Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @alpha2015tr Amin inşallah arkadaşlar.

• @daphne Tebrikler hayırlı olsun. Şansınız bol olur umarım.🙏

• Merhabalar,
    7 Mart 2024 günü eşimle DQ maili aldık. Araştırdığım kadarıyla 3 ay içinde konsolosluk görüşme tarihi veriliyor. Hatta bizden sonra dq olan birisine bir ay sonraya vermişler ama bize hala gönderilmedi. Neye göre tarih belirleniyor bilginiz var mı? Ya da en geç ne zaman gönderirler fikriniz var mıdır? Ankara NVC’ye tarihleri gönderiyor NVC mi bizi seçip yolluyor yoksa Ankara direkt bizim numaralarımıza göre mi tarihi NVC’ye yolluyor?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
    @crazycells

• Merhaba, Haziran ya da Temmuz ayına mülakat tarihi alan var mı? Ve mailler ne kadar süre önce gönderiliyor? Normalde NVC 3 ay gibi bir sürede tarih yolluyor gördüğüm kadarıyla ama bizim 3,5 ay oldu hala tarih gönderilmedi. Gecikme sebebi ne olabilir?

priority date: 5.2.2023
    Uscis onay: 4.2.2024
    Nvc DQ : 7.3.2024
    Vize mülakat:

• @Dream-On IR vizelerine genel bir duraklama mı oldu acaba? ben de eşimin mülakatını bekliyorum. Temmuz ayı için forumdan kimseye mülakat maili iletilmedi henüz 😞

• @Asude-Ugur, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@Dream-On IR vizelerine genel bir duraklama mı oldu acaba? ben de eşimin mülakatını bekliyorum. Temmuz ayı için forumdan kimseye mülakat maili iletilmedi henüz 😞

Biz daha ilk asamadayiz ve 13 uncu ayi doldurduk ve hala hic bir ilerleme yok.

80841684-5efc-4a62-a841-8b5d73eec938-image.png

AI raporu gore 12. ayda cogu dosya tamamlaniyor.

Call center ariyoruz, kimse acik ve net bir cevap vermiyor. elimiz kolumuz bagli oturuyoruz.
    Bu immigration isleri insani yaslandiriyor.

Herkese sabir diliyorum, umarim en kisa zamanda herkes tamamlar.

• @alpha2015tr
    Herkese bol şans diliyorum ben de.

• Bu arada yeni bir site ogrendim, USCIS da islenen butun dosyalarin genis data analizini yapiyor. Dosya numaranizi takip etmek icin kullanabilirsiniz. bilginize.

image.png

• Arkadaslar bir sorum var bu baslikta olan herkese. Acaba dosya numaraniz

IOE-09...

yoksa

IOE-9....

seklindemi gidiyor?

Bunu niye soruyorum. Hergun onay alanlarin aciklandigi portal baktigimda hep 09 ile giden numaralar goruyorum asagidaki gibi..

Sizin yorumunuz nedir bu dosya numara desenleri hakkinda. tskler.

image.png

• Grup cok sessiz. ben birseyler paylasayim anlasilan herkes dosyasini onaylayip coktan amerikaya tasindi. Kalanlara birsey paylasayim 🙂

image.png

image.png

Evet arkadaslar bu durumu bilimsel olarak nasil aciklarsiniz ?

• My IR5 DQ immigrant visa is dated 02/28/2024 and I am waiting for IL. Who knows what month the American Embassy in Ankara arrived?
    IR5 DQ göçmen vizem 28.02.2024 tarihli ve IL'yi bekliyorum. Ankara'ya Amerikan Büyükelçiliği kim bilir hangi ayda geldi?

• Merhabalar, Amerikaya girişimle ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. 14 Temmuzda Amerika'ya onay sonrası ilk girişimi yaptım. Gümrük memuru beni farklı bir alana götürmeden olduğu camlı alandan kısa bir bilgilendirme yaptı. Bilgi olarak 2-3 hafta içinde muhtemelen green card ile ssn kartımın birlikte geleceğini, 6 ay içinde gelmezlerse aramamı söyledi. Kartların geleceği adresin teyidini yapıp, para pulu hiç sormadı. Ardından da "Welcome to USA" dedi. Hemen ertesi günü üç farklı SSN Ofise ve bir göçmenlik bürosuna giderek SSNumaramı öğrenmeye çalıştım. Ama numaramın henüz oluşmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler. SSN Kartım tam 13 gün sonra elime ulaştı. Green kartım ise henüz gelmedi. Ama ben bu hafta sonu Türkiye'ye dönüş yaptım. Yaklaşık bir yılı bu şekilde geçirip tamamen taşınacağım. İşimden ayrılmadım buradaki işlerimi halledip gideceğim. Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Görüşmek üzere...

• @alpha2015tr Benim I-130 da durum bu.

Status
    Case Is Being Actively Reviewed By USCIS August 25, 2023
    Form I-130, Petition for Alien Relative, and sent you a receipt notice. July 10, 2023

• @Asude-Ugur biz 5.aya girdik ve hala bir tarih gelmedi. Sizin eşinizle ilgili bir gelişme oldu mu? Ya da Ağustos ayı için mülakat tarihi gönderilen var mı bekleyenler arasında?

• @Dream-On yok henüz bir gelişme yok. Kimseye hala mülakat tarihi verilmedi

• Bizim de IR5, amerikan vatandasi ebeveyni icin basvurduk. Mayis 20'de DQ aldi, henuz haber yok.

Kimseyi korkutmak gibi olmasin fakat yabanci forumlarda diger uyruklardan IR/CR vizesine basvuran insanlar bekleme suresinin 1 yil oldugunu soyluyor suan itibariyle. Fakat bunun Turk vatandasi olmayan insanlar icin bekleme suresi olduguna dair not dusuyorlar.

Acaba son 2-3 ayda bu uygulamayi kaldirdiklari icin Turkler digeriyle beraber sirada oldugundan dolayi kimseye mulakat geliyor olabilir mi bilmiyorum

• Bu ileti silindi!

• DQ: 7 Nisan 2024
    Interview:XX
    US Entry:XX
    7 Nisan 2024 tarihinde DQ aldım. Mülakat günü verilmesini bekliyorum. Eşimin mülakat günü gelmişti. Elçilik ile görüşerek benim mülakat günüm gelince ikisini birleştirelim aynı gün olsun dedim. Tamam dediler. bekliyoruz.....Sistemde benim Case at NVC de görünüyor......

• @egms Merhaba, eşiniz de sizinle aynı gün 7 Nisan’da mı DQ maili aldı? Peki görüşme tarihini ona ne zamana vermişlerdi?

• @kakin Merhaba, uygulamayı kaldırdıklarına emin misiniz ya da nereden aldınız bu bilgiyi?
    TR vatandaşlarına daha öncelik tanınmıyor mu artık yani? Yabancı uyruklularla aynı sürede değil diye biliyordum bekleme süresini. Değişti mi şimdi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |