Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @HelloArda dayısı vatandaş olduktan sonra annesi için başvurabiliyor Annenin es ve çocukları da onunla birlikte vize alıyor Bu süreç başvuru yapıldıktan sonra 16 -17 yıl kadar sürüyor şu donemde

• Amerikan vatandasi olan oglumuzun muracaati ile Green Card sahibi olmaya 9 ocak 2024 tarihinde hak kazandik. Green Card ucretini 15 subat 2024 tarihinde esim ve kendi adima odedik. Daha sonra ben 20 mart 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptim. Aradan gecen zamana karsilik hala ben Green Card'imi alamadim. Esim kucuk kizimizin okulu nedeniyle 16 haziranda Amerika'ya geldi. Aradan yaklasik 45 gun gectikten sonra bugun esim kendine ait olan karti eline gecti. Ben ulkeye girdikten sonra 90 gun icinde kartimi alamadigim icin 45 gun once itirazda bulundum. Itirazimdan sonra alindigina dair bir referans numarasi verildi ve 45 gune kadar cevap verilecegi soylendi. Ancak hala sonuc yok. Ne yapacagimi sasirdim.135 gundur kartin yollanmasini bekliyorum ve hala bir cevap yok.

• ⭐⭐

Aos ile Abd’de Family based green card basvurduk. Ayni zamanda i-131 travel formu da doldurduk. Seyehat izninin gelmesini bekliyoruz. Su an itibariyle 7 ay oldu. Seyahat belgesinden ses yok. Uscis hesabimizi kontrol ettigimde Herhangi bir estimate time da belirtmemisler. Son zamanlarda i-131 basvuranlar varsa ne kadar zamandir bekliyorlar? Ya da sonuclananlar varsa ne kadar surede travel izni geldi?

• ⭐⭐

@goodluck, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Aos ile Abd’de Family based green card basvurduk. Ayni zamanda i-131 travel formu da doldurduk. Seyehat izninin gelmesini bekliyoruz. Su an itibariyle 7 ay oldu. Seyahat belgesinden ses yok. Uscis hesabimizi kontrol ettigimde Herhangi bir estimate time da belirtmemisler. Son zamanlarda i-131 basvuranlar varsa ne kadar zamandir bekliyorlar? Ya da sonuclananlar varsa ne kadar surede travel izni geldi?

Kendi sorumun cevabini uscis’i arayarak aldim. Oncelikle Uscis’de live agent ile konusmanin kolay yolunu soyleyim.

8003755283 numarasindan uscisi ariyoruz.

Otomatik agent’in sordugu sorulara sirayla su cevaplari veriyoruz

1- i want to know about my case
    2- i have never received a receipt number
    3- at a service center
    4- yes
    5- yes

Hababam sinifindaki mefettisin soru ve cevaplarina benzedi ama idare edin 😀 ben bu cevaplari verdikten sonra direk live agent’a baglandim. 3 dakika beklettiler sadece.

Travel document’in ne zaman gelecegini merak ediyordum. Online hesabimda gozukmuyordu. Agent direk 9 Ocakta green card, travel document ile beraber gelecek diye soyledi. 5 ocakta aos islemini baslatmistim. 1 yilda tamamlanmis olacak

• Merhabalar ben amerikadayım oğlumun green cartla gelebilmesi için başvuru yapıldı dışişleri Bakanlığı na gönderildi ve istedikleri belgeleri gönderdik onaylandı kağıdı geldi randevu bekleme süresi ne kadar sürer veya arayıp aciliyet belirtmek durumu değiştirir mi ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   goodluck goodluck 

• ABD vatandaşı mısınız yoksa green cardlı mısınız, oğlunuz 21 yaşından küçük mü vb. detaylara bağlı ...

• @Yamtar büyük oğlum 2005 küçük oğlum 2007 doğumlu Kasım 2023 te konsolosluğa gönderildi verilen ank numarasıyla sayfa açıp belgeleri yüklememiz istendi ve yükledik haziran 2024 te belgeleriniz onaylandı ve bizden randevu için haber bekleyin yazısı var sayfada hala bu süreci hızlandırma şansımız varmı acaba küçük oğlumun kağıdı hem eşim hem benim üzerimden onaylandı büyük oğkumunki sadece benim üzerimden onaylandı

• /Merhaba, F3 aile birleşimi kategorisinde 24/07/2024 tarihinde DQ emaili geldi ve NVC'nin Ankara konsolosluğuna dosyamızı gönderip randevu ayarlayacağı emaili geldi. Acaba bu kategori iiçin Ankara'daki bekleme süresini bilen var mı? kaç ayda randevu ayarlanır?

• @sucveceza2 maalesef çok uzun bir süreç. biz Mart 2010 yılında başvurmuştuk ve onay Mayıs 2024'te geldi. şuanda da vize mülakatı için tarih vermelerini bekliyoruz. o da sanırım en erken 6 ay sürer. kızım başvurduğumuzda 10 aylıktı şuanda 15 yaşında 🙂

• Merhaba,

21 yaş üstü evli olmayan kategorisinden başvuruda bulunduğum Green Card işlemimde sponsor yükleme aşamasına gelmiştim ve sponsor bilgilerini sisteme yükledim. Daha sonra evlendim ve eşimin sabıka kaydını da sisteme yüklemem istendi; bu bilgiyi de yükledim.

Bu aşamanın ardından dosya numaramın değiştiğini ve işlemlerimin kategorisinin değiştiğini bildirdiler. Bu durumun ardından sürecimle ilgili ne tür adımlar atmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?

Vermem gereken evraklar var mı? Yoksa dosya numarasından devam mı edecek sadece beklemem mi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

• @buseodabas evlendiyseniz category değişimi yapılmıştır ve şuanda categoriniz F3 olması gerekir. Maalesef F3 categorisi de çok uzun sürüyor. Gelen maillerde category tanımına bakın ve sonra visa bullettin'in o category için ne zaman current olacağını takip edin.

• @Manushaqe
    Yanıtınız için teşekkür ederim, peki vermemiz gereken evraklar var mıdır? Yoksa sadece konsolosluktan haber mi bekleyeceğiz?

• Bu ileti silindi!

• @Manushaqe bize şubatta mail geldi. Haziran da randevu tarihimiz 22 ağustos olarak geldi.

• @Manushaqe biz de 2010 şubat başvuruluyuz. Şubatta 2024 randevu verilecek diye mail geldi. Mayıs ta tekrar randevu verilecek diye mail geldi. Haziran 2024 de 22 Ağustos 2024 e randevu verildi. 1 ay kala Dr randevusu alma hakkı açılıyor. Hemen Dr randevusu alın. Bütün aşı kartlarını yanınızda götürün. Covid aşısı Türkiye de yok artık. Onun için Covid aşısı olmanıza gerek yok. Konsoloslukta göçmen vizesi için 5 sıra bekledik. Tamamı İran lıydı. Hiç Türk yokdu. 1 evrak istediler. Onu tamamlıcaz.

• @Haworn-1903 çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. DQ mailinden sonra randevu tarihi demek ki ortalama 3 ay sonra geliyor.

• @buseodabas Biz doğrudan F3 olarak başvurduğumuzda I-130 formunu doldurup göndermiştik ve 3 ay sonra başvuru kabul edildi diye mail gelmişti. Sonrasında da bekleme süresi başladı. Visa bulletin'deki tarihimizin current olmasını bekledik 14 yıl. Tarih geldiğinde (Mayıs 2024) de NVC den email geldi. Bütün evraklarımızı o zaman temin edip gönderdikleri link'e yüklememizi istediler. sonrasında bütün evrak kabulü yapılıp şimdi de Vize Randevu tarihimizi beklememizi belirten bir email gönderdiler. Şuanda da randevu emailini bekliyoruz.

• Ben de asagidaki kategoriden anneme basvurdum, nerede ise 13 ay oldu daha bir haber gelmedi.

The parent of a U.S. citizen (if the U.S. citizen is 21 years of age or older).

• ⭐⭐

@mrme12, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Ben de asagidaki kategoriden anneme basvurdum, nerede ise 13 ay oldu daha bir haber gelmedi.

The parent of a U.S. citizen (if the U.S. citizen is 21 years of age or older).

Uscis’i arayip sorabilirsiniz. Bana direk net tarihlenne zaman gelecegini soylediler

• @goodluck selamlar öncelikle bu durum için bağlı bulunduğunuz ofisisin procesing times line kontrol etmeniz gerekli.Benım seyehat iznim sistem de 12 ay gözüküyordu ofisin.Tam 11 ayda elime ulaşmış oldu.

Benzer Başlıklar

• 5891
  • 3
  • 9
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |