@ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@lavender hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlanır
-
@Ayhan-Zengin Evet gucelleyebilirsiniz. Yeni bi ds160 formu doldurun sonra ais(randevuyu aldiginiz site) uzerinden once ayarlar iconuna ordanda duzelte tiklayin sonrada yeni ds160 no sunu girip kaydedin.
-
-
@lavender Ankara yine açıldı Ekim sonu baya durdu açık grup , tekli
-
@Ayhan-Zengin Tabikide ben izah edeyim.
İki secenek ile ilerleyebilirsiniz;
birincisi; bastan yeni bir DS doldurabilirsiniz.
Ikincisi; mevcut submit edilmis olan DS i tekrar acip onun uzerinde gunceleme yapabilirsiniz. Teknik olarak iki durumda ayni aslinda ama submit olani actiginiz zaman yeni bir DS no verecek ve girmis oldugunuz tum bilgileri gormus olacaksiniz. Yeniden doldurmaniza gerek kalmayacak.Bunun icinde submit edilmis DS nize giris yapmayi deneyin. retrieve application ve guvenlik sorularini girdikten sonra ekrana 2 secenek gelecek.
1 View confirmation page
2 Create a new applicationBuradan 2. secenegi secin, ilerleyince yeni DS doldurur gibi size yeni bir DS numarasi verecek ve yeniden guvenlik sorusu girdikten sonra bir onceki DS de tum bilgileri gormus olacaksiniz. Guncellemek istediginiz yeri degistirip submit edebilirsiniz.
Teknik olarak yeni bir DS doldurma ile ayni aslinda ama tek farki eski bilgileirnizin tamami geri geliyor ve yeniden doldurmak zorunda kalmazsınız.
simdiden bol sans. -
@emre71 Ayhan bey DS guncellemeyi sormus. Burasi AIS randevu sisteminde yer alan bilgiler sekmesi. DS no degisse bile AIS randevu sistemindeki DS noyu degistirmesenizde olur. Sorun olmaz.
-
@Onurfidan ankara ksım 2025'e çektim, bilgilendirme için teşekkürler

hedefim hala istanbul nisan, ama olmazsa bu şekilde ilerleriz
-
@lavender şimdi tekrar kontrol edince ankara 22 nisan'a buldum

hemen aldım tabii ama keşke istanbul olsaydı
neyse şimdi randevuya gitmeden bir iki ülke görme planı yapmalı.
yunan adaları vizesi şengen sayılır mı?
-
Ağustos ve eylül 2025 randevuları var bu arada istanbul için, almak isteyen varsa haberiniz olsun
ben nisan ankarayı değiştirmedim -
@orhanozbekk Olabilir hocam, o eskidendi, şimdi ais üzerinden DS160 numaranızı bir kez değiştirmenize izin veriliyor ve bunu mülakatınızdan 3 gün öncesine yapabiliyorsunuz. Mülakata girecek kişinin sorumluluğuna aldılar güncelleme işlemini. Konsoloslukta çalışanlar genelde çok yardımsever; ama olur da mülakat sabahı gıcık bir görevliye denk gelirseniz güncelleme yapmaz ve eski ds ile mülakata girmek zorunda kalabilirsiniz.
-
Merhaba; çok uğraşmama rağmen 2026 istanbul randevumu bir türlü öne çekemedim, bu aralar Ankara'daki boşluklardan yararlanıp Kasım 2024 tarihine çektim, daha da öne gelmesinin benim için önemi yok zaten, sorum şu; baştan istanbul seçtik, fakat randevu Ankara, sorun olur mu?
-
Merhaba benim de bir sorum olacak ben 17 yaşındayım texasta düzenlenecek robotik yarışmasına bir takımla birlikte katılacağım masrafları karşılayacak kişi için self yani kendimi işaretledim ama masrafları ödeyecek kişi babam ekim ayında randevuö var ds160 sitede sadece bu bilgiyi güncellemek adına formu değiştirmeme gerek var mı? Yoksa yeni form doldurup sistemde değiştirmeyip mülakatta yeni ıd numaralı olan formumu vereyim direkt eğer sistemden ıd yi değiştirirsemde randevumu iptal eder mi şimdiden cevap için teşekkürler
-
@ceys82 Yeni form doldurup bunu ais üzerinden güncellemeniz faydalı olacaktır. Zira gelir sahibi değilseniz seyahatinizin masraflarını nasıl karşılayacağınız sistem tarafından sorgulanır. Ais üzerinden ds formunuzu yeni numarası ile güncellerseniz mülakat tarihinizde değişiklik olmaz. Merak etmeyin.
-
@Kef14 Hicbir sorun olmaz. Iciniz rahat olsun. Bu sekilde gorusmeye katilip vizesini alan bir cok ornek var. Simdiden bol sans diliyorum
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba; çok uğraşmama rağmen 2026 istanbul randevumu bir türlü öne çekemedim, bu aralar Ankara'daki boşluklardan yararlanıp Kasım 2024 tarihine çektim, daha da öne gelmesinin benim için önemi yok zaten, sorum şu; baştan istanbul seçtik, fakat randevu Ankara, sorun olur mu?
Daha önce Ds formunu İstanbul olarak doldurduysanız bunu Ankara olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bildiğim kadarıyla bunu 1 kez değiştirme hakkınız var.
-
Arkadaşlar turist vizemi yenileme talebi gönderdim, 6 haftalık bir bekleme süresi mevcuttur yazıyor.
Ben vizemi avrupadan almıştım ve soyadı değişikliğim mevcut, yenilemeyi posta yoluyla mı yaparlar, mülakata çağırırlar mı? Yorumlarınızı rica ediyorum.. -
@SUAT-GUNAY merhaba gorusmeniz gerceklesti mi bir defa ya mahsus olmak uzere id yi guncelledigimiz zaman randevu tarihimizi kaybetmiyoruz degil mi
-
arkadaşlar merhaba.
b1-b2 vize için ds 160 formu doldurup randevu almayı planlıyorum. ben dv2020 talihlisiydim ama işlemler durduruldu bildiğiniz gibi. şu soruda takıldım.
Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?
bu soruda sizin adınıza başvuruldu mu diye soruyor. ben bunu bir başkası yapmış gibi anlıyorum. bu soruya evet deyip açıklamalı mıyım. hayır mı demeliyim. -
“Yes”, DV2020 process has not been completed due to Presidential Proclamation (P.P.) 10014
-
@ATS16
ne demek istediğinizi anlamadım
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k