Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 119.5k 195

• Merhaba,

Bir arkadaşımın turist vizesi için birşey sormak istiyorum. Arkadaşımın vize tarihçesini ve karşılaştığı sorunu sizinle paylaşmak isterim:

Eylül ayında Kanada turist başvurusu yaptı, sonra ekim ayının basında ABD F1 için mülakata girdi. ABD reddetti arkasından kanada turist reddi geldi :)

Sonra ABD için geçtiğimiz nisanda tekrar F1 için mülakata girdi tekrar red aldı :)

Mayıs ayında bu arkadaşı darlardım, gel Toronto ya gidelim, kasımda oradayım dedim. (Beraber Atina ve Barselona yı gezmiştik) Tamam dedi ve tekrar kanadaya başvuru yaptı.

Şimdi gelelim soruna:

Arkadaşım bir mektup aldı ve 2 abd reddini vize niyet mektubunda neden bize söylemedin? Neden eksik/hatalı beyanda bulundun? açıklamasını30 gün içinde yap diye bir mektup. Açıklama yapılmazsa yada cvp ikna etmezse 5 sene yasağı gelebilir diye. Arkadaşım vize redlerini açıklaması gerektiğini bilmiyordu, ayrıca 2. Kanada başvurusunda ispanyaya gideceğini beyan etmişti, İspanyaya gitti geldi. Aslında vize niyet mektubunda gideceğim yada yaptım dediği herşeye uydu ve doğruydu. F1 vizesi ile ABD ye gittiğinde oraya gitmişken (Benim gibi) Toronto yu da gezeyim bir daha gelemem diye düşünmüştü. ABD ikimizi de harcadı vermedi vize orası da ayrı : )

Sizden ricam arkadaşıma bir yol göstermeniz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica etmekteyim

• Herkese merhaba. Kanada'dan Amerika turist vizesine başvuru yapmak mümkün mü? Yapan varsa bekleme süresi Türkiye'ye göre daha mı uzun ya da kısa? Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐

@XFatihX kanada abd vizelerini gorur. Dogru Beyanda bulunmasi gerekiyordu.
    Aciklasin bilmiyordum diye.

• Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağız ama anlamiyorum

2 ayrı şengeni var (Yunanistan İspanya). Şengen dışı 8 9 deneyimi var. Yediği redleri yazması mi lazımdı.

• @r-ruby Mumkun tabikide lakin bekleme sureleri cok uzun maalesef.

• Merhaba arkadaşlar. Şuan Japonya'dayım ve 2 yıllık oturumum var. Burdan Amerika turist vizesine başvurdum ve 1.5 ay sonra görüşmem var. Sorum şu eğer Amerika turist vizesinden red alırsam Kanada direk red mi verir? Yardımcı olurmusunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

• @halo44 amerika ve kanada iki ayrı ülke. Her ikisininde vize sistemi farklı birinden ret aldın diye ötekisininde ret verecek diye bir kural yok. Burada nihai kararı verecek olan başvurunuzu inceleyen ve kontrol eden vize memuru. Tüm insiyatif onda.
    Sadece kanada turist vizesi başvurusunda son 10 yıl içerisinde kanadaya seyahat ettiniz mi ve amerika vizeniz var mı diye sorusu var. Eğer bunlardan herhangi birisinin cevabı evet ise kolay prosedür ile ( finans kanıtı, çalışma belgeleri v.s. istemeden ) başvuru kabul ediyor. Tek fark bu. Bununda CANPLUS olarak adlandırıyorlar. Detayları araştırabilirsin

• @halo44, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Merhaba arkadaşlar. Şuan Japonya'dayım ve 2 yıllık oturumum var. Burdan Amerika turist vizesine başvurdum ve 1.5 ay sonra görüşmem var. Sorum şu eğer Amerika turist vizesinden red alırsam Kanada direk red mi verir? Yardımcı olurmusunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Ekimde ve ocakta 2 F1 ABD vize reddi ve yine ekimde Kanada reddim vardı ama Mart 2024 te kanadadan okey aldim

• @orhanozbekk Cevabınız için teşekkür ederim. Evet maalesef bekleme sürelerini yeni gördüm. Türkiye için 700 küsür gün yazarken Kanada için 900 gün civarıydı. Türkiye'den başvurmak daha mantıklı olur bu durumda. Peki bekleme süresi daha kısa bir ülkeden başvurmak mümkün mü turist vizesiyle? Yasal olarak oturum ve/veya çalışma izninizin olmadığı bir ülkeden başvurulara iyi gözle bakmıyorlar diye duydum ama Türkiye'de bekleme süresi çok uzun gerçekten.

• @pharmacygreen şimdi durum şöyle abdye başvurdum turist vizesi için. japonyadaki okulum 3 haftalık ara tatile girdi ve bu sörada abd yi ziyaret etmek istiyorum. eğer red alırsam kanada için de aynı yolla başvurmak istiyorum ve abd den red aldığımı ve 3 haftalık tatilimde farklı ülke görmek istediğimi, gezmek istediğimi felan söylesem nasıl olur acaba?

• @r-ruby Tabi mumkun lakin genelde " neden buradan basvuruyorsunuz" sorusunun gerekceli cevabinin memuru tatmin edecek olmasi gerekir. aksi halde ret oluyor. Elbet hicbir vize basvurusunun garantisi yok ama Kanada vizesiniz var ise Turkiye' den rahat bir sekilde alabilirsiniz bence.

• @orhanozbekk Anlıyorum. Bu durumda gerekçe keyfi oluyor tabii. Yaklaşık bir buçuk sene önce bir abd vize reddim var bu nedenle tekrardan başvurmakta tereddüt ediyorum açıkçası. Kanada vizesini yeni aldım ve yakın zamanda bir seyahat planlıyorum. Daha sonra Abd vizesine tekrardan başvurursam bir katkısı olur umarım. Tekrardan teşekkürler.

• @r-ruby Kanada seyahati sonrasi tekrar basvuru yaparsaniz cok destekleyici olacaktir.
    umarim alirsiniz. Bol sans simdiden

• @halo44 neticelenme süreci var var başvuru yapıp hemen kanada vizesi neticesi çıkmaz. Resmi sitede tüm süreç ile ilgili bilgi var detaylara bak .
    Bu arada amerika standart 10 yıllık gecerli , kanada ise pasaport bitimine kadar geçerli turist vizesi veriyor. aklında olsun
    Güzel yanı ise amerika 10 yıl sonra vize süren bitince tekrar yenisini almak için mülakata çağırmıyor posta ile pasaportu göndermek yeterli oluyor yenisini almak icin. Aynı şekilde kanadada vize süresi bitince yenisini almada gene basvuru aynı ama ek belge finans durumu calısma belgesi filan istemiyor sade ve basit bir basvuru yapmak yeterli oluyor. Bunada canplus diyorlar.

• ⭐⭐

@pharmacygreen abd vize yenilemesinde mulakata cagirmiyor diye bir kural yok. Beni cagirmisti.

• @charon daha önce vizen varmıydı süresi bitmişmiydi yoksa ilk defa amerika vizesimi alıyordun ? Nasıl çağırdılar? Posta ile pasaportunu gönderdikten sonra mı yoksa ?

• ⭐⭐

@pharmacygreen daha önce karadağdan almıştım vizeyi, istanbulda yenilemek istediğimde randevuya çağırdılar.

kafasına göre istediği zaman çağırabilir.

• @charon başvuru yaparken hengi secenegi işaretlemiştin ? Ayrıca pasaportu posta ile mi gonderdin yoksa kendinmi randevu alıp gittin ?

• ⭐⭐

@pharmacygreen posta ile yolladim

• @charon eski vizeyi aldığın yerden başvuru yapmadıgın için böyle bir durum olabilir. Normalde tekrar vize almak için çoğunlukla mülakat olmuyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k