Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@brkkrmz27 Ne hallere düştük hocam vallahi ben de 4xxx CN ile taşıma yapacak mıyım acaba diye düşünüyorum. Umarım gerek kalmaz

Sayın gucarslan'dan öğrendiğimize göre "Ankara'ya güven olmaz".
    Benim CN'ım 4XXX olsa korkardım (bu sene için) çünkü her sene geri gidiyoruz.
    2022'de 26XXX lere gelmiş.
    2023'te 14XXX lere geldi ama sona kalanlar kota dolduğu için vizelerini alamadılar.
    2024'te 55XX'e geldi.
    Böyle giderse 2025'te kaça gelir?

Bir de KCC atlama yapabiliyor. Bu sene 7XX olan birisi üç dört mülakat dağıtımında atlandı ama neyse sonunda aldı ama alamayabilirdi, şans.

Herkes gardını alsın. Türkiye'den GC talihlisi olmak gerçekten talihsizlik!

• @deebee cevap icin tesekkurler, varsova icin schengen engelim olmasa hemen transferi yapacagim ama maalesef gecen yil red almistim biraz cekimserim. diger ulkeler ile ilgili kcc`ye soru maili gondersem duzgun bi yanit alabilirmiyim sizce?

• @rezanclz tam olarak taşıma süreciniz nasıl oldu acaba ücret vize mail vs. Detaylı konuşmamız mümkünmüdür ? Teşekkürler

• valla insanın moralı bozuluyor o zaman turkıyeyı lısteden çıkartsınlar boşuna ümitleniyoruz hayal kırıklığı yaşayacağız 😕

• @Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@brkkrmz27 Ne hallere düştük hocam vallahi ben de 4xxx CN ile taşıma yapacak mıyım acaba diye düşünüyorum. Umarım gerek kalmaz

2023'te 14XXX lere geldi ama sona kalanlar kota dolduğu için vizelerini alamadılar.
    2024'te 55XX'e geldi.

Bir de KCC atlama yapabiliyor. Bu sene 7XX olan birisi üç dört mülakat dağıtımında atlandı ama neyse sonunda aldı ama alamayabilirdi, şans.

Ben de son yıllara bakarak bu şekilde düşünmüştüm ama sayılara daha geriden bakınca önceki yıllarda da bi dalgalanma olduğunu gördüm. Bu kadar düşük sayılara gelmemiş ama;

2017 - 30 binler
    2018 - 25 binler
    2019 - 29 binler
    2020 - 45-50 binler
    2021 - 20 binler

Son yıllara zaten hakimiz. Evet önceki yıllarda pandemi vs gibi durumlar da vardı böyle azalarak bitecek gibi düşünürsek 2026-2027 ne olacak? 10 kişiye mülakat verip dükkanı kapatacaklar mı yani? 🙂

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar....Dosya taşıma yapmak isteyen değerli forum üyeleri, kafanızdaki tüm soru işaretlerini ve "acaba"larınızı ortadan kaldırmak, devamında sürecinize yön vermek çok kolay..Yapmanız gereken bu başlık ile birlikte "DV2024 Süreci" ve "DV2024 Mülakat Deneyimleri" başlıklarını kombine şekilde takip etmek.. Bir kültür hizmeti de bu linkin altında

Hangi konsolosluk DV2024 te ne yapmış buyrun hepsi burada..

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f7l3ef-VD67fH9916buRkAzmQNFRoV18GUTbeKx8x6s/edit?usp=sharing
    Tüm konsoloslukların tüm vize çeşitlerinde aylık verilerini içeren tablo...Buradan da konsolosluk yoğunluklarına bakabilirsiniz..

"Okuyan Kazanır"..😉

bu tabloya göre Ankara 754 kişiye mülakat mı vermiş öyle mi anlamalıyım?

• ⭐⭐⭐

@gloria Mayıs ayı sonu verilerine göre mülakat sayısı değil pasaportuna vizesi basılmış kişi sayısıdır...Hepsi de T.C. vatandaşı değil onu da eklemek isterim.

• @Flight101 Zaten sorunda o ya , ankara TC vatandaşlarından çok diğer ülke vatandaşlarına mülakat veriyor sanki.

• ⭐⭐⭐

@metinbeci Bu sayının hepsinin T.C vatandaşı olduğunu varsaysak bile mayıs sonu itibariyle yine akıl almaz derecede düşük bir rakam 754...Ortalama Türkiye talihli saysı yıllık ortalama 3000 ler desek 8 ayda %25 lik bir oran karşımıza çıkıyor...

• @Flight101 2024 exel tablosuna bakarsak 650 kişi falan kazanmış gözüküyor. Forumdan hiç haberi olmayan 350 kişi falan var dersek bence düşük ihtimal kazanan sayısı 1000 civarı sanki. TR den kaç kişinin 2024 de GC kazandığını görebildiğimiz resmi bir kaynak var mı? EU olarak geçiyor ama TR diye bir ayrım yok sanırım.

• ⭐⭐⭐

Excel dosyası Türkiye nin tam yansıması değil..Oranını bilemiyorum..Ayrıca liste case number üzerinden sıralananıyor..O case ler içinde 1 ve 1 den fazla vize alacak talihli var.

• ⭐⭐⭐⭐

@gloria 2012-2024 arasında tüm Dünyadan ve Türkiye’den GC çekilişi kazanan sayıları ile ilgili istatistik aşağıda, önümüzdeki bültende açıklanacak DV2025 kazanan sayısı da tahminen bu sayılara yakın olacaktır. Bahsi geçen toplam kazanan & Türkiye’den kazanan sayısı case değil, tüm case’ler içerisindeki toplam kişi sayısı.

319e38fe-08d3-4fbf-9145-6f9872bff0f6-image.jpeg

• Viyana 49k siralamadakilere davet vermis. Cidden moral bozucu bir durum. Diversity Visa'nin ozune aykiri bu Ankara'nin yaptigi.
    Sayica az olanlari cesitlilik lehine dengelemek icin yapilmis duzenlemenin Turkler aleyhine yavas isletilmesi ister istemez baska supheler doguruyor.

• @brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz tam olarak taşıma süreciniz nasıl oldu acaba ücret vize mail vs. Detaylı konuşmamız mümkünmüdür ? Teşekkürler

tabi, özelden degil de burdan sorabilirsiniz sorularinizi ki ayni sorulara sahip insanlara da cevap olsun. Benim case numaram gecmis senelere bakildiginda iyi gibi duruyor ama dv2024 kazanani olsaydim vizemi daha yeni elime almis olurdum, dv2023 te ocakta alacaktim ankaranin 1 senede 6 ay gerilemesi gözümü bayagi bi korkuttu. Belki de dv2025 te ankara 3k ya bile zor gelecek bunu kimse bilemez ama kücük bir arastirmayla ankaranin her gecen sene daha kötü oldugunu öngörülüyor, dolayisiyla riske girmeden direkt yeni yasayla beraber oturum gerektirmeden kcc ile dosyami viyanaya tasidim. Ücretten kastinizin ne oldugunu anlamadim tasimada herhangi bir ücret ödenmiyor, vize konusuna gelecek olursak yesil pasaporta sahip oldugum icin mülakatim belli oldugunda direkt viyanaya uçup islemlerimi halledecegim. Daha fazla sorunuz varsa cekinmeden sorun bildigim kadariyla yardimci olayim, dosyami tasirken kccye attigim mail taslagini burada paylasmistim baglantisini birakayim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/3386?_=1722358735067

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R rezanclz 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

2024'te 55XX'e geldi.

Ben de son yıllara bakarak bu şekilde düşünmüştüm ama sayılara daha geriden bakınca önceki yıllarda da bi dalgalanma olduğunu gördüm. Bu kadar düşük sayılara gelmemiş ama;

2017 - 30 binler
    2018 - 25 binler
    2019 - 29 binler
    2020 - 45-50 binler
    2021 - 20 binler

Son yıllara zaten hakimiz. Evet önceki yıllarda pandemi vs gibi durumlar da vardı böyle azalarak bitecek gibi düşünürsek 2026-2027 ne olacak? 10 kişiye mülakat verip dükkanı kapatacaklar mı yani? 🙂

Bültende en büyük sayılar bunlardı. 2020 ve 2021i bu listeden çıkartırsanız önceki senelerde current olan herkes mülakat aldı. Dalgalanmanın sebebi bir sene en yüksek case number 35k iken başka bir sene 50k başka bir sene 27k olabiliyor. Sadece Ankara değil, diğer konsolosluklar da bu sayılara kadar mülakat verdiler çünkü bültende current olan numaralar bu kadar.

2020 ve 2021de Ankara dahil tüm konsolosluk bocalama yaşadı. 2021de birçoğu düzelmeye başlamıştı. 2022 itibariyle diğer konsolosluklar normale döndü ama Ankara kötüye gitmeye devam etti. Şu an dünyada herkes normal şekilde vizelerini alıyor bültene göre. Ama Ankara’da durum böyle değil. O yüzden Ankara özelinde konuşuyoruz her sene kötüye gidiyor diye. Yoksa DV2023 DV tarihinin en çok vize dağıtılan senesi oldu tüm dünya genelinde.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@metinbeci Bu sayının hepsinin T.C vatandaşı olduğunu varsaysak bile mayıs sonu itibariyle yine akıl almaz derecede düşük bir rakam 754...Ortalama Türkiye talihli saysı yıllık ortalama 3000 ler desek 8 ayda %25 lik bir oran karşımıza çıkıyor...

Buna İran talihlilerini de eklemek lazım. Çünkü İranlılar da Ankaradan mülakata giriyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

valla insanın moralı bozuluyor o zaman turkıyeyı lısteden çıkartsınlar boşuna ümitleniyoruz hayal kırıklığı yaşayacağız 😕

Son 5 yılda 50binden fazla göçmen vize verilmişse zaten listeden çıkacak.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Bu sayının içinde İranlılar yada diğer Ankaradan vize almaya gelen milletler de var sanıyordum ben...Sizin yazınızdan bu rakamın sadece TC vatandaşları olduğunu anlıyorum, yanılıyor muyum?....O zaman şöyle bir matematik yaparsak. Ortalama her case de vize alanlar 2 kişi dersek 377 case yapar....Bizim forumdaki excel listesi bu sayının üstünde...

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Bu sayının içinde İranlılar yada diğer Ankaradan vize almaya gelen milletler de var sanıyordum ben...Sizin yazınızdan bu rakamın sadece TC vatandaşları olduğunu anlıyorum, yanılıyor muyum?....O zaman şöyle bir matematik yaparsak. Ortalama her case de vize alanlar 2 kişi dersek 377 case yapar....Bizim forumdaki excel listesi bu sayının üstünde...

Hayır hayır. Demek istediğim aslında tam tersiydi. O mesajda %25 hesabı yapılmış. Ben de İranlılar olduğunu da hesaba katmak lazım demek istemiştim. Yani %10-15 civarına denk geliyor aslında, %25 değil.

Yaklaşık 2 vize = 1 case genelde doğru bir yaklaşım. Bazen 1.81 kişi 1 case bazen 2.13 kişi 1 case gibi istatistikler çıkıyor. Ortalamada 1e 2 almak mantıklı. Sayılarla DV2024 başlığı altında ve diğer sayılar başlıkları altında çokça bu tarz hesaplar bulabilirsiniz.

• @rezanclz süreci takip. Edeceğim olmazsa Mart Nisan gibi ben de Avusturya ya dosya taşima talep edeceğim

Benzer Başlıklar

• 153
  • 57
  • 15753
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |