Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• Hayırlı olsun, bahtınız açık olsun. Ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim.

• Arkadaslar bızım vizelerimiz basıldı. Sızlerle de payşasmak ıstedım. Bu surecte yardımcı olan tum arkadaslara gönülden tesekkurler.

• ⭐⭐

@mimimi33 3 temmuzda bende konsolosluktaydım mutlu haber çok sevindim gözünüz aydın

• Merhabalar,

Bu kadar uzun bir bekleyişten sonra 'oh be!' sonunda dedim... :) Çok uzun bir bekleyiş ve gerçekten çok sabır isteyen bir süreç oldu. Benim case numaram 53xx olup, 15.05.2024 saat 16:10'da mail aldım ve 03.07.2024 saat 08:30 randevu verdiler. Mülakat mailini aldıktan on beş gün sonra hastane randevusu alınabiliyor. 12.06.2024 saat 11:40'ta hastane randevusu aldık. Randevu aldığınız gibi hastaneden bildirim maili geliyor, kaydınız oluşturulmuştur diye; diğer gün getirmeniz gereken evraklar diye mail gönderiyorlar. Hastanede 4. kata çıkıp Dr. Mehmet Ungan yazılı kapıya geldiğimizde, girişleri yapan bir kadın çalışan hemen soyadımla seslenerek 'Buyurun, gelin' dedi. Girdik ve evrakları teslim ettik. Yaklaşık 2 saat sürdü ve bittikten sonra 'Yarın şu saatte gelip alabilirsiniz' diye bilgi veriliyor.

----------- Hastane için getirmeniz gereken evraklar -----------

-Geçerli bir pasaport
    -Vaka numarası (DS260 form onay sayfası veya K-Vizesi için DS160)
    -COVID-19 aşı belgesini lütfen bastırıp getiriniz
    -Varsa aşı belgelerinizin asılları ve tercümeleri
    -Geçmişinizde herhangi bir hastalık varsa, kronik bir hastalığınız varsa veya herhangi bir önemli ameliyat geçirdiyseniz, tıbbi belgelerinizin ve tedavi planınızın tercümesi ya da psikiyatrik bir hastalığınız varsa, psikotik tedavi için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız; eğer sakinleştirici ya da gevşetici ilaç kullanıyorsanız hekiminizin tedavi planı panel hekimi açısından faydalı olacaktır.
    -İlaçlarınız
    -Gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzü yanınızda getiriniz
    -Anne iseniz, her çocuğun doğum tarihini ABD takvimi formatında (aa/gg/yyyy) getirin.

----- 03.07.2024 Mülakat günü :) -----
    Konsolosluğun önü zaten kalabalık, mülakat saatine göre alıyorlar. Mülakata girdiğiniz yer, ayrı bir oda değil; ben öyle sanıyordum en azından :) Bankolarda herkes olduğu alanda yapılıyor. Para ödemesi, evrak teslimi derken mülakat için sıra bekliyorsunuz. Mülakat numarası yandığında bankoya gidip, sağ elinizi kaldırıp, buradaki evrakların doğruluğuna dair yemin ediyorsunuz. Sorular şunlardı:

-Nereye gideceksiniz?
    -Neden o eyalet?
    -Nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz? Mesleğinizi mi yapacaksınız yoksa sektör mü değiştireceksiniz?
    Sonrasında 'Tebrikler, pasaportunuzu en geç bir hafta içerisinde PTT'den vermiş olduğunuz adresten almanız gerekmektedir' dediler ve mülakat bitti.

Green card kazanıyorsunuz ama bu sürecin beni beklediğini bilmiyordum açıkçası. Çok istediğiniz bir şey gerçekleşmiş ama süreç o kadar yavaş ilerliyor ki; ben baya sağlığımdan da oldum ama şimdi iyiyim ve vizemi aldım. Mülakatta hiç zorlamıyorlar. Aslında vize vermek için baya çaba gösteriyorlar. O gün bir beyefendi baya eksik evrak ile gelmişti. Ona o kadar ayrıntılı bu evrakı buradan, şu evrakı şuradan almalısın diye baya yardımcı oldular. Bu süreçte birbirini hiç tanımadan ve gerçek ismini bile bilmeden, birbirine destek olan güzel insanların olduğunu gösterdi. Her sorduğum soruya istisnasız cevap veren ve bu stresli süreçte benimle birlikte takip eden Özden Bey'e canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum :)

------------ Mülakat için getirmeniz gereken evraklar ----------

-Evlilik Cüzdanı (Orijinal ve İngilizce tercümesi)
    -Lise veya Üniversite Diploması (Orijinal ve İngilizce tercümesi); Türkçe belgeler için İngilizce tercümesine gerek yoktur.
    -Banka ekstreleri
    -Pasaport (Orijinal); Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapmayı planladığınız tarihten itibaren altı ay süreyle geçerli olmalıdır.
    -Başvuru sahibi başına 330 ABD doları
    -Adli Sicil Kaydı
    -Nüfus kaydı örneği

• Çok teşekkür ederim

• Covid aşısı için Ankara şehir hastanesindeyim bana Türkiyedeki bütün aşıların bittiği söylendi. Sağlık randevum yarın sorun olur mu?

• @rarewonder hastanelerin elinde son kalanlar 19 Temmuz tarihli Sinovac aşılardı. 22 ve 23 Temmuz'da(bugün) İstanbul'da hiçbir hastanede bulamadım. ALO 184, hastane aşı odaları, il ilçe sağlık müdürlükleri, vs ile iletişime geçtim. Ne zaman tedarik edileceğinin net bilgisini alamadım.
    Yarın randevunuza gidip durumu beyan edebilirsiniz.

• @rarewonder ayni sey bugun izmir’de bizim de basimiza geldi. 19 unda dolmus tum asilar. Simdi ben de ilce sagliga ugrayip durumu bildirecegim. Bir donus alabilirsem yazarim.

• Ilce saglik mudurlugunden ciktim simdi. Covid asilarinin son kullanma tarihi dolmus ve yeni sevkiyat gelecek mi , ne zaman gelir vs. Tum bu sorular havada.. yuzduk yuzduk kuyruguna geldik covid asisi yuzunden sikinti yasamayiz umarim.

• ⭐⭐

@Didem-G merhabalar, az önce e-nabız üzerinden kontrol ettim. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 30 Temmuz için randevu veriyorlar. isterseniz bir arayıp teyit edebilirsiniz.

• @onuru sistem uzerinden tum hastaneler randevu veriyor ama gidince asi yok diyorlar. ilce saglik da asilarin bittigini soyluyor. Yeni sevkiyat olmamis, ellerindeki son asilar SKT leri dolmus. E zaman neden randevu veriyor sistem dedigimde eski sistem kalmis öyle diyorlar.

• @Didem-G @stigal Bugün unganlara uğradım. Aşıların bittiğini biliyoruz yarın normal şekilde gelebilirsiniz denildi. CVC den haber bekliyoruz dedi ama orası neresi diye sormadım. Normal aşı kartınızı yine getirin yanınızda dediler. Bilginize. Akşam 5 ile 7 arası unganları arayıp teyit edebilirsiniz.

• @rarewonder bilgi icin cok tesekkurler. 17:00 yi bekliyordum ben de unganlari arayip teyit edecektim. Yine arayim , umarim sorun cikarmazlar.

• @Didem-G rica ederim teyit edince lütfen beni bilgilendirin. Teşekkür ederim

• @rarewonder 7 dakikadir hatta bekliyorum acan yok, bir bilgi / teyit alir almaz haber verecegim.

• MHRS üzerinden aşı randevusu alarak, yarım gün harcamayınız. Son kullanma tarihi dolan aşıları sistemden düşemedikleri için, eliniz boş dönmek zorunda kalırsınız. Gideceğiniz sağlık kuruluşunu arayıp, aşı odasıyla görüştükten sonra, aşı var(son kullanma tarihini sorunuz) teyidi alarak gidiniz.

• @rarewonder Tekrar merhaba, telefona cevap verdiler. Unganlar yetkilisine sktlerin doldugundan, yeni asilarinda ne zaman geleceginin saglik mudurlukleri dahil hic bir yerde bilgisinin bulunmadigindan bahsettim. Evet durumu biliyoruz, eski asi belgeleriniz ile gelin biz o sekilde islem saglayacagiz dedi.

• @rarewonder

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (İngilizce: Centers for Disease Control and Prevention, CDC)

• @Mervc merhaba, 4 iş günü içinde onaylayacaklarını belirtiyorlar sitelerinde, bu süreyi geçtiyse randevu numaranızı belirterek mail atarsanız kısa sürede dönüş yapıyorlar, eşim ve benim randevu onayımız gelmişti ama kızımınki ulaşmayınca mail attım, aynı gün dönüş yaptılar, size de yapacaklardır

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 28 Oy
    6k İleti
    787k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k