ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Tracy merhaba, siz başvuru yaparken 21 yaşını geçmiş miydi ve approval notice geldikten sonra mı oğlunuz çıkarıldı acaba?
-
@Mykar Merhaba hocam. Biz başvurduğumuz da oğlumun 21 yaşını doldurmasına 6 ay vardı ve kritik durumun farkındaydım. O zaman vize türümüz current durumdaydı ve süreci 21 yaş dolmadan bitirebileceğimizi öngörüyorduk. Hatta bunun için premium process yaptık. Ama maalesef daha sonra olan retrogression gibi durumlar süreci uzattı oğlumuz 21 yaşını aştı. Geçen Haziran da dosydan çıkarıldığına dair NVC den e mail aldık.
-
@Mykar DQ olduğumuzda oğlum da listedeydi onaylanmıştı. 1 yıl sonra çıkarıldı dosyadan.
-
Merhaba,
I-140 onayı sonrası NVC'den casenizi aldık ancak şuanda ilerleme olamayacağı şeklinde bir inquiry emaili aldım. Gelen dosyada case number ve invoince id number'da var. Forumda okuduğuma göre son zamanlarda I-140 onayı sonrası genelde herkes böyle bir email almış. Bu durumda olup daha sonra welcome letter alan oldu mu? Welcome letterin gelme zamanı veya baska bir bilgisi olan varmı? teşekkürler -
@Tracy teşekkür ederim yanıtınız için.
-
@botanist
Bu yıl içerisinde başvuranlar arasında welcome letter alan olmadı. Sanırım new fiscal year gelene kadar beklememiz gerekecek hocam. Bende aynı durumdayım. -
@botanist merhaba. I-140 onayınız için tebrik ederim.
Umarım welcome letter bir an önce gelir.Ben henüz başvurmadım, dosya hazırlıyorum.
Merak ettiğim konular:
1-Premium processing yaptınız mı?
2-RFE benzeri bir durum ile karşılaştınız mı? -
@chemistontheroad cevabınız için teşekkür ederim. Sizinle hem PD hem de approved tarihlerimiz neredeyse aynı. Umarım herşey güzel olur.
-
@finalhope teşekkür ederim. I-140 kabul süresi ortalama 8-9 ay ama bu bazen cok daha erken bazen de çok daha uzun süre alabiliyor. Premium processing kullanmadım. Herhangi bir RFE'de almadım. Sizede başvurı aşamasında kolaylıklar dilerim.
-
@Tracy i485 e başvurabilmis olsaydınız çocuğunuz 21 olmadan sorun olmayacaktı sonra diye anlıyorum. Acaba avukata danışsaniz bununla ilgili. Belki yapılacak birsey vardır. Sizin suçunuz değil çünkü. Yada muslu hukuk firmasina burdan sorsaniz?
-
@Tracy Boyle bir bilgi buldum. Sanki başvuru daki yaş dondurulabili gibi anladım.
Bir avukatdan bilgi alsanız. Yapılacak birsey olabilir belki.Will my child turning 21 years old soon affect their visa?
However, the Child Status Protection Act (CSPA) can help children who turn 21 before their application is approved. The CSPA freezes a child's age as of the date their I-130 petition is filed, as long as they remain unmarried. The CSPA then uses a formula to calculate the child's age and eligibility for permanent residence. To avoid long waits, U.S. citizens should file Form I-130 before the child turns 21 and gets married. If USCIS receives the form at least one day before the child's 21st birthday, the child will be considered an immediate relative even if they are older when the petition is approved. -
@mugedeniz hocam haklısınız fakat biz Türkiye de yaşıyoruz dolayısıyla, I485 formunu kullanamıyoruz.
-
@mugedeniz hocam bu konuyu çok araştırdım. Çalıştığım chen firması avukatları ile de görüştüm hepsi olumsuz geri dönüş verdiler. CSPA formülü PD ile I140 dosyasının onaylanması arasında geçen süreyi yaştan düşürüyor ki bizimki sadece 19 gündü. Dolayısıyla CSPA bize derman olamadı. Daha önce dediğim gibi büyük oğlum USA da üniversite okuyor 5 yıl F1 vizesi var. Bizde F2B aile birleşimi başvurusu yaparız kendisi için eğer green card alırsak. Bu şekilde süreci idare edeceğiz.
-
@finalhope merhaba. Geç cevap için kusura bakmayın. Uzun süredir foruma girememiştim. Maalesef welcome letter gelmedi. Sanırım ve umarım ekimden sonra gelecek yeni mali yılda .
-
Herkese selamlar. Önümüzdeki dönem lise eğitimimi Amerika'da sürdürmek üzere geçen hafta F1 vizemi aldım. Aynı anda babam üzerinden başvurduğumuz current olan bir EB-2 NIW başvurumuz var ve her an bir mülakat gelebilir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde, örneğin ekim ayında mülakata girip EB-2 vizemizi almamız durumunda Amerika'ya girişte tek başıma girebiliyor muyum? Yoksa başvuru sahibi olan babamla birlikte mi girmemiz gerekiyor? EB-2 vizesini pasaporta bastıktan sonra F1 veya herhangi bir diğer non immigrant vizesi varsa iptal ediyorlar mı? Eğer girebiliyorsam F1 statüsünde mi girebiliyorum EB-2 statüsünde mi? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
-
@Dionysus ilk girişte asıl başvuru sahibi ile beraber girmeniz gerekiyor. Turist vizelerini iptal ediyorlar ama F1 konusunda bilgim yok.
-
merhabalar,
Chen ile çalışıyorum, petition letter hazırlanıyor, bazı Türkçe belgelerin İngilizceye çevrilmesi gerekecek. Chen dedi ki; kendin de çevirip bir taahhüt imzalayabilirsin. Bu şekilde yapan var mı?
Bir de daha o aşamaya gelmedim ama USCIS'e I-140 ücreti yatırılıcak, avukat yardımcı oluyor mu? Amerikan kredi kartı gerekiyormuş. Amerikada akrabalarım var, onlarda yatırabilir aslında ama Chen'e ödeme yaparakta yatırılmasını sağlayabilirim, eğer o şekilde olacaksa?
WES'e bir ay oldu evraklarımı verdim, doktora diploma akreditasyonu için, hala bekliyor. Ne kadar sürüyor acaba, tecrübesi olan yazabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara
-
@mrkc merhabalar, ben kendim yaptım çevirileri bir problem olmadı, affidavit of translation diye bir belge eklemişti avukatım doğru cevirdiğime dair bir dilekçe gibi birşey. avukatlar ücreti ödüyor sonra kendi sistemlerinden siz onlara ödüyorsunuz.
-
Merhaba, D4U firması ile çalışmış biri var mıdır? Cezayirli bir arkadaşım görüştü firma ile ve çalışmış kişiler var ise yorumlarını dinlemek isteriz. Eski sayfalarda 4-5bin $ fiyatlar gördüm ancak d4u 16.000 - 20000 arası demiş, sizce uçuk bir fiyat mı yoksa verdikleri hizmet içeriğine göre kabul edilebilir mi eğer herşey dahil ise. Ve bildiğim kadarı ile dosya onaylanmaz ise geri ödeme yapmıyorlar. Şimdiden teşekkürler..
-
@Ahmet-0 onaylanmaz ise geri ödeme yapanı tercih edin bence wegreened.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum