Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Paylaşımınız için teşekkür ederim Serap Hanım.
    Yazdığınız tecrübeler bizler gibi yolun başında olanlar için çok değerli.
    Okul, çevre gibi kıstaslardan önce işe odaklanmak gerektiğinin bir kez daha farkına vararak hizalanmış oldum.
    Selamlarımla.

• @chemist Merhabalar, Oil&Gas sektorunde bir is bulabildiniz mi? Hangi eyalettesiniz suan?
    Tesekkurler.

• @mrt01 Merhabalar, kastettiginiz Oil&Gas sektorunde ise alimlar var mi acaba, biliyor musunuz? Nerden bakmak gerekir?

• @ebruaras linkedin ve indeed üzerinden konumunuzu Houston olarak gösterdiğinizde iş ilanları bolca miktarda var buraları araştırabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Best States to Live (2024)
    Adam McCann, WalletHub Financial Writer, Aug 12, 2024

Kriterler:
    Affordability - Total Points: 20
    Housing Affordability
    Median Annual Property Taxes
    Cost of Living
    Median Annual Household Income
    Homeownership Rate

Economy - Total Points: 20
    Unemployment Rate
    Underemployment Rate
    Sharecare Well-Being “Economic Security”
    Share of Population Living in Poverty
    Median Debt per Median Earnings
    Population Growth
    Income Growth
    Building-Permit Growth
    Wealth Gap
    General Tax-Friendliness
    Entrepreneurial Activity
    Job Opportunities
    Foreclosure Rate
    Bankruptcy Rate
    Food Insecurity

Education & Health - Total Points: 20
    Quality of Public School System
    High School Graduation Rate
    Share of Population Aged 25 & Older with a High School Diploma or Higher
    Share of Insured Population
    Quality of Public Hospital System
    Premature-Death Rate
    Poor or Fair Health
    Life Expectancy
    Share of Live Births with Low Birthweight
    Share of Obese Adults
    Share of Physically Inactive Adults

Quality of Life - Total Points: 20
    Average Hours Worked per Week
    Average Commute Time
    Miles of Trails for Bicycling & Walking per Total State Land Area
    “Bicycle Friendly State” Ranking
    Access to Public Transportation
    Quality of Roads
    Traffic Congestion
    Restaurants per Capita
    Bars per Capita
    Museums per Capita
    Performing Arts Centers per Capita
    Movie Theaters per Capita
    Fitness Centers per Capita
    Accessibility of Beaches
    Weather
    Air Quality

Safety - Total Points: 20
    Violent-Crime Rate
    Property-Crime Rate
    Traffic-related Fatalities per Capita
    Total Law-Enforcement Employees per Capita

f0e368ad-e202-48ce-a6c9-8bdaca6fa469-50.jpg
    .
    Haritada gosterimi
    0bbe5632-5b7e-49c6-8af9-1c322557ae5f-image.png

• @sir-altan Most affordable olmasi yasanacak yer olmasi anlamina gelmez cogu zaman. Listedeki sehirler bir suru konuda cok gerideler aslinda

• @sadıkkurtoglu Katiliyorum, most affordable bazen dusuk kalite anlamina da gelebilir.

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sadıkkurtoglu Katiliyorum, most affordable bazen dusuk kalite anlamina da gelebilir.

..internet haberlerine bakiyordum konu karsima cikti,bende foruma yukledim...evet muhitdeki evler ucuzdur ama yasam nasildir allh bilir.

• @sir-altan bu listede yer alan Manchester, NH'da bir seneye yakin yasamistim okulum geregi ve sonrasinda Boston'a kactim. Kactim diyorum cunku sakinliginden dolayi kafayi yersiniz.

Bu listelerin Amerika'ya goc edecek turkler icin ILK ETAPTA cok bir anlam ifade ettigini dusunmuyorum.

Okumak icin gelenleri haric tutuyorum. Onemli olan ingilizce seviyesi ve network, Ornegin Manchester'a gelen ve ingilizcesi iyi seyiyede olmayan bir turk orada tanidigi biri yoksa ne yapacak. Yasam masraflari istedigi kadar dusuk olsun.
    Bu cok kisiden kisiye degisebilecek bir konu ancak eger cok iyi ingilizceniz ve Amerika'da cok aranan bir meslek erbabi degilseiniz - ilk etapta belli sehirlerin disina cikilmamasi dusunceseyim. Kisisel dusuncemdir.

• @Houstonwehaveproblem, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sir-altan bu listede yer alan Manchester, NH'da bir seneye yakin yasamistim okulum geregi ve sonrasinda Boston'a kactim. Kactim diyorum cunku sakinliginden dolayi kafayi yersiniz.

Bu listelerin Amerika'ya goc edecek turkler icin ILK ETAPTA cok bir anlam ifade ettigini dusunmuyorum.

Okumak icin gelenleri haric tutuyorum. Onemli olan ingilizce seviyesi ve network, Ornegin Manchester'a gelen ve ingilizcesi iyi seyiyede olmayan bir turk orada tanidigi biri yoksa ne yapacak. Yasam masraflari istedigi kadar dusuk olsun.
    Bu cok kisiden kisiye degisebilecek bir konu ancak eger cok iyi ingilizceniz ve Amerika'da cok aranan bir meslek erbabi degilseiniz - ilk etapta belli sehirlerin disina cikilmamasi dusunceseyim. Kisisel dusuncemdir.

Açıkçası ben "belli şehirler"den birini seçtiğim için pişmanım. Houston'u yaşam maliyetleri bir şehir için nispeten ucuz ve iş imkanları var diye seçtim. 8 ay kadar iş aradım. Sırf komisyon veren piramit iş dışında teklif alamadım. Uzunca bir zaman ve tomarla birikmiş param ziyan oldu. Aldığım arabayı satmak zorunda kaldım, arabasız kaldım (Amerika'da çok sıkıntı). Hala arabam yok. Houston bir şehir için ucuz olabilir ama çok daha ekonomik ve aynı zamanda güvenli ve huzurlu yerler var yaşam için. Belki başka yerde olsam maddi olarak bu kadar sıkışmazdım.

İş ararken aynı anda, Türkiye'de iken yaptığım işleri devam ettirdim. YouTube kanalıma video yükledim, elektronik ve 3D baskı işleri için bir müşteri buldum ve 1 yıl sonra elektronik işlerim gelişince kendi online dükkanımı da açtım. Şu an bir LLC olarak faaliyetlerime devam ediyorum.

Yaptığım iş tamamen uzaktan. Bilgisayarda çizim, edit, vs. ve kargo. Kargonun makul fiyatta olduğu (çok kırsal olmayan, 48 eyalletten birinde olan) her yerden yapılabilecek bir iş.

Yukarıdaki tanıma tam uymuyorum, İngilizcem iyi, ama öyle çok aranan bir meslek sahibi değilim. İşletme mezunuyum. Eğer başka yeri seçseydim şu an daha iyi durumda olacağıma inanıyorum.

Tabi kişinin beklentilerine bağlı. Mesela aile olarak gelen biri için muhit ve okullar çok önemli. Veya aşırı sosyal insanlar için çevrede yapılabilecek aktiviteler önemli. Mesleğin ne olduğuna bağlı olarak, o mesleğin orada yapılıp yapılamayacağı önemli. Yaşam maliyetleri önemli. Birçok faktör var. Ama bu belli şehirler bakış açısının benim gibi bazı kişilerin yanlış tercih yapmasına sebep olduğunu düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

Su asagida yazdigim yaziyi arkadaslarima yazmistim. Biraz daha ekleme yaparak burada da paylasmak istiyorum:

Esimin is yerinde yeni biri ise basladi. Kadin 50+ yasinda ve Rus. SSCB yikildiktan sonra 90'li yillarin ortalarina dogru gelmisler ve sonradan PR statusu almislar. Kimya alaninda PhD var. Esi de kimya profesoruymus galiba. Bunlar 25 yildan fazladir Amerikadalar, vatandaslar tabi. Bir cok eyalette yasamislar ve Amerika'nin her tarafini gezmisler, Hawaii ve Alaska dahil. Hep universitelerde hoca/akademisyen olarak calismislar. En uzun yasadiklari eyaletler California, Oregon, Washington, illinois, Virginia, Texas. Houston ve Dallas'ta kalmislar. Gormedigimiz, tecrube etmedigimiz yer kalmadi diyorlar. Syracuse Universitesinde calismak icin 4 yil once buraya gelmisler. 2 yil calistiktan sonra universiteden ayrilip akademik yasamlarini sona erdirmisler. Burada 12 acre (yaklasik 50 donum) arazi almislar. Bu arazi Fayetville diye Syracuse'un hemen dibinde cok guzel bir kasabada ki ben de cok severim burayi. Bu yuzden emlak fiyalari burada biraz yuksek.

Kadin burayi, Syracuse ve cevresini, Upstate New York'u ve cevredeki diger sehirleri cok sevdik demis ve artik tamamen buraya yerlesip hep burada devam etme karari aldiklarini soylemis. Esi de akedemik yasami biraktiktan sonra tir soforu olmus, part time ve emeklilik isi gibi yapiyor.

Upstate New York'un simdiye kadar bulunduklari, yasadiklari yerler icinde en rahat ve huzur dolu yer oldugunu soyluyorlar. Diger yerlerde en cok sikayetci oldugu konularin basinda zenci nufus geliyor. Diger yerlerde zenci nufus cok sorunlu diyor. Genelde kaba, saygisiz ve beyazlara karsi saldirgan ve ofke dolu bir tavirlari oldugunu ama Upstate NY'taki zencilerin genel olarak egitimli ve duzgun insanlar oldugunu soyluyorlar. Buradaki insanlarin egitim ve kultur acisindan iyi oldugunu, yasamin sakin ve duzenli olmasi gibi konularin ustune bir de doga olsun, iklim olsun gibi ekstra guzellikler dolaysiyla burayi cok sevip benimsediklerini soylemis. New York'un simdiye kadar yasadiklari eyaletler icinde en sosyal devlet oldugunu soyluyorlar.

Gencler icin cok heyecan verici bir yer olmayabilir ama bizim gibi 50+ yasinda ve cocuklu aileler icin, sadece sakin ve huzurlu bir hayat isteyenler icin ideal bir yer. Benim gibi sadece 1-2 yillik bir deneyim degil, 30 yila yaklasan ve her yeri deneyimlemis birilerinin tecrube ve fikirlerinin dikkate almaya deger oldugunu dusunuyorum.

Iyi eyalet, kotu eyalet yer diye bir yer yoktur. Size gore uygun yer vardir. Egitiminiz, mesleginiz, hoslandiginiz seyler, yapmak istediginiz seyler, kalifiye ozellikleriniz, beklentileriniz vs bir cok faktor sizi mutlu edecek yeri belirler. Bir yerde mutlu degilseniz orasi size gore degildir. Isterse herkes orayi ove ove yere goge koyamasin. orasi size gore bir yer degildir. Bana huzur ve mutluluk veren yasadigim yer baskasi icin sikintidan patlanilacak, cehennem gibi bir yer gelebilir.

Baskalarinin kriterlerine gore degil icinizin sindigi yerleri secin. Neresi size iyi geliyorsa, neresi mutlu ediyorsa orada yasayin. Tecrube ettikten sonra artik orada yasamak istemiyorsaniz degistirin. Degistirin cunku agac degilsiniz. Burada secenekler bitmez, herkese gore bir yer mutlaka vardir.

Bu dunyada insani hayata baglayan 2 sey vardir. Isi ve esi. Bunlardan birini bile yanlis secen kisi mutlu olamaz ki Turkiye'de agirlikli olarak ikisi de yanlis seciliyor. Bu yuzden etraf tatminsiz, mutsuz ve ofkeli insanlarla dolu. Birini yanlis secerseniz bu yanlis secim (es veya is) bir sure sonra digerini de etkileyip bozmaya baslar.

Bu iki secimi de mumkun olduguinca en dogru sekilde yaptiktan sonra nerede yasadiginizin hic bir onemi kalmiyor. Nerede yasarsaniz yasayin orayi kendinize cennet haline getirirsiniz. Bu noktadan sonra sehir degistirme, ulke degistirme, goc sadece hayat kalitenizi yukseltmeye sebep olur. Baska ulkeye goc etmek mutluluk getirmez, sizi baska bir insan yapmaz. Geldiginiz yerde neyseniz gittiginiz yerde de o'sunuz. Butun sorunlerinizi, kusurlarinizi cebinizde ve beyninizde sizinle beraber getirirsiniz. Ayni sikintilari gelir yuzeyi daha yuksek refahi daha yuksek bir ulkede yasarsiniz sadece. Bas agrisini veya dis agrisini Renault 9 icinde yasamak ile BMW icinde yasamanin farki yoktur.

Bu yuzden benim onerim yer secimi yaparken kendinizi taniyarak secin. Es ve Is konulari nerdeyse hayatimizin agirlikli cogunlugunu kaplayan ve etkileyen seyler. Bunlari dogru secmeden hangi eyatlete, hangi ulkeye giderseniz gidin o tatmini, mtlulugu yakalayamazsiniz. ABD'nin en guzel en muhtesem eyaleti bile yasanmaz hale gelir sizin icin.

• En sosyal devlet hangisi acaba bilgisi olan var mı böyle bir liste var mı acaba ?

• @smartcells Harika bir yazi. Bircok noktasina kesinlikle katiliyorum.

Sadece su cumle haric: ''Bu iki secimi de mumkun olduguinca en dogru sekilde yaptiktan sonra nerede yasadiginizin hic bir onemi kalmiyor.''

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells Dediklerinize kesinlikle katılıyorum çok güzel yazmışsınız elinize sağlık.
    İş ve eş bu ikisi çok önemli ama benim oğlum şimdilik bekar 🙂 bizim önceliğimiz sadece iş idi.
    Önceleri kuzeye gitmeyelim soğuk olmasın güneye gitmeyelim sıcak olmasın dedik bir de IT alanında iş arayacağı ve NC’nin triangle bölgesinde iş bulacağını düşünerek North Carolina‘da karar kıldık. Oğlum henüz Türkiye’de iken iş aramaya başladı. NC’de bir sürü teknoloji şirketleri ve iş ilanı olmasına rağmen iş bulamadı. Aramayı bir iki ay sürdürdürdü fakat süreçler recruiter ile görüşmeden öteye gidemedi. Bize buradan ekmek yok herhalde dedik ve oğluma aramaları kuzeye kaydıralım dedim. Yönümüzü NYC ve Boston’a çevirdik. Biz diye konuşuyorum çünkü iş başvurularını iki koldan yaptık, çorbada benim de tuzum var 🙂
    Tam biz kuzeyde arama yapalım derken bu arada Philadelphia’da yaşayan bir tanıdık ta bize North Carolina’nın muhafazakar bir yer olduğunu iş bulmanın zor olabileceğini ve rotayı kuzeye çevirmemizi söylemişti. Kuzeye gittikçe demokrasi artıyor sen şansını oralarda ara dedi ve biz de öyle yaptık.
    Derken NYC ve Boston’da bulduğu işlere müracaat etmeye ve hemen geri dönüşler almaya başladı. NC’den iyi ki vazgeçmişiz dedik. Herkes için aynı olmayabilir ama bizim yaşadığımız süreç böyle.
    Boston’da bir kaç iş ciddi olarak ilerledi ve iki yerden teklif aldı. Şimdi Boston’da yaşıyor ve çalışıyor.

Boston deyince oo orası çok pahalı diyorlar ama maaşlar da ona göre yüksek. Hatta saatlik çalışma ücretleri de yüksekmiş. Yani aynı hesaba geliyor gibi, yanılıyor da olabilirim☺

Herkese yaşayacağı eyaleti / şehri seçmede kolaylık ve bol şanslar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp özellikle son paragraftaki yorumunuza katılıyorum. Çok pahalı dediğiniz şehirlerdeki maaşlarda yüksek oluyor. Daha öncede bir çok kez yazmıştım bunu önerim için eyalet seçimindeki pahalılık mevzusunu karşılaştırırken kiraları vs araştırdığınız gibi maaş durumlarınıda araştırmayı unutmayın. Nasıl ki kiralar eyaletten eyalete fark ediyorsa alacağınız ücrette fark edecek

• @Serapp merhaba, benim de alanim bilisim ve oglunuzdan dolayi benim de ileride yasayacagim seruvenleri deneyimlemissiniz bunun icin fikrinizi almak isterim, sizce yeni mezun ve bilisim sektöründe 9 aylik deneyimi olan birisi icin LA zorlar mi? Ben de vizemi alirsam en basta ülkeye, eyalete, insanlara kültürlere vs alismak icin basit isler yapip sonrasinda meslegimi devam ettirmeyi düsünüyorum LA‘e yerlesmeyi düsünüyordum fakat herkes cok pahali ve düzen kurmak zor diyor, ama sizin gibi pahaliliga göre gelir de var deniliyor linkedln üzerinden bana uygun is ilanlarina baktigimda en düsük maas yillik ortalama 150k$ olarak görmüstüm vergi oranini vs bilmedigim icin tam olarak ta anlayamadim iyi mi yoksa kötü mü diye. Bir de bilisim sektöründe is bulmak icin nasil bir yol izlediniz tavsiyelerinizi seve seve dinlerim cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@Serapp merhaba, benim de alanim bilisim ve oglunuzdan dolayi benim de ileride yasayacagim seruvenleri deneyimlemissiniz bunun icin fikrinizi almak isterim, sizce yeni mezun ve bilisim sektöründe 9 aylik deneyimi olan birisi icin LA zorlar mi? Ben de vizemi alirsam en basta ülkeye, eyalete, insanlara kültürlere vs alismak icin basit isler yapip sonrasinda meslegimi devam ettirmeyi düsünüyorum LA‘e yerlesmeyi düsünüyordum fakat herkes cok pahali ve düzen kurmak zor diyor, ama sizin gibi pahaliliga göre gelir de var deniliyor linkedln üzerinden bana uygun is ilanlarina baktigimda en düsük maas yillik ortalama 150k$ olarak görmüstüm vergi oranini vs bilmedigim icin tam olarak ta anlayamadim iyi mi yoksa kötü mü diye. Bir de bilisim sektöründe is bulmak icin nasil bir yol izlediniz tavsiyelerinizi seve seve dinlerim cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

Merhaba. Vizenizi ne zaman alırsınız bilmem ama sağlık kontrolünden sonraki 6 ay içinde ilk girişi yapmak üzere 1-2 günlüğüne ABD'ye gider dönersiniz ve Türkiye'de çalışmaya devam edersiniz. En azından deneyim süreniz artar. Çünkü 9 ay çok çok az bir süre. Bir taraftan da iş aramaya başlarsınız. Mesleğinizle ilgili iş arama süreci ve tavsiyeler için şu başlığı baştan sonra okuyun. Kesinlikle faydalanırsınız. Kolay gelsin hayırlı olsun şimdiden.

• @rezanclz Birazdaha gerçekci olmanızı tavsiye ederim iş konusunda. 18 yıllık yazılımcıyım ben bile kaç ayda bulacağım acaba derken 9 ay mesleki bilgi ile bu alanda iş bulma şansı biraz daha zor ama bu birazda kısmet meselesi hiç belli olmaz. Amerika da gecici işler ile masraflarını çıkartıp akşamlarıda mesleki olarak kendini geliştirmeye devam edebilirsin hem dil gelişir hemde iş alanında yavas yavas bırseylerı ogrenmıs olursun avrupada girdiğim iş mülakatlarında kimse bana diploma sormadı hepsi X işi nasıl yaptığımı merak etti amerikanında farklı olacağını sanmıyorum ama en önemli bariyer DİL öncelikle bunu çözüp süreç içerisinde mesleki olarak gelişebilirsiniz. Hemen mesleğimi yapacağım diye dert etmeyin amerikada kimse aç kalmaz yeterki siz çalışmak isteyin belli bir süre sabredeceksiniz. Gerçekci ve pozitif düşünün ki orada hayal kırıklığı yaşamayın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |