Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.4k 275

• @Tracy merhaba, siz başvuru yaparken 21 yaşını geçmiş miydi ve approval notice geldikten sonra mı oğlunuz çıkarıldı acaba?

• @Mykar Merhaba hocam. Biz başvurduğumuz da oğlumun 21 yaşını doldurmasına 6 ay vardı ve kritik durumun farkındaydım. O zaman vize türümüz current durumdaydı ve süreci 21 yaş dolmadan bitirebileceğimizi öngörüyorduk. Hatta bunun için premium process yaptık. Ama maalesef daha sonra olan retrogression gibi durumlar süreci uzattı oğlumuz 21 yaşını aştı. Geçen Haziran da dosydan çıkarıldığına dair NVC den e mail aldık.

• @Mykar DQ olduğumuzda oğlum da listedeydi onaylanmıştı. 1 yıl sonra çıkarıldı dosyadan.

• Merhaba,
    I-140 onayı sonrası NVC'den casenizi aldık ancak şuanda ilerleme olamayacağı şeklinde bir inquiry emaili aldım. Gelen dosyada case number ve invoince id number'da var. Forumda okuduğuma göre son zamanlarda I-140 onayı sonrası genelde herkes böyle bir email almış. Bu durumda olup daha sonra welcome letter alan oldu mu? Welcome letterin gelme zamanı veya baska bir bilgisi olan varmı? teşekkürler

• @Tracy teşekkür ederim yanıtınız için.

• @botanist
    Bu yıl içerisinde başvuranlar arasında welcome letter alan olmadı. Sanırım new fiscal year gelene kadar beklememiz gerekecek hocam. Bende aynı durumdayım.

• @botanist merhaba. I-140 onayınız için tebrik ederim.
    Umarım welcome letter bir an önce gelir.

Ben henüz başvurmadım, dosya hazırlıyorum.
    Merak ettiğim konular:
    1-Premium processing yaptınız mı?
    2-RFE benzeri bir durum ile karşılaştınız mı?

• @chemistontheroad cevabınız için teşekkür ederim. Sizinle hem PD hem de approved tarihlerimiz neredeyse aynı. Umarım herşey güzel olur.

• @finalhope teşekkür ederim. I-140 kabul süresi ortalama 8-9 ay ama bu bazen cok daha erken bazen de çok daha uzun süre alabiliyor. Premium processing kullanmadım. Herhangi bir RFE'de almadım. Sizede başvurı aşamasında kolaylıklar dilerim.

• @Tracy i485 e başvurabilmis olsaydınız çocuğunuz 21 olmadan sorun olmayacaktı sonra diye anlıyorum. Acaba avukata danışsaniz bununla ilgili. Belki yapılacak birsey vardır. Sizin suçunuz değil çünkü. Yada muslu hukuk firmasina burdan sorsaniz?

• @Tracy Boyle bir bilgi buldum. Sanki başvuru daki yaş dondurulabili gibi anladım.
    Bir avukatdan bilgi alsanız. Yapılacak birsey olabilir belki.

Will my child turning 21 years old soon affect their visa?
    However, the Child Status Protection Act (CSPA) can help children who turn 21 before their application is approved. The CSPA freezes a child's age as of the date their I-130 petition is filed, as long as they remain unmarried. The CSPA then uses a formula to calculate the child's age and eligibility for permanent residence. To avoid long waits, U.S. citizens should file Form I-130 before the child turns 21 and gets married. If USCIS receives the form at least one day before the child's 21st birthday, the child will be considered an immediate relative even if they are older when the petition is approved.

• @mugedeniz hocam haklısınız fakat biz Türkiye de yaşıyoruz dolayısıyla, I485 formunu kullanamıyoruz.

• @mugedeniz hocam bu konuyu çok araştırdım. Çalıştığım chen firması avukatları ile de görüştüm hepsi olumsuz geri dönüş verdiler. CSPA formülü PD ile I140 dosyasının onaylanması arasında geçen süreyi yaştan düşürüyor ki bizimki sadece 19 gündü. Dolayısıyla CSPA bize derman olamadı. Daha önce dediğim gibi büyük oğlum USA da üniversite okuyor 5 yıl F1 vizesi var. Bizde F2B aile birleşimi başvurusu yaparız kendisi için eğer green card alırsak. Bu şekilde süreci idare edeceğiz.

• @finalhope merhaba. Geç cevap için kusura bakmayın. Uzun süredir foruma girememiştim. Maalesef welcome letter gelmedi. Sanırım ve umarım ekimden sonra gelecek yeni mali yılda .

• Herkese selamlar. Önümüzdeki dönem lise eğitimimi Amerika'da sürdürmek üzere geçen hafta F1 vizemi aldım. Aynı anda babam üzerinden başvurduğumuz current olan bir EB-2 NIW başvurumuz var ve her an bir mülakat gelebilir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde, örneğin ekim ayında mülakata girip EB-2 vizemizi almamız durumunda Amerika'ya girişte tek başıma girebiliyor muyum? Yoksa başvuru sahibi olan babamla birlikte mi girmemiz gerekiyor? EB-2 vizesini pasaporta bastıktan sonra F1 veya herhangi bir diğer non immigrant vizesi varsa iptal ediyorlar mı? Eğer girebiliyorsam F1 statüsünde mi girebiliyorum EB-2 statüsünde mi? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

• @Dionysus ilk girişte asıl başvuru sahibi ile beraber girmeniz gerekiyor. Turist vizelerini iptal ediyorlar ama F1 konusunda bilgim yok.

• merhabalar,

Chen ile çalışıyorum, petition letter hazırlanıyor, bazı Türkçe belgelerin İngilizceye çevrilmesi gerekecek. Chen dedi ki; kendin de çevirip bir taahhüt imzalayabilirsin. Bu şekilde yapan var mı?

Bir de daha o aşamaya gelmedim ama USCIS'e I-140 ücreti yatırılıcak, avukat yardımcı oluyor mu? Amerikan kredi kartı gerekiyormuş. Amerikada akrabalarım var, onlarda yatırabilir aslında ama Chen'e ödeme yaparakta yatırılmasını sağlayabilirim, eğer o şekilde olacaksa?

WES'e bir ay oldu evraklarımı verdim, doktora diploma akreditasyonu için, hala bekliyor. Ne kadar sürüyor acaba, tecrübesi olan yazabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara

• @mrkc merhabalar, ben kendim yaptım çevirileri bir problem olmadı, affidavit of translation diye bir belge eklemişti avukatım doğru cevirdiğime dair bir dilekçe gibi birşey. avukatlar ücreti ödüyor sonra kendi sistemlerinden siz onlara ödüyorsunuz.

• Merhaba, D4U firması ile çalışmış biri var mıdır? Cezayirli bir arkadaşım görüştü firma ile ve çalışmış kişiler var ise yorumlarını dinlemek isteriz. Eski sayfalarda 4-5bin $ fiyatlar gördüm ancak d4u 16.000 - 20000 arası demiş, sizce uçuk bir fiyat mı yoksa verdikleri hizmet içeriğine göre kabul edilebilir mi eğer herşey dahil ise. Ve bildiğim kadarı ile dosya onaylanmaz ise geri ödeme yapmıyorlar. Şimdiden teşekkürler..

• @Ahmet-0 onaylanmaz ise geri ödeme yapanı tercih edin bence wegreened.

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k