Merhaba. Sağlık muayenesi deneyimimi sizinle paylaşayım. Kuğulu Park'a çok yakın bir binada muayenehane. İlk 4. kata çıkılıyor. Randevu saatimden 40 dk kadar önce gitmiştim. Bekleme salonu biraz kalabalıktı. Orada bekledim. İsmimim söyleneceği bilgisini almıştım. Söylenince işlem masasına gittim. Gitmeden çeşitli belgelerin çıktılarını yanımıza almamızı talep ediyorlar ama yalnızca Covid 19 aşı sertifikalarını ve pasaportu aldılar. Bunları görevliye teslim edip yeniden beklemeye başladım. İkinci kez çağırdıklarında fotoğrafımı çekti görevli, muayene sürecine dair bazı çıktılar almıştı, bunlardan bazılarını imzaladım. Ardından aynı binadaki Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdi elimdeki belgeler ve pasaporumla. Düzen'de ilk ücreti ödüyorsunuz. Benden idrar testi istenmedi. 47,5 dolar ödedim ve kan testi verdim. Ardından röntgen çektirmek için yönlendirildim. Göğüs röntgeni çekildim. Bu işlemler için çok beklemedim. Fakat her işlem öncesinde imza veriliyor ilgili alana. Bu işlemler bitince yeniden 4. kata çıkıp elimdeki belgeleri ve pasaportu verdim. Yaklaşık 45 dk. sonra muayene için geri dönmemi söylediler. O arada bina dışına çıktım. Vakit geçirilebilecek, bir şeyler yenilip içilecek kafeler var etrafta. Bu arada 3. katta da su, çay ikramları vardı. Yine tuvaletler de bu katta. 45 dk. dolmadan 4. kata geri çıktım. Biraz bekledikten sonra doktor muayenesine girdim. Kullandığınız ilaçlar varsa girmeden görevliye teslim ediyorsunuz. Girmeden bir maske de veriyor. Doktor gelmeden kilonuza bakıyor, boyunuzu ölçüyor görevli. Sonra giymeniz için bir önlük veriyor. Sadece iç çamaşırları üzerinizde kalacak şekilde önlük giyiliyor. Önlüğün açık kısmı da ön tarafınıza gelmeli ve ipini de bağlamamalısınız. Ben ters giymişim. Doktor ilk olarak bunu düzeltmemi istedi. Ardından maskenizi bir indirin yüzünüzü göreyim dedi. Sonra yeniden maskeyi kapattırdı. Yatmamı istedi. Steteskop ile dinleme yaptı, tansiyonumu ölçtü. Bu arada tıbbi geçmişimle ilgili bir sürü soru yöneltti. Ameliyat olup olmadığım, sigara içip içmediğim, herhangi bir hastalığım (kalp, böbrek vb.) olup olmadığı, cinsel yolla bulaşan bir hastalık geçirip geçirmediğim, hiç depresyona girip girmediğim gibi. Hızlı sorulan fakat kapsamlı sorulardı. Doktor kibardı. Sonrasında 4 iğne vurdu. Bunların ne olduğunu o an sormadım. Çünkü muayeneye girmeden önce, aşı ile ilgili belgelerin mailimize atılacağı belirtilmişti. Muayeneden çıkınca yine bekleme salonuna geçtim. Kısa bir süre bekledikten sonra teslim edilen ilaçlar varsa onlar geri veriliyor. Ardından ödemeye geçiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam burada da 310 dolar ödedim. Her şey toplamda 12000 TL gibi bir meblağ tuttu. Görevli faturanın da maille iletileceğini iletti. Fatura hemen maile geldi. Sağlık muayenesine ilişkin bilgilendirme ve aşıya dair belge ise ertesi gün akşam maile geldi. Sağlık muayenesinin raporunun da elçiliğe elektronik olarak iletileceği söylenmişti. Süreç toplamda 3 saat kadar sürmüş oldu. Aç ya da tok gidilmesinin bir önemi olmadığını da sitelerine yazmışlar, aç giden birine yemek yiyebileceğini görevli iletirken de duymuş oldum. Muayeneye gireceklere kolaylıklar dilerim.