Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@orangegreen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, öncelikle herkese bol şanslar dilerim. Eşimle birlikte bu senenin greencard talihlilerinden biriyiz. Kesin olarak kimse bir şey söyleyemez tabiki ama geçtiğimiz senelere bakarak Aralık ayında mülakata gireceğimizi umuyoruz. Mülakat ile alakalı kafamıza takılan 2 konu var:

1. Birikimlerimizi ben kendi hesabımda topluyorum ama asıl talihli eşim. Birikimlerimiz de tek bir banka hesabında değil bu yüzden illaki mülakat öncesi tek bir hesaba toplu para yükleyeceğiz, bu ani para girişini mülakatta sebebini açıklama imkanı veriyorlar mı? Ayrıca banka hesabımın eşimin üzerine olması gibi bir zorunluluk var mı?

2. Ben işim gereği (ihracat) yurtdışında sürekli fuarlara gidiyorum ve geçtiğimiz yıl Rusya'da bir fuara katılmıştım. Bu seyahat direkt olarak AP'ye kalmamıza sebep oluyor mu mülakat tecrübelerinde benzer bir olay okumadım.

1- Banka hesabı eşlerden herhangi birinin üstüne olabilir. Paranın kaynağı yasal ve açıklanabilir olduğu sürece sorun yaşamazsınız toplu para girişlerinde.

2- Hayır bu direkt olarak AP ye kalmanıza sebep olmaz. Ama başka sebeplerden AP ye kalabilirsiniz. Mesela çok benzeri olan bir isminiz varsa muhtemelen kalırsınız. Örn. Merve Yılmaz, Mehmet Demir.

• ⭐⭐⭐⭐

@gdv25 içiniz rahat etmiyorsa asıl talihli adına hesap açıp oraya aktarın

• @EzgiLera Oturumum yok da dil okulu falan yolu üzerinden çözebilir miyim diye baktım.

• ⭐⭐⭐⭐

@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Oturumum yok da dil okulu falan yolu üzerinden çözebilir miyim diye baktım.

Şu an dosya taşıma yapmak için oturuma ihtiyacınız yok. Current olmadan önce, mesela şu an, KCC üzerinden taşıma yapabilirsiniz.

• selam forum. KCC ile dosya taşıdıktan sonra taşıdığımız konsolosluk dosyayı kabul etmeme yada red verme gibi bir durumu olur mu ? sonuçta vatandaşı olmadığımız bi ülkeye gidip ordan vize almaya çalışıyoruz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@veyso34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

selam forum. KCC ile dosya taşıdıktan sonra taşıdığımız konsolosluk dosyayı kabul etmeme yada red verme gibi bir durumu olur mu ? sonuçta vatandaşı olmadığımız bi ülkeye gidip ordan vize almaya çalışıyoruz ?

Dosyayı taşıdıysanız dosyayı kabul etmişlerdir. Ama mülakat vermeyebilirler mi diyorsanız evet, vermeyebilirler. Mesela birçok kişinin dosyası Ankara’da ama mülakat vermiyor. Bunun taşımakla veya taşımamakla alakası yok, konsolosluğun tercihi.

Mülakatta red verme durumu her konsoloslukta olabilir. Ama sırf vatandaş değilsiniz diye red verebileceklerini sanmıyorum. Çünkü FAM sizi buna zorunlu tutmuyor. En fazla AP’ye bırakırlar. Tabi AP bitmeden süreç veya vizeler bitebilir, red almasanız da vizenizi alamamış olursunuz.

• @EzgiLera selamlar, geriye dönüp sürecinizi anlatan güzel yazınızı okudum ve bayıldım yaklaşımlarınıza. Umarım biz de şanslı bir şekilde bu süreci atlatır ABD biletini alırız. 🙂
    Size sorum şu olacak bu konu üzerinden; dosya taşımanın kcc ‘ye mail atarak mümkün olduğu bu mali yılı nasıl değerlendiriyorsunuz, 2025 kazananları konsoloslukla taşıma süreçlerine girmeyeceklerinden gerçekten avantajlılar diyebiliyor musunuz? Yoksa önceki yıllarda da belli durumlarda kcc mail ile dosya taşıma yolu açık mıydı veya beklentimiz dışı şeylerle karşılaşmamız yine çok mümkün mü ? Örneğin birçok kişi daha önce de oturumsuz dosya kabul eden yerleri tercih etti buradaki riski azaltmak için. Viyana vb yerlerin mülakat vermemesi için sağlam nedenlere ihtiyacı olur vermezse diye düşünüyoruz. Sizin fikirleriniz nedir? İçgörüsü ve tecrübesi yüksek birisi olarak sizden bir yanıt almak isterim, sevgiler.

• @EzgiLera tabii ki herkeste olduğu gibi bende de bir heyecan var, diğer arkadaşlardan biraz daha fazla sanırım 😄 gerek yaşım gereği gerek tecrübelerim gereği forumdaki abilerimden ablalarımdan tecrübe ve bilgi ediniyorum, maruz görün lütfen 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@eciskoec, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera selamlar, geriye dönüp sürecinizi anlatan güzel yazınızı okudum ve bayıldım yaklaşımlarınıza. Umarım biz de şanslı bir şekilde bu süreci atlatır ABD biletini alırız. 🙂
    Size sorum şu olacak bu konu üzerinden; dosya taşımanın kcc ‘ye mail atarak mümkün olduğu bu mali yılı nasıl değerlendiriyorsunuz, 2025 kazananları konsoloslukla taşıma süreçlerine girmeyeceklerinden gerçekten avantajlılar diyebiliyor musunuz? Yoksa önceki yıllarda da belli durumlarda kcc mail ile dosya taşıma yolu açık mıydı veya beklentimiz dışı şeylerle karşılaşmamız yine çok mümkün mü ? Örneğin birçok kişi daha önce de oturumsuz dosya kabul eden yerleri tercih etti buradaki riski azaltmak için. Viyana vb yerlerin mülakat vermemesi için sağlam nedenlere ihtiyacı olur vermezse diye düşünüyoruz. Sizin fikirleriniz nedir? İçgörüsü ve tecrübesi yüksek birisi olarak sizden bir yanıt almak isterim, sevgiler.

Teşekkür ederim 🙂

KCC üzerinden dosya taşıma daha önce de yapılabiliyordu ancak oturumunuz veya vatandaşlığınız var ise. Bu şekilde taşıyanlar daha önce sorun yaşamadılar bu konuda. Bu sene oturumsuz taşınması ile bence çok büyük şans. Hele ki alternatifin Ankara olduğu düşünülürse…

Mülakatlarda oturum soran birkaç ülke oldu daha önce, onun dışında mülakatta oturum sorulan pek olmadı. Biz oturum olmadan hiçbir yerden mülakat alınmıyor diye biliyorduk ki DV2022de birkaç konsolosluk oturumu olmayan kişilerin dosyalarını kabul etti. Daha sonra araştırınca gördük, bazı konsoloslukların sitelerinde sadece vatandaşlara ve oturumu olanlara hizmet verdiği yazarken, bazılarında vatandaşları önceliklendireceği yazıyor. Yani oturumsuz olanlara da mülakat verilebiliyor. Şimdi bu FAM’deki değişiklikten sonra oturum/vatandaşlık şartının tüm konsolosluklar için kalkmış olduğunu varsayabiliriz. Tabi hala yeni bir uygulama olduğu için tüm konsolosluklar bu sürece alışana kadar AP görebiliriz. Ancak bu vatandaşları önceliklendirmeyecekleri anlamına gelmiyor. O yüzden performansı iyi ve yoğunluğu az konsoloslukları seçmekte fayda var diye düşünüyorum.

Ayrıca Ankara eskisi gibi çalışmasına dönerse her zaman Ankara’ya geri taşıma yolu da açık. En kötü ihtimal Ankara ise taşımanın sonucu ne olursa olsun yine de hiç mülakat alamamaktan iyidir.

• Dubai yada Dohaya dosya taşıma ile ilgili bilgisi olan varmı acaba. Doğrudan konsolosluklara mail attım ama otomatik cevaplar döndü ve navigatöre yönlendiriyorlar.
    Sorum şu: Buralara dosyamızı KCC aracılığı ile taşısak oturum izni yada vatandaşlık gibi zorunluluklar varmıdır nereden öğrenebilirim. aşağıdaki görselde ilerledikçe pek aradığımı bulamadım.

image.png

• @Baran-Soylu sizin adınıza şimdiden ben heyecanlanmaya başladım 😂.Bol şanslar 🍀

• Selam herkese iyi forumlar
    Ben gerencard talihlisiyim mailler nezaman gelir ne zaman sağlık rapor hazırlamamız lazım acaba

• @metinbeci immigrant visas seçeneğini seçin bence çünkü dv programının vize türü immigrant visa olarak geçiyor, green cards yazan yer çok ucu açık sonuçta aile birleşimi, istidham ile alınan greencardlar da var.

• Sırasıyla yapınca bu görsellere gidebildim ama istediğim gibi bir soru seceneği bulamadım aslında sormak istediğim " dosyamızı taşırsak oturum izni vatandaslık şartınız varmı onagöre kcc ile dosya taşıyacagım" bunu aslında sordum fakat otomatik cevap vererek navigatöre yonlendırıyorlar oda google forum sayfası orada da bır kac secenek ıle soruyu gönderdim ama sabitlenmiş soruları gonderdım asıl sorumu bulamadım

image.png

image.png

image.png

• örnek mail içeriğim:

Dear Sir/Madam,
    I am a Diversity Visa 2025 (DV2025) lottery winner. I am a Turkish citizen currently residing in Turkey. Due to concerns regarding the performance of the U.S. Embassy in Ankara for DV2024 interviews, I would like to transfer my case and interview to the U.S. Embassy in Skopje, North Macedonia. I have a few questions regarding this process:
    Are there any residency or citizenship requirements for Turkish applicants to have their Green Card interview conducted in North Macedonia?
    Does the U.S. Embassy in North Macedonia accept case transfer requests from Turkish applicants?
    I would greatly appreciate your response to these questions as it will help me plan my interview process accordingly.
    Thank you very much, and I look forward to your assistance.
    Sincerely,
    Metin Beci
    Email: [email protected]
    Phone: +90 552 XXXXXX
    DV2025 Case Number: 2025EU000086XX

Bu da tirandan gelen cevap

image.png

• Merhabalar dosyamın Viyana’ya taşındığına dair bugün mail aldım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.inşallah bundan sonraki süreç kolaylıklar içinde geçer ☺

• @zeynepebe schengen var mıydı

• @metinbeci yeşil pasaportum var o yüzden Viyana düşünmüştük

• @zeynepebe hayırlı olsun hocam. Viyanaya katılanlar kervanına hoş geldiniz

• @zeynepebe sonuda güzel olur inşallah

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |