Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @lina ne demek
    Giriş yapabildiniz mi acaba?

• @Shady-El-Shazly evet yaptım

• Merhaba, bir sorum olucak.

Geçtiğimiz aylarda mülakata giren arkadaşlara soruyorum.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil Belgesi, Askerlik Durum Belgesi, Boşanma Kararı gibi belgelerin Noter onaylı "Aslı Gibidir" bir kopyasını aldınız mı? Alınması gerekir mi?

Teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @ftkaya1

Biz bu sabah konsolosluk görüşmesini tamamladık. E-Devletten aldığımız ingilizce adli sicil kaydını ve https://immitranslate.com/ üzerinden tercüme ettirdiğimiz diğer istenen belgelerin hepsini kabul ettiler hiçbir sıkıntı yaşamadık.

• @Ihsan-Bal tebrikler

• @Ihsan-Bal DQ ve PD tarihleriniz nedir?
    Paylaşabilir misiniz?!

• @Ihsan-Bal tebrikler İhsan Bey. Ben de önümüzdeki hafta mülakata gireceğim. Bizlere fikir olması açısından mülakat tecrübenizi de paylaşabilir misiniz?

• @Bernur @Shady-El-Shazly Teşekkürler.

Hiç stress yapmayın öncelikle. Ben 2017 tarihinde GC görüşmesine girdim dün de eşim aile temelli olarak girdi. Zaten sizi yönlendiriyorlar ve konsolosluktan genel email de yazan belgeleri hazırladıysanız tek tek alıp teşekkürler vizeniz onaylandı birkaç gün içinde pasaportunuzu size iletiriz diyorlar.

Visa Class: F2A / F22
    Priority Date: 11 FEB 2021
    DQ: 12 DEC 2022

• Merhaba. Sağlık muayenesi deneyimimi sizinle paylaşayım. Kuğulu Park'a çok yakın bir binada muayenehane. İlk 4. kata çıkılıyor. Randevu saatimden 40 dk kadar önce gitmiştim. Bekleme salonu biraz kalabalıktı. Orada bekledim. İsmimim söyleneceği bilgisini almıştım. Söylenince işlem masasına gittim. Gitmeden çeşitli belgelerin çıktılarını yanımıza almamızı talep ediyorlar ama yalnızca Covid 19 aşı sertifikalarını ve pasaportu aldılar. Bunları görevliye teslim edip yeniden beklemeye başladım. İkinci kez çağırdıklarında fotoğrafımı çekti görevli, muayene sürecine dair bazı çıktılar almıştı, bunlardan bazılarını imzaladım. Ardından aynı binadaki Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdi elimdeki belgeler ve pasaporumla. Düzen'de ilk ücreti ödüyorsunuz. Benden idrar testi istenmedi. 47,5 dolar ödedim ve kan testi verdim. Ardından röntgen çektirmek için yönlendirildim. Göğüs röntgeni çekildim. Bu işlemler için çok beklemedim. Fakat her işlem öncesinde imza veriliyor ilgili alana. Bu işlemler bitince yeniden 4. kata çıkıp elimdeki belgeleri ve pasaportu verdim. Yaklaşık 45 dk. sonra muayene için geri dönmemi söylediler. O arada bina dışına çıktım. Vakit geçirilebilecek, bir şeyler yenilip içilecek kafeler var etrafta. Bu arada 3. katta da su, çay ikramları vardı. Yine tuvaletler de bu katta. 45 dk. dolmadan 4. kata geri çıktım. Biraz bekledikten sonra doktor muayenesine girdim. Kullandığınız ilaçlar varsa girmeden görevliye teslim ediyorsunuz. Girmeden bir maske de veriyor. Doktor gelmeden kilonuza bakıyor, boyunuzu ölçüyor görevli. Sonra giymeniz için bir önlük veriyor. Sadece iç çamaşırları üzerinizde kalacak şekilde önlük giyiliyor. Önlüğün açık kısmı da ön tarafınıza gelmeli ve ipini de bağlamamalısınız. Ben ters giymişim. Doktor ilk olarak bunu düzeltmemi istedi. Ardından maskenizi bir indirin yüzünüzü göreyim dedi. Sonra yeniden maskeyi kapattırdı. Yatmamı istedi. Steteskop ile dinleme yaptı, tansiyonumu ölçtü. Bu arada tıbbi geçmişimle ilgili bir sürü soru yöneltti. Ameliyat olup olmadığım, sigara içip içmediğim, herhangi bir hastalığım (kalp, böbrek vb.) olup olmadığı, cinsel yolla bulaşan bir hastalık geçirip geçirmediğim, hiç depresyona girip girmediğim gibi. Hızlı sorulan fakat kapsamlı sorulardı. Doktor kibardı. Sonrasında 4 iğne vurdu. Bunların ne olduğunu o an sormadım. Çünkü muayeneye girmeden önce, aşı ile ilgili belgelerin mailimize atılacağı belirtilmişti. Muayeneden çıkınca yine bekleme salonuna geçtim. Kısa bir süre bekledikten sonra teslim edilen ilaçlar varsa onlar geri veriliyor. Ardından ödemeye geçiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam burada da 310 dolar ödedim. Her şey toplamda 12000 TL gibi bir meblağ tuttu. Görevli faturanın da maille iletileceğini iletti. Fatura hemen maile geldi. Sağlık muayenesine ilişkin bilgilendirme ve aşıya dair belge ise ertesi gün akşam maile geldi. Sağlık muayenesinin raporunun da elçiliğe elektronik olarak iletileceği söylenmişti. Süreç toplamda 3 saat kadar sürmüş oldu. Aç ya da tok gidilmesinin bir önemi olmadığını da sitelerine yazmışlar, aç giden birine yemek yiyebileceğini görevli iletirken de duymuş oldum. Muayeneye gireceklere kolaylıklar dilerim.

• Merhabalar,
    29 Şubat'ta yeşil kartı olan eşim benim için I-130 formu doldurdu. ABD'deyiz ve turist olarak vizemi uzattım. Ağustos vize bülteninde F2A kategorisi için 15 Haziran'dan önceki başvuruların AOS yapabileceğini anlıyorum. Ancak I-130 başvurusunda herhangi bir şey yazmıyor.
    Orada bir şey yazmasını beklemeli miyiz? Yoksa I-485 ve I-765 formlarımızı doldurup göndermeli miyiz?
    IOE: 91609xxxx

• İmzamı güncelledim

• @Shady-El-Shazly tebrikler

• @ftkaya1 teşekkürler
    Bekleyen herkes çok başarılılar

• @Shady-El-Shazly hayırlı olsun , sizin de tarihiniz 2024 yılıydı değilmi

• @Shady-El-Shazly tebrikler 🙏

• @Başak-Ayhan
    Teşekkürler
    Hangi tarih?

• @Bernur
    Teşekkür ederim ☺️

• @Shady-El-Shazly DQ tarihinizi sormuştum

• @Başak-Ayhan
    18.04.2024

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k