DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera yarın Schengen için girişimlere başlayacağım öncelik schengen zorlayacagim duruma göre b c d planları ile devam edeceğim a planımız schengen olarak karar verip risk alıyorum.
-
@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera yarın Schengen için girişimlere başlayacağım öncelik schengen zorlayacagim duruma göre b c d planları ile devam edeceğim a planımız schengen olarak karar verip risk alıyorum.
KCC ile taşımayı current olana kadar yapabilirsiniz, unutmayın. Current olduğunuzu gösteren bülten açıklandığı gün KCC sizin taşıma işinize bakmaz. Şu an bülten 6binde. Önümüzdeki ay da current olabilirsiniz, daha sonra da, onu bilemem.
Current olduktan sonra ancak konsolosluk aracılığı ile dosya taşıyabileceksiniz.
-
@EzgiLera Evet aynen öyle current olmadan taşıyacağız
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rezanclz bunun nedenini bilmek zor ama gördüğüm çoğu kişinin yanlış taslak alma nedeni soruyu dolandıra dolandıra sormaya çalışması
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera
Şunu unutmayın, her senenin dinamikleri farklı. Her sene değişen bir kural oluyor ya da yeni bir zorluk oluyor. Bu sene değişen FAM ile KCC nin oturum sormadan taşıdığı dosyalar karşısında konsoloslukların ne tepki vereceklerini bilmiyoruz. Belki hiçbiri sorun çıkartmayacak belki taşımaların önüne geçmek için hepsi oturum sormaya başlayacak. Bilinmez sulardayız ve DV2025 bu konuda öncü olacak.bu yazınızla alakalı bir şey eklemek istiyorum FAM ne zaman yayınlandı bilmiyorum ama ben 25 haziranda taşımaya karar verdiğimde kcc ye çok basit tek cümle mail atarak dosyamı taşıdım ve benden önce forumda taşıyan bazı talihliler de çok basit bir mail içeriğiyle taşıdığından bahsetmişti. Son 1 haftadır kcc ile taşımaya çalışanların hemen hemen hepsine random yanıtlar atılmaya başlandı, bir arkadaşımın da dosyasını taşımaya çalışıyorduk 5 kere random cevap verdiler 6.mailde taşıdılar, forumda aynı şekilde 6.mailiyle taşıyanları gördüm. Bu bahsettiğiniz değişen kurallardan biri de kcc ile tek mail ile taşıma olayıydı galiba çünkü son günlerde kcc ile direkt taşıyan rastlamadım. İşini bilmeyen çalışana denk gelme olayı da yoktu çünkü forumda birinin dosyasını tek seferde taşıyan çalışanın adı "philip" idi ve bu random cevap maillerinden birinde aynı isime sahip biri vardı.
Bu durum tamamen KCCnin savsaklığından. Uzun mail yazmayın diye o yüzden uyarıyoruz, çünkü okumuyorlar. Bazı kalıp cevaplar var ve yoğunluk olduğunda neredeyse hiçbir maili okumadan aynısını gönderiyorlar. Hatta maillerde XXX kısmını bile değiştirmedikleri oluyor

FAM, DV2025 sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra Mayıs ayında değişti. Ama o gün KCCye giden mail sayısı ile en yoğun dönem olan son 3 ayda giden mail sayısı aynı değildir. Bu sebeple daha önce mailleri okuyan aynı kişi, iş yükü arttığında mail okumadan otomatiğe bağlamış olabilir tabi ki. 6 sayısının bir önemi olması pek olası değil.
yok hayir basta ben de öyle düsünmüstüm hatta birisine direkt kendi taslagimi bile atmistim sadece gelecek sene viyanada olmayi planliyorum yazmisti ve yine ayni sey olmustu olay mail uzunlugu degil artik ilk zamanlar gibi tek mailde tasimiyorlar.
-
@metinbeci Örnek:Üsküp,Abu Dabi
-
@evr42 pek sanmiyorum, cünkü bircok kisi yine benim ve diger kisilerin attigi mail gibi kisa ve öz yazdi yine de otomatik cevap aldi
-
@metinbeci yakın zamanda şirket kuracağım. Yaklaşık 4-5 ay orada ikamet etmeyi düşünüyorum. Daha önce bunu yapmış akrabalarım orada ve bu konuda bana yol gösterecekler. Üsküp’e taşımayı düşünüyorsanız şirket kurma vs gibi detaylar için size ve düşünen diğer forum üyelerine de daha detaylı bilgi paylaşabilirim. Tabi değerli forum liderlerininde dediği gibi hiç birşeyin garantisi yok. Aksilikler yaşanabilir veya mülakat alamayabiliriz. Ben sonuna kadar zorlayacağım. Tercih sizin.
-
@metinbeci iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herkes gibi bende burada bu gayreti gösteren tüm arkadaşlarımızın GC almasını gönülden diliyorum. Gazamız mübarek olsun

-
KCC aracılığı ile dosyamı Hong Konga taşıyacağım. Dosya taşıma maili taslağı atabilir misiniz ?
-
DS-260 formu gönderildikten sonra herhangi başka bir işlem yapmama gerek var mı?
-
@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
KCC aracılığı ile dosyamı Hong Konga taşıyacağım. Dosya taşıma maili taslağı atabilir misiniz ?
Dear Officer
I will be residing in (Şehir,Ülke) soon. Therefore, I request that my file be transferred to the US Consulate in (Şehir) accordance with 9 FAM 504.4-8(C)/A. (From Ankara Consulate to (Şehir) Consulate)
My address will be: (Airbnb'den kirayabilceğiniz bi yerin fiziksel adresi, mülakat aldıktan sonra değiştirebilirsiniz)
Case Number: 2025EUxxxxxx
Applicant Name: (Büyük harflarle soyadınız) , (Adınız)
Preference Category: DV DIVERSITY
Date of Birth: (Doğum tarihiniz)Thanks
(Adınız Soyadınız) -
Selamün Aleyküm cümleten.
DV2025 numaram 10.0xx mülakat alma şansım nedir acaba?
Birde şuan işyeri sahibiyim ama şirket açmadım. İşyeri bana ait tapum var ama aktif olmadığım için şirket açmadım. Gerekli mi yoksa tapu yeterli olurmu mülakatta veya sorulurmu şirket evrakı vs? Amerika’daki avukata göre gerek yokmuş ama emin olamadım.
Bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim -
@Ben-Batur Teşekkür ederim
-
@Serapp Sayenizde çok şey öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz
-
@sinan63, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS-260 formu gönderildikten sonra herhangi başka bir işlem yapmama gerek var mı?
Sürecinizi imzanıza taşımak ve excele kendinizi eklemek.
-
@Baran-Soylu çok teşekkür ederim,Mail geldikten sonra evlenmeyi düşünüyoruz evlendıkten sonra kcc ye mi yoksa konsolosluga mi bildiriyoruz eşimi ds260 formuna ekleme yapmak icin..
-
@EzgiLera ezgi hanım mesela ben dosyamı afrikada bi ülkeye taşıycam orda dosya numarası 15.000 açıklandı ama eu 6.000 yinede kcc ye mi mail atmam gerekiyo yoksa o afrika ülkesindeki konsolosluğa mı ? tşk.
-
@kelebek bende dosyami ummana tasimayi dusunuyorum ve ayni sorular bende de mevcut. Bilgisi olan kisilerin aydinlatmasini rica ediyorum.
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Baran-Soylu çok teşekkür ederim,Mail geldikten sonra evlenmeyi düşünüyoruz evlendıkten sonra kcc ye mi yoksa konsolosluga mi bildiriyoruz eşimi ds260 formuna ekleme yapmak icin..
Mail derken mülakat maili dediğinizi düşünüyorum, mülakat aldıktan sonra konsolosluğa yazarak eşiniz için bir DS260 formu oluşturup doldurabilir ve kendi formunuzu da açtırarak bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Evlilik tarihinize mülakat tarihine göre mi karar vereceksiniz yoksa hali hazırda bir tarih var mı?
-
Ds 260 formunu gönderdim kendim için eşim için ve oğlum için şimdi ne yapmalıyım onlardan cevap mı bekleyeceğim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari


Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.