Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @ftkaya1

Biz bu sabah konsolosluk görüşmesini tamamladık. E-Devletten aldığımız ingilizce adli sicil kaydını ve https://immitranslate.com/ üzerinden tercüme ettirdiğimiz diğer istenen belgelerin hepsini kabul ettiler hiçbir sıkıntı yaşamadık.

• @Ihsan-Bal tebrikler

• @Ihsan-Bal DQ ve PD tarihleriniz nedir?
    Paylaşabilir misiniz?!

• @Ihsan-Bal tebrikler İhsan Bey. Ben de önümüzdeki hafta mülakata gireceğim. Bizlere fikir olması açısından mülakat tecrübenizi de paylaşabilir misiniz?

• @Bernur @Shady-El-Shazly Teşekkürler.

Hiç stress yapmayın öncelikle. Ben 2017 tarihinde GC görüşmesine girdim dün de eşim aile temelli olarak girdi. Zaten sizi yönlendiriyorlar ve konsolosluktan genel email de yazan belgeleri hazırladıysanız tek tek alıp teşekkürler vizeniz onaylandı birkaç gün içinde pasaportunuzu size iletiriz diyorlar.

Visa Class: F2A / F22
    Priority Date: 11 FEB 2021
    DQ: 12 DEC 2022

• Merhaba. Sağlık muayenesi deneyimimi sizinle paylaşayım. Kuğulu Park'a çok yakın bir binada muayenehane. İlk 4. kata çıkılıyor. Randevu saatimden 40 dk kadar önce gitmiştim. Bekleme salonu biraz kalabalıktı. Orada bekledim. İsmimim söyleneceği bilgisini almıştım. Söylenince işlem masasına gittim. Gitmeden çeşitli belgelerin çıktılarını yanımıza almamızı talep ediyorlar ama yalnızca Covid 19 aşı sertifikalarını ve pasaportu aldılar. Bunları görevliye teslim edip yeniden beklemeye başladım. İkinci kez çağırdıklarında fotoğrafımı çekti görevli, muayene sürecine dair bazı çıktılar almıştı, bunlardan bazılarını imzaladım. Ardından aynı binadaki Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdi elimdeki belgeler ve pasaporumla. Düzen'de ilk ücreti ödüyorsunuz. Benden idrar testi istenmedi. 47,5 dolar ödedim ve kan testi verdim. Ardından röntgen çektirmek için yönlendirildim. Göğüs röntgeni çekildim. Bu işlemler için çok beklemedim. Fakat her işlem öncesinde imza veriliyor ilgili alana. Bu işlemler bitince yeniden 4. kata çıkıp elimdeki belgeleri ve pasaportu verdim. Yaklaşık 45 dk. sonra muayene için geri dönmemi söylediler. O arada bina dışına çıktım. Vakit geçirilebilecek, bir şeyler yenilip içilecek kafeler var etrafta. Bu arada 3. katta da su, çay ikramları vardı. Yine tuvaletler de bu katta. 45 dk. dolmadan 4. kata geri çıktım. Biraz bekledikten sonra doktor muayenesine girdim. Kullandığınız ilaçlar varsa girmeden görevliye teslim ediyorsunuz. Girmeden bir maske de veriyor. Doktor gelmeden kilonuza bakıyor, boyunuzu ölçüyor görevli. Sonra giymeniz için bir önlük veriyor. Sadece iç çamaşırları üzerinizde kalacak şekilde önlük giyiliyor. Önlüğün açık kısmı da ön tarafınıza gelmeli ve ipini de bağlamamalısınız. Ben ters giymişim. Doktor ilk olarak bunu düzeltmemi istedi. Ardından maskenizi bir indirin yüzünüzü göreyim dedi. Sonra yeniden maskeyi kapattırdı. Yatmamı istedi. Steteskop ile dinleme yaptı, tansiyonumu ölçtü. Bu arada tıbbi geçmişimle ilgili bir sürü soru yöneltti. Ameliyat olup olmadığım, sigara içip içmediğim, herhangi bir hastalığım (kalp, böbrek vb.) olup olmadığı, cinsel yolla bulaşan bir hastalık geçirip geçirmediğim, hiç depresyona girip girmediğim gibi. Hızlı sorulan fakat kapsamlı sorulardı. Doktor kibardı. Sonrasında 4 iğne vurdu. Bunların ne olduğunu o an sormadım. Çünkü muayeneye girmeden önce, aşı ile ilgili belgelerin mailimize atılacağı belirtilmişti. Muayeneden çıkınca yine bekleme salonuna geçtim. Kısa bir süre bekledikten sonra teslim edilen ilaçlar varsa onlar geri veriliyor. Ardından ödemeye geçiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam burada da 310 dolar ödedim. Her şey toplamda 12000 TL gibi bir meblağ tuttu. Görevli faturanın da maille iletileceğini iletti. Fatura hemen maile geldi. Sağlık muayenesine ilişkin bilgilendirme ve aşıya dair belge ise ertesi gün akşam maile geldi. Sağlık muayenesinin raporunun da elçiliğe elektronik olarak iletileceği söylenmişti. Süreç toplamda 3 saat kadar sürmüş oldu. Aç ya da tok gidilmesinin bir önemi olmadığını da sitelerine yazmışlar, aç giden birine yemek yiyebileceğini görevli iletirken de duymuş oldum. Muayeneye gireceklere kolaylıklar dilerim.

• Merhabalar,
    29 Şubat'ta yeşil kartı olan eşim benim için I-130 formu doldurdu. ABD'deyiz ve turist olarak vizemi uzattım. Ağustos vize bülteninde F2A kategorisi için 15 Haziran'dan önceki başvuruların AOS yapabileceğini anlıyorum. Ancak I-130 başvurusunda herhangi bir şey yazmıyor.
    Orada bir şey yazmasını beklemeli miyiz? Yoksa I-485 ve I-765 formlarımızı doldurup göndermeli miyiz?
    IOE: 91609xxxx

• İmzamı güncelledim

• @Shady-El-Shazly tebrikler

• @ftkaya1 teşekkürler
    Bekleyen herkes çok başarılılar

• @Shady-El-Shazly hayırlı olsun , sizin de tarihiniz 2024 yılıydı değilmi

• @Shady-El-Shazly tebrikler 🙏

• @Başak-Ayhan
    Teşekkürler
    Hangi tarih?

• @Bernur
    Teşekkür ederim ☺

• @Shady-El-Shazly DQ tarihinizi sormuştum

• @Başak-Ayhan
    18.04.2024

• @Başak-Ayhan
    IR-1 oldunuz mu?
    Mülakatınız gelmesi gerekiyor

• Cevap: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Herkese selamlar ben Can öncelikle bir kaç sorum olucak sizlere bu şekilde form başlığı daha önce açıldımı bilmiyorum açıldıysa mazur görün kısaca sürecimden bahsedecek olursam annem greencard sahibi ve bana ı-130 f2a ile davet gönderdi yaş sıkalasına takıldığım için f2b sürecine dahil edildim daha sonrasında ise nvc onaylarından sonra california national visa center da dosyalarımın onay sürecini bekledim yaklaşık 4 gün. Önce ank case number ım elime ulaştı bu süreç içerisinde evrak toparlamaya başladım alt tarafta topladıklarımı yazacağım eksik evrak varsa lütfen söyleyin sorularıma başlıyorum

Sponsorum var ekstra banka hesabımda bakiye göstermeme gerek var mı ?

Mülakat günü ankarada ne gibi sorularla karşılaşabilirim red yeme şansım var mıdır ? Çünkü çoğunlukla çevremden gidenlerden duyduğum kadarıyla şu nvc ve california onayı sonrası sadece ankaraya görmek için çağırdıklarını söylediler aklıma gelirse tekrardan yazacağım herkese boş şans.

• @Shady-El-Shazly
    Evet IR-1 olduk.DQ tarihimizde sizden bir gun once.17 Nisan 2024 .Siz f2a misiniz r1mi

Benzer Başlıklar

• 4655
  • 1589
  • 3116
  • 3440
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |