@Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@halo44 amerika ve kanada iki ayrı ülke. Her ikisininde vize sistemi farklı birinden ret aldın diye ötekisininde ret verecek diye bir kural yok. Burada nihai kararı verecek olan başvurunuzu inceleyen ve kontrol eden vize memuru. Tüm insiyatif onda.
Sadece kanada turist vizesi başvurusunda son 10 yıl içerisinde kanadaya seyahat ettiniz mi ve amerika vizeniz var mı diye sorusu var. Eğer bunlardan herhangi birisinin cevabı evet ise kolay prosedür ile ( finans kanıtı, çalışma belgeleri v.s. istemeden ) başvuru kabul ediyor. Tek fark bu. Bununda CANPLUS olarak adlandırıyorlar. Detayları araştırabilirsin -
@halo44, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Merhaba arkadaşlar. Şuan Japonya'dayım ve 2 yıllık oturumum var. Burdan Amerika turist vizesine başvurdum ve 1.5 ay sonra görüşmem var. Sorum şu eğer Amerika turist vizesinden red alırsam Kanada direk red mi verir? Yardımcı olurmusunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Ekimde ve ocakta 2 F1 ABD vize reddi ve yine ekimde Kanada reddim vardı ama Mart 2024 te kanadadan okey aldim
-
@orhanozbekk Cevabınız için teşekkür ederim. Evet maalesef bekleme sürelerini yeni gördüm. Türkiye için 700 küsür gün yazarken Kanada için 900 gün civarıydı. Türkiye'den başvurmak daha mantıklı olur bu durumda. Peki bekleme süresi daha kısa bir ülkeden başvurmak mümkün mü turist vizesiyle? Yasal olarak oturum ve/veya çalışma izninizin olmadığı bir ülkeden başvurulara iyi gözle bakmıyorlar diye duydum ama Türkiye'de bekleme süresi çok uzun gerçekten.
-
@pharmacygreen şimdi durum şöyle abdye başvurdum turist vizesi için. japonyadaki okulum 3 haftalık ara tatile girdi ve bu sörada abd yi ziyaret etmek istiyorum. eğer red alırsam kanada için de aynı yolla başvurmak istiyorum ve abd den red aldığımı ve 3 haftalık tatilimde farklı ülke görmek istediğimi, gezmek istediğimi felan söylesem nasıl olur acaba?
-
@r-ruby Tabi mumkun lakin genelde " neden buradan basvuruyorsunuz" sorusunun gerekceli cevabinin memuru tatmin edecek olmasi gerekir. aksi halde ret oluyor. Elbet hicbir vize basvurusunun garantisi yok ama Kanada vizesiniz var ise Turkiye' den rahat bir sekilde alabilirsiniz bence.
-
@orhanozbekk Anlıyorum. Bu durumda gerekçe keyfi oluyor tabii. Yaklaşık bir buçuk sene önce bir abd vize reddim var bu nedenle tekrardan başvurmakta tereddüt ediyorum açıkçası. Kanada vizesini yeni aldım ve yakın zamanda bir seyahat planlıyorum. Daha sonra Abd vizesine tekrardan başvurursam bir katkısı olur umarım. Tekrardan teşekkürler.
-
@r-ruby Kanada seyahati sonrasi tekrar basvuru yaparsaniz cok destekleyici olacaktir.
umarim alirsiniz. Bol sans simdiden -
@halo44 neticelenme süreci var var başvuru yapıp hemen kanada vizesi neticesi çıkmaz. Resmi sitede tüm süreç ile ilgili bilgi var detaylara bak .
Bu arada amerika standart 10 yıllık gecerli , kanada ise pasaport bitimine kadar geçerli turist vizesi veriyor. aklında olsun
Güzel yanı ise amerika 10 yıl sonra vize süren bitince tekrar yenisini almak için mülakata çağırmıyor posta ile pasaportu göndermek yeterli oluyor yenisini almak icin. Aynı şekilde kanadada vize süresi bitince yenisini almada gene basvuru aynı ama ek belge finans durumu calısma belgesi filan istemiyor sade ve basit bir basvuru yapmak yeterli oluyor. Bunada canplus diyorlar. -
@pharmacygreen abd vize yenilemesinde mulakata cagirmiyor diye bir kural yok. Beni cagirmisti.
-
@charon daha önce vizen varmıydı süresi bitmişmiydi yoksa ilk defa amerika vizesimi alıyordun ? Nasıl çağırdılar? Posta ile pasaportunu gönderdikten sonra mı yoksa ?
-
@pharmacygreen daha önce karadağdan almıştım vizeyi, istanbulda yenilemek istediğimde randevuya çağırdılar.
kafasına göre istediği zaman çağırabilir.
-
@charon başvuru yaparken hengi secenegi işaretlemiştin ? Ayrıca pasaportu posta ile mi gonderdin yoksa kendinmi randevu alıp gittin ?
-
@pharmacygreen posta ile yolladim
-
@charon eski vizeyi aldığın yerden başvuru yapmadıgın için böyle bir durum olabilir. Normalde tekrar vize almak için çoğunlukla mülakat olmuyor.
-
Merhabalar
Temmuz ayı başında turistik vize başvurusunda bulundum. Bana aşağıdaki mektup geldi. 21 Mart 2024 tarihinde abd vize başvurusunda bulunmuş ve red almıştım. Formların hepsine doğru cevaplar verdim. Daha önce abd vizesi red aldınız mı diye bir soru bulunmuyordu. Bu nedenle hiç bir yere girmedim. Sizce şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?This refers to your application for temporary residence. Your application and all of the documents you
submitted in support of it have been reviewed and it appears that you may not meet the requirements for
immigration to Canada.
Subsection 11(1) of the Immigration and Refugee Protection Act (IRPA) provides that a foreign national must,
before entering Canada, apply to an officer for a visa or any other document required by the Immigration
and Refugee Protection Regulations. The visa or document shall be issued if, following an examination, the
officer is satisfied that the foreign national is not inadmissible and meets the requirements of the IRPA. I
have concerns that you have not fulfilled the requirement put upon you by subsection 16(1) of the IRPA.
Specifically, I have concerns that you did not declare your previous USA refusal on 2024/03/21
Please note that if it is found that you have engaged in misrepresentation in submitting your application, you
may be found to be inadmissible under section 40(1)(a) of the IRPA. A finding of such inadmissibility would
render you inadmissible to Canada for a period of five years.
I would like to provide you with the opportunity to respond to this information. You will have 30 days from
the date of this letter to submit additional information in this regard.
All documents you decide to submit must be in either English or French. Any documents not in English or
French must be accompanied by a certified translation.
DOCUMENTS MUST BE SUBMITTED THROUGH YOUR MYCIC ACCOUNT: to submit your documents, navigate
to the Application Details page and click on the “View Submitted Application” button at the bottom of the
page. You should then see instructions on how to submit the requested documents on the Documents
Submitted page.
Should you be unable to provide the information and/or documents in time, you must advise us in writing
detailing the reasons why you cannot provide them. You must upload this written explanation electronically
through the MyCIC portal in lieu of the document requested.
If you do not respond to this request within the timeframe indicated above, your application will be assessed
based on the information currently on file and may result in the refusal of your application and in a
declaration of inadmissibility to Canada for a period of five years.
Sincerely -
Merhabalar
Temmuz ayı başında turistik vize başvurusunda bulundum. Bana aşağıdaki mektup geldi. 21 Mart 2024 tarihinde abd vize başvurusunda bulunmuş ve red almıştım. Formların hepsine doğru cevaplar verdim. Daha önce abd vizesi red aldınız mı diye bir soru bulunmuyordu. Bu nedenle hiç bir yere girmedim. Sizce şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?This refers to your application for temporary residence. Your application and all of the documents you
submitted in support of it have been reviewed and it appears that you may not meet the requirements for
immigration to Canada.
Subsection 11(1) of the Immigration and Refugee Protection Act (IRPA) provides that a foreign national must,
before entering Canada, apply to an officer for a visa or any other document required by the Immigration
and Refugee Protection Regulations. The visa or document shall be issued if, following an examination, the
officer is satisfied that the foreign national is not inadmissible and meets the requirements of the IRPA. I
have concerns that you have not fulfilled the requirement put upon you by subsection 16(1) of the IRPA.
Specifically, I have concerns that you did not declare your previous USA refusal on 2024/03/21
Please note that if it is found that you have engaged in misrepresentation in submitting your application, you
may be found to be inadmissible under section 40(1)(a) of the IRPA. A finding of such inadmissibility would
render you inadmissible to Canada for a period of five years.
I would like to provide you with the opportunity to respond to this information. You will have 30 days from
the date of this letter to submit additional information in this regard.
All documents you decide to submit must be in either English or French. Any documents not in English or
French must be accompanied by a certified translation.
DOCUMENTS MUST BE SUBMITTED THROUGH YOUR MYCIC ACCOUNT: to submit your documents, navigate
to the Application Details page and click on the “View Submitted Application” button at the bottom of the
page. You should then see instructions on how to submit the requested documents on the Documents
Submitted page.
Should you be unable to provide the information and/or documents in time, you must advise us in writing
detailing the reasons why you cannot provide them. You must upload this written explanation electronically
through the MyCIC portal in lieu of the document requested.
If you do not respond to this request within the timeframe indicated above, your application will be assessed
based on the information currently on file and may result in the refusal of your application and in a
declaration of inadmissibility to Canada for a period of five years.
Sincerely -
Merhabalar
Abd vizem var Kanada turist vizesi başvurusu yaptım 12 günde red geldi incelediklerini dahi düşünmüyorum benden 2 gün sonra Kanada’ya başvuru yapan arkadaşımda 10 gün içerisinde red aldı. İtiraz hakkımız var mıdır ? Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim -
@beklee 10 günde vize reddi sonucu alan arkadaşı. o kişi benim,
yardımcı olacak bir bilge varmıdır.
saçmalık incelemediklerinden eminim. coğrafik nedenlerden yüzde yüz -
@zubeyira hocam formda daha once vize reddi aldiniz mi sorusunun olmasi lazim.
-
@XFatihX Merhaba, vizeniz hayırlı olsun. Kendiniz mi başvuru yaptınız biriyle mi çalıştınız?
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k