Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

• @Dream-On IR vizelerine genel bir duraklama mı oldu acaba? ben de eşimin mülakatını bekliyorum. Temmuz ayı için forumdan kimseye mülakat maili iletilmedi henüz :(

• @Asude-Ugur, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@Dream-On IR vizelerine genel bir duraklama mı oldu acaba? ben de eşimin mülakatını bekliyorum. Temmuz ayı için forumdan kimseye mülakat maili iletilmedi henüz :(

Biz daha ilk asamadayiz ve 13 uncu ayi doldurduk ve hala hic bir ilerleme yok.

80841684-5efc-4a62-a841-8b5d73eec938-image.png

AI raporu gore 12. ayda cogu dosya tamamlaniyor.

Call center ariyoruz, kimse acik ve net bir cevap vermiyor. elimiz kolumuz bagli oturuyoruz.
    Bu immigration isleri insani yaslandiriyor.

Herkese sabir diliyorum, umarim en kisa zamanda herkes tamamlar.

• @alpha2015tr
    Herkese bol şans diliyorum ben de.

• Bu arada yeni bir site ogrendim, USCIS da islenen butun dosyalarin genis data analizini yapiyor. Dosya numaranizi takip etmek icin kullanabilirsiniz. bilginize.

image.png

https://www.casestatusext.com/

• Arkadaslar bir sorum var bu baslikta olan herkese. Acaba dosya numaraniz

IOE-09...

yoksa

IOE-9....

seklindemi gidiyor?

Bunu niye soruyorum. Hergun onay alanlarin aciklandigi portal baktigimda hep 09 ile giden numaralar goruyorum asagidaki gibi..

Sizin yorumunuz nedir bu dosya numara desenleri hakkinda. tskler.

image.png

• Grup cok sessiz. ben birseyler paylasayim anlasilan herkes dosyasini onaylayip coktan amerikaya tasindi. Kalanlara birsey paylasayim :)

image.png

image.png

Evet arkadaslar bu durumu bilimsel olarak nasil aciklarsiniz ?

• My IR5 DQ immigrant visa is dated 02/28/2024 and I am waiting for IL. Who knows what month the American Embassy in Ankara arrived?
    IR5 DQ göçmen vizem 28.02.2024 tarihli ve IL'yi bekliyorum. Ankara'ya Amerikan Büyükelçiliği kim bilir hangi ayda geldi?

• Merhabalar, Amerikaya girişimle ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. 14 Temmuzda Amerika'ya onay sonrası ilk girişimi yaptım. Gümrük memuru beni farklı bir alana götürmeden olduğu camlı alandan kısa bir bilgilendirme yaptı. Bilgi olarak 2-3 hafta içinde muhtemelen green card ile ssn kartımın birlikte geleceğini, 6 ay içinde gelmezlerse aramamı söyledi. Kartların geleceği adresin teyidini yapıp, para pulu hiç sormadı. Ardından da "Welcome to USA" dedi. Hemen ertesi günü üç farklı SSN Ofise ve bir göçmenlik bürosuna giderek SSNumaramı öğrenmeye çalıştım. Ama numaramın henüz oluşmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler. SSN Kartım tam 13 gün sonra elime ulaştı. Green kartım ise henüz gelmedi. Ama ben bu hafta sonu Türkiye'ye dönüş yaptım. Yaklaşık bir yılı bu şekilde geçirip tamamen taşınacağım. İşimden ayrılmadım buradaki işlerimi halledip gideceğim. Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Görüşmek üzere...

• @alpha2015tr Benim I-130 da durum bu.

Status
    Case Is Being Actively Reviewed By USCIS August 25, 2023
    Form I-130, Petition for Alien Relative, and sent you a receipt notice. July 10, 2023

• @Asude-Ugur biz 5.aya girdik ve hala bir tarih gelmedi. Sizin eşinizle ilgili bir gelişme oldu mu? Ya da Ağustos ayı için mülakat tarihi gönderilen var mı bekleyenler arasında?

• @Dream-On yok henüz bir gelişme yok. Kimseye hala mülakat tarihi verilmedi

• Bizim de IR5, amerikan vatandasi ebeveyni icin basvurduk. Mayis 20'de DQ aldi, henuz haber yok.

Kimseyi korkutmak gibi olmasin fakat yabanci forumlarda diger uyruklardan IR/CR vizesine basvuran insanlar bekleme suresinin 1 yil oldugunu soyluyor suan itibariyle. Fakat bunun Turk vatandasi olmayan insanlar icin bekleme suresi olduguna dair not dusuyorlar.

Acaba son 2-3 ayda bu uygulamayi kaldirdiklari icin Turkler digeriyle beraber sirada oldugundan dolayi kimseye mulakat geliyor olabilir mi bilmiyorum

• Bu ileti silindi!

• DQ: 7 Nisan 2024
    Interview:XX
    US Entry:XX
    7 Nisan 2024 tarihinde DQ aldım. Mülakat günü verilmesini bekliyorum. Eşimin mülakat günü gelmişti. Elçilik ile görüşerek benim mülakat günüm gelince ikisini birleştirelim aynı gün olsun dedim. Tamam dediler. bekliyoruz.....Sistemde benim Case at NVC de görünüyor......

• @egms Merhaba, eşiniz de sizinle aynı gün 7 Nisan’da mı DQ maili aldı? Peki görüşme tarihini ona ne zamana vermişlerdi?

• @kakin Merhaba, uygulamayı kaldırdıklarına emin misiniz ya da nereden aldınız bu bilgiyi?
    TR vatandaşlarına daha öncelik tanınmıyor mu artık yani? Yabancı uyruklularla aynı sürede değil diye biliyordum bekleme süresini. Değişti mi şimdi?

• @Dream-On yani redditte insanlarin dediklerini okudugum kadariyla oyle konusuyorlardi ankara konsoloslugu icin net bir bilgim yok. Gecen seneden itibaren boyle yapildigi vs gibi konusuluyordu

• Herkese merhaba,
    Beklemekten biraz yorgun düştüm sanırım. Gruptan da kimse bir şey yazmıyor, ses çıkmıyor. Anne& Baba kategorisinde numeritical limitation olmadığı için çoktan çağırılmış olmamız gerek miyor mu? 6.ay bitti hala ses yok. Diğer gruplarda Case Number ın aktifliğinden bahsediliyor? Ben bunu anlayamadım, bizimkilere de mi öyle bakılıyor? Ekim ayı için tarih alan var mı aranızda? Neden bu kadar duraksama oldu acaba?😞

• Ayni durum vatandaşların eşleri için de var. Şubattan beri mülakat bekliyoruz. Nedendir nasıldır kimse bilmiyor

• Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
    Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 17 Oy
    2k İleti
    280k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k