Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
Merhabalar re entry permit onaylandıktan nekadar süre içinde adrese gelir yada nasıl isteye biliriz
-
@49leon 16 ay ilk başvuru tarihinden sonra eline ulaşma tarihi
-
Yapmadım.
@mine9119İşin komiği re entry permiti teslim edememiş USCIS. Şaka gibi bir durum. Posta teslim edememiş diyor. Tekrar başvurdum ama tahmini olarak 1 ayda cevap veriyorlarmış. Abdden yakınım postayı açınca fark ettim. Sistemden permit hazır basıldı yollandı deyince olay tamam sandım. Önce ilk bir onay kağıdı geliyor, o kağıtta permit iniz gelecek diyor. Bu aşamada online olarak takibi bırakmamak gerekiyormuş. Özellikle postayı siz teslim alıp kontrol etmiyorsanız.
Özetle re entry permiti kullanamayacağım sanırsam.
-
Arkadaşlar part 1 de class of admission diye bir kısım var oraya ne yazmamız gerekiyor acaba
-
Merhaba. Başvurumu yaptıktan 2,3 gün sonra 8 Temmuz da uscis sms yollayarak başvurumun ellerine ulaştıklarını söyledi ve para çekimi kartımdan gerçekleşti 13 Temmuz da posta tarafıma ulaştı. Ve ardından 17 Temmuz da posta kutuma randevu bilgilerimin bulunduğu posta geldi. Fakat bu süreçte tarafıma hiç mail iletilmedi. Bu normal midir? Yoksa mail adresimi ben doğru yazdığım halde kendileri yanlış yazmış vs olabilir mi? Bu bahsettiğim süreçte gelen posta ve sms lerden sonra mail de gelmesi gerekiyor muydu? Eğer gelmesi gerekiyorsa ve bana gelmiyorsa mail için nasıl bir yol izleyebilirim. Çünkü şu an oturduğum adresten türkiyeye taşındığımda bura ile bir bağım kalmayacak. Şu an kullandığım telefon da usa ait bir numara. Döndüğümde tr hattımı kullanmaya devam edeceğim. Yani hem telefon numarasına hem de ev adresiyle iletişimi kaybedeceğim için sormak istedim. Randevum 25 Temmuza verildi bu arada süreç beklediğimden çok hızlı bir şekilde ilerledi.
-
Bu ileti silindi! -
@duygusen Tesekkurler deneyiminiz icin Allah yardimcisi olsun.Konunun anlasilirligi acisindan arkadasiniz green card li mi 131 surecinden once yoksa degil mi yani hala green card alma asamasinda ve bu 131 advance parole mu ? cunku ikiside i 131 diye geciyor ve advance parole olan 8 ay travel permit olan 16 ayda tamamlaniyor surec
-
@pinkycsm merhaba, ne randevusu, biometric mi?
-
@sunny evet biometric randevusu
-
@pinkycsm Bana süreç içinde hiç mail gelmedi, virtual mailbox kiralayıp , USCİS ile adresinizi oraya çevirirseniz iletişim o adres üzerinden yapabilirler. Uzaktan size gelen postaları görürsünüz ama travel document teslim etmezler diye biliyorum
-
Reentry permit sahibi olup Abd ye 1-2 sene giris yapmadigimizda onceki kalis surelerimiz yaniyor mu? Vatandaslik icin kalis suresi hesaplanmasi acisindan soruyorum.
@crazycells .tesekkurler.
-
@heycan ipostal
-
@sash 1 sene içerisinde 6 aydan daha fazla Amerika dışında kaldığınız anda vatandaşlık için gereken süre resetliyor
-
@sunny, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@sash 1 sene içerisinde 6 aydan daha fazla Amerika dışında kaldığınız anda vatandaşlık için gereken süre resetliyor
yanlis biliyor olanilirmisiniz?
benim bildigim 6 aydan fazla yurtdisinda kalinca resetleniyor , 1 sene icerisinde 6 aydan fazla degil . bu yuzden 6 ay dolmadan giris cikis yapan cok kisi var.
en bilgili @crazycells olsa gerek bu konuda -
- Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
An absence of more than 6 months (more than 180 days) but less than 1 year (less than 365 days) during the period for which continuous residence is required (also called “the statutory period”) is presumed to break the continuity of such residence.[12] This includes any absence that takes place during the statutory period before the applicant files the naturalization application and any absence between the filing of the application and the applicant’s admission to citizenship.[13]
- Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
-
bunların hepsi USCİS in kendi websitesinde yazıyor arkadsşlar, kısa bir arama ile bulabilirsiniz
-
Re entry permit onaylandı fakat 2 ay geçti adresimize gelmedi bilgisi olan var mıdır
-
@sash Eğer 6 aydan fazla 1 seneden az ABD dışında geçirmiş isen sıfırlayarak hesabını yapman lazım. Giriş çıkış tarihlerine göre excelde yada web de süreleri tam olarak hesaplayarak durumuna bak. Hatırladığım kadarıyla Türkiye’de uzun kaldığın dönemler oldu. Eskiden ABD de Kaldığın sürelerin bir kısmı senin sıfırlanacak sanırım. Toplam ABD kalış süreni bul . 30 ayı tamamlaman lazım. Bu açıdan biraz ABD kalıcı olarak konaklaman gerekiyor.
-
Merhaba,
I-131 reentry formun da, Part 3'de permitin teslim adresini Ankara büyükelçiği diye seçtim. Aynı part'da 10.a-10j seçeneklerdeki adres kısmınıda doldurmam gerekiyormu yoksa büyükelçiliği seçtiğim için doldurmasam olurmu. Bilen arkadaşlar acil yardımcı olabilir mi teşekkürler. -
Merhaba. 2007 yılındaki ilk başvurumun ardından 17 yıllık bir bekleyiş sonrası F4 kardeş vizem dün onaylandı. Abim Austin'de yaşıyor. ABD'ye yerleşmeyi çok istiyorum ancak bu sene babamın aniden vefat etmesiyle annem Türkiye'de yalnız kaldı, 78 yaşında ve benden başka destek verebilecek kimsesi yok. Bu nedenle hemen yerleşme imkanım bulunmuyor. Vize hakkımı kaybetmemek için ilk gririşte hemen re-entry permit başvurusunda bulunabilir miyim? Greencard fotokopisi yazıyordu, bu hemen elimde olmayacak. Ama uscis sayfasından anladığım kadarıyla pasaport ve immigrant visa sayfası fotokopisi de geçerli gibi. I131 için ilk girişte 'file online' yapma şansım sanırım bulunmuyor. Halen kargo durumu gerekli gibi, değil mi? Formu doldurup Türkiye'ye dönebilirsem bir ay içinde gerekirse parmak izi için tekrar giriş de yapabilirim. Ya da bunun dışında 6 aylık periyotla giriş çıkış durumu mu daha mantıklı? Ya da başvuruyu yapıp 6 aylık periyotları yine yapmalı mıyım? Processing time 16 ay görünüyor şu an. Bu süreçte giriş çıkışlara devam etmek gerekli sanırım. Ya da başka mantıklı bir çözüm var mı önerebileceğiniz? Annemle ilgili durum reentry permit için geçerli bir sebep olur mu? ABD'ye ilk girişte çok uzun bir dönem kalabilecek gibi de değilim. Muhtemelen 2 haftalık bir ilk giriş şansım olacak. Vizemi kaybetmemek için hiç bir şansım bulunmuyor mu? Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. İnsanın 17 yıl beklediği bir durumun bu kadar ters bi zamanda gerçekleşmesi gerçekten çok şaşırtıcı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum