Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru Onur bey randevu sürecinde başarı diliyorum bizde Hong Kong ta randevu alırız inşallah. Siz bizim rehberimiz olun lütfen.

• Arkadaşlar selamlar,

Şu yurt dışından temiz kağıdı alma konusunu okudum forumda. 2007-2008 arası Almanyadaydım. Noterden bi kaşe ile halloldu yazanlar olmuş, Notere gittiğimde bu yabancı evrak, imzanı onaylayamayız dediler sadece ayrı bir imza sirküleri basabiliyorlar. Alman konsolosluguna gittim, kapıdaki abi 2 dakikalık iş ama randevusuz almıyorlar dedi. Randevular da kapalı 1-2 ay. Çalıştığım şirket de bizle alakalı bir döküman değil diyor. Ne yapmam lazım arada kaldım ?
    Bu kaşe işini çözebilirsem formları Bonn daki adalet bakanlığına mail ile göndericem, onlar da kağıdı bana vericeklermiş. Bir de 13 euro parası var. Yorumlarınız nedir ?

1. sorum kaldığım süre tam 12 ay ise yine de bu sabıka kaydı istenir mi?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

DV2025 süreci devam ederken dosya taşıma ve mülakat öncesi hazırlıklar

arkadaşlar herkese merhaba,
    özelden çokça mesaj alıyorum ve haliyle bunları zamanında, detaylı şekilde cevaplama şansım olmuyor.
    zaten forum kuralları gereği, süreciniz ile alakalı soruları, eğer forumda paylaşamayacak kadar özel değilse mesaj ile cevaplamıyorum.
    bu yüzden sorularınızı forumdan soramaya, sabırla cevap beklemeye devam etmenizi rica ediyorum.
    merak etmeyin, hiçbir sorunuz cevapsız kalmayacak.. 😉

gelelim sürecinizin başlamasına çok az kalmışken içinde bulunduğunuz cenderenin içinde size yol gösterecek önemli adımlara;

DV2025'te dosya taşıma süreci;

DOS, ilgili kural güncellemesi sonrası dosya taşımayı artık legal hale getirdi.
    bu yüzden CN'si 4000 ve üzeri imkanı olan herkesin, bu olasılığı değerlendirmesi gerektiğini salık veririm.
    "4000 ve üzeri mi?" dediğinizi duyar gibiyim.. evet canım kardeşim, 4000 ve üzeri.
    KCC sizden bu süreçte adres mi istiyor? şehirde kalabileceğiniz bir otel, airbnb, vb adresleri kullanabilirsiniz. başına X oteli diye yazmayın, sonuçta sizden adres istiyorlar, ikametgah ilmuhaberi değil.
    çünkü KCC, o adresin bir işletme mi olup olmadığına bakmaz, bakmayacak.
    onlar, ortağı öldürülmüş amerikan polisi gibi her sabah kahve + donut yiyerek bütün gününü geçiren çalışanlar.
    talebinizi alıp, işlemi yapar gerisine bakmaz. onların tasarrufu değil çünkü..

vizeli, vizesiz ülkeler için "hangisi daha iyi peki?" şeklindeki sorulara cevabım her zaman tokat / niksar konsolosluğu olacak.
    inanılmaz sakin bir konsolosluk. paylaştığımız ceac verilerinde çıkmaz.. tavsiyem listede olan, performası iyi, sizin seyahat engeliniz olmayan konsoloslukları seçmeniz.
    niksar'dan daha mantıklı gibi geliyor bana. size de öyle gelsin..

gelelim mülakat tarihi almış / alacak ve ekim ayı ve sonrasında mülakata girecek arkadaşlarımızın durumlarına;

her zaman söylerim dv mülakatı, göçmen vize alırken girilebilecek dünyanın en kolay, sakin olunması gereken vize mülakatıdır.
    ilk başvuruda verdiğiniz bilgiler doğru, yalan / yanlış beyan yoksa ve mülakatı yapacak konsolosluk memuruna fiili bir müdahele planlamıyorsanız vizenizi alacaksınız.
    AP'ya kalanlarınız elbette olacak, özellikle NNCP'den bunu yaşayanları göreceksiniz. telaş etmeyin..
    bu sizin değil, size isim seçerken yaratıcı olamayan aileleriniz suçu..
    böyle durumda olanlarla her sene olduğu gibi özel ilgileneceğim. bu durumla karşılaşanlar bu başlığa mülakattan çıktıktan sonra durumlarını yazsın ve beni etiketlesin. vizelerini aldıracağız, içleri ferah olsun.

mülakat tarihi aldıktan sonra hemen sağlık muayenesi için tarihinizi alın.
    dosyanızı taşıdıysanız eğer oradaki sağlık kurumu ile iletişime geçin. gerekli dökümanları eksiksiz hazırlayın..
    eğer balgam testi istenirse süreç 8 hafta ileri atacaktır ama sorun yok, sonuça vize almama ihtimaliniz yok, alacaksınız.

mülakat öncesi evlenenler eşlerini forma eklemeyi ve kendi formunuzu güncellemeyi unutmayın.
    evlenmeyi planlayanlar.. seviyorsanız gidin konuşun bence. bir an önce evliliğinizi yapın. "en az 3 çocuk" gibi söylemlere de çok kulak asmayın, anladınız siz.
    bebek bekleyenler için de süreç aynı.. forma ekleme ve kendi formalarını güncelleme.

*forum olarak evlilik ve bebek için çeyrek altın takma gibi bir prosedürümüz bulunmuyor.

mülakata eksik evrak ile gitmeyin!
    mülakat öncesi konsolosluk size evrakların listesini atacak.oradan defalarca kontrol edin. ama defalarca edin tamam mı? defalarca edin yani, baya edin.
    başka ülkelerden polis raporu alacaklar da elini çabuk tutsun. gecikmeyin..

unutmayın!
    dünyanın en kolay göçmenlik vizesi mülakatına gireceksiniz.
    sorun olmaması için lütfen forumu okuyun, forumu okuyun lütfen, forumu lütfen okuyun, okuyun forumu lütfen.

dv lahitlerinde de yazdığı üzere; "şüphesiz ki forumu okuyanlar ve sürecini buna göre ilerletenler vizeyle müjdelenmiştir."

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Sağlık muayenesinde bebeklere de covid aşı zorunluluğu var mı acaba bu zorunluluk kaç yaş üzeri için?

• @evr42 henüz dosya taşıma yapmadık. Schengen vizesi için randevu tarihini bekliyorum. Sonuca göre nereye taşıyacağımıza karar vereceğiz. Umarım soyadı yazılış farkı sebebiyle bir sorunla karşılaşmayız.

• @EzgiLera baktım ama hala aynı durumda henüz bir güncelleme yok

• @ahmetgokaya bu mail kcc de çalışanların otomatik gönderdiği maillerinden biri olabilir. yeni FAM yasasını bilmeyenilir o yüzden direkt bu mesajı atmış olabilir.

• @gucarslan çok teşekkür ederiz abi

• @gucarslan ne nurlu bir cuma günü! Teşekkürler teşekkürler teşekkürler, iyi ki varsınız 🙏🏻

• @mrt01 Muhtemelen hocam, bakalım bugün dönüş yaparlar diye düşünüyorum. Olmazsa Pazartesi 🙂

• ⭐⭐

selamlar, hk ile ilgili bir kac gelisme hakkinda bilgi vermek istiyorum. bildiginiz gibi kcc ye dosyam nerede diye mail gonderdikten sonra 2 ekimde mulakatim oldugunu ogrendim. sonrasinda, Turkiye'de asi olmadigindan dolayi 2 saglik kurulusu ile iletisime gectim. Dr. Nicolson & Associates dan gelen cevaba gore covid asini orada olabilecegimi ve istersem 19 Eylul icin saglik muayenesi randevusu olusturabileceklerini ilettiler. Bende kendilerine bu tarihin cok erken oldugunu ve 28,29 veya 30 Eylul olarak olusturup olusturamayacaklarini sordum. Gelen cevapta, saglik muayenesi olmadan mulakata girip giremeyecegimi konsolosluga sormami istediler. Onceki deneyimlerde bu sekilde saglik raporu olmadan girildigini biliyorum fakat sorup soramama konusunda emin olamadim. 2nl henuz almadigimdan dolayi konsolosluga direk olarak iletisime gecip gecmeme konusunda kararsiz kaldim. ek olarak Nicolson gelen mailde covid asisini olabilecegim hastanenin adini paylastilar. hastane ile iletisime gectip, orada asi olup olamayacagimi sordum, asi olabilecegimi ilettiler. Hastanin web sitesinin linkini asagiya ekliyorum. suana kadar olan surec bu sekilde. eger ekstra bir gelisme olursa, tekrardan buraya yazarim.

https://gleneagles.hk/

• @ahmetgokaya merhaba bende dosyamı taşımıştım dün mail attım sorgu için dosyamın Viyana’ya taşındığına dair mail attılar

• Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacaktı bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi?
    Şu an Norveç’te çalışıyorum maaş bordro Norveçce Bunu İngilizceye çevirmeyi düşünüyorum yeminli tercüman yeterli olur mu yoksa noter Onaylı yapmam mı gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru

Güncel DV2024 HNK tecrübelerini okursanız Nicolson ve Anderson kliniklerinin her ikisinin de sağlık kontrolü randevusunu mülakat tarihinden en az 10 gün önce verebileceğini iletiyorlar/tavsiye ediyorlar.

İş durumunuzu ve ekonomik durumunuzu bilmemekle birlikte 2 Ekim 2024'de olması planlanan mülakatınız öncesi sizin kısa bir süre öncesine sağlık kontrolü tarihi talebinizin sürecinizi riske atmamasını diliyorum, bu konuyu tekrar göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim...

• @Cansu-mer çok şükür🙏

• @onuru sinovac geçerli mi?

• ⭐⭐

@DenizMaths selamlar, daha onceden ayni soruyu forumda bende sordum. Gecerli oldugunu ilettiler.

• @zeynepebe @mrt01 @gloria Dosyanın Viyana'da olduğu teyidi geldi şimdi; Thank you for your inquiry. Your interview location is VIENNA and will be used by KCC for scheduling purposes. blabla, değerli bilgilerinize 🙂

• 2023 ün ilk dağıtımı olan 10. ayda son mülakat alan 2024EU261tü. Toplam 14 mülakat verilmişti. Bu yıl 2025EU3XX lerin mülakat aldığını duyduk. Performans benzer gidiyor. ilk-dagitim.png

• Excel tablosunda 3xx Case numberli adaylarin mulakat vadelerinde 10 gun fark olmasi Ankarada sureclerin DV2024deki gibi devam edecegini gosteriyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |