DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells galiba sadece ptt’den Bir bilgilendirme geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rmznkrc IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells 24.01.2019 bugün mülakata girdim ve vizemi onayladı görevli.
    Benim sorum pasaport ne zaman ulaşır bana ve ayrıca bir mail gelmesi gerekiyormu vizeniz onaylandığına dair ?

    hayirli olsun, mulakat deneyiminizi kisa da olsa bekliyoruz...

    eger pasaportunuzu aldilarsa dosyanizin onaylandigini gosterir. 1 hafta icinde size bilgilendirme yapilir.


  • @crazycells pasaportumu aldilar..
    Mülakatim çok iyi gecti ingilizce konustuk
    bizim dosyamiz 13 ay sürdü toplamda
    Ceac’a yükleme sirasinda surekli duzeltme maili aliyorduk bu yuzden 2 ay gibi uzadi
    Eşim hakkında bir kaç soru sordu
    Kıbtısta ne kadar zaman bulunduğumu, orada askerlik yaptığım için sordu galiba
    Şuan nerede ne iş yaptığımı
    Eşimin nerede yaşadığını
    4 yıl önce vizeye başvurduğumu sordu turist vizesi red olmuştu
    Görevli; Düğününüz türkiyede oldu galiba resimlerden anladığım kadarı ile
    Cevap; evet
    Görevli; bütün ailenizi tanıyor eşiniz
    Cevap; evet
    Vizenizi veriyorum eşinizin yanına gidebilirsiniz iyi yolculuklar pasaportunuz gelecek hafta içi ulaşır size dedi ve bitirdi.
    Ben zaten ilşkimiz evliliğimiz ile alakalı baya bir kanıt götürdüm.
    Çok fazla heyecanlıydım ama rahat geçti.
    Darısı bekleyen diğer arkadaşlara umarım kısa zamanda sonuçlanır.


  • @rmznkrc Tebrikler gözünüz aydın. Yeni yaşamınızda mutluluklar.


  • @Rüzgar teşekkürler


  • @ayse23 merhaba, ben uscıs a henüz göndereceğim belgeleri. size sorum olacaktı. Doğum belgesi arşivli sicil kaydı ikamet gibi belgeleri ingilizce olarak alıp gönderebildiniz mi, yoksa tercüman mı gerekli? Bu belgelerin ingilizcesini nasıl elde edebilirim ?


  • Merhabalar @labelle ben Doğum belgesini nüfüs müdürlüğünden alıp İngilizce çeviri yapıp yollamıştım. Sadece adli sicil kaydını e devletten İngilizce tercümanlı olarak aldım.. e devlet nüfus kayıt örneklerini İngilizce veriyor mu açıkçası o konuda bilgim Yok ama adli sicil kaydını aldım ve herhangi bi sorun yaşamadım


  • @ayse23 yeminli tercüman gerekli mi çeviri için? ayrıca bu ingilizce belgelere apostil yaptırdınız mı? noterlik bir işlem falan da gerekiyor mu? gerçekten kafam çok karışık, yardımlarınız için teşekkürler


  • @ayse23 bu nüfusta verilen formül a ve formül b belgeleri şu 7 dilde olanlar yeterli oluyor mu evlilik cüzdanı ve doğum belgesi için acaba?


  • Merhabalar. ABD vatandaşıyım. 6 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. 5 yıl önce Türkiye'de evlendim. Eşim Türk vatandaşı. Evlendikten sonra 2 kızım doğdu. Biri 2 yaşında diğeri 7 aylık. Bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Kızlarım için yurt dışı doğum sertifikası ve ilk pasaportlarına başvurdum İstanbul'da. Yurt dışı doğum sertifikasını onayladılar. Ama çocuklarıma pasaport vermek için benden Abd de 5 yıl yaşadığıma dair entry-exit records'larımı istediler. Benim gibi olan bi arkadaşım izmirden başvurmuş Türk emniyetinden yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarını almış götürmüş kabul etmiş konsolosluk. Ama İstanbul'daki konsolosluk kabul etmiyor. Foiaonline sitesinden almam gerekiyormuş. Foiaonline da hesap açtım entry-exit recordslarımı isticek bi dosya oluşturdum. Sayfada ilk girdiğimizde governmentın shutdown olması bizi etkiledi bu yüzden işlemler gecikecek diyor. Ben bu entry-exit recordslarımı başka nerden alabilirim? Gerekirse Abd ye gidip alıcam. Ama nerden hangi kurumdan alabilirim? İzmir'deki konsolosluk ile İstanbul arasında neden böyle bir fark var?

    Bir diğer konu çocuklarımın ABD pasaportunu aldıktan sonra eşim adına başvuruyu başlatmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bunun için avukat tutmazsam işlemlerimi düzgün yaptım diyelim. Gene de problemle karşılaşırmıyım. Yani genel olarak avukat tutmamı tavsiye edermisiniz yoksa tutmasam da olurmu. (Bu arada çocuklarımın doğum sertifikası ve pasaport başvuru formlarını kendim doldurdum. ) ikincisi eşim adına hangi formları doldurmam gerekiyor ve hangi belgeleri isterler. Üçüncüsü diyelim ki yukarda bahsettiğim konu çözüldü ve çocuklarımın pasaportlarını aldım. Çocuklarımın ABD pasaportu alması ABD vatandaşı oldukları anlamına mı geliyor. Eğer ABD vatandaşı oldukları anlamına geliyorsa eşime başvuru yaparken çocuklarım için herhangi bir form doldurmam gerekiyor mu. Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @labelle IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    @ayse23 yeminli tercüman gerekli mi çeviri için? ayrıca bu ingilizce belgelere apostil yaptırdınız mı? noterlik bir işlem falan da gerekiyor mu? gerçekten kafam çok karışık, yardımlarınız için teşekkürler

    Ingilizce olmayan belgeleri cevirmeniz gerekiyor, noter onayina gerek yok, yeminli tercuman yeterli, apostil de yaptirmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesut IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhabalar. ABD vatandaşıyım. 6 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. 5 yıl önce Türkiye'de evlendim. Eşim Türk vatandaşı. Evlendikten sonra 2 kızım doğdu. Biri 2 yaşında diğeri 7 aylık. Bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Kızlarım için yurt dışı doğum sertifikası ve ilk pasaportlarına başvurdum İstanbul'da. Yurt dışı doğum sertifikasını onayladılar. Ama çocuklarıma pasaport vermek için benden Abd de 5 yıl yaşadığıma dair entry-exit records'larımı istediler. Benim gibi olan bi arkadaşım izmirden başvurmuş Türk emniyetinden yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarını almış götürmüş kabul etmiş konsolosluk. Ama İstanbul'daki konsolosluk kabul etmiyor. Foiaonline sitesinden almam gerekiyormuş. Foiaonline da hesap açtım entry-exit recordslarımı isticek bi dosya oluşturdum. Sayfada ilk girdiğimizde governmentın shutdown olması bizi etkiledi bu yüzden işlemler gecikecek diyor. Ben bu entry-exit recordslarımı başka nerden alabilirim? Gerekirse Abd ye gidip alıcam. Ama nerden hangi kurumdan alabilirim? İzmir'deki konsolosluk ile İstanbul arasında neden böyle bir fark var?

    Bir diğer konu çocuklarımın ABD pasaportunu aldıktan sonra eşim adına başvuruyu başlatmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bunun için avukat tutmazsam işlemlerimi düzgün yaptım diyelim. Gene de problemle karşılaşırmıyım. Yani genel olarak avukat tutmamı tavsiye edermisiniz yoksa tutmasam da olurmu. (Bu arada çocuklarımın doğum sertifikası ve pasaport başvuru formlarını kendim doldurdum. ) ikincisi eşim adına hangi formları doldurmam gerekiyor ve hangi belgeleri isterler. Üçüncüsü diyelim ki yukarda bahsettiğim konu çözüldü ve çocuklarımın pasaportlarını aldım. Çocuklarımın ABD pasaportu alması ABD vatandaşı oldukları anlamına mı geliyor. Eğer ABD vatandaşı oldukları anlamına geliyorsa eşime başvuru yaparken çocuklarım için herhangi bir form doldurmam gerekiyor mu. Teşekkür ederim

    Merhabalar, arkadasiniz size kismi bilgi verdigi ya da siz durumu oyle hatirladiginiz icin yanilmissiniz kanimca. Arkadasiniz Izmir'e sadece emniyetten aldigi belgeyi degil, ABD'de yasadigini gosteren pek cok belge goturmustur (cunku sadece bu belgenin kabul edilecegini sanmiyorum) Fakat sizin aklinizda "emniyetten alinan belge yeterli" gibi kalmis.

    Eger sadece siz ABD vatandasiysaniz, cocuklarinizin da ABD vatandasi olmasi icin ABD'de en az 5 yil yasamaniz gerekiyor; fakat bu 5 yilin en az 2 yili sizin 14. yas gununuzden sonra olmali. Bu sartlari sagliyorsaniz bunu kanitlamak sizin sorumlulugunuzda. Bunu sadece emniyetten aldiginiz belgeyle yapamazsiniz maalesef, cunku bu belge sizin sadece Turkiye'den giris-cikislarinizi gosteriyor, oysaki sizin ABD'de yasadiginizi kanitlamaniz lazim. O nedenle arkadasiniz da eminim bunun disinda pek cok belge goturmustur ve bunlari yeterli bulmuslardir. ABD'de kaldiginiz donem ne yapiyordunuz, ilgili belgeleri bulup gondermeniz halinde sorun kalmayacaktir. Eger okuyorsaniz okuldan alacaginiz belgeler, verilen karneler; eger calisiyorsaniz is yerinizden belgeler, paycheck kopyalari, eger varsa kiraya dair bilgiler, fatura odediyseniz o tur belgeler, bunlarin hepsi sizin yeteri kadar ABD'de bulundugunuzu kanitlayabilir.

    Eger sartlari sagladiginizi gosterebilirseniz, o durumda konsolosluk cocuklariniza ABD pasaportu verebilir, o durumda cocuklarinizin ABD vatandasi oldugu tescillenmis olur. Eger cocuklara pasaport cikarttirabilirseniz o durumda cocuklarinizi esinizin basvurusuna eklemenize gerek yok, cunku onlara Green Card cikartmayacaksiniz. Eger cocuklariniza pasaport cikartamazsaniz, yani ABD vatandasi olduguna konsolosu ikna edemezseniz o durumda cocuklariniz icin de Green Card basvurusu yapmalisiniz ki, ABD'de gocmen olabilsinler.

    Butun IR1 surecinizi tek basiniza bu konudaki bilgileri kullanarak atlatabilirsiniz, bir avukata ihtiyaciniz olmayacak.


  • Birth certificate için e-devletten alınan barkodlu vukuatlı nüfus kayıt örneği yeterli mi?Ek olarak İngilizce çeviri gerekiyor mu? Çünkü US Embassy’nin sayfasında tercümeye gerek olmadığı yazılıyor fakat forumda okuduğum kadarıyla herkes çeviri yaptırmış.Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi?


  • @Mesut Bey Merhaba,

    Durumunuzu okuyunca benimle aynı durumda olan bir kişiyle karşılaştığım için şaşırdım. Bendende aynı şekilde bir çok kanıt sunmama rağmen yetersizlikten evimize bir mektup ile bildirim yaparak başvurumuzun deny olduğu bilgisini verdiler.Bence yeterli bir çok kanıt göstermeme rağmen FOAİ Exit-Entry'e başvurmam gerektiğini söylediler. 09/09/2018'da FOAİ Talebi oluşturdum due date veriyorlar ama hala bana ulaşan bir kayıt olmadı ve konsolosluktan başvurum reddedildi.Konsolosluk 3 ay içinde gerekli kanıtları sunmaz isek başvuruyu reddedeceklerini söylemişlerdi.Nitekim öylede oldu.Ben hala bir umut FOAİ'den evrak bekliyorum.Birth certificate için ödediğimiz fee'de yandı bu durumda.Çocugum için green kart sürecini bu durumda halen bekletiyorum.Eşimin süreci başladı ve eğer ogluma İstanbuldan Pasaport alamaz isem green kart başvurusu yapıcam mecbur olarak.Bu durumda tek korkum ikisinin başvuru süreçlerinin sonuçlarının farklı farklı zamanlarda olacak olması...:(

    @crazycells bu arada benim başvurumda red mektubu ile oğlumun hastaneden alınan dogum belgesi geri iade edilmedi.Nedeni ne olabilir bir fikriniz varmı.Teşekkürler.


  • @ice ben 9 ay önce TR’de doğum yaptım,eşim ABD vatandaşı ve Adana ABD konsolosluğından bebeğe pasaport aldık.Tam olarak ne gibi evraklar sundu eşim bilmiyorum ama öğrenir ve buraya yazarım.


  • @crazycells @crazycells Merhabalar öncelikli olarak anlaşılır açıklamanız için çok teşekkür ederim. Haklısınız sanırım ben yanlış anlamışım. O kadar çok evrak vardı ki kanıt olarak sunabileceğim. Halbu ki şimdi Abd ye gitsem bile o evrakları tekrar alabilirmiyim bilmiyorum. Sadece 3 yıl yer işletmiştim. Okuyan arkadaşlara örnek olsun. Telefon faturalarımı banka dökümanlarımı bile şuan kanıt olarak istiyorlar. Bu tür belgeler gün gelir lazım olabilirmiş.


  • @berry Merhaba, W-2 formlarını ısrarla istediler, sağlık kayıtları,okula gitmiş isem transkipt birçogunu gönderdim ama hala yetersiz kanıt olarak reddedildik.FOAİ Sisteminden ABD'ye giriş-çıkış kayıtlarımı istediler son olarak.Oda hala gelmedi. Pasaportumdaki giriş çıkış damgalarını bile yetersiz gördüler.Ne yapalım onların istediği olacak bekleyeceğiz.Teşekkürler bu arada ilginize.


  • @ice Merhabalar. Bizim gibi çok kişi olmadığı için yaşanılan sıkıntıları bilemiyoruz ve kendi adıma söyleyim hazırlıksız randevuya gidiyoruz. Gerçi ben konsolosluğa mail atmıştım. Türk pasaportundaki giril çıkış damgaları da kabul ediliyor dediler. Bizim memur arkadaşlar sağolsunlar girişe çıkış çıkışa giriş damgaları vurmuşlar. Neyse umarım ben de sizde herkeste problemlerini çözer. Siz foiaonline'dan entry-exit recordlarını talep ederken hesap açıpta mı istekte bulundunuz, yoksa hesap açmadan mı? Pasaport numaralarınızı yazdınız mı? 20 iş gününde genelde cevap veriyoruz diyor ama tabi garanti değilmiş. Bir de bu goverment shutdown mevzusu var. Size Foiaonline olumsuzda olsa hiç mi bişey yazmadı?


  • @ice Hım şimdi oldu. Okula bankalara sigorta ve telefon şirketlerine mail atmayı düşünüyordum. Hangi evrakı sunarsak sunalım yeterli bulmucaklar demek ki. Ya 10 bin dolar üstü w2 lazım ya da giriş çıkış kayıtları. Eyvallah. Foiaonline.gov haricinde ABD ye gidip bu giriş çıkış kayıtlarını alabilirmiyiz acaba.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Birth certificate için e-devletten alınan barkodlu vukuatlı nüfus kayıt örneği yeterli mi?Ek olarak İngilizce çeviri gerekiyor mu? Çünkü US Embassy’nin sayfasında tercümeye gerek olmadığı yazılıyor fakat forumda okuduğum kadarıyla herkes çeviri yaptırmış.Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi?

    USCIS veya NVC'ye gonderdiginiz butun belgelerin dili ingilizce olmali, fakat konsolosluktaki mulakat sirasinda belgelerin dili Turkce ya da Ingilizce olabilir.

    Evet, 'birth certificate' denilen belge, bizdeki vukuatli nufus kaydi oluyor. E-devlet ciktisi kabul ediliyor.


Benzer Başlıklar

  • 18
  • 2
  • 3
  • 995
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

270
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum