@zerooo, içinde söyledi: Amerika'da Gebelik ve Doğum
Arkadaşlar selam,
Konu: green kart aldıktan hemen sonra ( 1 ay) abd de doğum.
Aradığım sorunun yanıtını bulamadım ondan yazıyorum daha önce paylaşıldıysa beni ilgili konuya vs yönlendirebilirseniz sevinirim. yada bu konuda deneyimi olanlar cevaplarsa çok mutlu olurum.
Ben muhtemelen 1.5 ay sonra DV ile ABD ye gideceğim ve gittikten 1 ay sonra orada doğum yapacağım.
sağlık sistemi ve sigorta- doğum- green kartlı ailelerin yeni doğan çocuklarının hakları konusunda sorularım olacak.
**gider gitmez doğum için sigorta vs yaptırmak istiyoruz. Green cardlarımız ne zaman gelir bilmiyorum - hemen sağlık sigortası yapabiliyor muyuz, bunun için başka evraka ihtiyaç var mı ?
******* https://www.healthcare.gov/get-coverage/ bu siteye girip, istenilen bilgileri gorebilirsiniz. tahminimce SSN, adres vs. istenecektir.**
**doğum için en elverişli eyalet Miami diye bilgi almıştım ama hiç bir fikrim yok, bilen varsa yönlendirmesini rica ederim.
******* bu konuda yorum yapmak zor.**
**green kartlı ailelerin çocukları doğumdan sonra hemen vatandaş oluyor diye biliyorum ama işlemler ne kadar sürüyor acaba ve çocuğun belli bir süre orada kalması gerekiyor mu, doğumdan1 ay sonra geri dönüp tr de biraz çocuğu büyüttükten sonra tekrar gitmeyi düşünüyorduk.
%(#f91010)[********* suan yururlukte olan kanuna gore, amerika sinirlari icerisinde dogan her cocuk vatandas olarak doguyor. yeni gelmesi beklenen kanunda ise, cocugun anne veya babadan birinin vatandas veya gc li olmasi gerekecek. soylentilere gore yeni kanun Subat ortasi gibi yururluluge girecekmis.****
cocuk dogduktan sonra hastane birth certificate islemlerine baslayacaktir ve size certificate i nerden alacaginizi soylecektir. certificate 3-4 gunde de cikabilir, 1-2 hafta da surebilir. certificate i olmadan amerika pasaportuna basvuramazsiniz. pasaport sureci posta ile yaparsaniz haftalar surebiliyor veya pasaport merkezi bulup oradan ayni gun icinde de temin edebilirsiniz. (https://www.usps.com/international/passports.htm)]