Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

• Bu arada yeni bir site ogrendim, USCIS da islenen butun dosyalarin genis data analizini yapiyor. Dosya numaranizi takip etmek icin kullanabilirsiniz. bilginize.

image.png

https://www.casestatusext.com/

• Arkadaslar bir sorum var bu baslikta olan herkese. Acaba dosya numaraniz

IOE-09...

yoksa

IOE-9....

seklindemi gidiyor?

Bunu niye soruyorum. Hergun onay alanlarin aciklandigi portal baktigimda hep 09 ile giden numaralar goruyorum asagidaki gibi..

Sizin yorumunuz nedir bu dosya numara desenleri hakkinda. tskler.

image.png

• Grup cok sessiz. ben birseyler paylasayim anlasilan herkes dosyasini onaylayip coktan amerikaya tasindi. Kalanlara birsey paylasayim :)

image.png

image.png

Evet arkadaslar bu durumu bilimsel olarak nasil aciklarsiniz ?

• My IR5 DQ immigrant visa is dated 02/28/2024 and I am waiting for IL. Who knows what month the American Embassy in Ankara arrived?
    IR5 DQ göçmen vizem 28.02.2024 tarihli ve IL'yi bekliyorum. Ankara'ya Amerikan Büyükelçiliği kim bilir hangi ayda geldi?

• Merhabalar, Amerikaya girişimle ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. 14 Temmuzda Amerika'ya onay sonrası ilk girişimi yaptım. Gümrük memuru beni farklı bir alana götürmeden olduğu camlı alandan kısa bir bilgilendirme yaptı. Bilgi olarak 2-3 hafta içinde muhtemelen green card ile ssn kartımın birlikte geleceğini, 6 ay içinde gelmezlerse aramamı söyledi. Kartların geleceği adresin teyidini yapıp, para pulu hiç sormadı. Ardından da "Welcome to USA" dedi. Hemen ertesi günü üç farklı SSN Ofise ve bir göçmenlik bürosuna giderek SSNumaramı öğrenmeye çalıştım. Ama numaramın henüz oluşmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler. SSN Kartım tam 13 gün sonra elime ulaştı. Green kartım ise henüz gelmedi. Ama ben bu hafta sonu Türkiye'ye dönüş yaptım. Yaklaşık bir yılı bu şekilde geçirip tamamen taşınacağım. İşimden ayrılmadım buradaki işlerimi halledip gideceğim. Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Görüşmek üzere...

• @alpha2015tr Benim I-130 da durum bu.

Status
    Case Is Being Actively Reviewed By USCIS August 25, 2023
    Form I-130, Petition for Alien Relative, and sent you a receipt notice. July 10, 2023

• @Asude-Ugur biz 5.aya girdik ve hala bir tarih gelmedi. Sizin eşinizle ilgili bir gelişme oldu mu? Ya da Ağustos ayı için mülakat tarihi gönderilen var mı bekleyenler arasında?

• @Dream-On yok henüz bir gelişme yok. Kimseye hala mülakat tarihi verilmedi

• Bizim de IR5, amerikan vatandasi ebeveyni icin basvurduk. Mayis 20'de DQ aldi, henuz haber yok.

Kimseyi korkutmak gibi olmasin fakat yabanci forumlarda diger uyruklardan IR/CR vizesine basvuran insanlar bekleme suresinin 1 yil oldugunu soyluyor suan itibariyle. Fakat bunun Turk vatandasi olmayan insanlar icin bekleme suresi olduguna dair not dusuyorlar.

Acaba son 2-3 ayda bu uygulamayi kaldirdiklari icin Turkler digeriyle beraber sirada oldugundan dolayi kimseye mulakat geliyor olabilir mi bilmiyorum

• Bu ileti silindi!

• DQ: 7 Nisan 2024
    Interview:XX
    US Entry:XX
    7 Nisan 2024 tarihinde DQ aldım. Mülakat günü verilmesini bekliyorum. Eşimin mülakat günü gelmişti. Elçilik ile görüşerek benim mülakat günüm gelince ikisini birleştirelim aynı gün olsun dedim. Tamam dediler. bekliyoruz.....Sistemde benim Case at NVC de görünüyor......

• @egms Merhaba, eşiniz de sizinle aynı gün 7 Nisan’da mı DQ maili aldı? Peki görüşme tarihini ona ne zamana vermişlerdi?

• @kakin Merhaba, uygulamayı kaldırdıklarına emin misiniz ya da nereden aldınız bu bilgiyi?
    TR vatandaşlarına daha öncelik tanınmıyor mu artık yani? Yabancı uyruklularla aynı sürede değil diye biliyordum bekleme süresini. Değişti mi şimdi?

• @Dream-On yani redditte insanlarin dediklerini okudugum kadariyla oyle konusuyorlardi ankara konsoloslugu icin net bir bilgim yok. Gecen seneden itibaren boyle yapildigi vs gibi konusuluyordu

• Herkese merhaba,
    Beklemekten biraz yorgun düştüm sanırım. Gruptan da kimse bir şey yazmıyor, ses çıkmıyor. Anne& Baba kategorisinde numeritical limitation olmadığı için çoktan çağırılmış olmamız gerek miyor mu? 6.ay bitti hala ses yok. Diğer gruplarda Case Number ın aktifliğinden bahsediliyor? Ben bunu anlayamadım, bizimkilere de mi öyle bakılıyor? Ekim ayı için tarih alan var mı aranızda? Neden bu kadar duraksama oldu acaba?😞

• Ayni durum vatandaşların eşleri için de var. Şubattan beri mülakat bekliyoruz. Nedendir nasıldır kimse bilmiyor

• Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
    Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim.

• iyi günler benim konsolosluk mulakat tarim geldi bugun cok mutlu oldum 4 aralık 2024 .şimdi eşim tarihini bekliyoruz umarım oda en kısa sürede gelir .doktor muayenesi için randevu alacagım bılgı vermek istedim umarım bekleyen herkese umut olur tesekurler

• Herkese merhaba, bizim de mülakat tarihimiz 10 Aralık olarak geldi. Dilerim bekleyen herkesin tarihi en kısa zamanda gelir. Eş kategorisindeki bir paylaşımda gördüm size de sorayım dedim. Bizler normalden daha uzun süredir beklediğimiz için medical exam randevusu alırken DS 260 formunun 6 aylık süreçte update olup olmadığı sorulmuş. Sizlerden de böyle bir şey yaşayan var mı? Ne yapmalıyız?

• @ırmak-duygulu ne zaman DQ olmustunuz VSC den?

Benzer Başlıklar

• Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k