Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
merhaba,
15.08.2024 tarihinde CEAC statusu "Administrative Processing"e geçti,
herkesin sürecinin tamamlanması dileğiyle,
merhaba,
16.08.2024 tarihinde CEAC statusu "Issued"e geçti,
7 aylık bekleme sürecinde desteğini esirgemeyen herkese özellikle sn @gucarslan'a teşekkür ederim.
Pasaportlarımızın gelmesini heyecanla bekliyoruz 
@akincetin Sizin adınıza çok sevindim, umarım bundan sonra daha güzel günleriniz olur. Yolunuz açık olsun.
@akincetin her şey gönlünüzce olsun . tebrikler
@gucarslan her şey için teşekkür ederim oğlumun ap süreci ıssued döndü
@ahmetyorulmaz Tebrikler, hayırlı olsun, umarım çok daha güzel günleriniz olur.
Benim pasaport 6 Ağustos'ta Konsolosluğa teslim edildi. 13 Ağustos'ta Refused'den Approved'a döndü. Issue olmasını bekliyorum hala, neden bu kadar sürüyor acaba? Sağlık raporum da 20 Eylül'de bitiyor. Biraz hızlı davransalar keşke.
@apollocon86 benimde 13 ağustosda teslim edildi. 16 ve 17 ağustosda günceleme geldi. ama hala refusud yazıyor . bir sorun mu var acaba . sizin de oldu mu öyle?
@mehmet80 Bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim de 7 gün Refused'de beklemişti. Süreç yavaş işliyor biraz sanırım yoğunluk var.
@oturan dört sorunuzun da en garanti cevabı en kısa sürede pasaportunuzu bir an önce Almanya konsolosluktan iade alarak 23.08.24 Cuma günü mesai bitimine kadar ABD Ankara konsolosluğu IV (immigrant visa) birimine teslim edilecek şekilde AIS üzerinden gerekli kayıtları oluşturarak ivedilikle göndermeniz. Bu tarihten sonraki her türlü geç gönderim konsolosluğun yazılı bildiriminin aksine hareket oluyor.
Keşke demek istemiyorum ama keşke bu konuda ilk sorunuzu sorduğunuz 05.08.24 tarihinde Almanya konsolosluktan iade talebinizi başlatsaydınız veya bu tarihte ikinci TC pasaportuna başvursaydınız. Şansınız bol olsun 
@ATS16 çok şükür bugün Almanya’dan geri alabildim pasaportumu ve hemen diğer istenen AP belgeleriyle birlikte PTT’ye teslim ettim Ankara ABD’ye ulaşması için. Çarşamba gibi teslim edileceği varsayımıyla expiration date gelmeden görevi tamamladım diye umuyorum. Daha önceki PTT gönderilerinde konsolosluktan verilen bir numara ile gönderim yapmıştım. Bu sefer gelen mailde öyle bir bilgi olmadığı için “bireysel gönderi” yapmış oldum. Umarım hatalı bir şey yapmamışımdır?
Eksik evrakların konsolosluğa gönderimi yapılırken her daim AIS üzerinden kayıt oluşturarak göndermeniz gerektiği hususunda bilgi sahibiyim, sizin belirttiğiniz şekilde “bireysel gönderim” diye bir şey duymadım şimdiye kadar.
Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açarak, oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“yi seçerek göndermeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Daha önce süreci yaşamış deneyim sahibi forum kullanıcıları veya forum yöneticileri daha doğru sizi yönlendirecektir benim bildiğimden farklı bilgisi var ise…
@oturan merhaba ben ap süreci bitti maili geldiğinde ,sağlık raporu çıkarmak için ankaraya gittim ve diğer belgelerle ankaradaki herhangi bir ptt ile yolladım evrakları. işleme alındı hiç bir sorun görünmüyor .
@mehmet80 teşekkürler yorum için. Siz bu son seferde ptt’de gönderim yaparken yukarıda @ATS16’nın dediği gibi önce web’den kayıt oluşturdunuz mu?
Ben AP’den önce bir eksik evrak tamamlama dönemi daha yaşamıştım. O dönem tarif edildiği gibi web’den kayıt oluşturarak yapmıştım. Ancak bu son AP’yi tamamlama mailinde o tarif yer almıyordu. Bireysel yollamış oldum.
@oturan bende aynı şekilde eksik belge yolladım aynı şekilde farklı bir ptt den ama önceden istanbulda ppt hesabı açmıştım. konsolosluk pasaportumu oluşturduğum ppt hesabına yollamışlardı .
@oturan @ATS16 @mehmet80 şimdi HTTPS://ais.usvisa-info.com/ ‘u kontrol ettim. Öyle bir seçenek çıkmıyor zaten hesabımda. Daha önce eşim ve oğluma kart basılırken o yöntemi kullanmıştık. O ekranda pasaportlarımızı AP sonrası teslim almışız görünüyor. Ben ek bir AP yaşadığım için sanırım tekrar ek belge yollama seçeneği çıkmıyor karşıma.
@mehmet80 AIS müşteri hizmetleri ile görüşün dilerseniz, bazen güncellenmiyor sistem.
Merhaba arkadaşlar, süreyle ilgili bir sorum olacak. 14 Ağustos'ta mülakata girdim. Sağlık raporum henüz çıkmadığı için vizem kesin olarak onaylanmadı. Sağlık raporumu ertesi gün AIS çıktıları ve pasaportumla birlikte PTT'den gönderdim. Dün, yani 19 Ağustos'ta evraklarım ptt tarafından elçiliğe teslim edildi. Şu an bekliyorum ancak normal şartlarda 23 Ağustos'ta Almanya'ya uçuşum vardı bunu ertelemem gerekiyor yeni bilet alacağım. Bilet fiyatları çok değişken olduğu için bir an önce planlamak istiyorum. Sizce 3 Eylül'e kadar işlemlerim tamamlanıp pasaportumu geri alabilir miyim?
arkadaşlar herkese çok teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı . bugün vize durumum issued oldu. iyi ki bu forum var .herkese iyi şanslar
@mehmet80 merhaba,
Vizeniz hayırlı olsun,
Yeni maceranızda huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim.