hem mantıksız dediğiniz tutarı ödeyeceksiniz + yasal statünüzü korumak için belki 3 yıl okul parası ödeyeceksiniz. Ayrıca GC hakkı kazanmadan çalışma izniniz geldiği taktirde GC elinize geçene kadar sponsorla zorunlu olarak çalışmak zorundasınız diye biliyorum. Yanlışım varsa @tufank düzeltirse sevinirim. Yani mantık olayı biraz göreceli.

• Bu ileti silindi!

• @Riethian aynen ben de öyle düşünüyordum AOS ile almak daha hızlı diye duydum. Aslında benim sorduğum soru abd ye gelip AOS ile başvurup abd de kalma zorunluluğu var mı süreç içerisinde başvurup dönsek oluyor mu? taktir edersiniz ki 20k para verip bir de 3 sene boyuna abd de yaşamaya para dayanmaz bunu ondan sormuştum

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian Onur bey'in yorumunda "acaba tourist vizesi alip gidip ordan islemleri baslatsak donsek ortalama 1 sende islemleri bitiyor bitmeye yakin gidip alsak olur mu acaba"

"AOS'da süreç 1 senede bitiyor" bilgisi tamamen yanlış zaten. o yüzden hiç yorumlamadım son cümleyi. AOS yapmak için mutlaka süreci ABD'de başlatmak diye bir zorunluluk yok. CP olarak başlatıp sonra AOS yapma imkanımız hep var. I-140 doldurulurken ABD'de değilsek zaten sürecimiz CP olarak başlamış oluyor ( kağıt üstünde) Ama bu AOS yapmamıza engel bir durum değil. I-140 formundaki bu bilgi dosyanın NVC'ye transferi ile alakalı bir konu. I-140 aşamasında ABD'de olup AOS ile başlatıp sonra TR'ye dönersek ( şartlardan dolayı), o zaman USCIS'e dilekçe yazıp NVC'ye transfer etmemiz gerekiyor dosyayı. Bu biraz zaman kaybı yaratabilir. CP'den AOS'a geçiş daha kolay çünkü herhangi bir transfer işlemine gerek yok, I-485 formu doldurulunca zaten dosyamız USCIS'e taşınmış oluyor. Yani özetle CP'den AOS'a, AOS'tan CP'ye geçiş her zaman mümkün.. Dikkat etmemiz gereken bazı kuralları var sadece . ( örnekse CP'den AOS'a geçerken, bültende current olmadan ABD'ye giriş gibi. Mülakat esnasında sorun yaratmaması adına)

Süreci AOS olarak başlatıp ABD içerisinde beklemek tabi ki mülakat açısından daha sağlıklı olabilir ama bu maliyetli. Statümüzü korumamız gerekiyor ve çalışma iznimiz de yoksa bu zorlayıcı olabilir. Bir de bültende AOS filing tablosunda current olursa erkenden sponsorda çalışmaya başlamamız gerekiyor ve green card alana / USCIS mülakatını geçene kadar da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi süreci nerede sonuçlandırmak istediğinizi I-140 aşamasında belirtiyorsunuz. ABD içerisindeyseniz ve geçerli bir statünüz varsa bu aşamada formda gereken bilgileri ekleyip ABD içerisinde mi yoksa Konsolosluk aracılığı ile mi ilerleyeceğinizi belirtmiş oluyorsunuz. Niyetiniz AOS yapmak ise ama TR'deyseniz I-140 aşamasında süreci AOS ile yürütmek istiyorum diyemiyorsunuz zaten. Çünkü geçerli bir statüde değilsiniz, ABD'de ikamet etmiyorsunuz. Bir önceki iletide dediğim gibi bu sürece dair teknik bir aşama. Burada belirttiğiniz seçenek sizin son kararınız değil. CP'den AOS'a, AOS'tan CP'ye geçiş her zaman mümkün. Yeterki kurallara / işlemlere dikkat edin.

AOS işlemleri başlatabilmeniz için I-140 aşamasında veya sonrasında bültenin buna uygun olması lazım. Bülten uygun değilse zaten AOS dosyanızı içeri veremezsiniz. AOS dosyanızı içeri verdikten sonra da geçici çalışma belgesi ve seyahat iznine başvurabilirsiniz. Bu onayları almadan ne sponsorda çalışabilirsiniz ne de ABD dışına çıkabilirsiniz. AOS dosyası içeri verildikten sonra seyahat belgesi onayı almadan dışarı çıkarsanız dosyanız terkedilmiş olur. Süreci mutlaka NVC'ye transfer etmek için ek başvuru yapmanız gerekir. Tekrar ABD'ye dönüp dosyanıza devam edemezsiniz..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |